FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- partibrejker1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mislim da se radii o dobrom igraču, koji zaslužuje mjesto u početnoj postavi. I ovaj Softić je odličan. S njima dvojicom, biće to mnogo bolje. Hrkač bi mogao na desnog beka, Bučan ofanzivno desno a Šimić u sredinu. Uzgred, mislim da će Željo u Mostaru pokazati svoje pravo lice. Neće biti iznenađenje i ako se vrate s punim plijenom, mada ni bod ne bio loš.
Šehić - Cocalić, Bajić, Sadiković, Hrkač - Bučan, Bekrić, Pelak, Šimić - Dialiba, Šešlija.
Šehić - Cocalić, Bajić, Sadiković, Hrkač - Bučan, Bekrić, Pelak, Šimić - Dialiba, Šešlija.
simic moze na desni bok tako da se bucan pogura naprijed blize golu... nadam se pobjedi...
Il regno del Diavolo!
- partibrejker1921
- Kontakt:
0-0 s Veležom u Mostaru ipak se mora okarakterisati kao uspjeh. Još ako se uzme u obzir da je Željo bio mnogo bliži pobjedi, onda se s pravom možemo nadati dobroj sezoni. Čini se da nam je regularan gol poništen, ne vjerujem da bi tm pravio belaj bezveze. U sljedećoj utakmici protiv Modriče trebali bi debitovati Šimić i Softić, a možda i Hrkač. To bi trebalo mnogo bolje funkcionisati.
otvoren je novi portal o zeljeznicaru, ima live prijenos i jos svasta...pravo dobar
http://www.fkzeljeznicar.com

http://www.fkzeljeznicar.com
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!
- bistrikboy
- Kontakt:
sve u svemu sam zadovoljan igrom koju su pokazali u ove 2 tekme nismo imali srece imacemo ako bog da 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
U utakmici sa modricom najvjerovatnije ce nastupiti Hrkac , Softic i Simic da li ce igrati od pocetka ili uci kao izmjene ostaje da se vidi.Bizno je dobiti modricu i onda zapeti do maximuma u laktasima bar po bod nakon toga igramo 2 kuci sa laksim protivnicima i ABD nalazimo se u vrhu tabele
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ljudi gola nismo dali dvije tekme
Bubin gol je bio neregularan bio sam u liniji.
Nisam se javljao par dana jer popusio bi ban beze ,sta nam se desilo nije normalno,**** rezultat i sve vise kad covjek na ledja ne moze leci,ali da ne serem i trunim i pocnem koristiti'lijepe''rijeci,toliko od mene o mostaru.

Bubin gol je bio neregularan bio sam u liniji.
Nisam se javljao par dana jer popusio bi ban beze ,sta nam se desilo nije normalno,**** rezultat i sve vise kad covjek na ledja ne moze leci,ali da ne serem i trunim i pocnem koristiti'lijepe''rijeci,toliko od mene o mostaru.
AMAR OSIM!!!
-
- Kontakt:
najjaci steATATURK je napisao/la:U utakmici sa modricom najvjerovatnije ce nastupiti Hrkac , Softic i Simic da li ce igrati od pocetka ili uci kao izmjene ostaje da se vidi.Bizno je dobiti modricu i onda zapeti do maximuma u laktasima bar po bod nakon toga igramo 2 kuci sa laksim protivnicima i ABD nalazimo se u vrhu tabele
pozz iz Tuzle
Buba otisao sad nam je pusa tek,ali pisaj ga nista novo u nasem fudbalu .....
AMAR OSIM!!!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
evo na stranici od Murcie pise da je Buba stigao na probu, danas ima prvi trening i ostace nekoliko sedmica prije konacne odluke o transferu
http://www.realmurcia.es/mur05/press_a. ... bi=2&sop=0
http://www.realmurcia.es/mur05/press_a. ... bi=2&sop=0
- bistrikboy
- Kontakt:
Danas prva pobjeda i put u evropu,FORZA ŽELJO 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Od kada Zeljo u evropi nije bio 

-
- Kontakt:
Večeras Buba asistir'o i zabio protiv Ajaxa. Murcia uzela 2:1. Bio igrač utakmice.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Znaci ostaje Buba u Murciji sigurno... Koliko cete dobiti za njega?
Evo asistencije i gola
http://www.realmurcia.info/mur05/press_ ... .flv&ver=1
Evo asistencije i gola
http://www.realmurcia.info/mur05/press_ ... .flv&ver=1
Nisu objavili rekli su da ce ako se potpise ugovor (a hoce)biti najveci transfer u historiji zelje,ali to je vijest iz novina koju ne treba bas preozbiljno shvatati.
