FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sta je sa povredom nosa Markovica? trenira li on i hoce li igrati u Mostaru?
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Markovic se zagrijavao na poluvremenu utakmice sa Drinom.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Nisu samo Bajro,Zeba i Svraka ti koji su ''loše'' prošli u tim ''prijateljskim'' utakmicama.Jel' to se zaboravio Kiseljak i povreda, također jednog od glavnih igrača Edina Višće.Bio sam na toj utakmici i nije izgledalo ozbiljno,ali koliko je potrebno momku da dođe do prave forme ?
U MOSTAR UJEDINJENI..........DO POBJEDE.
U MOSTAR UJEDINJENI..........DO POBJEDE.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
Jbg, desilo se, Bajri želimo sve najbolje, brz oporavak i da se što prije vrati na teren. Koliko juče se sjećam da je Amar izbjegavao i one turnire u Skenderiji, gdje su puno bolje ekipe natupale baš iz ovih razloga. Naravno da se ovo nije očekivalo i da niko nije sretan zbog toga, ali desilo se. Koliko su krivi kreševljani, toliko smo i mi što smo igrali tu tekmu. Prijateljske treba igrati, k'o što smo igrali sa Kamen-Ingradom, Dinamom, Partizanom i sl. to su ekipe za pripremne i prijateljske tekme, uredjeni sistemi i klubovi, razum igrača, ali kako se nema para za to, jer treba platiti hotel gostujućim igračima i ostale troškove, igralo se s kim se može. Šta je tu je, treba ići dalje, next stop Mostar.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...
Poklopilo nas sa svih strana,bas nemamo srece...kako nas je krenulo nisam siguran da i nismo igrali ovu prijateljsku utakmicu,na treningu bi se neko povrijedio...to je tako,kada ide nizbrdo...zao mi je Bajre,nadam se da ce imati snage da se oporavi i da se vrati na terene...nazalost ovo su teske povrede kojima treba puno vremena da budu sanirane...bice Bajro opet dobar,medjutim psiha tog igraca tesko da ce biti vise ista...tako je i u slucaju Bogicevica,povrede koljena su najgore moguce povrede,i tesko da ce Bogicevic biti vise onaj stari kad se vrati...takva je igraceva sudbina,to je tako,zna se desiti...sada izlazi ona varijanta kada igraci traze lovu,cifre...karijera ne traje dugo,moraju se obezbijediti,ako se ovako nesto desi onda u njihovim karijerama nista vise nije sigurno...u normalnim ligama ovakvi igraci i slucajevi su osigurani i za ovakve stvari dobiju dobru lovu kao naknadu...sigurno to u Zelji a ni u ostalim klubovima nije slucaj...i sta sada,primjer Bogicevica i Spahica kojima su se desile jako teske povrede,ne garantuje im uspjesan povratak na terene,nisu obezbijedjeni u zivotu finansijski,pa je logicno pitanje sta ako ne uspiju da se vrate na teren sa uspjehom...vratice se oni sigurno,ali daj Boze da to bude kako treba,samo radi psihe igraca...
Nasim igracima,nasem Zelji treba jaca podrska nego ikada,ovo su teski trenuci za nase igrace,puno ih je sa povredama,ovi koji su na terenu se vjerovatno sada boje pritiska,novih povreda jer gledaju sta se desava oko njih i sigurno im nije svejedno...Amar Osim ima sada jos tezi zadatak da psihicki pripremi ekipu za gostujuce utakmice,mahom su svi dobili povrede na gostovanjima,a jos nismo imali ni rezultata vani...treba im maksimalna podrska,ali maksimalna !!!
Nasim igracima,nasem Zelji treba jaca podrska nego ikada,ovo su teski trenuci za nase igrace,puno ih je sa povredama,ovi koji su na terenu se vjerovatno sada boje pritiska,novih povreda jer gledaju sta se desava oko njih i sigurno im nije svejedno...Amar Osim ima sada jos tezi zadatak da psihicki pripremi ekipu za gostujuce utakmice,mahom su svi dobili povrede na gostovanjima,a jos nismo imali ni rezultata vani...treba im maksimalna podrska,ali maksimalna !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Ovo sa Bajrom je suvisno i komentarisati.
