FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Teretana
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Teretana » 23 apr 2018, 10:26

sa ovakvom igrom tesko cemo dobiti Vitez, a kamoli Mladost DK. "Karambeu" je sve lijepo objasnio.na zalost u ovom dijelu u kojem pominjes igrace iz omladinskih pogona treba neko otici i vidjeti utakmice.gledao sam poraz nasih kadeta protv sarajeva u subotu i nimalo nisam optimistican.jako lose bezidejno.nekai djecaci nemaju snage nakon 15 minuta.jel iko prati rad mladjih selekcija?

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 23 apr 2018, 10:42

Realno, ako se planira bilo sta ozbiljnije napraviti za sljedeću sezonu, sa pospremanjem treba krenuti istog dana kad se prvenstvo završi. Užasno me nervira kad nam pripreme počnu mjesec prije početka prvenstva i to s nekih 15 igrača, pa dok sastavimo ekipu kako treba i riješimo registracije i sve silne dozvole već oktobar i tad odprilike skontamo da će biti borba za goli život.

- Prije svega obavezno saszvati skupštinu koja bi trebala izglasati nepovjerenje Mujkanoviću i postaviti nekog novog za predsjednika kluba. Moj favorit Nermin Čolić.

- Pod broj dva, zahvaliti se Slavki i dovesti ozbiljnijeg trenera. Ja bi namolio Soka da nas preuzme. Realno za razliku Slavkinog smjestaja i hrane mozes dati Soku bar 6000-7000 KM mjesecnu platu, a kunem se da bi nas malo ko mogao nadigrati s njim jer on nije ziheras niti neznalica i bili bi ozbiljna i prilicno cvrsta ekipa.

- Napraviti kompletnu reorganizaciju tima. Zahvaliti se Musiću, Lazevskom, Grahovcu, Wetzeru pa možda čak i Mijiću. Obavezno pokušati zadržati Rustemovića i Bekića uz Hareta, Husića, Ignjatovića, Škahu, Osmanagića.

- Probati dovesti Čivića i Delića iz Zvijezde Gradačac. Ja bi iskoristio situaciju u Borcu i pokusao im mlatnuti ovog Zeravicu i Kunica. Jos kada bi iz Mladosti doveli Arezinu bila bi to već ozbiljna ekipica. U odbrani ne bi trebalo previse mjenjati jer sa Skahom, Haretom i Ignjatovicem ne izgleda to lose ni malo. A Sok bi to ukomponovao na pravi nacin. Ako se proda Todorovic, lagano dozirati malog Hodzica koji je pokazao da zna, eventualno ako Azir ode, treba dati sansu Markovicu koji je i stigao na Sokovu preporuku.

- Obavezno poraditi na marketingu a ne da se to radi na volonterskoj osnovi. Kod nas se godinama zapostavlja taj segment a realno je da će u budućnosti taj dio postati jedna od najvažnijih stvari u svakom klubu. I nije marketing samo facebook stranica i web prezentacija. Treba dovesti nekoga ko može pored kompletne promocije kluba pregovarati oko ulaska kapitala u klub i traženja generalnog sponzora. Ako Zirat banka moze biti Zelji generalni sponzor i Turkish Airlines Sarajevu, zašto recimo to ne bi bio Ytong u Slobodi. Vazda se izvlačimo na onu neće ako posluje na teritoriji cijele BiH pa mu kao nije u interesu i samo mi pusimo tu pricu dok Eronet finansira Zrinjskog i Sirokog a Zirat i TA Zelju i Sarajeva. Ytong je recimo strasno dobra firma koja radi u cijeloj regiji a glavna baza im je u Tuzli. Je li ikad neko pokušao ostvariti kontakt sa Wizz Airom kojem je također kod nas baza? Nije. Uvijek nam je prica kako ovdje generalno nema velikih firmi kojima bi se mogli obratiti na taj način, ali evo vidite da ima, samo što treba zasukati rukave. Probati ponovo aktuelizirati priču sa Panom, jer je priča jedno vrijeme bila prilično vruća i koliko znam bili su spremni biti generalni sponzor i fudbalskog kluba ali zbog Tz pivare su se nešto razisli u razmisljanjima.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 23 apr 2018, 10:49

Kad procitam Karambeua bar mi nekako lakse da vidim da ima jos poneko da siroko gleda,prati i da je u stanju analizirati.

