FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

jasmin10
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasmin10 » 16 apr 2018, 23:00

BoixosNois1899 je napisao/la:
Barça want Griezmann due to Suárez's goal drought in the Champions League. They believe he's the best striker available in the market and his clause of €100m is a steal.

Many clubs want him, but he is motivated by Barça.

Barça also love the fact he has experience in La Liga. Griezmann wants to wear Barça's colors and wants titles [MD].
Dovedi ovog i prodaj onog panja urugvajskog.
:salut:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 apr 2018, 23:06

cuj prodaj, pa ko ce Messiju vozit' klince u skolu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 apr 2018, 23:55

Decki, malo više poštovanja prema Suarezu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 apr 2018, 00:21

Bayram Tutumlu (Michael Laudrup's agent): "I was invited to see Christian Eriksen in London in September, even though he was having a renovation of the house, and here he [Eriksen] asked me what to do to get to a bigger club."

"I told him that a bigger club wants him. When I visited Barcelona with my associate Evren Sahin and Brøndby’s owner Jan Bech Andersen, Barcelona president Josep Maria Bartomeu said that Christian Eriksen became the next big player from Denmark after Michael Laudrup."

"So, I told Eriksen that Barcelona wants him."

"I also told Eriksen that Barcelona is looking at more things when buying a player, not just his football qualities. Unfortunately, they bought Coutinho instead. Eriksen was unhappy because he's alone, his agent [Martin Schoots] destroyed the transfer."

"I have talked with Daniel Levy [Spurs chairman]. So I know what it takes for Christian Eriksen to move to Barcelona or a big club."
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 apr 2018, 00:25

AlfredNobel je napisao/la:
Bayram Tutumlu (Michael Laudrup's agent): "I was invited to see Christian Eriksen in London in September, even though he was having a renovation of the house, and here he [Eriksen] asked me what to do to get to a bigger club."

"I told him that a bigger club wants him. When I visited Barcelona with my associate Evren Sahin and Brøndby’s owner Jan Bech Andersen, Barcelona president Josep Maria Bartomeu said that Christian Eriksen became the next big player from Denmark after Michael Laudrup."

"So, I told Eriksen that Barcelona wants him."

"I also told Eriksen that Barcelona is looking at more things when buying a player, not just his football qualities. Unfortunately, they bought Coutinho instead. Eriksen was unhappy because he's alone, his agent [Martin Schoots] destroyed the transfer."

"I have talked with Daniel Levy [Spurs chairman]. So I know what it takes for Christian Eriksen to move to Barcelona or a big club."
Hajde Bajrame sa bismilom. Saće i Ramazan,
® GONGASHI POWERHOUSE ®

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 apr 2018, 00:44

Eh otkad ja prizeljkujem Eriksena u Barceloni, nikad to necu docekati :mrgreen: Iskreno cudi me kako je on jos uvijek u Tottenhamu koji je naravno dobar klub ali ipak nije u drustvu top klubova.Mislim da mu je vrijeme da napravi korak dalje u karijeri, taman je u odlicnim godinama te moze pruziti bar jos 4,5 dobrih sezona ako ga zdravlje posluzi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 apr 2018, 01:00

enobarca je napisao/la:Eh otkad ja prizeljkujem Eriksena u Barceloni, nikad to necu docekati :mrgreen: Iskreno cudi me kako je on jos uvijek u Tottenhamu koji je naravno dobar klub ali ipak nije u drustvu top klubova.Mislim da mu je vrijeme da napravi korak dalje u karijeri, taman je u odlicnim godinama te moze pruziti bar jos 4,5 dobrih sezona ako ga zdravlje posluzi.
Doslovno isto mislim. Čista klasa i kvalitet koji je već trebao biti u nekom od najboljih klubova svijeta. Kad bismo njega ugrabili, bilo bi fenomenalno, ali nešto i nisam optimističan. Kakva bi to zamjena za Iniestu bila..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2018, 01:12

AlfredNobel je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Eh otkad ja prizeljkujem Eriksena u Barceloni, nikad to necu docekati :mrgreen: Iskreno cudi me kako je on jos uvijek u Tottenhamu koji je naravno dobar klub ali ipak nije u drustvu top klubova.Mislim da mu je vrijeme da napravi korak dalje u karijeri, taman je u odlicnim godinama te moze pruziti bar jos 4,5 dobrih sezona ako ga zdravlje posluzi.
Doslovno isto mislim. Čista klasa i kvalitet koji je već trebao biti u nekom od najboljih klubova svijeta. Kad bismo njega ugrabili, bilo bi fenomenalno, ali nešto i nisam optimističan. Kakva bi to zamjena za Iniestu bila..
Zamjena za Iniestu je vec dovedena u vidu Coutinha. On ce biti Barcina 8-ica naredne sezone.

