Kup Bosne i Hercegovine 2017/2018.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

samoposteno
Kontakt:

Re: Kup Bosne i Hercegovine 2017/2018.

Post Postao/la samoposteno » 18 apr 2018, 21:47

tuzlak1987 je napisao/la:Ma liga takticki miljama iza Evrope. Treneri ne poznaju svoje ekipe ocito i njihove limite. Nasi zabili 1, svaki trener tada prebacuje teret na sebe, postavlja dupli zid ako ima ovakve igrace kakve ima. Pokusa sa nekim kontrama do kraja, razmisli o izmjenama. Prije utakmice razradi svaki scenarij.

A nama (Slobodi) ljudi bukvalno 4 puta ulaze sa loptom u gol. Mislim kod par golova se moglo jasno uociti jos u zacetku akcije da padaju, u sredini rupa gdje nema nikog, u 16 rupa gdje nema nikog, pola ekipe gore ostalo. Preslikano kao poraz Musemica protiv Sirokog 3:0, da budes zatrpan golovima i to golovima bez pola muke jer se nakon svakog sve vise otvaras i srljas. Znaci utakmica izgubljena vec kod 1:1.
Liga nam klinac i samo se treneri vrte u krug a da ti iskreno kazem ni jedan trener u nasoj ligi veze nema

ANTIANTIFA
Kontakt:

Post Postao/la ANTIANTIFA » 18 apr 2018, 21:48

tuzlak1987 je napisao/la:Ma liga takticki miljama iza Evrope. Treneri ne poznaju svoje ekipe ocito i njihove limite. Nasi zabili 1, svaki trener tada prebacuje teret na sebe, postavlja dupli zid ako ima ovakve igrace kakve ima. Pokusa sa nekim kontrama do kraja, razmisli o izmjenama. Prije utakmice razradi svaki scenarij.

A nama (Slobodi) ljudi bukvalno 4 puta ulaze sa loptom u gol. Mislim kod par golova se moglo jasno uociti jos u zacetku akcije da padaju, u sredini rupa gdje nema nikog, u 16 rupa gdje nema nikog, pola ekipe gore ostalo. Preslikano kao poraz Musemica protiv Sirokog 3:0, da budes zatrpan golovima i to golovima bez pola muke.
Zato su Slavka aka strucnjaka bunker (taktika mu kao sto i izgleda) otjerali iz Želje jer gdje ce tako igrati sa Željom, ekipa vam je kako psihicki tako i fizicki nepripremljena i tu lezi kljuc svega, ponajmanje ima tu nazovi nekvaliteta igraca slobode, igraci su vam do izjednacenja bili maksimalno našpanovani, kasnije se prosuli ko klikeri, sa druge strane sloboda ima nazovi lošu tradiciju sto se tice kup takmicenja, nakom 1:2 jasno je bilo da su vam se igraci predali, ostalo je bilo strucno zakucavanje igraca Želje, sto zbog iskustva sto zbog maksimalne fizicke spreme, treba samo vidjeti kakve ste golove primali, od pretrcavanja, do duela 1 na 1, gubili ste sve, a odmah nakon toga i golove primali, sa Slavkecom se nista drugo ne moze ocekivati, ipak njemu ne treba kondicioni trener, a uspio je u tri kola i dvije sedmice da zijani i KUP i titulu prvaka :lol:
cesto odem do šanka al linija je tanka izmedju jave i sna, vrha i dna

Alban
Kontakt:

Post Postao/la Alban » 18 apr 2018, 21:49

samoposteno je napisao/la:
Mexico je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:Sloboda je super otvorila utakmicu i do 27 minute bila dosta bolja od Zelje koji je bio bez ikakvih ideja i onda Zeljo daje gol i sve se okrenu......Bez zajebancije mislio sam da ce Sloboda pregazit Zelju po prikazanom u prvih 20 minuta ali izgleda da je presudilo iskustvo
Malo su se preforsirali i izgorili u onom presingu prvih pola sata ali su odigrali s mudima otvoreno i isli da pokusaju zabit jos jedan. Jbga ovi spremniji i iskusniji iskoristili sve sto im se pruzilo i to je to
E bas tako previse su se otvorili jbg ali da su zabili u tom periodu drugi gol prosli bi garant
Ne mozes onako krenuti da igras cijelu tekmu, a znas da fizicki ne mozes izdrzati vise od 30 minuta, trener je ondje kriv, covjek forsira nesto, a nije svijestan moze li mu ekipa to i sprovesti.
Realno Slobodina odbrana je presporo i preumorno djelovala, gledao sam Goska i mislim da ce njihovi brzi krilni igraci totalno razbit Slobodu u nedjelju.
Sloboda je dala koliko je mogla, trener ih isforsirao i mislim da ce ih ovo kostati opstanka, fizicki su pali skroz, a sad i psihicki vjerovatno su dotuceni.
Teska im je situacija.
Oni koji su jednom nogom u kanuu, a drugom nogom na brodu, sigurno će pasti u rijeku!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 18 apr 2018, 21:53

@Alban ma nije ni Gosk nesto bas jak vjerujem da ce Sloboda izvuc povoljan rezultat a i vjeruj nece odlucivat medjusobni dueli tu je Mladost i Vitez neko ce i sa njima podkleknut ali da ce bit interesantno do kraja hoce

Alban
Kontakt:

Post Postao/la Alban » 18 apr 2018, 21:58

samoposteno je napisao/la:@Alban ma nije ni Gosk nesto bas jak vjerujem da ce Sloboda izvuc povoljan rezultat a i vjeruj nece odlucivat medjusobni dueli tu je Mladost i Vitez neko ce i sa njima podkleknut ali da ce bit interesantno do kraja hoce
Nije, ali imaju krilne igrace izuzetno brze, Sloboda je preumorna i tesko ce oni izici na kraj s njima ako sve bude regularno.
Na kraju mislim da ispada ipak Borac, ali nakon ove tekme danas i slijedeceg kola mislim da ce Sloboda biti glavni kandidat.
Oni koji su jednom nogom u kanuu, a drugom nogom na brodu, sigurno će pasti u rijeku!

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 18 apr 2018, 22:01

Ne vezano za tekmu. Zanima me jeli se reflektor danas kamuflirao i bio na tekmi. Ono ko kameleon negdje na cosi tribine :lol:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 18 apr 2018, 22:02

Alban je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:@Alban ma nije ni Gosk nesto bas jak vjerujem da ce Sloboda izvuc povoljan rezultat a i vjeruj nece odlucivat medjusobni dueli tu je Mladost i Vitez neko ce i sa njima podkleknut ali da ce bit interesantno do kraja hoce
Nije, ali imaju krilne igrace izuzetno brze, Sloboda je preumorna i tesko ce oni izici na kraj s njima ako sve bude regularno.
Na kraju mislim da ispada ipak Borac, ali nakon ove tekme danas i slijedeceg kola mislim da ce Sloboda biti glavni kandidat.
Bice svega ali sacekat slijedece kolo da vidimo kako ce zavrsit i dosta ce se toga znat

Alban
Kontakt:

Post Postao/la Alban » 18 apr 2018, 22:03

samoposteno je napisao/la:
Alban je napisao/la:
Bice svega ali sacekat slijedece kolo da vidimo kako ce zavrsit i dosta ce se toga znat
Upravo tako ;)

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 18 apr 2018, 22:05

let3 je napisao/la: Presudila im dva igraca - Zakarić i Zajmović.
Željo u katastrofalnoj formi ovu polusezonu (ni nalik na onu ekipu od jesenas) i kao takav uvali 4 komada Slobodi.
Mislio sam da nema vecih levata u odbrani od Bogičevića i Mehremića, al ocito ima u Slobodi.
Ma drugi gol je presudio.
Nije nama ni odbrana toliko loša, igraju dobro otkad je Slavko došao, al eto moralo je negdje doći na naplatu. Moraš priznati da ste i vi dali 4 gola iz 4 prilike, odnosno 4 kontranapada.
Mi smo limitirani, roster je tanak da bi igrao na dva fronta.
Biće to bolje sljedeće sezone akobogda kad Slavko sam sebi sastavi ekipu.