Nadam se da cemo sad biti napokon slozni u jednom i dati bezrezervnu, maksimalnu, nikad bolju... podrsku nasim igracima. Nema vise izgovora tipa pada kisa ili TV prenos, jeb* nas se za rezultate u proslom kolu ili kolima, isto tako nas se j kako je Lazar fulio nemoguce. Sad moramo, ali moramo biti ko jedan i dati podrsku Amaru i svim igracima, nema veze sto neko misli da je ovaj ili onaj los ili kloc sve to sad pada u vodu.
Ovdje i sada ce se pokazati ko smo i sta smo, e pa da vidimo ko smo i sta smo!
Nadam se da cemo sad biti napokon slozni u jednom i dati bezrezervnu, maksimalnu, nikad bolju... podrsku nasim igracima. Nema vise izgovora tipa pada kisa ili TV prenos, jeb* nas se za rezultate u proslom kolu ili kolima, isto tako nas se j kako je Lazar fulio nemoguce. Sad moramo, ali moramo biti ko jedan i dati podrsku Amaru i svim igracima, nema veze sto neko misli da je ovaj ili onaj los ili kloc sve to sad pada u vodu.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
-
- Kontakt:
Potpis.Fakat je sada Našem ŽELJI potrebna podrška i to u što večem broju!Avanes je napisao/la:Ovo sa Bajrom je suvisno i komentarisati.
JER SI JEDAN JEDINI,JER SI NEPOBJEDIVI,ŽELJO MOJA LJUBAVI!!!Pozdrav.
Naravno, treba podrška. Ali stvarno, kad krene s povredama, krene
. Bajri želim brz oporavak, koji su to debili, šta mu uradiše 

Nesreća nikada ne dolazi sama. Ove sezone nas je baš "pravo" krenulo. Povrede Višće, Radovanovića, Markovića, Bogičevića, E. Karića, a sada i Spahića, Zebe i Svrake uz neviđenu novinarsku hajku kvazinovinara na Amara, na boju dresova, na broj gledalaca na tribinama (i kada nas dođe malo oni taj broj snize za barem 50%), smrt oca Mirsada Bešlije itd... itd... Izgleda da se sve urotilo protiv nas. Međutim, Željo i jeste Željo, jer se uvijek znao izdići iznad svega i biti još bolji i jači. Željo je znao pobjediti sve nedaće i upravo zbog tog je nesumnjivo najbolji fudbalski klub iz Bosne i Hercegovine i jedan od najcjenjenijih klubova na prostorima bivše Juge. Sve nedaće je Željo prevazilazio zbog svojih vjernih navijača i kada je bilo najpotrebnije oni su pomogli da se digne iz pepela i vine se u visine. Zato glavu gore i u nove pobjede, ali samo svi zajedno. Kada je sve obojeno u plavo, niko nam ništa ne može ni u igračkom, ni u organizacijskom, aniti u navijačkom smislu. Željo svi smo uz tebe i zato u Mostar samo mudro i borebeno i pozitivan rezultat neće izostati. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97 je napisao/la:Nesreća nikada ne dolazi sama. Ove sezone nas je baš "pravo" krenulo. Povrede Višće, Radovanovića, Markovića, Bogičevića, E. Karića, a sada i Spahića, Zebe i Svrake uz neviđenu novinarsku hajku kvazinovinara na Amara, na boju dresova, na broj gledalaca na tribinama (i kada nas dođe malo oni taj broj snize za barem 50%), smrt oca Mirsada Bešlije itd... itd... Izgleda da se sve urotilo protiv nas. Međutim, Željo i jeste Željo, jer se uvijek znao izdići iznad svega i biti još bolji i jači. Željo je znao pobjediti sve nedaće i upravo zbog tog je nesumnjivo najbolji fudbalski klub iz Bosne i Hercegovine i jedan od najcjenjenijih klubova na prostorima bivše Juge. Sve nedaće je Željo prevazilazio zbog svojih vjernih navijača i kada je bilo najpotrebnije oni su pomogli da se digne iz pepela i vine se u visine. Zato glavu gore i u nove pobjede, ali samo svi zajedno. Kada je sve obojeno u plavo, niko nam ništa ne može ni u igračkom, ni u organizacijskom, aniti u navijačkom smislu. Željo svi smo uz tebe i zato u Mostar samo mudro i borebeno i pozitivan rezultat neće izostati. Željo je šampion.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Utakmica u Mostaru za Bajru!pile87 je napisao/la:Ja sam prvi bio za ove utakmice srijedom, **** ga fali nam tekmi i uigranosti, sad kad pogledam iz ovog ugla bolje je odigrati sa drugim timom ili unaprijed dogovoriti neku ekipu al im objasniti da nije po zivot.Bajro je trebao biti u prvih 11 za mostarzao mi ga je zbog njegove srcanosti u svim utakmicama, sreca pa Zeba i Svraka nisu teze povrjedjeni i trenirace laksim intenzitetom do tekme, ovakve se stvari desavaju al situacija kad ti krenu lomiti tri igraca pa to nije slucajnost u takvim ekipama premalo je sportskog i jednostavno ih treba zaobilaziti u sirokom luku.Utakmica u mostaru za Bajru!
Da nam se vrati haubica, još bolji i jači.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
E svašta. Kakvog sve dušmanluka ovdje ima. Ovo igranje prijateljskih tekmi sam smatrao pozitivnom stvari i radi igraća, a i radi promocije kluba. Ipak treba voditi računa s kim se igra i ove zabiti zaobilaziti u širokom luku. Žao mi Bajre fakat. Užas.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Protiv igrača Kreševa, koji je slomio nogu na dva mjesta Bajri Spahiću, bi trebalo pokrenuti istragu i podići krivičnu prijavu za nanošenje teških tjelesnih povreda. Slučaj treba ispitati šire, jer su u to mažda umješani i treneri kluba ili neko sasvim treći. Možda je to neko platio. Korupcija. Jer da nije tako, zar bi se moglo desiti na jednoj prijateljskoj utakmici da se povrijede tri gostujuća igrača i da se utakmica zbog toga ne može odigrati do kraja. Za takve tipove je mjesto u zatvoru ili na psihijatriji. Utakmica je trebala biti prijateljska, a ne ratno poprište u kojoj na svu sreću nije bilo mrtvih, a li nažalost, sa jednim teško i dvojicom, vjerovatno, lakše ranjenih. Papke u zatvore ili u ludare. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Zelim Bajri brz oporavak.
Zbog svega što se izdešavalo u posljednje vrijeme, ova naša slijedeća utakmica u Mostaru
se nameće kao prekretnica za nastavak naše misije, motiva nam sigurno ne nedostaje,
bogatiji smo za određena iskustva. Ne treba nam pretjerana nervoza!
Evo i trener Veleža izjavljuje kako su njegovi igrači svjesni da poslije tri uzastopna poraza
više nemaju pravo na kiks, znači pametnom igrom i strpljivošću do pozitivnog rezultata,
ne razmišljajući o tome na šta drugi nemaju pravo !
se nameće kao prekretnica za nastavak naše misije, motiva nam sigurno ne nedostaje,
bogatiji smo za određena iskustva. Ne treba nam pretjerana nervoza!
Evo i trener Veleža izjavljuje kako su njegovi igrači svjesni da poslije tri uzastopna poraza
više nemaju pravo na kiks, znači pametnom igrom i strpljivošću do pozitivnog rezultata,
ne razmišljajući o tome na šta drugi nemaju pravo !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
- bistrikboy
- Kontakt:
Bilo je i ranije ovakvih "prijateljskih" utakmica,nekad sudija sere nekad protivnik,jbga svi hoce da Želju pobjede,kad vide da ne mogu,ubise.Zao mi Bajre iz razloga sto se on zaista trudi i zeli,na svakom treningu se to vidi,druga je stvar sto on (jos) ne zna.U MO bez Bogicevica,Radovanovica i Bajre nece biti lahko,ali lediranog treba uzeti (radi naseg obraza).Vidim gamad naplacuje ulaz na onu skelu (10KM) sto je jedna od vecih sramota u historiji nase lige,zato se nadam da ce nas vrli preCednik i direktor za uzvrat naplatiti bar po 50KM za smjestaj gostujucih "navijaca" na sjevernoj tribini,jer najmanje 5 puta su bolji uslovi.
