Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Evil Genius II

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Evil Genius II » 11 apr 2018, 10:44

aferim :bih:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 apr 2018, 10:45

Još o Edinu razmišljam. :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 apr 2018, 11:15

Bolji Mandza :kafa: :mrgreen:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 apr 2018, 11:23

toolyo je napisao/la:http://footballfullmatch.com/uefa-champ ... 0-04-2018/

Evo cijeli meč u HD 1080p.
Koliko ga hvale englezi cijelu utakmicu... :ljepota:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 11 apr 2018, 11:37

Babuka me sinoc skoro do suza doveo, ni danas nije puno drugacije. Oci pune suza cijelo jutro. Onakva partija, protiv stopera Barce je za udzbenika. Pique i Umtiti su izgledali kao prosjecni stoperi iz segunde. Ono sinoc je jedna od njegovih najboljih partija u karijeri sigurno. U polufinalu im zelim samo da izbjegnu Real(ako prodje), finale i eventualna titula bi mu bila kruna karijere. Neki govore da mu sad treba transfer u Real ili Bayern. Zasto? Ja da sam na njegovom mjestu ostao bih u Rimu do kraja karijere. Imas dvoje male djece, tu si vec par godina, skrasio si se, ako zavrsis karijeru u Romi imat ces mjesto odmah pored Tottija i De Rossija, legenda kluba definitivno. Odlazak i mijenjanje sredine mu nije potrebno, ni zbog djece ni zbog samog sebe .
Zalit cemo dugo kad zavrsi karijeru, nece se ovakav jos roditi. :tokralju: :tokralju: :bih: :bih: :bih:

Sta pisu talijanski mediji? Ima li neko link nekog rominog foruma na kojem pisu navijaci?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 apr 2018, 11:46

Najbolja utakmica u karijeri. :tokralju:
Ne pamtim kad je neko ovako izdominirao stopere Barcelone.
Svaka čast.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 apr 2018, 11:49

Edin Dzeko did not lose a single header in the second leg against Barcelona.

• 5 aerial duels contested
• 5 aerial duels won
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 11 apr 2018, 12:40

Dzeko na ljeto prelazi u Liverpool

Kad ih srusi u polufinalu, Klopp svakako dobro poznaje Edina, Edin jos bolje englesku ligu.
Liverpool trazi svakako napadaca, oni pored Firmina nemaju nista konkretno. Uz to, on i Salah kao kombinacija za osvajanje Premiershipa
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 apr 2018, 12:49

Mislim da Klopp ne preferira Edinov tip napadaca, Liverpoolova igra se zasniva na brzini, trci, presingu, a Edin nije za toga!
Neka njega u Romi, ili eventualno nesto tipa Atletico, Bayern, PSG.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 apr 2018, 12:54

ovo je ispalo genijalno .... samo neka sebi diže cijenu :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 apr 2018, 12:56

neka ga u romi još koju godinu, neka stekne status božanstva :mrgreen: pa onda lagano put MLS-a, neka i ameriku izdomonira.

yebiga njemu su već 32 godine u guzici, što tražiti hljeba preko pogače i ići iz nečega gdje ti dobro ide, a uostalom znate njegove probleme adaptacije u prvim sezonama u novim klubovima.

što mu to treba? neka ga u romi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 apr 2018, 13:05

Možda sam šupak, ali mi onako baš svejedno što je Džeko s Romom napravio ovo. Ne mogu prežaliti svjetsko prvenstvo, i gluposti u kvalifikacijama.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 11 apr 2018, 13:26

Ne ulazim u to da li si šupak ili ne, ali definitivno nisi realan. Bez obzira na Džekine sjajne individualne partije u ovom dvomeču sa Barselonom, ipak je timski duh i kvalitet presudio. To je nešto čime se mi u našoj reprezentaciji ne možemo pohvaliti. Previše smo limitirani na ključnim pozicijama da bi Džeko dao svoj maksimum. I ovo do sad što je pružio u reprezentaciji je nesrazmjerno sa našim stvarnim kvalitetom. Uživam i njegovim igrama i uspjesima bez obzira na reprezentativne nastupe, a i tu nas je toliko zadužio da se svijetla obraza može oprostiti.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 apr 2018, 13:49

Ono što je Džeko postigao je veliko, golemo! To je sa ovih prostora malo ko uspio, iz Bosne niko! Ko to omalovažava taj je ili zavistan ili slijep.

