Ovo oko prodaje igraca..Tan ne uzima sebi, ali kao i da uzima.

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
pa evo da vidim da li sam razumio alternativu:belosevic28 je napisao/la:
Ma tako je 'potice nasa, trkni nam po Brkica iz Udinezea, dovedi nam i Strinica, Vidu, Lovrena, KOlarova i Mitrovica... Nije da se nema
ne može marke dotać dok se ne donese zakon o sportu, zbog čega mislim da neće ni ulagat do istog...vrhunac njegovih prava je platite sad ovo a poslije ono...i njemu je u interesu da nema duga, što duže bolje kako bi bukvalno isti dan kad se donese zakon što brže prešli u dd...išli su kofol urgirat i raspitivat se za taj zakon al to je u fioci neđe zbog ovih s dugovima i strankama koje ih čuvaju, zamisli donese se sutra zakon a ti duguješ brdo državi, odmah se udjeli državi dionica u visini duga, koje oni stave na prodaju i tuše svakome(bukvalno) i onda investitor/kupac kluba ne može doći jer vjerovatno nemaju dovoljno za većinu, dakle problemi pravi....muhamedhulk je napisao/la: Ovo oko prodaje igraca..Tan ne uzima sebi, ali kao i da uzima.Umjesto sto ce nas pogurati kad zatreba on ce te pare namaknuti iz transfera. Npr. ako je za prve tri godine dao (lupam) 6 mil KM. Ovu cetvrtu nece vise dati ni marke nego ce prodati igrace. Petu isto. Sestu isto. Matematicki, prve 3 godine je prosjek davanja 2 mil KM, nakon 4 godine 1.5 mil, nakon 5 godina jos manje itd. Tezi ka nuli ali nije nula
haha Kao limes
A da on uzima sebi licno..nema smisla. Nije to cilj trenutno. Moze biti u buducnosti ako se sport uredi u drzavi.
Pravi igraci > nasi juniori > polovnjaci koji sad igraju i od kojih nemas nikakve koristiDenchiNL je napisao/la:zbog ovog mislim da si menadžerEvander je napisao/la: Kojih rezultata?
Gdje su ti rezultati?, tebi je sekundarno sportski uspjeh ekipe, bitno ti je da se juniori razvijaju? zašto? evo razvit će se kao marko ili cimi ili Mujakić i otići će za par sezona. uzmeš nešto love i šta onda? nemožeš uzeti cifru jer nisu exponirani, nemaš uspjeha sportskog?? spremaš igrača nekom vani??? nikom do menadžeru s kojim će u formi sa tankim ugovorom ili raskidom ili istekom otići na probu i pokušat ga uvalit nekome i uzet na ruke cifru....
ili dovesti jake igrače(nikad nismo kako treba zamjenili šampionsku garnituru nakon Ješićevog exodusa), koji će moći iznijeti sezonu bez kriznih momenata, uzeti trofej, uz jakih 5-6 igrača koji mogu lomiti tekme, ubacuješ 3 juniora povremeno, izmjene na vrijeme, kup, itd. sve gdje ti je viška igrača pošalješ na posudbu u ligi(ne zaboravit ubacit onu finu klauzulu da ne može protiv nas igrat), zaigraš evropu , imaš husa koji je na ti sa vinkom i robijem, zvezdaši haveri, zbog toga hus mora ostat u klubu, zarada u evropi svake godine haman veća, kontinuirano radiš tako i ubost ćemo jednu generaciju koja će sve povaljat.....
tvoj način mi je kao odustajanje, kao loši smo pa hebo sve eto nek igraju djeca svakako ne može gore, MOŽE i bilo bi milion % ...nema potrebe blamirati se i srozavati klub(i ovi su dovoljno), liga puna čelika i vitezova, daš im igrača na početku sezone i nek ga koriste i nek se dokazuje, međutim to ne godi menadžerima jer ne može ŽKLJ igrač TUTA kvalitete dobit renome od imena i statusa kluba viteza ili čelika, kao što može od FKS preko noći...
