Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jacky09
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 17:42

Monolog je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:Jedan Everton je jači od svih klubova u Bundesligi osim Bayerna.
Da vjerujem, ne mogu. Kakav crni Everton kakvi bakrači. Njima bi Werder očitao fudbalsku lekciju, pa i Hamburg i Wolfsburg bi se s njima mogli igrati, kao i Schalke. Dakle, nemoj dizati Englesku ligu do nebeskih visina, jer i sami polako gube primat u Evropi.
Ajde recimo da Everton nije jači od svih.
Ali usporedi Chelsea, Manchester United, Arsenal,Tottenham, Manchester City i Liverpool sa Bayernom, Schalkeom, HSV-om, Werderom, Stuttgartom i Wolfsburgom. :oops:
Neusporedivo. :roll:
...što je više lome to je volim jače...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 sep 2010, 17:44

Manchester United se uporedio nedavno sa Bayernom...ali ode ova tema u offtopic. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2010, 17:49

Kakvih sve gluposti covjek nece procitati ovdje slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 23 sep 2010, 17:59

wauu dotle je doslo da je i njemacka liga bolja od engleske ,otislo sve u k :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 18:07

Principatus je napisao/la:Manchester United se uporedio nedavno sa Bayernom...ali ode ova tema u offtopic. :D
Bayern je izbacio Manchester.
Ali, da su igrali 5 utakmica nakon toga siguran sam da bi svih pet odnio United.
I to je bila perfektna sezona za Bayern koja se uskoro neće ponoviti, bar što se tiče rezultata u Ligi Prvaka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 sep 2010, 18:12

X puta je ista prica prezvakana i opet se nikako ne moze doci pameti. Normalno je da ce svako svog konja hvaliti i da niko nece pristati na cinjenicu da nije u pravu.

Sad o Dzeki. Monolog spomenu da se rijetko bilo golgetera u Bundeski kakav je Dzeko, pa bih se u jednu ruku mogao sloziti s tim, iako treba napomenuti da je jos dosta kvalitetnih napadaca proslo kroz Bundesku kao Barbarez, Kuranyi, Pizzaro...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 18:16

M.U ne moze krepalog Rangersa na svom terenu da dobije a ovamo se prica o nekim velesilama.
Premier liga je vec odavno prnula u sisu.
Ekipe koje mogu dobiti svakog ,ali vala i popusiti od svakog.
Pa zar nije neki yang Boys po usima zveknuo na svom terenu tog satro velikan Totenhama koji 150 godina nije bio u LP a sad kolo vodi :lol:
Uostalom Dzeko je zaprdio M.U dva puta prosle godine.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 sep 2010, 18:20

jacky09 je napisao/la:Bayern je izbacio Manchester.
Ali, da su igrali 5 utakmica nakon toga siguran sam da bi svih pet odnio United.
To je subjektivna procjena, koja nema efekta na dogodjeno, niti na stvarnost. Igrali su dvije utakmice, ne pet, Bayern prosao dalje i to je kraj price. O tome sta je moglo biti da se duze diskutovati. Mislim jednostavno da se ponekad pretjeruje u procjenama, bilo sa koje strane. Cesce sam rekao i ponavljam, da mi je drago sto Dzeko nije otisao u Italiju, nego sto je ostao u BL, i to meni kao primarno navijacu reprezentacije i gledajuci iz tog ugla.

Wolfsburg je napravio jednu gresku, a to je prodavanje Misimovica, no i ta prica ima dvije strane. Inace sezona je tek pocela, pa sta bi Schalke trebao da radi, odmah da se preda?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 18:40

Ne subjektivna, nego objektivna.

Bundesliga ne može zapeti ni španjolskoj ni engleskoj ligi ni po čemu.
Talijanska liga nije nekvalitetna samo se ne igra lijep nogomet pa nije toliko zanimljiva. A sigurno gledano po kvaliteti nije ništa ispod Bundeslige. Čak je po meni i dalje jača.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 18:44

I kakve sad na kraju krajeva Dzeko ima veze sa tim. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 18:47

harishp je napisao/la:I kakve sad na kraju krajeva Dzeko ima veze sa tim. :roll:
Šta ti misliš? :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 18:52

Mozda jedino sto igraju odbojku na pjesku.
Ma ebo Englesku i premier ligu,ni krave vise ni usnu tamo nece. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 23 sep 2010, 18:57

jacky09 je napisao/la:Engleska i španjolska liga će još duugo vremena biti najjače lige na svijetu.

S tim, da je engleska svjetlosnu godinu ispred ostalih.
Španjolska ima Real i Barcu, ali nema više nikog. Prije je Sevilla znala "zapapriti" gore spomenutom dvojcu, ali trenutno sumnjam da se netko može slučajno umješat u borbu za titulu.
U Engleskoj imaš Chelsea, Manchester i Arsenal kao glavne favorite. A još su tu City, Tottenham i Liverpool.
Da ne nabrajam u nedogled, još su tu Aston Villa, Everton.. Jedan Everton je jači od svih klubova u Bundesligi osim Bayerna.
:lol: :lol: :lol:
Jel to onaj Everton sto je prije cirka 2 mjeseca bio pogazen (ne mislim prvenstveno na rezultat nego na igru) sa 2:1 od Wolfsburga, koji muku muci da nadje formu u BL ili ima jos neki Everton u Engleskoj ligi?

