FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zenzo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zenzo » 22 apr 2018, 14:17

plavousrcu je napisao/la:Nije titula izgubljena. Ne igra Zrinjski spektakularno da moze dobiti Siroki i Krupu bez frke u Mostaru. Mi moramo dobiti u petak i prizeljkivati njihov jedan kiks u Mostaru. Necemo ni mi dobiti sve tri nakon Zrinjskog.
Ista ova Krupa koja protiv njih izvede 8. omladinaca ?

Samo ih Siroki i eventualno Sarajevo mogu zaustaviti.
- Zeljeznicar -

ANTIANTIFA
Kontakt:

Post Postao/la ANTIANTIFA » 22 apr 2018, 14:22

neka nas prcaju sa svih strana, makar kazu istinu
Željo na njemu zaradio novac, a izgubio titulu

Prije tri kola Željo je imao četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Nakon šestog kola Lige za prvaka Zrinjski ima tri boda viška u odnosu na Želju. Tim sa Grbavice izgubio je u Krupi, a Mostarci su se sa punim plijenom vratili iz Bijeljine, gdje su pobijedili Radnik 2:1. Navijači Želje su ogorčeni. Vjerovatno im je teže i zbog činjenice da je odlučujući pogodak za Zrinjski postigao Samir Bekrić, bivši igrač Želje. Željinim navijačima titulu je „ukrao“ njihov doskorašnji ljubimac.

U 85. minuti Bekrić je u Bijeljini postigao eurogol, gol za najavne špice. Sa 25 metara pogodio je same rašlje. Praktično, jednim potezom riješio je utakmicu. Kako sada stvari stoje, i pitanje prvaka. Jednim potezom utakmice mogu rješavati samo odlični igrači, a Bekrić to bez sumnje jeste.

Samir Bekrić je omladinsku školu prošao u Gradini iz Srebrenika, a na Grbavicu je došao 2007. godine. Potom, 2010. godine, uz rekordan tranfer, Bekrić prelazi u Incheon United. Kasnije će se Bekrić ponovo u dva navrata vraćati u Želju, a u međuvremenu je nogometni kruh zarađivao i u Kazahstanu, Iranu i Uzbekistanu.

Uoči nastavka proljetnog dijela sezone Zrinjski je u svoje redove doveo 33-godišnjeg Bekrića. Prepoznali su u njemu „kapitalca“. Iako nije prošao cijeli tok priprema sa Mostarcima, Slišković mu je ukazao povjerenje, prepoznao je u njemu igrača koji može donijeti prevagu, napraviti razliku, odlučiti utakmicu. Isplatilo se to i Zrinjskom i Sliškoviću. Sretan je i Bekrić. Makar i ucvilio svoje dojučerašnje saigrače i navijače.

Željo je na Bekriću zaradio finog novca, a sada im je isti taj igrač oduzeo titulu. Sve ovo nalik je na onu narodnu: „Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji“. U svemu tome Samir Bekrić je najmanji krivac. On je samo profesionalac koji pošteno odrađuje svoj posao. Tako će biti i u petak na Grbavici kada će snage odmjeriti Željo i Zrinjski.
KOMENTAR: Precijenjene “zvjezdice” sa Grbavice

Kada je Željezničar osvojio svoju posljednju titulu prvaka BiH, Krupa je izborila promociju u Drugu ligu RS. Bilo je to 2013. godine. Danas, pet godina kasnije mali klub iz kanjona Vrbasa je očitao fudbalsku lekciju onom najtrofejnijem u BiH, kako to vole istaći na Grbavici.

Poražavajuće je bilo danas gledati “igrače” sarajevskih Plavih kako drugi put zaredom gube titulu u mjestu za koje uz dužno poštovanje do 2016. godine mnogi nisu ni čuli. Prošle sezone su odigrali 1:1, a ovaj put su poraženi sa ubjedljivih 0:2. Potpuno nemoćni, bez ideje, volje, svježine, karaktera, šampionskog mentaliteta. Dakle, svega onoga što treba da krasi jedan klub kakav je Željezničar.