Ali zamjene za Xavija, nigdje na vidiku :roll: sad kad ga nema, tek vidimo koliko je on bio krucijalan igrac za Barcu. Ne može se naci prava 6-ica, evo vec trecu sezonu :facepalm:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 apr 2018, 01:23

Preduhitri me let3, takodjer sam htio napisati da su zamjenu za Iniestu vec nasli u Coutinhu, sad kad Iniesta odlazi rijetko ce Coutinha na krilu koristiti, zauzece Iniestinu poziciju i to je to.Samo se nadam da se vracaju na 433 sljedece sezone a ako ovaj levat ostane vjerovatno nista od toga.Osvojice 2 trofeja po svemu sudeci i ne vjerujem da ce dati ili dobiti otkaz, sto se mene tice nakon onakve sramote istu noc je trebao dobiti nogu.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 apr 2018, 01:36

Ali kako vratiti na 433 kad Messi neće na krilo i neće da pomaže odbrani? Eto Lucho je imao taj problem i nikako nije uspio da ga riješi. Roberto i Rakitić umirali u odbrani, u napadu ta strana prazna bila.

Jedina je opcija Messi na lažnu devetku, ali onda ne trebaju ni Griezmann, ni Suarez, nego Verratti i Pjanić sa Busquetsom da prenesu loptu gore bez problema. :mrgreen:

Ova trenutna formacija je okej, ali problem su bili ziheraštvo i minimalne rotacije.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 apr 2018, 02:04

Kako je 433 funkcionisala sa istim igracima 2015 kad su uzeli tripletu, cini mi se bgm da ni tad Messi nije igrao krilo :mrgreen: A i prije toga se 433 igrala uvijek a Messi je prebacen sa krila davno u sredinu, istina tad su imali Xavija i Iniestu da iznose loptu.Ali sta je ta 442 donijela ove sezone, na papiru imas prednost na sredini a u praksi suprotno, veza ocajna kroz citavu sezonu, protivnici iznose loptu kako hoce.Upravo veznom redu se najvise **** familija na ovoj temi.Ta strana gdje je Roberto je i ove sezone suplja skroz, uvijek ce biti dok on bude igrao tu, nije lik bek koliko god ga forsirali tu.
Znaci da sumiramo, vratiti se na 433, dovesti dobrog desnog beka ako Semedo razocara, dovesti nekog na poziciju Xavija, po mogucnosti Verattija, Messija staviti na krilo, Suareza ili Griezmana u sredinu i Dembelea na drugo krilo.Ako Messi nece na krilo njega u sredinu a Griezmana na krilo, Suarez u tom slucaju grije klupu.Naravno Coutinho na poziciju Inieste i to bi bilo to, pokorice Evropu :mrgreen: Ovako sam ja na Pesu uradio i u prvoj sezoni sve osvojio :kafa:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 apr 2018, 02:25

Igro je krilo, yebem ga ja šta si gled'o. Pokušalo se sa Suarezom desno kad je dobio pravo nastupa nije išlo i onda završnica sezone Messi krilo.
Uspješno je bilo sa Messijem u sredini kod Pepa kad je trcao 10 kilometara.
Don't hate what you don't understand.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 apr 2018, 02:39

Ne sjecam se, moja greska.Pa eto ako je mogao tad igrati krilo nek igra opet, ionako ce biti dobar gdje god da ga stavis :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 17 apr 2018, 09:41