Meni je drago da je postao to što jeste, svaka čast! Ali iskreno jedino što me u vezi njega stvarno interesuje je da se proda čim prije za što više para :mrgreen:

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 11 apr 2018, 14:37

jestamaji je napisao/la:Ono što je Džeko postigao je veliko, golemo! To je sa ovih prostora malo ko uspio, iz Bosne niko! Ko to omalovažava taj je ili zavistan ili slijep.

Meni je drago da je postao to što jeste, svaka čast! Ali iskreno jedino što me u vezi njega stvarno interesuje je da se proda čim prije za što više para :mrgreen:
Sto nemogu ovo kad ljudi brzo zaboravljaju...Salihamidžić i Pjanić su cak bili u finalu, prvi dva puta i jednom digao i pehar. Pjana tek prošle godine igrao finale. Isto tako mi smeta kako se Lulić brzo prekrižio. Stoka od ljudi.

I još jednom, bravo kapitenu :salut: :opaopa: :bih: :bih:
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 apr 2018, 14:58

NiftyDribbler je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:Ono što je Džeko postigao je veliko, golemo! To je sa ovih prostora malo ko uspio, iz Bosne niko! Ko to omalovažava taj je ili zavistan ili slijep.

Sto nemogu ovo kad ljudi brzo zaboravljaju...Salihamidžić i Pjanić su cak bili u finalu, prvi dva puta i jednom digao i pehar. Pjana tek prošle godine igrao finale. Isto tako mi smeta kako se Lulić brzo prekrižio. Stoka od ljudi.

I još jednom, bravo kapitenu :salut: :opaopa: :bih: :bih:
Niko ne zaboravlja Hasana, Miralema i Senada. Oni su bili jako bitan faktor za svoje timove i tu nema govora (što bi rekli neizostavni dio prvih 11 i radilice). Džeko je ipak nešto drugo. On je dimenzija više (on je tim, bez njega nema ničeg), on je onaj kojeg se pita i bez njega to ne bi bilo to, jer ih ne bi tu ni bilo da ne bi Džeke prošle sezone i golova u CL. To je ta suština razlika.

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 11 apr 2018, 15:22

Upravo tako ,zar bi Roma prosla i osminu finala da nije Edina ,mislim da ne bi i to je upravo ta razlika sto ovaj kolega gore navodi ,Rome nema nigdje bez Edina ko to ne prepoznaje onda ima problem , ne bi trebo gledati fudbal onda ima i drugih sportova recimo Biatlon i td. :lol: :lol: :lol: :lol:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 11 apr 2018, 15:26

Dzeko babuka, najveci gazija!
ZZ

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 11 apr 2018, 15:54

jedno je sigurno.
roma je za ulazak u cetvrt finale inkasirala love pravooo + utakmica kod kuce protiv barce i tv prava
roma ce inkasirati za ulazak u polufinale jos love i to pravooo + utakmica kod kuce i tv prava
zasluzan za prolazak do polufinala je dzeko

da su prodali dzeku chelseau, dobili bi neku lovu, ali ni blizu ovog gore navedenog i jos mu cijena skocila.

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 11 apr 2018, 16:36

Edin je bez ikakve sumnje od giganticne vaznosti za Romu, taj igrac koji moze napraviti razliku. Nebi se volio upustat u neke diskusije. Samo je sigurno da se napadaci uvijek vise cijene nego drugi igraci na terenu, jer daju golove. Ljudi vide brojke, samo gol je vazan i tako,nazalost. Ali tim pobjedjuje, to zna svako ko se malo bolje razumije u fudbal. Pa i bez jedne onake predstave od de Rossija, tesko da Roma prodje. Ali ne bih polemisao niti umanjivati Dzekin doprinos. Edin je nas gigant. Ali isto tako je Pjana nas gigant, pa covjek je Juventusov motor, bez kojeg izgledaju ko prosle sedmice protiv Reala. Mozda i to sto je iz Dijaspore, ne znam...ali ovdje mi se sad cini, kao da je ovo najveci podvig bh igraca u istoriji. Trebali bi biti ponosni na ipak neku fudbalsku povijest koju smo stvorili, mladu povijest ali ipak.

Pozdravi svima!
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, jasmin10, klasik, RajvoSA03, Sheyi, zastitaIdentiteta i 45 gostiju.