FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 23 apr 2018, 22:08

Skver je napisao/la:Ste se mene tice, mozemo igrati i trecu ligu, samo da Sloboda ima vlasnika i da skinemo sa qrca vise faraona i njegove satelite.....eno mu Tusanj, yebo ga Tusanj, svakako se raspada a nece nikada i biti napravljen, oni dok naprave istok, sjever ce sam od sebe srusiti a i pvojekat je sam od sebe za qrac....ako treba mozemo igrat i na Pasabunaru, yebes vise i ovo, ogadise nam fudbal....
Place dobre imaju oni koji rade u opcinskim firmama i tesko da ce ga skinuti jer familije, ovo, ono... Oni su svi u bubnju i dijele, krcme... Jedino ako izumre. :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 23 apr 2018, 23:11

Samo mi nije jasno kako apsolutno nitko na stadionu u nedjelju ni rijec nije rekao protiv uprave, ni jedna jedina rijec. Gledajuci malo sa distance, navijaci otjerase Azmira nakon najbolje sezone u historiji kluba(da odmah kazem ne volim ga ni sekunde, pogotovo nakon ovog PDA sra**a sad), ne radi se tu o Azmiru, nego mi nije jasno zar je publika u Tuzli i navijaci, zar su toliko ispolitizirani da se ne smije nista protiv uprave, reci, skandirati? Kako bi uradili ovo sto Horde sada rade, kako bi se navijaci okrenuli protiv uprave koja nas je dovela do ove situacije? Kada bi se okrenuli protiv te uprave i bolje je pitanje da li bi se ikako i okrenuli protiv ove uprave i sve stete sto su nanijeli klubu u ovo dvije godine? Mislim ako sad nije pravo vrijeme, nakon potrosena 2 miliona za godinu i po i 10. mjesta u ligi, strahovanja za opstanak ponovo, onda kad je to vrijeme?
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 23:18

Pa ako sve to ponove i iduce godine.A obecali su da nece

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 24 apr 2018, 00:33

Zato što je ono normalnih ljudi odustalo tad već od Slobode kad su vidjeli koliko je sati.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 24 apr 2018, 00:48

bhpremierliga12 je napisao/la:Samo mi nije jasno kako apsolutno nitko na stadionu u nedjelju ni rijec nije rekao protiv uprave, ni jedna jedina rijec. Gledajuci malo sa distance, navijaci otjerase Azmira nakon najbolje sezone u historiji kluba(da odmah kazem ne volim ga ni sekunde, pogotovo nakon ovog PDA sra**a sad), ne radi se tu o Azmiru, nego mi nije jasno zar je publika u Tuzli i navijaci, zar su toliko ispolitizirani da se ne smije nista protiv uprave, reci, skandirati? Kako bi uradili ovo sto Horde sada rade, kako bi se navijaci okrenuli protiv uprave koja nas je dovela do ove situacije? Kada bi se okrenuli protiv te uprave i bolje je pitanje da li bi se ikako i okrenuli protiv ove uprave i sve stete sto su nanijeli klubu u ovo dvije godine? Mislim ako sad nije pravo vrijeme, nakon potrosena 2 miliona za godinu i po i 10. mjesta u ligi, strahovanja za opstanak ponovo, onda kad je to vrijeme?
Navijaci nisu otjerali Azmira. On je sam otisao. Ne mozes 20 narkomana predstavljat kao navijace Slobode. Koga zanima sto je sada PDA, isti racku kao i Sda ili sdp, te hdz, covjek skontao da svoje interese moze iskoristiti samo kroz neku partiju, koje su sve iste. Kao Menprom, koji je alternativa, a u koaliciji sa zgradonacelnikom. I on je kao dobar, ali ovaj ne smije u politiku. Pa ovo je slobodna drzava i grad i nije jos komunisticki u potpunosti. I sto ces kad gubis tjerat upravu. Oni su ispunili trenerove zelje. Umjesto Grahovca, koji koketira sa Slogom, Weitzera, kurca, palca, Lazevskog. Navijaci se previse bave menadzmentom, malo igracima kojim treba ocitat lekciju. Bukvicu. Da se u gradu ne smiju pojavit. Sloboda je svetinja. Oni su prolazne kite mlohave kojih se niko za pola godine nece ni sjecat da su bili na Tusnju
Niko, niko, samo Sloboda