Vama sretno, i zaslužena pobjeda. :thumbup:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 apr 2018, 22:08

Alban je napisao/la: Na kraju mislim da ispada ipak Borac, ali nakon ove tekme danas i slijedeceg kola mislim da ce Sloboda biti glavni kandidat.
priznajem da sam previse limitiran da shvatim ovu misao,pa bih te molio da pojasnis sa jednom,dve recenice :cool:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 apr 2018, 22:13

ANTIANTIFA je napisao/la:
Zato su Slavka aka strucnjaka bunker (taktika mu kao sto i izgleda) otjerali iz Želje jer gdje ce tako igrati sa Željom, ekipa vam je kako psihicki tako i fizicki nepripremljena i tu lezi kljuc svega, ponajmanje ima tu nazovi nekvaliteta igraca slobode, igraci su vam do izjednacenja bili maksimalno našpanovani, kasnije se prosuli ko klikeri, sa druge strane sloboda ima nazovi lošu tradiciju sto se tice kup takmicenja, nakom 1:2 jasno je bilo da su vam se igraci predali, ostalo je bilo strucno zakucavanje igraca Želje, sto zbog iskustva sto zbog maksimalne fizicke spreme, treba samo vidjeti kakve ste golove primali, od pretrcavanja, do duela 1 na 1, gubili ste sve, a odmah nakon toga i golove primali, sa Slavkecom se nista drugo ne moze ocekivati, ipak njemu ne treba kondicioni trener, a uspio je u tri kola i dvije sedmice da zijani i KUP i titulu prvaka :lol:
Po meni vi niste ni ove godine fizicki nesto dominantna ekipa, da kazes da se nesto promijenilo u odnosu na proslu godinu. Prosle godine je Zeljeznicar kostao manjak hrabrosti, neobjasnjiva nezainteresovanost u utakmicama gdje mozete prelomiti za titulu i td. Jednostavno vam mozda Petrovic nije bio dobar fit u tom trenutku.
Ali dosta istih utakmica Zeljeznicara sam i ovo proljece gledao, vjerovatno je takva ekipa i takav odabir igraca.

Ovdje ja vise pricam o tome da Sloboda nije znala svoje limite. Srljalo se iako si imao rezultat 1:0, primio si gol, mogao si da detektujes kako najveca opasnost ide preko Zakarica, ali se nije nista uradilo da se nesto promijeni vec se nastavlja isto. Primis drugi i jos vise se otvaras. Znaci nasi treneri ne urade nista iako je nekada ocito da ako se tako nastavi pada gol. Zakaricu se ostavlja otvoren prostor, nema 2-3 igraca oko sebe, bas ono sto on najvise voli. U drugom PV se izadje i opet po istom. Mislim moglo je ovo da ode u drugom smijeru da su se povlacili potezi u pravo vrijeme, da se Sloboda malo zgusnula nakon svog gola gdje Zakaric i ostali ne bi imali prazan prostor ispred sebe i 1 na 1 situacie ali nije. Treneri se ne znaju prilagoditi utakmici, pa mozda niti jedan osim Vinka dok je bio u Zrinjskom.