Nesto sto je interesantno, levati koji su se nakotili prije 18 mjeseci bi sad gasili ili imaju pametnija posla. I tu cu se prvi put sa Solinasom sloziti, "gasite svoje po kuci".

O rezultatima je suvišno pricati. Apsolutno nepoznavanje fudbala kao igre i sportskog menadžmenta. Ako nekad bude fudbalska akademija ovo treba izucavat sta se napravilo sa ovakvim budzetom.
tuzlanska Sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2018, 10:55

A svi jos uvijek pisete iz ugla kao da smo vec ostali u PL.
Trenutno ne vjerujem da mozemo pobjediti Viteza i Mladost uopste.
Ako budemo ispali nema tog plana koji bi nas izvadio vise.

Oko uprave niko u carsiji nece da prizna da je pogrijesio, stavljaju svoj ego ispred kluba. Ako kojim slucajem opstanemo biti ce likovanja kao da je uspjeh.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 10:58

prvo se mora znati ko je gazda, u smislu ko odlucuje o svemu i ima punu slobodu u svom radu?
i ko ima vremena i volje 24/7 raditi za dobrobit kluba, u prvom planu..
a onda reorganizacija kluba po svim pitanjima.

p.s kakvo crno gasenje???wtf?
lako je ugasit,daj sredi klub.
Zadnja izmjena: Sariel1987, dana/u 23 apr 2018, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 11:03

tuzlak1987 je napisao/la:A svi jos uvijek pisete iz ugla kao da smo vec ostali u PL.
Trenutno ne vjerujem da mozemo pobjediti Viteza i Mladost uopste.
Ako budemo ispali nema tog plana koji bi nas izvadio vise.

Oko uprave niko u carsiji nece da prizna da je pogrijesio, stavljaju svoj ego ispred kluba. Ako kojim slucajem opstanemo biti ce likovanja kao da je uspjeh.
misljenja sam a misljenje je ko zna se sta, da cemo dobit viteza, valjda nece toliko zglajzat :lol: :facepalm:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 apr 2018, 11:35

Problem je kod nas sto krezubi, skoro nepismeni, misle da nesto znaju, kao odlucuju, njihovu ljubav ne kupuju titule, al' ih kupuje bambamuca...
Moze neko biti sa itekako visokim koeficijentom inteligencije, znati i voljeti Slobodu, upozoravati...
Kod nes preovladava misljenje glupana, onih koji su najglasniji.
"gdje ste hejteji", "kup je nas", "sisoje", "hoce stadion da nam oduzmu", veterani, najjaci upravni odbor ikada...
Sramota, jad, cemer, tuga, seljakluk-primitivizam onaj najgore vrste, dundjeri, potrosaci nasih para, nas gradjana, bez ikakve odgovornosti...
Dobro je necemo ispasti! Sigurno!
Sloboda je privatizovana za nase pare, igracka u rukama golovratki, a tuzlaci i ostali koji navijaju za Slobodu klimajte glavom, odobravajte i idite na stadion Tusanj da gledate sipove, sramotu, trosite vikende u nerviranju i nadanju da nije ono sto vec znate da jeste, ne vjerujte sebi i svojim ocima, vjerujte njima jer oni ce vam sve reci, ne morate razmisljati svojom glavom.
Invalidno tuzno, sramotno, za povratiti, usljivo, usmrdjelo...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 23 apr 2018, 11:39

Mijić i Weitzer su unijeli koliko toliko živosti kad su ušli, a Weitzer je od izgubljene lopte došao do pozicije da bude fauliran, poslije kojeg je nabacio i tu smo dali gol. Treba njega ostaviti.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 apr 2018, 12:20

dobro neko rece, ako se ispadne iz lige sa ovakvim budzetom, to treba da bude predmet naucnog istrazivanja

-najveci problem je selekcija igraca, i to je ono sto ce nas mozda u konacnici i kostati ispadanja. Ko dovodi igrace? Kako ih dovodi ? Po ko zna koji put se desava da nam golove daju djeca nudjena Slobodi, djeca iz naseg dvorista koja "nisu za Slobode" a ko brzi vozovi prolaze kraj nasih zvijezda. Igraci duplo manje placeni od njih ih prave smijesne.

Jel ih doveo Petrovic? ako jeste onda odmah sutra noga, ima 18 plejmejkera a nema igra, nema krila, nasa djeca mu spasavaju sezonu (mozete vi pricati sta hocete ali mi ovisimo od toga hoce li go dati i sta ce uraditi dijete od 18 godina ili 20 godina). Da ih mogu davati u kontiunuitetu, odlucivati utakmice , igrali bi u realu. Ko nas je doveo u stuaciju da nam napad ima u prosjeku manje od 21 godine starosti i da u njih trojicu samo gledamo dok se zvijezde setkaju po terenu.

da se vratim na temu. Petrovic jel doveo? A on je posebna prica . Samo se 1-2 osobe toga dotaknu. Kako njemackog strunjaka RAZVALE takticki dva pocetnika Dudic i Adzem koji kad se saberu imaju manju platu. Kako je formaciju koju je trebao izvesti protiv Zelje izveo protiv Goska, a koju je trebao protiv Goska izveo protiv Zelje. Kako je protiv Zelje pokusao igrati kako je trebao protiv Goska a protiv Goska kao sto je trebao protiv Zelje. Normalno da ce izmjene donijeti zivost, i ja bi je donio na onoj poziciji. Ulaze dva igraca koja igraju u sredini, gdje je Gosk najtanji, i gdje se moralo igrati. A ne mi citavu utakmicu guramo loptu na stranu pa gadjamo unutra samog Husica oko kojeg su 4 solitera, ne znas koji je veci. I vidis da ne ide i covjek ceka poluvrijeme da reaguje , i opet reaguje pogresno. Kao da ne gleda utakmice protivnika, reaguje sablonski i reaguje po zeljama publike.

Vajcer je posebna prica. Danas ti kazem otpisan si , sutra kad gori pod guzicom tebe prvog uvodis. Ja mu ne bi ni usao. Ko ti **** mater. To samo pokauzuje koliko su igraci veci karakteri od njega i koliko im je vise stalo. Covjek nikad nije prihvatio odgovornost, te sparina, te ne valja teren, neravan, ravan, umor, odmor- svi su krivi, samo on nikad nije.

nego da se vratimo na to dovodjenje igraca. Mislili smo da ih Denis Karic dovodi, on je otisao i tvrdio da ne dovodi. Nebitno covjek otisao, niko nije dosao na mjesto Sportskog direktora. Znaci sportski segment u klubu ne postoji. Evo ostanemo u ligi, spasili se nekako. Gdje je lista igraca za narednu sezonu? gdje su igraci iz Goska , Viteza, Zvijezde, Celika, Borca, Etno sela, Prijedora , Olimpika, Veleza , sa kantona picke materine koje cemo dovesti.
Eto gdje se gube pare , dovodis "provjerene" igrace koji logicno u startu vise kostaju, a **** te odbrana Goska ili Radnika koja kad se sabere ne kosta kao nasa 2 igraca, ili ti daju golove tri puta jeftinija djeca sa kantona. Tu gubis pare, sto Krupa, Radnik, Gosk , Mladost vec sad imaju igrace koje prate, koje ce dovesti i koji kostaju duplo manje. Ti ces dovesti provjerenog Arezinu koji ce ti traziti lupam 10000 mjesecno, moze mu se, izgradio je ime u ligi. Oni vec sad imaju zamjenu za tog Arezinu,isti kvalitet za 3000 maraka.

vec godinama zivimo i umiremo sa sa trenerom i njegovim igracima. Slavko i njegova teka. Napravit cu je i ja za 3 dana. Nema igraca ispod 5-6000 mjesecno u teci. De iskopaj Mulahusejnovica, Franica, Danilovica, Kobiljara, Andjusica pa cu ti onda postovati teku. Napravit cu i ja teku: Zakaric, Velkoski, Blagojevic, Obradovic, Rustemovic, Bilbija, Jakovljevic, Filipovic, Arezina, Saric...velike mudrosti

ili ako ne dovodi Slavko, dovodi uprava. Uprava ne treba da dovodi igrace, nego da ih placa (sto haman i radi). Eh sad je tu ista situacija kao i kod Azmira. I Azmir je volio da se igra menadzera, haman svi vole to. Haman najljepsi dio posla dovodit igrace.

Samo tad smo imali trenera i Azmira pa se njih dvojica malo igrali.I onda kad jedan covjek ima viziju , kakva god da je (Fatic-Fatic) opet jedan covjek sebi u glavi sklapa ekipu i nece imati 18 plejmejkera istovremeno. Imat ce balans u ekipi, pa taman i da nema kvalitet.
Sad imas kamara clanova upravnog odbora, nek svaki dovede po jednog igraca , cisto eto da mu se pusti da ucestvuje , da mu bude zanimljivo, plus Slavko dovede svoje , dobijes ovo sto sad imas.

10 vizija ko treba igrati, 10 vizija koga treba dovesti, opet kazem to je bila Azmirova prednost. Jedna vizija, kakva god da je, pogresna, ispravna nebitno, bila je jedna. Da bogdom sad imamo jednu viziju, pa da je bila bilo cija, bilo bi bolje.

6 godina se klub nije pomjerio sa mrtve tacke organizaciono. Za 6 godina smo skrsili para koliko Krupa,Radnik, Mladost nece za 12 godina, i nismo napravili nista.

Nemamo skautinga, nemamo sportskog segmenta, nemamo kluba (fan shop , marketing, ljude u klubu). Ne volontira mramor sigurno sto vole da volontira, vec ako nece on ko ce, a sramota je da ne bude niko. I ista prica je za sav ovaj period od druge lige na ovamo.Krse se novci a ne prave temelje. "Poslije mene potop"

Ja opet vjerujem da svi rade i nekom najboljem interesu, ali nema dugorocnog plana i vizije.

tu je dobro pogodio i @Karambeu cini mi se. Mozda mi i ne mozemo ba dovesti Dudica za trenera ili dovesti Mulahusejnovica da nam igra spica. Razapeli bi sami sebe.
I samo budala moze pomislit da ne utice na dijete od 18 godina kad mu zvizdi publika kluba gdje je citavu karijeru proveo, dje je rodjen, i gdje je sa 18 god prvi strijelac, a aplaudira nekom starcu sa strane koji nema nikakog ucinka , ni gola ni asistencije. Kad smo dovodili Civica zimus,ili kad se Prses spominjao prvi ja sam haos pravio. A Mijic je pojacanje ? U cem je razlika, i Civic i Prses bi imali nula golova i nula asistencija ko i ovaj , ali bi makar ustedili 20-30 000 maraka da kupimo sudiju koju utakmicu.

tu je Azmir pametan bio. Dat sezonsku ljudima koji su naucili kupovat po normalnoj cijeni, a ulaz dignut u nebesa.

suma: nedostatak vizije, nedostatak sistemskog rada, MENTALITET. godinama se ide na ho ruk, na silu. Bili drugi, igrali finale kupa, igrali evropu-odlicno. Niko ne prica o tome sto je to samo paravan i sto nema kluba.
Isto kao sto ne bi pricao ni sad da smo dobili Goska i Zelju nego bi bila euforija pred finale. Jaci nego ikad. Koga tad briga sto je sve samo paravan i sto nema kluba.

mislim da ce Sloboda biti prvi tim sa redovnim i ovolikim platama, i ovakvim budzetom koji ce ispasti iz premijer lige i sto je najgore jebote ti ne znas ko je kriv.
Trener kaze nisam ja , nisam ja dovodio, nisam ja htio ovo-ono, uprava kaze nismo mi , jesmo li im dali plate, jesmo, ostatak kluba kaze nismo mi jer i nemamo ostatak kluba. Idealna situacija, **** do vrata a niko nije kriv.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2018, 12:35

Prvo i osnovno napraviti novi Statut ako gospari grada i vlasnici kluba daju dozvolu za to pa onda mozemo dalje, sve drugo je sviranje kozne flaute....
🔴⚫️

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 12:39

nisi ti to dobro poslozio drug al nikako preleti preko uprave u po recenice.al i njih je neko instalirao.
od uprave mi imamo senada, od sportskog direktora imamo karica, il ga nemamo vise? od opstine imamo kurevica.
i imamo trenera petrovica.
to je sto imamo.
ovako su nas ubjedjivali u strucnost jagodica pa ispusismo, pa dodje petrovic pa ga svi braniste. sad lakse osut paljbu po petrovicu negoli po njegovim poslodavcima.
ispade po prici nama u klubu med i mlijeko samo nas trener i igraci pizde handre. standardna spika i tu se ne slazem. moje pravo.radis dajes pare a nisi se godinama mrdnuo sa mrtve tacke i niko ne odgovara.i uvijek neko drugi kriv.
nama treba neko ko ce radit za dobrobit kluba 24/7 i da je njegova zadnja.plus da se razumije u kaljugu bh liga ali i da je strucan neovisno o nasoj ligi.
i znamo ko je kriv.kako ne znamo???

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 12:48

slazem se skver,al de prvo da ostanemo u ligi jebte :D
mojne reci da nije bila juce vuna vuna, i strahotni deja vu :damn:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 23 apr 2018, 12:52

Pa kako će Petrović biti kriv kad je došao na zimu i znamo svi dobro da tad ne možeš nikog dobrog dovest.

Jesu li menadžeri? Pa ko su ti, nindže neke, nevidljive? Niko ih ne spominje niti oko zna išta o takvima, ni ovaj novinar što bude ovdje.
Husara zna da nema para ko prije, Škaha je tu al do kad, Husića nam je uvalio eto onako da ima gdje igrat jer nije kvalitet za ijedan drugi klub. I da formu digne malo.

Zna se ko je tu dvije godine, i ko bira ove igrače dvije godine. Slobodno ih nekad iskritikuj malo otvorenije.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 apr 2018, 12:53

ko bira?

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2018, 12:54

Sariel1987 je napisao/la:slazem se skver,al de prvo da ostanemo u ligi jebte :D
mojne reci da nije bila juce vuna vuna, i strahotni deja vu :damn:
Sta da i ostanemo.....nemam ja vise zivaca gledati da mi se nekee jajare pisaju po klubu...
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2018, 12:57

Sto rece Probisvjet, ljepse sam se osjecao kad smo bili u federalnoj, bio neki zanos, imalo nekog smisla, raja osjetila da se nesto pozitivno desava u klubu, dok ne preuzese opet klub jahaci magle....
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 apr 2018, 13:14

Skver je napisao/la:Sto rece Probisvjet, ljepse sam se osjecao kad smo bili u federalnoj, bio neki zanos, imalo nekog smisla, raja osjetila da se nesto pozitivno desava u klubu, dok ne preuzese opet klub jahaci magle....
Sjetih se transa "San polako postaje java..."

A sada:
Košmar polako postaje java....
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 apr 2018, 13:17

Mi smo jedini grad gdje navijaci sute sto se konstantno nalazimo na dnu tabele.. Zenica digla se na noge da spasi klub,polako uspijevaju u tome,navijaci Sarajeva tjeraju upravu jer nema nista od titule,a i europska takmicenja nisu blizu,navijaci Borca bojkotuju upravu vec duze vrijeme jer klub ne pruza rezultate i bori se za opstanak..

Samo kod nas se suti i uvijek je neko treci kriv.. ovaj NJUO laze od kako je dosao,hiljadu obecanja nijedno nije ispunjeno,a oni najveci navijaci sute i kalkulisu sta dalje i nakon pobjede protiv Viteza pisu gdje ste hejteri bla bla.. sigurno ce i sad biti tako,ako pobjede !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 apr 2018, 13:18

Pazi ti par ovih uhljupa faraonovih....kad nam je NJUO j e b o nanu naninu zajedno sa mackom na celu oni bi sad gasili klub....kao, najbolje je to za sve nas..... ahahahhaha....posalamio vas aid bevbic
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 23 apr 2018, 13:22

staragarda je napisao/la:Pazi ti par ovih uhljupa faraonovih....kad nam je NJUO j e b o nanu naninu zajedno sa mackom na celu oni bi sad gasili klub....kao, najbolje je to za sve nas..... ahahahhaha....posalamio vas aid bevbic
Ma sve receno sve ispisano analizirano vec dvije god ali sve to tesko sviranje kur cu.
U sustini bice kako oni hoce jer mi smo podjeljeni i totalno nemocni.Mozda se i opstane ali neka nam je Alah na pomoci.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.