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 24 apr 2018, 01:28

Mislite stvarno da navijači kod nas imaju moć da dovedu nekog i otjeraju.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 apr 2018, 01:45

Ne mozes ni igracima ocitavati bukvicu kada ne znas jel do njih ili jednostavno ne znaju bolje. Ovo proljece su se cak i borili, 80% utakmica osim Goska i Celika su moze se reci izgarali. Naravno ovi koji su igrali, tu ne racunam Mijica, Bekica, Weitzera koji su velika razocarenja.
Ocigledno je da vodeci ljudi uz pomoc trenera Jagodica i Petrovica nisu sposobni sklepati kompaktnu ekipu. Isto tako tu svega sigurno ima od managera, stela, forsiranja nekih igraca. Nije tu ni cist posao, svako gleda da uzme dodatnu paru. Mogao se dovesti i koji igrac odlican da ne gledas kako ispostovati managera, kako uzeti tal, kako progurati Musica ili nekog slicnog. Ugovor za Skahica koji nije spreman za PL cisti ustupak, ne bi ga niko potpisao da nije Sloboda. Ugovori bez intenzivnih pretraga, dovedes bolesnog Bekica kad trebas uzimati bodove, dovedes nekog mrtvog igraca bez probe pa ga ozivljavas citavu sezonu (Ignjatovic). Uprava sa trenerima je stala na svaku mogucu nagaznu minu, slucajno ili namjerno.
Npr u ovu godinu i pol se ulupalo par miliona, a korisno je bilo samo ako je gdje koji dug vracen i rate reprograma. U sportskom smislu se bacao novac, nije bilo strategije osim forsiranja 3 mladja igraca.

Za Husica se slazem, svako ima pravo da udje u politiku. Ali on nije nas vise. Ako pogledamo historiju Kukica onda znamo da on nije Tuzlanski covjek. Sta mi sada moze dobro da donese Kukic koji zna da ljudi u Tuzli nisu tolike ovce da glasaju za njega bez obzira na sve. Ta stranka ako ima 100 radnih mjesta ce uvesti 50 iz Podrinja, 50 iz Banovica, gdje dobiju apsolutnu vecinu glasova, sigurno ne nekog iz mjesta gdje dobiju 5-10% . Znaci nista mi ne predstavlja, baziraju se na TK, a zele ovce da povecaju svoje bogatstvo. Sta su za njih ljudi koji zele poboljsanje zivota u Tuzli kao centru kantona= qovno. Njima treba da klices i da citavo selo dodje i ubaci glas. Daj im nesto pod kontrolu tamo gdje nisu na 90% glasova ugasiti ce i prevesti na sebe.

Frajer gradi po Tuzli, ide na dogovor u Banovice. Nemam vise sta dodati, da mu godi ovo stanovnistvo ne bi isao u Banovice da uvozi novo. Ne mogu gledati stranku jednu smo kroz Imamovica, Berbica, Niksica i ostale pojedince vec na osnovu citavog clanstva i za nas su oni najpovoljnija opcija. Mislim da bi bez njih danas bili na nivou Bihaca.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 24 apr 2018, 03:54