AMAR OSIM!!!
buba hvala ti vec ga zabio ajaxu i to pokazuje kakvog je zeljo imao igraca kod sebe
Dijaliba strijelac i asistent u pobjedi nad Ajaksom
Potpisat će na tri godine • Španska liga je bila moj san, kaže Senegalac s bh. pasošem...
18.08.2008. 12:05
Bubakar Dijabang Dijaliba (Diabang Dialiba) već je nakon prve utakmice u dresu Mursije postao ljubimac navijača španskog drugoligaša.
Fudbaler Željezničara i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine asistirao je za prvi i postigao drugi gol za Mursiju u prijateljskom meču s višestrukim evropskim prvakom Ajaksom. Mursija je pobijedila rezultatom 2:1.
Obilježen jubilej
Senegalac s bh. pasošem, koji će, prema svim najavama, u narednim danima potpisati za španski klub, ušao je u igru u drugom poluvremenu i bio centralna figura utakmice u kojoj je Mursija obilježila veliki jubilej - 100 godina postojanja.
Sa Dijalibom smo razgovarali u nedjelju. Sa Ristom Vidakovićem, nekadašnjim fudbalerom Sarajeva, a danas prvim saradnikom trenera Mursije Havijera Klementea (Javier Clemente), išao je na plažu. Oduševljen je ovim gradom na jugoistoku Španije kako zbog blizine mora, što ga podsjeća na dom u Senegalu, tako i zbog izvrsnog prijema u Mursiji.
- Super je, sve je super. Španska liga je bila moj san. Dobro su me prihvatili, ekipa je odlična i zasluženo smo savladali Ajaks. Želju neću zaboraviti, moj brat Musa ostao je na Grbavici da nastavi mojim putem - rekao nam je u telefonskom razgovoru Dijaliba (20), koji će sa Mursijom potpisati trogodišnji ugovor.
Partija života
Prema riječima Enesa Delimustafića, člana Predsjedništva FK Željezničar, koji je išao sa Dijalibom u Mursiju, mladi fudbaler je oduševio sve na stadionu.
- Utakmica je bila spektakularna. Mursija slavi 100 godina postojanja, a Ajaks je došao u najjačem sastavu. Dijaliba je ušao u drugom dijelu i pružio partiju života. Svi su na stadionu bili oduševljeni. Već je sada jasno da će biti veliko pojačanje Mursije, koja je uložila sve da bi se vratila u špansku Primeru - rekao je Delimustafić.
"Pojeo Ajaks"
Dijaliba je odmah nakon utakmice protiv Ajaksa postao zvijezda španskih medija, a "Marca" i "As" su istaknuli kako je bio junak pobjede nad slavnim Ajaksom.
"Dijaliba pojeo Ajaks", naslov je u dnevniku "As", dok je u "Marci" izvještaj s utakmice naslovljen s "Dijaliba donio Mursiji trijumf nad Ajaksom". Na internetskoj stranici Mursije mladi bh. reprezentativac proglašen je herojem velikog trijumfa.
Vidaković: BiH nema ovakvog igrača
Najbolji igrač Želje brzo se uklopio u novu sredinu, a u privikavanju mu mnogo pomaže i Risto Vidaković, prvi saradnik trenera Havijera Klementea, sa kojim razgovara na bosanskom jeziku.
- Klemente dobro govori francuski jezik tako da se i sa šefom može direktno sporazumijevati. Dijaliba je već sada veliki igrač. Kada sam ga kao dječaka preporučio Željezničaru, znao sam da ima predispozicije, a trebalo je samo malo da sazri.
Bosna i Hercegovina nema ovakvog igrača, on je trenutno najbolji na svojoj poziciji i nadam se da će ubrzo postati standardni reprezentativac - kaže nekadašnji fudbaler Sarajeva, Crvene zvezde, Betisa i Osasune.
Ambicije Mursije, ali i Dijalibe su, prema Vidakovićevim riječima, visoke.
- Mursija je veliki, historijski klub u Španiji. Svi su se digli da se vratimo u Prvu ligu. Dijalibu ćete možda veoma brzo gledati u Barceloni ili u nekom drugom gigantu - rekao je Vidaković.
Autor: Z. ŠARIĆ
Dnevni Avaz
Risto iz tvojih usta u Bozije usi!
Potpisat će na tri godine • Španska liga je bila moj san, kaže Senegalac s bh. pasošem...
18.08.2008. 12:05
Bubakar Dijabang Dijaliba (Diabang Dialiba) već je nakon prve utakmice u dresu Mursije postao ljubimac navijača španskog drugoligaša.