ja vjerujem a i sve pokazuje da čistka kadra ide sad...dakle ako ostane ovih nekolicina što valja i ubacimo još 2 kvalitetna npr. mislim da bi išlo u dobrom smjeru, računam još par juniora na ljeto....samo golman i špic su prebitne pozicije i komunikacija novog(možda) golmana i odbrane je jako važna, i već sad trebaju radit na novim igračima, ima nekih novih faca u loži stoga mi se čini i da se na tome radi...ne znam đe zapelo sa sportskim...Evander je napisao/la:
Pravi igraci > nasi juniori > polovnjaci koji sad igraju i od kojih nemas nikakve koristi
Sarajevo je u polufinalnom susretu Kupa kantona Sarajevo savladalo ekipu Bosne Union rezultatom 3:1, te su ostvarili plasman u finale koje će odlučiti ekipu koja će biti putnik za Kup na državnom nivou u idućoj sezoni. Protivnik juniora Sarajeva će biti juniorska ekipa Željezničara. Za Sarajevo u ovom susretu su pogađali Resić dva puta i Klarić jednom.
A oni najgori?bihuzur je napisao/la:Otici ce nam nekoliko standardnih (najboljih) prvotimaca.
Oni ce onda postati najboljiHigh je napisao/la:A oni najgori?bihuzur je napisao/la:Otici ce nam nekoliko standardnih (najboljih) prvotimaca.
Sa SD je zapelo da su ih **** i Spahic, i Obuca i Avdic, niko ko svojom glavom razmislja nece s klosarima da radi , da raja sutra ispira usta sa njima po graduDenchiNL je napisao/la:ja vjerujem a i sve pokazuje da čistka kadra ide sad...dakle ako ostane ovih nekolicina što valja i ubacimo još 2 kvalitetna npr. mislim da bi išlo u dobrom smjeru, računam još par juniora na ljeto....samo golman i špic su prebitne pozicije i komunikacija novog(možda) golmana i odbrane je jako važna, i već sad trebaju radit na novim igračima, ima nekih novih faca u loži stoga mi se čini i da se na tome radi...ne znam đe zapelo sa sportskim...Evander je napisao/la:
Pravi igraci > nasi juniori > polovnjaci koji sad igraju i od kojih nemas nikakve koristi
Sarajevo je u polufinalnom susretu Kupa kantona Sarajevo savladalo ekipu Bosne Union rezultatom 3:1, te su ostvarili plasman u finale koje će odlučiti ekipu koja će biti putnik za Kup na državnom nivou u idućoj sezoni. Protivnik juniora Sarajeva će biti juniorska ekipa Željezničara. Za Sarajevo u ovom susretu su pogađali Resić dva puta i Klarić jednom.
Sarić,Hebib,Pavlović?bihuzur je napisao/la:Otici ce nam nekoliko standardnih (najboljih) prvotimaca.
Tesko ce ove ublehe zadrzati Adukora i junioreDenchiNL je napisao/la:Sarić,Hebib,Pavlović?bihuzur je napisao/la:Otici ce nam nekoliko standardnih (najboljih) prvotimaca.
sve osim Adukora, Stanojevića. Ahmeta i juniora je prihvatljivo da ode....i za Bokija je šteta al jbg...
Romeo Mitrovic, Goran Brasnic, Mladen Kurika, Igor Melher.High je napisao/la:Valjao bi nam Nevres Fejzić!
I Bukvić!belosevic28 je napisao/la:Romeo Mitrovic, Goran Brasnic, Mladen Kurika, Igor Melher.High je napisao/la:Valjao bi nam Nevres Fejzić!
Ne ocekujem ama bas nista tako da me nista nece porazit ono u dusi da se bas razocaras.joker90 je napisao/la:Nekad sam od prelaznih rokova imao očekivanja, sad samo strahove i strepnju. Samo da opet ne završimo gori nego što smo bili prije prelaznog, a taj običaj razvijamo. Vidjet ćemo kakvi nas Parmakovski čekaju na ljeto i da li će biti kakve nafake od onih para koje smo uzeli za rasprodaju djece ispod cijene.
Da bi išlo u dobrom smjeru čistka treba početi od kancelarija/svečane lože!DenchiNL je napisao/la:ja vjerujem a i sve pokazuje da čistka kadra ide sad...dakle ako ostane ovih nekolicina što valja i ubacimo još 2 kvalitetna npr. mislim da bi išlo u dobrom smjeru, računam još par juniora na ljeto....samo golman i špic su prebitne pozicije i komunikacija novog(možda) golmana i odbrane je jako važna, i već sad trebaju radit na novim igračima, ima nekih novih faca u loži stoga mi se čini i da se na tome radi...ne znam đe zapelo sa sportskim...Evander je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, MSOZ101, nedimmmm1337, SamoDaKazeem, TheTruth34 i 75 gostiju.