Svi su vecinom daj mi sve ili nista, a nekada se desi i 50-50 situacija, najcesce u derbijima Zeljeznicara i Sarajeva gdje oba izadju sa istim taktikama i do kraja utakmice ne urade nista da preokrenu stanje na terenu. Plan A i nista vise osim toga ne postoji..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 apr 2018, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 apr 2018, 22:15

wobly92 je napisao/la:
let3 je napisao/la: Presudila im dva igraca - Zakarić i Zajmović.
Željo u katastrofalnoj formi ovu polusezonu (ni nalik na onu ekipu od jesenas) i kao takav uvali 4 komada Slobodi.
Mislio sam da nema vecih levata u odbrani od Bogičevića i Mehremića, al ocito ima u Slobodi.
Ma drugi gol je presudio.
Nije nama ni odbrana toliko loša, igraju dobro otkad je Slavko došao, al eto moralo je negdje doći na naplatu. Moraš priznati da ste i vi dali 4 gola iz 4 prilike, odnosno 4 kontranapada.
Mi smo limitirani, roster je tanak da bi igrao na dva fronta.
Biće to bolje sljedeće sezone akobogda kad Slavko sam sebi sastavi ekipu.

Vama sretno, i zaslužena pobjeda. :thumbup:
Pa tako i jest bilo. 4 kontre = 4 gola. Al treba i to znati. Zakarić konacno proigrao.
Željo nema uopšte klupe da može malo odmoriti nekoga, a gura na oba fronta...ista ekipa koja je neki dan igrala derbi jer igrala i veceras polufinale Kupa :!: ista ekipa doslovno....toliko o klupi na kojoj su veterani Kajkut i Zeba.
Još Adžem kazni i otjera Zeca u momentima kad se ganjamo za obje titule :damn: ionako tanku klupu oslabi.

Alban
Kontakt:

Post Postao/la Alban » 18 apr 2018, 22:16

Schlager je napisao/la:
Alban je napisao/la: Na kraju mislim da ispada ipak Borac, ali nakon ove tekme danas i slijedeceg kola mislim da ce Sloboda biti glavni kandidat.
priznajem da sam previse limitiran da shvatim ovu misao,pa bih te molio da pojasnis sa jednom,dve recenice :cool:
Ma prijatelju ako Borac zijani u Zenici tesko ce do opstanka, u orilog tome ide cinjenica da je igracki kadar onako limitiran, trener prilicno los, uprava hmm bolje od mene i sam znas.
Jedino Sloboda ako ne pobjedi Goska slijedecu, a izgledno je da nece postaje glavni kandidat.
Vise bih volio da Borac ostane nego Sloboda ali sta je tu je.
Ne kazem da je Celik siguran ali poslozilo se ovdje dosta toga tako da tesko da to bude Celik.
Da ne shvatis pogresno, ovo je moj licni stav, vodjen nekim mojim analizama, pu o toga ce biti jasnije nakon ovog vikenda i odigranog kola.
Sto se tice tekme u Ze neka bolji pobjedi!

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 18 apr 2018, 22:37

Ajde ba navijači Saveznicara, šutite bogati

SemirSema
Kontakt:

Post Postao/la SemirSema » 18 apr 2018, 22:37

Sva 4 gola željezničara su neregularna

biceDUPLA
Kontakt:

Post Postao/la biceDUPLA » 18 apr 2018, 22:41

ŽELJEZNIČAR 1921

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 apr 2018, 22:54

primis cetvorku i zalis se na sudije :damn:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 18 apr 2018, 22:57

irfo je napisao/la:primis cetvorku i zalis se na sudije :damn:
Irfo...
Čestitke na pobjedi. Pusti ostalo.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 apr 2018, 23:08

https://sportsport.ba/fudbal/dva-ugla-d ... cka/274235

Kakve su im ovo slike, na prvoj Vojo nije još ni udario loptu, na drugoj lopta već upućena Zakariću :roll:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 18 apr 2018, 23:15

Da neko nije gledao dvomec sa Slobodom rekao bi da je Zeljo rutinski prosao...Mozda se ja ne razumijem u loptanje ali nakon 1:0 za Slobodu sam se predao...Mene ovo vcrs nije impresioniralo.
Volim Zeljeznicar

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.