Fudbaler Željezničara i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine asistirao je za prvi i postigao drugi gol za Mursiju u prijateljskom meču s višestrukim evropskim prvakom Ajaksom. Mursija je pobijedila rezultatom 2:1.
Obilježen jubilej
Senegalac s bh. pasošem, koji će, prema svim najavama, u narednim danima potpisati za španski klub, ušao je u igru u drugom poluvremenu i bio centralna figura utakmice u kojoj je Mursija obilježila veliki jubilej - 100 godina postojanja.
Sa Dijalibom smo razgovarali u nedjelju. Sa Ristom Vidakovićem, nekadašnjim fudbalerom Sarajeva, a danas prvim saradnikom trenera Mursije Havijera Klementea (Javier Clemente), išao je na plažu. Oduševljen je ovim gradom na jugoistoku Španije kako zbog blizine mora, što ga podsjeća na dom u Senegalu, tako i zbog izvrsnog prijema u Mursiji.
- Super je, sve je super. Španska liga je bila moj san. Dobro su me prihvatili, ekipa je odlična i zasluženo smo savladali Ajaks. Želju neću zaboraviti, moj brat Musa ostao je na Grbavici da nastavi mojim putem - rekao nam je u telefonskom razgovoru Dijaliba (20), koji će sa Mursijom potpisati trogodišnji ugovor.
Partija života
Prema riječima Enesa Delimustafića, člana Predsjedništva FK Željezničar, koji je išao sa Dijalibom u Mursiju, mladi fudbaler je oduševio sve na stadionu.
- Utakmica je bila spektakularna. Mursija slavi 100 godina postojanja, a Ajaks je došao u najjačem sastavu. Dijaliba je ušao u drugom dijelu i pružio partiju života. Svi su na stadionu bili oduševljeni. Već je sada jasno da će biti veliko pojačanje Mursije, koja je uložila sve da bi se vratila u špansku Primeru - rekao je Delimustafić.
"Pojeo Ajaks"
Dijaliba je odmah nakon utakmice protiv Ajaksa postao zvijezda španskih medija, a "Marca" i "As" su istaknuli kako je bio junak pobjede nad slavnim Ajaksom.
"Dijaliba pojeo Ajaks", naslov je u dnevniku "As", dok je u "Marci" izvještaj s utakmice naslovljen s "Dijaliba donio Mursiji trijumf nad Ajaksom". Na internetskoj stranici Mursije mladi bh. reprezentativac proglašen je herojem velikog trijumfa.
Vidaković: BiH nema ovakvog igrača
Najbolji igrač Želje brzo se uklopio u novu sredinu, a u privikavanju mu mnogo pomaže i Risto Vidaković, prvi saradnik trenera Havijera Klementea, sa kojim razgovara na bosanskom jeziku.
- Klemente dobro govori francuski jezik tako da se i sa šefom može direktno sporazumijevati. Dijaliba je već sada veliki igrač. Kada sam ga kao dječaka preporučio Željezničaru, znao sam da ima predispozicije, a trebalo je samo malo da sazri.
Bosna i Hercegovina nema ovakvog igrača, on je trenutno najbolji na svojoj poziciji i nadam se da će ubrzo postati standardni reprezentativac - kaže nekadašnji fudbaler Sarajeva, Crvene zvezde, Betisa i Osasune.
Ambicije Mursije, ali i Dijalibe su, prema Vidakovićevim riječima, visoke.
- Mursija je veliki, historijski klub u Španiji. Svi su se digli da se vratimo u Prvu ligu. Dijalibu ćete možda veoma brzo gledati u Barceloni ili u nekom drugom gigantu - rekao je Vidaković.
Autor: Z. ŠARIĆ
Dnevni Avaz
Risto iz tvojih usta u Bozije usi!
Il regno del Diavolo!
- bistrikboy
- Kontakt:
Danas najteze utakmica do sada,mi pomalo oslabljeni ali i laktasi potreseni nemirima,sve u svemu bod bi bio uspjeh 

Na nama je da odigramo hrabro i muski svih 90 minuta niko nece zamjeriti igracima i da zijane ako budu tako igrali u kost ni sudije ni politika SAMO ZELJO ocekujem prvu dobijenu na strani bio bi dobar i bod
bistrikboy je napisao/la:Danas najteze utakmica do sada,mi pomalo oslabljeni ali i laktasi potreseni nemirima,sve u svemu bod bi bio uspjeh
Ljudi jeste li gledali inserte PL? Mislim da je doslo vrijeme da se Sehic premjesti na klupu! Jednostavno u posljednje vrijeme sklon je velikim pogreskama. Uprava je napravila veliki kiks sto je tako lahko pustila Zdenka Baotica koji je po mom misljenju mnogo kvalitetniji golman.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.