Admir Adžem se poslije utakmice izvinio navijačima i to je najmanje što je mogao učiniti u ovom trenutku. Njegovi igrači punih 350 minuta nisu zatresli mrežu u ligaškim susretima, ako ne računamo ono čudo Vedrana Kjosevskog protiv Širokog Brijega koje se dešava jednom u karijeri. Golmanov zadatak je da brani svoj, a ne napada tuđi gol.

Očekivano će Adžem biti na tapetu jer prije tri kola njegov tim je bio +4 u odnosu na Zrinjski, a sada za Plemićima kasni tri boda pred direktni obračun na Grbavici.

Međutim, ne možemo se oteti dojmu da su mnogi prvotimci Željezničara precijenjeni i da im nije mjesto u klubu sa ambicijama kakve ima klub iz bh. prijestolnice. Ipak su igrači ti koji igraju, a ne trener. Bilo bi zanimljivo vidjeti platnu listu svakog mjeseca i iznose koji se uplate “zvjezdicama” iz Doline ćupova. U ovom slučaju, standard života u BiH i kvalitet igara koje pružaju su dijametralno suprotoni ukoliko se u obzir uzmu plate igrača Željezničara.

Jedini koji se mogu izvući iz “plave lokomotive” koja tone u provaliju su Vedran Kjosevski i Daniel Graovac koji svojim kvalitetom i karakterom odskaču od ostatka ekipe.

Stojan Vranješ koji je trebao biti prevaga i pojačanje u punom smislu riječi zaslužuje ozbiljne kritike jer toliko nonšalancije i neozbiljnosti odavno nije viđeno od jednog igrača koji nastupa za Željezničar. Dovoljno je pogledati njegovu reakciju kod drugog gola Krupe. Znate već kako je takve situacije riješavao Amar Osim…

Kao promašaj se pokazuje i dovođenje Adija Mehremića. Nastupi ovog defanzivca su iz utakmice u utakmicu sve blijeđi i blijeđi. U sivilo ekipe utopili su se Vojo Ubiparip i Goran Zakarić, oni bi trebali praviti razliku u ofanzivi, ali to nije slučaj.

Klupsko rukovodstvo i stručni štab predvođeni Senad Misimovićem i Sašom Papcem su tokom zimskog prelaznog roka evidentno precijenili igrački roster, kako kvantitetom tako i kvalitetom jer Adžem u ključnom dijelu sezone nema ni kvalitetne igrače ni širinu klupe. U decembru i januaru cilj je pojačati ekipu, vrijeme je pokazalo da zimus na Grbavici to nije urađeno.

Pritisak koji dolazi sam po sebi kako se bliži kraj sezone i eventualno osvajanje trofeja je sigurno učinio svoje, ali to ne smije i ne treba biti alibi za prije svega loše partije, a tek onda loše rezultate.

Željezničar je matematički još uvijek u igri na dva fronta. Do kada vidjet ćemo, u petak će protiv Zrinjskog Plavi hvatati posljednji voz u borbi za titulu. Današnji poraz od Krupe je došao možda u prvom trenutku da otvori oči Adžemu i igračima Plavih da znaju šta ih čeka u finalu Kupa protiv istog rivala 2. i 9. maja
cesto odem do šanka al linija je tanka izmedju jave i sna, vrha i dna

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 apr 2018, 14:36

Ima se jos igrat
I naravno ja cu bit u petak na utakmici
Bilo je i vecih blamova
Nema sta nismo doveli a Europe neizborismo

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 apr 2018, 14:53

Ocajno iggramo, ali jbg nema predaje. Pobjedit Zrinskog, pa cemo dalje vidjet kako i sta. Pa nece valjda ni oni sve dobit do kraja pa nisu real jbt...
=\_1921_/=

