haris004 je napisao/la:
Pogled na tabelu ti je dovoljan pokazatelj da su klubu potrebne promjene, i to ponajviše u sportskom segmentu.
Mi na poziciji operativca imamo Sabrinu koja je često van zemlje, nema nikakve konekcije u svijetu sporta, nema nikakvo iskustvo a njen seljački karakter i mentalitet su šlag na kraju. Najveći klub u jednoj državi ne može imati takvu osobu na odgovornoj funkciji. Imala je priliku da pokaže da vrijedi nešto, ona to nije uspjela. Glavna referenca za obavljanje trenutnog posla je što poznaje engleski i što jedina komunicira sa Tanom. Ponavljam, da žena obavlja dobro posao najmanje bi se o njoj govorilo, ali pogled na tabelu ti je dovoljan pokazatelj svega.
Ilijevski je biznismen koji Sarajevu ne pridaje nikakav značaj. Njegova firma je sponzor našem rivalu, nije u državi uopšte i ne obavlja ni djelić posla kojeg bi predsjednik trebao obavljati. On bi trebao tražiti sponzore, uspostavljati veze sa nekim većim klubovima i slične stvari. Čovjek doslovno ništa ne radi a na takvoj je poziciji.
Klubu trebaju reforme. Ako ne znaju raditi svoj posao trebaju pustiti da radi neko ko zna. Ne mogu u klubu biti ljudi koji nisu u državi. Kakva brzina donošenja odluka. Oni sastanka nemaju u toku 6 mjeseci. Odluke koje su donosili su užasne i tiču se svakog dijela kolektiva.
Možda i neki dio svega dobro funkcioniše ali sve je to obavijeno velom tajne. Ko sekta kakva.
hare, znači već znam da ću opet biti "branitelj uprave" ali ja to ne vidim tako...
slažem se da je sportski segment u lošem stanju bolno očigledno, i isto tako da je ona nepodobna za taj posao, ali ako je uporediš sa ostalim direktorima klubova lige nit je najgora nit je glupa i neobrazovana čak naprotiv, ja kažem ako skloniš nju šta ako dođe neki tanov blećak koji je samo pijun i crtica na platnom spisku, tad je još gora situacija?
Messer više nije sponzor konama , može se i provjeriti...bila jeste i glupo što to nije sam skontao...znači bez da te ubjeđujem odi i proguglaj obaveze "chairman of the board of directors duties" i vidjećeš da to o čemu govoriš jednostavno nisu njegove obaveze nego Sabrinine...dakle frajer radi bukvalno zašta su ga postavili i pored toga radi za svoju firmu regularno...ja tu ne vidim problem a i da ga se otjera njegove obaveze može preuzet bilo ko od Tanovih...recimo da ih sklonimo oboje sutra, koga je vjerovatnije da će Tan postaviti? nekog ko će ga slušat slijepo ili nekog koga ne zna ali misli da je dobar biznismen ili da voli Sarajevo? mislim da je i tu sve jasno...
idealno bi tu trebao neki autoritet na sportskom segmentu tipa Kodro ili slično kojeg ljudi poštuju pojavom i koji bi mogao predstavljati klub dostojanstveno, ali teško bi takav neko prihvatio rad pod ovim uslovima...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače