BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasen
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la jasen » 12 sep 2010, 15:39

Slazem se,ali sto se tice Harisa Seferovica njegov stari je rekao da ce tek da igra za nas u A reprezentacija da sada vidi Harisovu buducnost u Svici :(

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 12 sep 2010, 15:43

Prošle godine se o Đulbiću raspravljalo, kad ga je ciruksant otkrio.
Ima 27 godina a nema ni jednog nastupa u nekoj reprezentaciji, sigurno čeka poziv BiH...
100% sportski i krajnje opušten potpis

jasen
Kontakt:

Post Postao/la jasen » 12 sep 2010, 15:46

Ja opet kazem da ga treba probati pa makar protiv Luksemburga kad budemo igrali...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 12 sep 2010, 16:25

http://www.transfermarkt.de/en/anel-had ... 51311.html

jeli iko gledo ovog malca,procitah nesto u avazu pa reko da vidim jeli ga gledo ko
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 sep 2010, 17:12

gledam ga ja vise puta u sezoni :)

covjek je vec 2 sezone standardan u prvom timu rieda, koji je prosjecan austrijski prvoligas. obicno su oko 5-7 mjesta, a ovu sezonu su poceli vrlo dobro.
moze da igra na pozicji zadnjeg veznog, lijevog beka ili stopera. a i fino puca slobodnjake sa njegovom lijevicom, i ako nam to sigurno nije problem u repki.
vec sam vise puta rekao da je covjek talenat. mozda ga ne treba odmah zvati u a-repku, ali u u-21 repki bi bio sigurno starter. ma da ja mislim da nije ni puno losi od sadasnjih nasih defanzivaca, jedino sto jos nema toliko iskustva.

jasen
Kontakt:

Post Postao/la jasen » 12 sep 2010, 18:02

Ja bi samo zelio da kazem da samo treba pozivati one kojima je nasa domovina u srcu a ne one kojima bi dres nase domovine samo bio odksocna daska za neki transfer ! Pozzzzzz

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 12 sep 2010, 21:02

jasen je napisao/la:Pozdrav !
Ne znam da li je nas selektor imao priliku da vidi Dinu Djulbica koji je jako,jako talentovan ! Covjek koji je iz Doboja a nije ni star-rodjen je 1983.godine sto je najbitnije po nas u Doboju a evo samo jedan mali segment iz njegovih bravuroznih igara ..... Momak je odbrambeni igrac,fantasticna igra glavom,britkost i jacina u duelima-bas ono sto nama treba
ziv bio taj se jos u januaru vratio u Australiju u ekipu Gold Coast United i to kao slobodan, dakle nogiran igrac, iz Aachena, znaci trebamo pozivati i igrace iz nekakve australijske lige ?!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 sep 2010, 21:07

Ja znam da sada igra u zemlji kengura jer sam pre nekih mesec dana gledao njihov mec,ali reko da nije presao sada nekad u Aachen.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 15 sep 2010, 15:31

Ovaj 20-godišnji veznjak je rođen u Doboju, no on je za nas završena priča. Naime, prošle godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo debitovao je za A reprezentaciju Slovenije protiv San Marina, te su tako nestale sve šanse da ovaj mladić zaigra za naš nacionalni tim, iako je imao tu želju.

''Ne, nije me nikada niko kontaktirao iz NS/FS BiH. Rođen sam u BiH i da su me kojim slučajem kontaktirali pristao bih da igram za reprezentaciju BiH. No, sada dajem sve od sebe za Sloveniju, oni su mi puno toga pružili i zahvalan sam im'', završio je veznjak Palerma.
'

Da si ti papak IKADA bas zelio,ali ZELIO da nastupas za BiH- prodato g*ovno,ti bi nastupio i sacekao bi..Pogledaj Miralema,nase zlato od djeteta...mogao da bira izmedju ostalih i Francusku..pa nije..ON je ZELIO da igra za BiH i zaigrao je...A TI i takvi kao ti,niti nam trebate"slovenci",niti nam nedostajete.Neka radje igra neki ans igrac iz Premijerke a takvi"slovenacki i ini talenti"nam fakat ne trebaju!Mogu misliti i kako bi"izgarao"za sveti dres BiH repke da si i zaigrao....daleko ti kuca od nase bila JANEZE!
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 16 sep 2010, 07:39

edinko je napisao/la:Ovaj 20-godišnji veznjak je rođen u Doboju, no on je za nas završena priča. Naime, prošle godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo debitovao je za A reprezentaciju Slovenije protiv San Marina, te su tako nestale sve šanse da ovaj mladić zaigra za naš nacionalni tim, iako je imao tu želju.

''Ne, nije me nikada niko kontaktirao iz NS/FS BiH. Rođen sam u BiH i da su me kojim slučajem kontaktirali pristao bih da igram za reprezentaciju BiH. No, sada dajem sve od sebe za Sloveniju, oni su mi puno toga pružili i zahvalan sam im'', završio je veznjak Palerma.
'

Da si ti papak IKADA bas zelio,ali ZELIO da nastupas za BiH- prodato g*ovno,ti bi nastupio i sacekao bi..Pogledaj Miralema,nase zlato od djeteta...mogao da bira izmedju ostalih i Francusku..pa nije..ON je ZELIO da igra za BiH i zaigrao je...A TI i takvi kao ti,niti nam trebate"slovenci",niti nam nedostajete.Neka radje igra neki ans igrac iz Premijerke a takvi"slovenacki i ini talenti"nam fakat ne trebaju!Mogu misliti i kako bi"izgarao"za sveti dres BiH repke da si i zaigrao....daleko ti kuca od nase bila JANEZE!
ovo je srz problema i vrijedi za sve ''nase'' igrace za kojim kukamo

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 16 sep 2010, 11:55

giannini je napisao/la:
edinko je napisao/la:Ovaj 20-godišnji veznjak je rođen u Doboju, no on je za nas završena priča. Naime, prošle godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo debitovao je za A reprezentaciju Slovenije protiv San Marina, te su tako nestale sve šanse da ovaj mladić zaigra za naš nacionalni tim, iako je imao tu želju.

'

ovo je srz problema i vrijedi za sve ''nase'' igrace za kojim kukamo
neznam zasto se nervirate,,i tako ruzo pricate o momku,,,,pa ako je vidi da nece imati mjesta u bh-repci,, neka ide igrati za sloveniju,,,vjerovatno ga nitko nije ni kontaktiro,,, a usput,, u janeza igraju nekoliko nasih pa ce se osjecati kao bosanac,,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 16 sep 2010, 13:11

Demir Mustić želi dres Bosne i Hercegovine
Prije desetak godina na jednoj od ulica njemačkog Gelserkirchena, trener omladinskih kategorija Schalkea uočio je zanimljivog tada sedmogidišnjeg dječaka kojeg je pozvao na trening u mlađe kategorije ovog njemačkog giganta.
Ime dječaka je Demir Mustić, rođen je 9.jula 1993. godine u Gelsenkirchenu, a porjeklom je iz Bosanskog Novog.

Nakon što je jedan kraći period poslije Schalkea proveo u nižerazrednim DJK Teutonii i SG Wattenscheidu, Mustić je dobio ponudu Bochuma, u kojemu se nije baš mnogo naigrao nakon čega je odlučio da pređe u redove Borussia Dortmund.

Prelazak u Borussiu čiji je član i danas pod trenersku palicu Petera Hyballa bio je pravi potez. Najveća želja mu je potpis za A tim Dortmunda, te nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine čiji je navijač od malih nogu.

Od fudbalsskih uzora izdvaja Zinedina Zidana.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 sep 2010, 22:01

Ervin Bevab potpisao za Sturm! momak ima 19 godina i jedan je od najboljih mladih igraca u Austriji! izrazio je zelju da igra za BIH i treba ga sto prije pozvati u mladu reprezentaciju! niti jednog naseg igraca ne smijemo izgubiti!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 sep 2010, 23:11

seha je napisao/la:Demir Mustić želi dres Bosne i Hercegovine
Hoću i ja, ali ne mogu nigdje naći da kupim original.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 22 sep 2010, 21:17

Ovaj Vuckic odlican igrac,trkac,covjek koji bi mogao zamijeniti Rahimica sigurno.Dobar pregled igre i pas,defanziva takodjer.Ne znam je li vec igrao za A-repku Slovenije. :|
Igra danas u kupu za Newcastle na SB. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 sep 2010, 21:35

Johnyx95 je napisao/la:Ovaj Vuckic odlican igrac,trkac,covjek koji bi mogao zamijeniti Rahimica sigurno.Dobar pregled igre i pas,defanziva takodjer.Ne znam je li vec igrao za A-repku Slovenije. :|
koliko ja znam još uvijek nema i treba ga pozvati i forsirati u prijateljskim i nevažnim utakmicama kvalifikacija.Nešto slično kao što su Nijemci radii sa Ozilom i Marinom.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 sep 2010, 21:41

Po TM database jos nije nastupio za A reprezentaciju Slovenije, ali skoro za svaku mladu i pitanje je vremena kad ce ga pozvati za A. Sad koliko on zeli igrati za nas je pitanje. Ipak kad bi mu se odmah ponudio poziv za A reprezentaciju, je to dobar razlog da se prihvati. Mozda treba malo preko novina i novinara napraviti pritisak na savez/selektora itd. da se to desi, jer bi ovaj tip (za razliku od 100 navodnih talenata koji moraju igrati za nasu A) stvarno mogao biti veoma koristan. Uz to bi potrajalo dok bi dobio nase drzavljanstvo etc.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 sep 2010, 21:41

TMovac je napisao/la:
Johnyx95 je napisao/la:Ovaj Vuckic odlican igrac,trkac,covjek koji bi mogao zamijeniti Rahimica sigurno.Dobar pregled igre i pas,defanziva takodjer.Ne znam je li vec igrao za A-repku Slovenije. :|
koliko ja znam još uvijek nema i treba ga pozvati i forsirati u prijateljskim i nevažnim utakmicama kvalifikacija.Nešto slično kao što su Nijemci radii sa Ozilom i Marinom.
u krajnjem slučaju zato i služe prijateljske da se ubace novi igrači i provjere a onda ako ostanu standardni u klubovima forsirati i u bitnim kvalifikacijskim tekmama. Nezz da i'ko forsira to pravilo da moraš biti standardan da bi igrao prijateljsku, jer mi nismo neka velesila pa da sad moramo uvijek dobijati te utakmice i to sa više razlike, a to upravo radi Sale Sušić.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 sep 2010, 00:16

I taj Vuckic je nekakav ofanzivni vezni,pa zasto ne mozemo naci i jednog pristojnog lijevog beka a tih ofanzivaca na prodaju :x
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 sep 2010, 02:00

TMovac je napisao/la:
Slazem se! Vuckica treba sto prije pozvati u A selekciju,u prvoj prijateljskoj utakmici! on je ogromni talenat,pravi nasljednik Rahimica...Roditelji su mu iz BIH,a on je rodjen u Ljubljani i jos nije zaigrao za njihovu A selekciju..mislim da je njegova zelja da igra za BIH neupitna,sve je na nasem savezu i selektoru Susicu! Ne smijemo ga izgubiti,momak ce biti zvijer od igraca!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, Google Adsense [Bot], StevieG8 i 8 gostiju.