Ova sezona do sada neodoljivo podsjeca na proslu,nadam se da cemo imati dovoljno muda i mozga da napravimo slican uspjeh kao lani.Tekme sa Borcem,koji se vec vise puta pokazuje kao izuzetno korektan,ce biti na TV-u,sto je jos jedan plus za sve nas.
Željo mi te volimo kako god zavrsio!
Ova sezona do sada neodoljivo podsjeca na proslu,nadam se da cemo imati dovoljno muda i mozga da napravimo slican uspjeh kao lani.Tekme sa Borcem,koji se vec vise puta pokazuje kao izuzetno korektan,ce biti na TV-u,sto je jos jedan plus za sve nas.
Željo mi te volimo kako god zavrsio!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Treba s momcima na psihi poraditi,jer valjalo je suigrača i prijatelja gledati s nogom prelomljenom na dva mjesta.Nadam se da ćemo to uspjeti prebroditi,i da će odbrana u utakmici s Veležom konačno odraditi svoj dio posla.
IMA NEŠTO I POZITIVNO U SVEMU OVOME, IZGLEDA DA SMO SVI SAD JEDINSTVENI I UJEDINJENI.
''BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKOOO TE VOLIMOOOOO
POBJEDUUU NAM DANAS DAAAJ,S JUGA ĆEŠ NAŠU PJESMU ČUTI UVIJEK ZNAJJJ..''
''BOJU DAO SI NEBUUU
I BOJU DAO SI MORUUU,
JA ŽELJI DARUJEM SEBE,
SAV ŽIVOT I PJESMU OVUU.''
IMA NEŠTO I POZITIVNO U SVEMU OVOME, IZGLEDA DA SMO SVI SAD JEDINSTVENI I UJEDINJENI.
''BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKOOO TE VOLIMOOOOO
POBJEDUUU NAM DANAS DAAAJ,S JUGA ĆEŠ NAŠU PJESMU ČUTI UVIJEK ZNAJJJ..''
''BOJU DAO SI NEBUUU
I BOJU DAO SI MORUUU,
JA ŽELJI DARUJEM SEBE,
SAV ŽIVOT I PJESMU OVUU.''
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
Svaka cast na postu...baš si dobro nabrojao sve šta nas je zadesilo, a posebno novinske hajke na klub i Šefa.avlami97 je napisao/la:Nesreća nikada ne dolazi sama. Ove sezone nas je baš "pravo" krenulo. Povrede Višće, Radovanovića, Markovića, Bogičevića, E. Karića, a sada i Spahića, Zebe i Svrake uz neviđenu novinarsku hajku kvazinovinara na Amara, na boju dresova, na broj gledalaca na tribinama (i kada nas dođe malo oni taj broj snize za barem 50%), smrt oca Mirsada Bešlije itd... itd... Izgleda da se sve urotilo protiv nas. Međutim, Željo i jeste Željo, jer se uvijek znao izdići iznad svega i biti još bolji i jači. Željo je znao pobjediti sve nedaće i upravo zbog tog je nesumnjivo najbolji fudbalski klub iz Bosne i Hercegovine i jedan od najcjenjenijih klubova na prostorima bivše Juge. Sve nedaće je Željo prevazilazio zbog svojih vjernih navijača i kada je bilo najpotrebnije oni su pomogli da se digne iz pepela i vine se u visine. Zato glavu gore i u nove pobjede, ali samo svi zajedno. Kada je sve obojeno u plavo, niko nam ništa ne može ni u igračkom, ni u organizacijskom, aniti u navijačkom smislu. Željo svi smo uz tebe i zato u Mostar samo mudro i borebeno i pozitivan rezultat neće izostati. Željo je šampion.
Ali to Želju nece poljuljati , jer ono što te ne ubije samo te ojaća.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.