Barci trebaju mladi igraci zeljni uspjeha i dokazivanja kao sto su De Ligt i ovi iz Ajaxa, jer ocigledno da se starosjediocima yebe za Lp vec zadnje 3 sezone.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 apr 2018, 14:03

za narednu sezonu najbolja formacija je 4-2-3-1, od 4-3-3 nema nista jer mesi ne moze i ne zeli da trci u trojica u sredini da igraju je pogubno, moglo je dok su bili xavi i iniesta i dok je messi s njima kombinovao i kretao se dobro, sad ne moze jer mogu nam se desiti teska stradanja kao u enrikeovo vrijeme

4-2-3-1 formacija najbolje moze sakriti mesijevo slabo kretanje, pogotovo ako dodje grizman i bude igrao dosta mjesto suareza

....................stegen..............
semedo......pike.........umtiti.......alba
.............rakitic.......buskec.......
....dembele......grizman.......coutinjo...
...................messi................

ova formacija je nesto sto bi izvuklo maximum iz ekipe, buskecu i rakiticu odgovara odlicno to smo vec vidjeli, odgovara i coutinju jer dobija perfektnu poziciju, puno bolju nego da igra defanzivnije u 4-3-3 sto je iniesta igrao, dalje dembele dobija isto poziciju koja mu najvise odgovora, nesto izmedju krila i ofanzivnijeg veznjaka, grizman i messi takodje dobijaju ono sto najvise voli, tu se mogu mijenjati, kombinacija spica,lazne devetke i ofanzivnog veznog, to im godi obojici, i to je maksimum maksimuma

dalje posto suarez vjerovatno ostaje, ako digne formu i bude igrao ova formacija daje najvecu mogucnost rotacije ove cetvorice ofanzivaca, imali bi 5 imena jakih i cetiri pozicije i bilo ko da fali ostala cetvorica mogu iskombinovati,a to je vrlo bitno

u 4-3-3 je puno upitnika, prvi sto mesi ne moze i ne zeli vise igrati kao krilo, drugi sto coutinjo ne moze igrati defanzivno ko iniesta, treci kud sa suarezom itd, 4-2-3-1 je idealna, imas petoricu u veznom redu prakticno koji se brzo transformisu napadu u krila, ako mesi ne trci svi ostali neka pomazu defanzivu, dobri svi tehnicki i moglo bi se imati i kontrole i posjeda i presinga, samo mesija gurnuti skroz naprijed ko zidan sto je ronalda, kad vidis da igrac ne moze vise trcati ko nekad, nek sluzi ko realizator i to je to, kad treba jaca ofanziva koristiti suareza i to je to, ako se nadje mocan veznjak da igra umjesto rakete jos i bolje onda, grizmanov par nogu umjesto suarezovih mogao bi bolje sakriti mesijevu indolenciju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 17 apr 2018, 14:40

I ta prica necu da igram krilo mi nidje veze, ako mu trener kaze da ce igrati u odbrani igrace i tu.Svaka cast Messiju na svemu sto je uradio i sto radi za klub ali nije njegovo da sebi bira poziciju, 4 3 3 se toliko igralo i sad se zbog toga sto se njemu ne igra na krilu sve mora mijenjati, nek se podredi timu, niko nije veci od kluba pa tako ni on.Nema on 35 godina da vise ne moze trcati, 31 puni skoro, ako je on vec u 31.godini toliko grohnuo fiziciki **** i njega i njegovu fizicku spremu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 17 apr 2018, 15:31

Romariooo je napisao/la:za narednu sezonu najbolja formacija je 4-2-3-1, od 4-3-3 nema nista jer mesi ne moze i ne zeli da trci u trojica u sredini da igraju je pogubno, moglo je dok su bili xavi i iniesta i dok je messi s njima kombinovao i kretao se dobro, sad ne moze jer mogu nam se desiti teska stradanja kao u enrikeovo vrijeme

4-2-3-1 formacija najbolje moze sakriti mesijevo slabo kretanje, pogotovo ako dodje grizman i bude igrao dosta mjesto suareza

....................stegen..............
semedo......pike.........umtiti.......alba
.............rakitic.......buskec.......
....dembele......grizman.......coutinjo...
...................messi................