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 22 apr 2018, 14:57

Zenzo je napisao/la:Masno premiani od Zrinjskog, **** im on mater zajedno sa onim juniorskim timom, treba odmoriti igrace za 0:4 i Zelju.
@elegant, kome ces jeb.avat mater pricom da je neko premirao krupu kad nas otresu u kupu? stanjem i raspolozenjem u ekipama, te prikazanom formom i igrama, ja ne vidim nas kao favorite, prije obrnuto.

druga stvar, ko je nasim zvjezdama zabranio da trce, bore se, daju sve od sebe, pokazu da im je stalo.... tu pricu o premiranju protivnika okaci o neku stvar, jer, ako nisi u stanju izaci na teren i pobjediti ih kad ti je najpotrebnije, onda i ne zasluzujes titulu. na kraju, i nasi su imali premije za pobjedu, sto ih ne zaradise?

najlakse krivicu svaliti na sve okolo, pricom svi nas mrze, svi su protiv nas, svi nas potkopavaju (pitari, zrinjski, savez, sudije, violina, amar, sd, horoskop, kisa, sunce, led, blato, losa sreca....nastavi niz), samo da bi skinuli krivicu sa sebe, a sami smo sebi najvise krivi, samo sto ego ne da dase to i prizna.

i, da, glavni si zagovornik price da nas treba popisati, ako titule mozemo osvajati samo sa amarom. SLAZEM SE!!! ali, isto tako, treba nas prvo popisati, pa ugasiti, ako se opstanak kluba veze i prikazuje kao moguc samo sa senadom na celu. Zelje je bilo i prije osima i senada, i bit ce ga dugo iza njih, sa svim uspjesima i padovima. Zeljo je iznad svakog pojedinca.

ti i tebi slicni cete se lako presaltati i podrzavati nove ljude, te i dalje upirati prst krivnje svuda okolo, jer, poBogu, nasa bozanstva ne mogu biti kriva.

da budem jasan do kraja, nikoga ne tjeram, nemam ideju sta i kako dalje, ali vidim da je najvise do nas i ne moze mi niko prodavati muda pod bubrege. imamo placene ljude, kojim je posao da nadju rjesenja i vrate nas gdje nam je mjesto. ako to nisu u stanju, cao. 5. sezonu zaredom bez titule, gdje jednom nismo ni izasli u evropu, za mene je previse, pogotovo sto nas se gadja bumovima, janjadima, najavama trofeja, a, na kraju sami preuzmemo ulogu janjeta povaljenog za kurban.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2018, 15:04

Treba lajat na sve živo da bi se pokrili. Krivo je more.

Jadno!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 22 apr 2018, 15:28

Zenzo je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Nije titula izgubljena. Ne igra Zrinjski spektakularno da moze dobiti Siroki i Krupu bez frke u Mostaru. Mi moramo dobiti u petak i prizeljkivati njihov jedan kiks u Mostaru. Necemo ni mi dobiti sve tri nakon Zrinjskog.
Ista ova Krupa koja protiv njih izvede 8. omladinaca ?

Samo ih Siroki i eventualno Sarajevo mogu zaustaviti.
Do nas je, nije do Krupe i Zrinjskog. Cime se vode ljudi iz Uprave, onom mi smo Zeljo i niko nam nista ne moze. Vidite jadnici jadni da moze, od vaseg "postenja" glava nas boli. Premirajmo i mi Krupu, obecajmo im sve i guzice ako treba samo sa otkinu bod koji nama titulu donosi. **** vise izlizanu pricu mi smo posteni. To mogu debilima prodavati. Mi se 24 sata prije kljucne utakmice bavimo medijima, klicemo ko stari Rimljani Cezaru nakon objave da cemo nekog tuziti. Ave Misimovicu, Ave. Klicemo ko debili najveci, pisemo saopstenja ko debili i nasjedamo na jeftine foluske. Eto ga, nije to famozni sportski segment i kako ga radimi? Goni sve u tri pm. U petak na stadion, dati podrsku igracima i dobiti lazne Mostarce. Tri kola do kraja isto bodova i sve je moguce.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2018, 15:33

Ako ne osvojimo titulu, otjerat trenera, zahvaliti se bar desetorici igrača, dovesti novog trenera i nove igrače.