Takodjer slazem se da su Englezi i Spnaci dosta jaci od Njemacke lige, ali Italijani stvarno igraju nekakav fudbal koji ja ne mirisem i za koji ja mislim da je "isfuran", ali opet o ukusima se ne vrijedi raspravljati.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 23 sep 2010, 19:07

Pa bolji se nogomet igra u brazilu ili u paragvaju,a im opet lige nisu bolje nego talijanska opet gleda se jačina klubova,igrači....glupo je raspravljat ali zna se poredak
1.Engleska2.Španjolska3.Italija 4. Njemačka 5.Francuska

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2010, 19:15

Kakav premiershit

Evo za ljubitelje statistike, da se uvjere kako je Primera najbolja liga na svijetu.
Ako računamo od 2000 godine, sve lige prvaka i kup UEFA (Europa liga) dobijemo sljedeće:

1. Primera - 4 lige prvaka (2xReal, 2xBarca), 4 kupa EUFA (Valencija, 2xSevilla, Atletico Madrid), 5 superkupa (Real, Valencija, Sevilla, Barcelona, Atletico)
Dakle, sveukupno 13 trofeja!
slika

2. Serie A - 3 lige prvaka (2xMilan, Inter), 2 Superkupa (2xMilan)
Ukupno 5 trofeja

3 Premiership 2 lige prvaka (Liverpool, Manchester U), 1 kup UEFA (Liverpool), 2 superkupa (2xLiverpool)
Ukupno 5 trofeja

Ako pak usporedimo samo zadnjih 5 sezona, onda je situacija još povoljnija:

1. Primera - 2 lige prvaka (2xBarca), 3 kupa UEFA (2xSevilla, Atletico), 3 superkupa (Sevilla, Barcelona, Atletico)
Dakle ukupno 8 trofeja

2. Serie A - 2 lige prvaka (Milan, Inter), 1 superkup (Milan)
Ukupno 3 trofeja

3. Premiership - 1 liga prvaka (Manchester U)
Ukupno 1 jedini trofej i to u trenucima potpune financijske dominacije...
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 sep 2010, 19:20

Dabar je napisao/la:Pa bolji se nogomet igra u brazilu ili u paragvaju,a im opet lige nisu bolje nego talijanska opet gleda se jačina klubova,igrači....glupo je raspravljat ali zna se poredak
1.Engleska2.Španjolska3.Italija 4. Njemačka 5.Francuska

A ma upravo to..

pa jbt bolji se fudbal igra i argentini i u brazilu pogotovo, od svake evropske lige..ono je ljepota gledat...bukvalno igra se fudbal...

a drugo je jacina timova i ukusi...

neko voli trku koju imas u engleskoj i nevjerovatan tempo..

neko voli spance..igra kratkih pasova i kombinatoriku..ima dosta juzoamercikih igraca pa i sama liga poprima jednu dimenziju vec nevedenih juznoamerickih liga

neko voli njemacke pune stadione i borbu do posljednje minute...

neko voli calicio i takticko nadmudrivanje,meni je u tom ljepota i draz...mozda subjektivno al uz tu cinjenicu mozes vidjeti i sve navedeno za ostale lige..i zato je to calcio..vise od igre...istina kvalitet lige je pao u posljednjih par godina al jos uvijek je to italija :) :)

a o ukusima se ne vrijedi raspravljat :P :P

ja volim sve..fudbal je to 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 23 sep 2010, 19:21

U Španjolskoj postoje samo Barcelona i Real. A ni Real baš nemože parirati Barceloni u međusobnim duelima zadnjih godina, barem do sada. Ostalo... neznam šta da kažem. **** ligu gdje 1. i 2. ostalima bježe 30 bodova. Kakva je to liga? Petoplasiranoj Mallorci Barcelona je do kraja bježala 37 bodova. :lol:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 23 sep 2010, 19:28

vi nerazumijete tu strast, to caroliju gledanja Serie A.. lijepo je vidjeti CR-a kako padne kad pokusava da dribla, lijepo je vidjeti kako svako malo sjevne kontra, lijepo je vidjeti mnogo akcija, ruznih seljaka koji trce gore dole.. ali niko nema tu strast kao Calcio.. te stare stadione, do pola ispunjene, gdje se za razliku od pozorista (engleske, njemacke, spanije) sa tribina cuje neki zvuk.. ehh, da vam znati kako je biti Calcio fan.. :)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2010, 20:05

Svako svog konja hvali.
Ali ovdje nije tema o konjima, vec o Dzeki :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 sep 2010, 20:24

Monolog je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Bundesliga ce za 2 godine biti najjaca liga
Dakako, dakako. :lol:
Da u pravu si, pogrijesio sam. Cuj za 2 godine :lol:
Bundesliga je vec najjaca ;)
Dokaz tome je da u njoj igra najbolji napadac na svijetu Edin Dzeko :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: armin, Mostarska, Muumii, zastitaIdentiteta i 29 gostiju.