Grahovac, Lazevski, Skaha, Bekic, Weitzer, Music mislim da ako hocemo da budemo imalo ozbiljan tim treba da odu odmah cim se sezona zavrsi. Kao sto su vec neki napisali, dovesti sto vise djece od 18-19 godina sa kantona, pa bolje da njih trpimo nego Lazevskog koji ne moze da hoda vise, kamoli da trci, nego Grahovca koji ne zna dva pasa spojiti. Imat ce 5 puta manju platu od njih, a ne mogu igrati losije od njih nikako, a moze se izvuci dosta toga. Nadam se da sad na ljeto nece ponovo biti nabacivanja igraca sa svih strana, valjda se tim sklopi prije pocetka priprema i da svaki igrac prodje pripreme, a ne da se igraci dovode 10 dana pred pocetak prvenstva sa pivskim stomacima. Stvarno ne znam sta ocekivati od sljedece sezone, kao prvo da je prvo opstati, pa cemo onda dalje pricati, ali ako i opstanemo, bez novog statuta, novog SPOSOBNOG ne podobnog predsjednika, mislim da ce ostati ista prica...
ps Procito sam da nam je ovo dijete Mulahusejnovic, sto je zabio protiv nas, bio ponudjen proslo ljeto, medjutim nasi stručnjaci na čelu sa Vladom :urnebes: su odbili i rekli da nisu zainteresovani, a kao razlog su naveli da smo bili dobro popunjeni na toj poziciji. U to vrijeme glavni napadac nam je bio MAGICNI TANDIR, a onda se kasnije Krpa vratio pred kraj priprema sjecam se. Eto, zbog Tandira, majstora fudbala, smo mi odbili da dovedemo takvog talenta, a eno ode u Francusku najverovatnije vec na ljeto :clap:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 apr 2018, 07:45

katarakta je napisao/la:
bhpremierliga12 je napisao/la:Samo mi nije jasno kako apsolutno nitko na stadionu u nedjelju ni rijec nije rekao protiv uprave, ni jedna jedina rijec. Gledajuci malo sa distance, navijaci otjerase Azmira nakon najbolje sezone u historiji kluba(da odmah kazem ne volim ga ni sekunde, pogotovo nakon ovog PDA sra**a sad), ne radi se tu o Azmiru, nego mi nije jasno zar je publika u Tuzli i navijaci, zar su toliko ispolitizirani da se ne smije nista protiv uprave, reci, skandirati? Kako bi uradili ovo sto Horde sada rade, kako bi se navijaci okrenuli protiv uprave koja nas je dovela do ove situacije? Kada bi se okrenuli protiv te uprave i bolje je pitanje da li bi se ikako i okrenuli protiv ove uprave i sve stete sto su nanijeli klubu u ovo dvije godine? Mislim ako sad nije pravo vrijeme, nakon potrosena 2 miliona za godinu i po i 10. mjesta u ligi, strahovanja za opstanak ponovo, onda kad je to vrijeme?
Navijaci nisu otjerali Azmira. On je sam otisao. Ne mozes 20 narkomana predstavljat kao navijace Slobode. Koga zanima sto je sada PDA, isti racku kao i Sda ili sdp, te hdz, covjek skontao da svoje interese moze iskoristiti samo kroz neku partiju, koje su sve iste. Kao Menprom, koji je alternativa, a u koaliciji sa zgradonacelnikom. I on je kao dobar, ali ovaj ne smije u politiku. Pa ovo je slobodna drzava i grad i nije jos komunisticki u potpunosti. I sto ces kad gubis tjerat upravu. Oni su ispunili trenerove zelje. Umjesto Grahovca, koji koketira sa Slogom, Weitzera, kurca, palca, Lazevskog. Navijaci se previse bave menadzmentom, malo igracima kojim treba ocitat lekciju. Bukvicu. Da se u gradu ne smiju pojavit. Sloboda je svetinja. Oni su prolazne kite mlohave kojih se niko za pola godine nece ni sjecat da su bili na Tusnju
Navijace Slobode predstavlja zvanicno navijačka grupa Fkr1987.Bilo i ostalo. Da ih je 12.Tako je kako je.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 24 apr 2018, 11:02

Fukare predstavljaju navijačku grupu Fukare, ne sve navijače Slobode.
Niko, niko, samo Sloboda

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 apr 2018, 11:06

bolje se uhvati malo stanja u klubu, nego navijaca.
ako smijes naravno.
bespredmetno je raspravljat o ovome, svugdje u svijetu zna se ko sta predstavlja. ovo su neke elementarne stvari koje bi bar ti morao znati.
ja samo kazem kako jeste.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 apr 2018, 11:14

Blijedo izdanje, nepovezanost u igri, nedostatak agresivnosti, energije i požrtvovanosti Tuzlaka iskoristili su gosti iz Gabele i došli na korak od svog cilja.