Idemo ponovo, pa to je samo "sportski segment".
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ANTIANTIFA
Kontakt:

Post Postao/la ANTIANTIFA » 22 apr 2018, 15:56

a sta sa onima koji dovode trenera i igrace? ako se dva puta zajebes u necemu red je da kazes ja ne mogu ovo vise ima li ko bolji, kao da gledam da ce se sve svaliti na trenera i dio igraca i sa pocetkom nove sezone jovo nanovo, a ovi ce ostati a mi se opet nadati necemu

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 apr 2018, 16:00

Ja ne prihvatam tezu da mi nemamo igrače za titulu, a Zrinjski ima. Ispade da Zrinjski ima igrački kadar ko Dinamo u odnosu na konkurenciju, a to jednostavno nije tačno. Mi nemamo sistem igre i to nas handri. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne potenciram da imamo mi sada neku megakvalitetnu ekipu, ali imamo dovoljno kvaliteta da budemo prvi. Ubjeđen sam 100% kad bi prebacio sve igrače Zrinjskog u Želju, da bi igrali ovako mlitavo kao što igraju naši igrači jer mi igre nemamo. Igrači poput Vece, Zakarića, Voje, Sinana, Blagojevića, Vranješa, Šabana, Hajdara, Siniše, Graovca itd. ti daju mogućnost da budeš prvi ako imaš razvijen sistem igre.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 apr 2018, 16:04

Tako je slazem se 100%.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ANTIANTIFA
Kontakt:

Post Postao/la ANTIANTIFA » 22 apr 2018, 16:32

citam sta se pise sve uopsteno, i nevjerovatno kako se neke stvari izvrcu, cak i tvrdnje kako bi se halalio i kup i titula samo da kao neko ostane u klubu, amar kao nece, meša š**** jer se ne nudi za trenera a ima pare, pa po tome bi trebao trenirati ekipu jos i davati pare :crazy: :bow:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 22 apr 2018, 16:48

slika

E jos i ovo ako je istina :urnebes: :urnebes:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 apr 2018, 16:55

Zajmovicu i Hadzicu nadam se da vam onaj rucak bas legao maloprije. Boli vas k za sve. Plata redovna i skaci po zivcima nasim. Udri brigu na veselje sa trebama.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 22 apr 2018, 17:14

Najbolje da ne jedu nikako. Kakvi su to komentari dragi Boze. Dosli Zajmovic i Hadzic sami u Zelju. Jos napisali koliku ce platu. Ako osvojimo titulu bice Dzeko i Cafu. Odvadite malo, ne prebacujte stalno krivnju na najslabije karike.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 apr 2018, 17:16

plavousrcu je napisao/la:Najbolje da ne jedu nikako. Kakvi su to komentari dragi Boze. Dosli Zajmovic i Hadzic sami u Zelju. Jos napisali koliku ce platu. Ako osvojimo titulu bice Dzeko i Cafu. Odvadite malo, ne prebacujte stalno krivnju na najslabije karike.
Svi oni krivi. Od onih u Upravi pa do ovih na i pored terena. Ubleha do ublehe.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 apr 2018, 17:29

Kako mi je samo žao što je Adžem konce pogubio. On je ljudi sada skroz drugi trener u odnosu na onog s početka. Toliko sam nade gajio u njega na početku jer je davao razlog za to. Odmah gurnuo mlade u vatru, odyebo onu ojebinu Uglješu koji je zauzimao mjesto našim zlatnim juniorima Anelu i Hajdaru.

Pa taktičku fleksibilnost koju je pokazivao npr. u utakmici protiv Mladosti koju smo doduše zjanili radi individualnih grešaka u odbrani prvenstveno, ali poenta je kako pred kraj meča promjenio na formaciju sa trojicom i tako iznenadio protivnika. Ja sam iznenadio u pozitivnom smislu kad sam vidio da je to uradio jer nisam naviko to od naših trenera kao npr. Slavko koji kad je ganjo rezultat ubaci samo Nikolića umjesto Lendre i konta da je nešto promjenio u igri.

