Nek se ne iznenadi ako ga izadje skuplje nego misli.inadian89 je napisao/la:jel neko uvozio auto iz njemacke?
prijatelj konta uvest passata cc r line 170ks 2011g, cijena je oko 11-12 hiljada €. zna li neko koliko to sve otprilike ispadne do registracije?
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Porez na vrijednost auta 17%
S tim.vw ja mislim vise ne izdaje eur1 obrazac, porez ide na 30% ja mislim.
Na katalosku vrijednost vozila ide ovaj porez.
S tim.vw ja mislim vise ne izdaje eur1 obrazac, porez ide na 30% ja mislim.
Na katalosku vrijednost vozila ide ovaj porez.
Mia San Mia
Raja planiram u naredna 2-3 mjeseca uzeti sebi prvo auto.
Najvise sto trenutno mogu izdvojiti je izmedju 6500 do 7000KM. Sve osim karavana dolazi u obzir
Najvise sto trenutno mogu izdvojiti je izmedju 6500 do 7000KM. Sve osim karavana dolazi u obzir
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Pozdrav svima
Ako neko zna da mi pomogne, naime kupio sam auto(prvi put u zivotu) od komsije koje nije bilo na njemu, na nacin da sam zakljucio kupoprodajni ugovor uz licnu od vlasnika koju je taj moj komso trazio od vlasnika taj dan kad sam kupio auto. Dosla mi je i polica ali nemogu je prebaciti na sebe jer traze ovjerenu izjavu od vlasnika da nece trazit povrat polise a ja vlasnika neznam. U pitanju je zovko osiguranje. Tako da nisam odjavio auto i prijavio na sebe. Auto je registrovan sest mjeseci i nema kazni provjerio sam u mupu. Sad ga vozam ali jos me murijaci nisu startali pa samo da pitam dali ja mogu popusit neku kaznu radi toga.Mislim to me muci u sustini. Odlucio sam kad prode registracija da ga onda prebacim na sebe. Dali cu imati tad problema.
Ako neko zna da mi pomogne, naime kupio sam auto(prvi put u zivotu) od komsije koje nije bilo na njemu, na nacin da sam zakljucio kupoprodajni ugovor uz licnu od vlasnika koju je taj moj komso trazio od vlasnika taj dan kad sam kupio auto. Dosla mi je i polica ali nemogu je prebaciti na sebe jer traze ovjerenu izjavu od vlasnika da nece trazit povrat polise a ja vlasnika neznam. U pitanju je zovko osiguranje. Tako da nisam odjavio auto i prijavio na sebe. Auto je registrovan sest mjeseci i nema kazni provjerio sam u mupu. Sad ga vozam ali jos me murijaci nisu startali pa samo da pitam dali ja mogu popusit neku kaznu radi toga.Mislim to me muci u sustini. Odlucio sam kad prode registracija da ga onda prebacim na sebe. Dali cu imati tad problema.
Čekaj, imaš saobraćajnu i policu kod sebe? U tom slučaju nije problem u BiH, vani bi ti mogla trebati punomoć ali svakako s istekom registracije prebaci auto na sebe... Ima li kazni sad na autu, da nije ostalo od tog prošlog vlasnika? I da, ne možeš prenijeti bonus sa osiguranja ali to vjerujem da znaš svakako
EDIT: Vidim reče da nema kazni, dakle dok si u državi trebalo bi biti ok, ostatak posta svakako važi i dalje
EDIT: Vidim reče da nema kazni, dakle dok si u državi trebalo bi biti ok, ostatak posta svakako važi i dalje
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Za koliko se može naći ok primjerak Golfa IV? Između 4.500 i 6.500 KM?
Ok primjerak Golfa IV, 1.9 TDI, 90 konja, presao 330.000 kilometara. Odrzava se redovno.
Moze za 5.000 maruna otic samo tako.
Moze za 5.000 maruna otic samo tako.
Ima li neko Pezoa 407, zanima me misljenje iz prve ruke, je li zahvalno auto itd..
-Ne postoji razlog da se tebi vratim...
-ili nista ili duplo!
-ili nista ili duplo!
Nesto mi se cuje naprijed, ispred suvozaca, kao sat, samo ubrzano. Sta bi moglo biti? 

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bomba
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Bomba

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
MortemHz je napisao/la:Bomba

♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
SMR187 je napisao/la:Raja planiram u naredna 2-3 mjeseca uzeti sebi prvo auto.

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
- Kontakt:
Bil se zajeb'o kad bih kupio neku Alfu 145?
Vjerovatnogojzerica je napisao/la:Bil se zajeb'o kad bih kupio neku Alfu 145?
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Da imam vlasnicku, saobracajnu, tu policu na ime tog vlasnika i ugovor o kupoprodaji i kopiju njegove licne. To je sve sto imam.anonimni je napisao/la:Čekaj, imaš saobraćajnu i policu kod sebe? U tom slučaju nije problem u BiH, vani bi ti mogla trebati punomoć ali svakako s istekom registracije prebaci auto na sebe... Ima li kazni sad na autu, da nije ostalo od tog prošlog vlasnika? I da, ne možeš prenijeti bonus sa osiguranja ali to vjerujem da znaš svakako
Hvala ti na odgovoru.
golf petica - da li tražiti u nekom od ovih "salona" ili ovi što uvoze preko o el iksa tacka ba
nemam nekog poznanika da prodaje, ako ima sve je to preko 300.000 uveliko, a mislim da mogu naći bar za 50k manje pređenu kilometražu
budžet otprilike od 9k pa do 10.5k se mogu protegnuti, dok još registrujem itd itd.
vaša iskustva/komentari/sugestije?
neke autokuće su mi preskupe (kramar), a ove druge po kiseljaku ima svakakvih komentara pa ono osjećam se kao da igram lutriju, ako neko ima neku pouzdanu sugestiju, dobro bi mi došla
petica koju tražim je 1.9 TDI 105, 77kw
nemam nekog poznanika da prodaje, ako ima sve je to preko 300.000 uveliko, a mislim da mogu naći bar za 50k manje pređenu kilometražu
budžet otprilike od 9k pa do 10.5k se mogu protegnuti, dok još registrujem itd itd.
vaša iskustva/komentari/sugestije?
neke autokuće su mi preskupe (kramar), a ove druge po kiseljaku ima svakakvih komentara pa ono osjećam se kao da igram lutriju, ako neko ima neku pouzdanu sugestiju, dobro bi mi došla
petica koju tražim je 1.9 TDI 105, 77kw
Pogledaj Turbo trade sve vise njihovih auta vidjam 

Quinlan je napisao/la:Pogledaj Turbo trade sve vise njihovih auta vidjam
nemaju petice nijedne

mislio sam otići u ovaj kia autosalon u rajlovcu, tu ima jedna cini se fina utegnuta petica, jeste da je malo skuplje u salonu ali nekako mi daje veću sigurnost pri kupovini iako je naravno polovnjak kao i svaki drugi ybg

Ma auta od raje kupljena, jedan poznanik radio dole bukvalno od raje kupuju auta po nizoj cijeni pa prodaju, nema neke sigurnostiAA23 je napisao/la:Quinlan je napisao/la:Pogledaj Turbo trade sve vise njihovih auta vidjam
nemaju petice nijedne![]()
mislio sam otići u ovaj kia autosalon u rajlovcu, tu ima jedna cini se fina utegnuta petica, jeste da je malo skuplje u salonu ali nekako mi daje veću sigurnost pri kupovini iako je naravno polovnjak kao i svaki drugi ybg