Sloboda četiri kola prije kraja prvenstva ima pet bodova više od Čelika, direktnog konkurenta za opstanak u društvu najboljih, kome i gostuje 5. maja.

Svoj status ekipa Slavka Petrovića mogla je riješiti puno ranije. Neočekivani remi na Tušnju protiv Borca u "osnovnom" dijelu sezone, te remi sa Čelikom u Ligi za opstanak, samo su neki od faktora koji su zakomplikovali situaciju Tuzlacima, ali i upalili alarme u Rudarskoj 2.

U narednom kolu u grad soli dolazi otpisani Vitez. Jasno je da Slobodi igra samo pobjeda, a Faktor saznaje da je to i posljednja šansa za trenera Petrovića. Srbijanski stručnjak ima nekoliko dana da razdrma igrače, koji su također podbacili u ključnim susretima.

Na Petrovićevu dušu idu i neki fudbaleri koji su u januaru došli u Tuzlu. Miloš Mijić najavljen je kao veznjak, koji bi trebao praviti prevagu u timu Slobode. Međutim, navijači su vidjeli jako malo, pa Mijić u posljednje vrijeme više grije klupu, nego što igra. Slična, odnosno još gora situacija je s Ivorom Weitzerom, čiji se nastup dugo čekao, a kada su riješeni administrativni problemi, zakovan je za klubu. Petrović mu nije davao previše prilike za igru, izuzev male minutaže protiv Viteza i Čelika, odnosno kada je protiv GOŠK-a išao na sve ili ništa.

Srbijanski stručnjak je na klupi Slobode proveo 25 utakmica. Petrović ima skor od osam pobjeda, osam remija i devet poraza, uz gol razliku 26:25.
kako suhoparno, kako bledunjavo, bezmudo.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 apr 2018, 12:23

Bundesligaš za 13 miliona prodaje igrača i dovodi Todorovića iz Slobode?

Desni bek Herthe Mitchell Weiser po svemu sudeći će na kraju sezone napustiti berlinski tim, a umjesto njega bi u Berlin trebao stići igrač Slobode, Darko Todorović.

Za usluge ovog bočnog igrača zainteresovani su Bayer Leverkusen i Borussija Dortmund. Vrijednost ovog 24-godišnjaka je 13 miliona eura, što su ova dva klupa spremna i platiti.

Ni trener Herthe Pal Dardai nije zadovoljan igrama koje Weiser pruža u posljednje vrijeme. Stoga dobija sve manju minutažu.

Hertha će u predstojećem prijelaznom roku krenuti u potragu za Weiserovom zamjenom. Njihovi skauti nedavno su su prisustvovali meču Premijer lige BiH između Slobode i Borca i zabilježili ime mladog reprezentativca BiH Darka Todorovića, stoji na ****.

Da li će ovaj fudbaler, koji je “eksplodirao” ovog proljeća, kako u Slobodi, tako i mladoj reprezentaciji BiH, put Bundeslige, ostaje nam da vidimo.

Tržišna vrijednost Todorovića prema Transfermarktu iznosi 450 hiljada eura.

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 24 apr 2018, 12:47

Chinaglia je napisao/la:
Bundesligaš za 13 miliona prodaje igrača i dovodi Todorovića iz Slobode?

Desni bek Herthe Mitchell Weiser po svemu sudeći će na kraju sezone napustiti berlinski tim, a umjesto njega bi u Berlin trebao stići igrač Slobode, Darko Todorović.

Za usluge ovog bočnog igrača zainteresovani su Bayer Leverkusen i Borussija Dortmund. Vrijednost ovog 24-godišnjaka je 13 miliona eura, što su ova dva klupa spremna i platiti.