Istu grešku Adžem čini sada kad izbaci Voju i ubaci tromog Kajkuta, pa čovječe gdje je tu logika valjda bi trebao da mjenjaš nešto u veznoj liniji ili krila jer džaba ti Džeko u napadu ako ne može lopta doći do njega. Vojo bukvalno isječen, čovjek se mora izvlačiti na krilo ili sredinu da bi došao do lopte.

Nego da se vratim na tu utakmicu s Mladosti, stručnjaci s društvenih mreža osuli drvlje i kamenje na Kemu jer je pogriješio, a Adžem javno stane uz njega:
Osvrnuo se kratko i na blijedu partiju Kemala Osmankovića.

"Osmankoviću ne zamjerim ništa. Ne samo njemu, već i ostalim mladim igračima koji su nastupili. Isti taj Osmanković je protiv GOŠK-a bio najbolji. Njemu je najteže, ostao je plakati u svlačionici..."
Pa onda opet pokazuje fleksibilnost kada utakmicu protiv Širokog počinje sa trojicom u odbrani. Utakmicu prije toga smo dobili derbi na Koševu ali realno blijeda igra je bila. Vjerovatno zbog toga je Adžem odlučio da proba nešto novo protiv Širokog nadajući se da će više izvući iz ekipe. Nismo dobili ni tu tekmu, ali bar je pokušao nešto da promjeni i nije bio tvrdoglav.

A gledaj ga sada istih 11 vazda mu igra ko kod Slavka. Biser poput Šabana totalno mizernu minutažu ima, a jedan od fudbalski najinteligentnijih igrača u ligi. U Bijeljini Adžem hladno gurne Velića u prvih 11 zbog povreda i momak odigra odličnu utakmicu, ma nije se ni osjetilo da fale ovi iskusniji štoperi. U toj utakmici povrijedi se Kajkut, a sljedeća nam s Krupom na Grbavici. Raja već nervozna valja opet gledat "penzionera" Nikolića u špicu, a Adžem stavi brzog Zeca na špica kojeg nije baš lako čuvati i dobijamo 4-1 taj meč.

Poslije kiksa u Vitezu uvidi da Zeba i Kajkut više nemaju šta tražit u prvih 11, a pogotovo skupa kad igraju i izbaci ih iz početnog sastava, a to nije baš lako pogotovo Zebu koji je kapiten. O onoj strašnoj formi pred kraj polusezone da ne pričam. U svom ovom sivilu od postova koje smo pisali, odlučio sam da izdvojim i pozitivne stvari koje je Adžem uradio pa eto našto napisah ovaj post. Nažalost te pozitivne stvari su ostale u prošlosti, na moje duboko razočarenje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 apr 2018, 17:37

braco je napisao/la:U svom ovom sivilu od postova koje smo pisali, odlučio sam da izdvojim i pozitivne stvari koje je Adžem uradio pa eto našto napisah ovaj post. Nažalost te pozitivne stvari su ostale u prošlosti, na moje duboko razočarenje.
Treba li ponoviti onu izlizanu o kravi koja daje 30 litara mlijeka...?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 apr 2018, 17:50

Fino napisano @Braco :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 apr 2018, 17:58

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:U svom ovom sivilu od postova koje smo pisali, odlučio sam da izdvojim i pozitivne stvari koje je Adžem uradio pa eto našto napisah ovaj post. Nažalost te pozitivne stvari su ostale u prošlosti, na moje duboko razočarenje.
Treba li ponoviti onu izlizanu o kravi koja daje 30 litara mlijeka...?
I onda ga prospe....yebiga.
Raonffa je napisao/la:Fino napisano @Braco :thumbup:
Smijemo li uvesti termin da se slavkizirao? :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.