ova formacija je nesto sto bi izvuklo maximum iz ekipe, buskecu i rakiticu odgovara odlicno to smo vec vidjeli, odgovara i coutinju jer dobija perfektnu poziciju, puno bolju nego da igra defanzivnije u 4-3-3 sto je iniesta igrao, dalje dembele dobija isto poziciju koja mu najvise odgovora, nesto izmedju krila i ofanzivnijeg veznjaka, grizman i messi takodje dobijaju ono sto najvise voli, tu se mogu mijenjati, kombinacija spica,lazne devetke i ofanzivnog veznog, to im godi obojici, i to je maksimum maksimuma

dalje posto suarez vjerovatno ostaje, ako digne formu i bude igrao ova formacija daje najvecu mogucnost rotacije ove cetvorice ofanzivaca, imali bi 5 imena jakih i cetiri pozicije i bilo ko da fali ostala cetvorica mogu iskombinovati,a to je vrlo bitno

u 4-3-3 je puno upitnika, prvi sto mesi ne moze i ne zeli vise igrati kao krilo, drugi sto coutinjo ne moze igrati defanzivno ko iniesta, treci kud sa suarezom itd, 4-2-3-1 je idealna, imas petoricu u veznom redu prakticno koji se brzo transformisu napadu u krila, ako mesi ne trci svi ostali neka pomazu defanzivu, dobri svi tehnicki i moglo bi se imati i kontrole i posjeda i presinga, samo mesija gurnuti skroz naprijed ko zidan sto je ronalda, kad vidis da igrac ne moze vise trcati ko nekad, nek sluzi ko realizator i to je to, kad treba jaca ofanziva koristiti suareza i to je to, ako se nadje mocan veznjak da igra umjesto rakete jos i bolje onda, grizmanov par nogu umjesto suarezovih mogao bi bolje sakriti mesijevu indolenciju
I opet nemas sestice u veznom redu. Jer racunati da Rakitic diktira tempo je vrlo glupo. To gore je mnogooooo slab vezni red. Ligu bi mozda tako i mogao uzeti ali bi zestoko nastradao u velikim utakmicama.

Kad dva igraca ne trce i ne vracaju se u odbranu, mnogo pati ekipa. Da ne govorim za trojicu. Vidjeli smo i protiv raspale Rome.

Ja bi prije volio da dovedu recimo Pjanica nego nekog napadaca. Yebes ba napadaca, Messi ce svakako uvalit 40 golova i sljedece godine. Kad ljudi skontaju da fale 2 veznjaka mozda i ne bude vise brukanja u LP.

Da se razumijemo naravno da sam za dolazak Griezmanna jer je cijena sitnica, jer je polivalentan igrac i jer je Suarez vec u godinama.

Ali ako dovedes samo njega i oslonis se na macka u vreci Arthura za 2019 godinu sezona ce opet biti pogubna. Barem sto se tice Europe. Jer shvatit treba da idu Iniesta, Gomes i vjerovatno i Denis. Ostajes znaci samo na Rakiticu i Busquetsu neracunajuci Coutinha ako ce vec igrati krilo.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2018, 15:34

--------Busquets-------
---Pjanic---Coutinho---
-------Messi--------
-Demba--Griezman

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 apr 2018, 15:36

ako bi grizman igro umjesto suareza, on dembele i coutinjo bi itekako trcali i pomagali odbrani i bilo bi bolje dosta nego sad

a sto se tice sestice, i ja sam kazem da bi bilo dobro tu boljeg od rakitica dovesti fala bogu, ali ako nemas to imas sta imas, a raketa ja sam to bas primijetio igra puno bolje kad je u paru sa buskecom na zadnjem veznom, nego u 4-3-3 kad igra ofanzivnije i ima veci radijus kretanja, a ako i dovedemo npr kokea, raketa treba ostaviti jer moze biti odlicna zamjena
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 17 apr 2018, 15:51

A veceras protiv Celte hladno preskocit, ode van. Gostovanje je, a ne da mi se nervirat i gledat mucenje. Veceras ce da stane niz. Nikad nismo prolazili dobro na tom stadionu, pa ne vidim ni da ce veceras nesto bolje biti.

Kad se sjetim setkanja protiv Rome, zasluzuju da ih se vise do kraja sezone i ne pogleda. A vjerujem da ce i Camp Nou poluprazan biti sve do kraja sezone, osim Clasica.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], enobarca, Jabroni, L-Train i 35 gostiju.