Ni trener Herthe Pal Dardai nije zadovoljan igrama koje Weiser pruža u posljednje vrijeme. Stoga dobija sve manju minutažu.

Hertha će u predstojećem prijelaznom roku krenuti u potragu za Weiserovom zamjenom. Njihovi skauti nedavno su su prisustvovali meču Premijer lige BiH između Slobode i Borca i zabilježili ime mladog reprezentativca BiH Darka Todorovića, stoji na ****.

Da li će ovaj fudbaler, koji je “eksplodirao” ovog proljeća, kako u Slobodi, tako i mladoj reprezentaciji BiH, put Bundeslige, ostaje nam da vidimo.

Tržišna vrijednost Todorovića prema Transfermarktu iznosi 450 hiljada eura.
Velika bi stvar bila ovo odraditi, uzeti nekih 300-400 hiljada i veliki procenat, ali poznavajuci nas, Senco ce se posvadjat s njim za 15 dana i ispast ce da ima amaterski ugovor i da moze ici besplatno :problem:

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 24 apr 2018, 13:03

Nije niko Azmira otjerao,on je postigao cilj i otisao. Sad nam je ostavio u amanet barem izdvajanja grada za reprogram i visok cilj. Sad u ovom momentu tjeratu skupstinu upravu trenera igrace je bezveze...To se radi na polusezoni,ali je problem onda kad se ufati euforija pojacanja,nova (polu)sezonu nema kandidata za predsjednika,nema para i ulazimo u sezonu.
Juce treba spremiti novog predsjednika i upravu te za 30 dana na skupstini imenovati
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 apr 2018, 13:31

sve je to uredu, ali sta je sa sportskog segmenta. ne ispadamo mi sto nemamo para, vec sto ih nismo znali potrositi.

ne moze me niko ubijediti da Petrovic nema vecu platu nego Dudic i Adzem skupa.

Nama treba covjek kojem cemo dati pola Petroviceve plate i koji ce praviti ekipu, koji ce pratiti igrace iz okruzenja, praviti sporazume sa klubovima iz nizeg ranga . Onda i Dudic moze biti trener, moze i Spaha.
Treba nam jedan Ibrakovic sto je bio Sarajevu, sam naravno ljudski suprotno od njega.

imamo li mi takvog covjeka, da vodi sportski segment, da sve to prati, da dovodi igrace, da prodaje igrac, pa nek i sebe ugradi ako treba.

Neko ko ce pogledat omladinski pogon , i gledat 2 godine unaprijed, aha dolazi bek iz omladinskog pogona, za dvije godine mi nece trebat bek. Aha imam Hodzica i Omerovica na krilima, hajmo slozit ekipu da njih isforsira i proda.

ja ne vidim nikog takvog. A dok jedan takav covjek ne dodje, koji ce raditi prvo za interes kluba, a onda nek uzme i sebi procenat , NIKAD od nas nema nista.

Dzaba pare kad se trose na srecu vec 6 godina. Pa jedan prelazni rok se pokaze, tri propadnu.

eto ti Zrinjski kao vodilja, ne trebas gledati dalje. Igraci iz Premijer lige, dosta ih cak i jeftiniji nego nasi, plus par kapitalaca (plate ko i nasi kapitalci) i titula iz godine u godinu.

JOs mi imamo za klasu jaci omladinski pogon i bazu igraca. Samo prepisati

ali nema ko
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 apr 2018, 13:46

pa ko je kriv za to nego uprava??? i oni koji je aminuju

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 apr 2018, 13:49

puna podrska UO, a posebno precjedniku, gospodinu Senadu Mujkanovicu

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 apr 2018, 13:50

da je imao rezultate ne bi ni podrska izostala, ovako, sve jasno
u godinu i po sta se sve izdesavalo, malo li je a nismo svi ni zaboravili.evo kraj je sezone, gdje su obecanja rezultati???

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 apr 2018, 14:05

Pazljivo poslusajte i pogledajte. :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :lol: :lol: :lol: :lol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.