Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 21:22

Bazinga12345 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Bazinga12345 je napisao/la:Dilaver je obicni prosjek i nema papire. Uz to ima 27 godina, dok sredi papirologiju...
Kao i 90% nase reprezentacije. Jesmo li to mi jedna Njemacka ili Francuska pa da tek tako odbacimo igraca u ovakvoj formi?

Ne treba 10 godina da sredi papire...

I sta ako ima 27 godina? Sta to znaci? Nas trener je rekao sto puta da mu ne zanima koliko godina ima neki igrac vec da li je kvalitetan ili nije.
Ok, u odnosu na Bicakcica, Sunjica, Memisevica pa i Zukanovica je ispodprosjecan.
Na osnovu cega? Po cemu je Sunjic bolji od njega? Po cemu je Memisevic? Da li si ikad gledao Dilavera ili Memisevica?

Zasto je Memisevic bolji od Dilavera? Nismo nikad gledali Memisevica na stoperu u reprezentaciji a nismo ni Dilavera pa ne znam kako si dosao do tog zakljucka.

Bicakcic je svakako povrijedjen trenutno kao sto je pola sezone.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 apr 2018, 21:27

a ja brata vucevicha, sam protiv svih:-)
samo jako:-)

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2018, 21:30

Vucevich je napisao/la:
Na osnovu cega? Po cemu je Sunjic bolji od njega? Po cemu je Memisevic? Da li si ikad gledao Dilavera ili Memisevica?

Zasto je Memisevic bolji od Dilavera? Nismo nikad gledali Memisevica na stoperu u reprezentaciji a nismo ni Dilavera pa ne znam kako si dosao do tog zakljucka.

Po cemu je Dilaver bolji od nasih trenutnih stopera?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 apr 2018, 21:35

Pa nećeš probati 100 stopera u prijateljskim utakmicama. Imaš Bicakcica, Vranjesa, Zukanovica, Sunjica, Memisevica. Kakav crni Dilaver. Ako se vrati na beka u klubu onda može do reprezentacije.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 21:39

Pivopija je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ovdje kao da sam rekao da treba staviti Asmira Avdukića na stoperu, a ne da sam predložio u jednoj prijateljskoj utakmici isproba igrač koji je u odličnoj formi... svašta.

Ove sezone ima odličnu statistiku, vjerovatno bolju od Šunjića ili Bičakčića, tako da ne vidim šta bi bilo loše da se isproba u jednoj utakmici da vidimo ako može pomoći ili ne.

Šunjic je redovno bio pozvan u reprezentaciji dok je bio na klupi u drugoj Bundesligi i dok je bio na klupi u Palermu (koji je tada bio na 20 mjestu u Serie A). Bajić je sad dobio poziv iako je na klupi od Augusta 2017 i ima jedan gol ove sezone. U reprezentaciji su igrali i Mateo Sušić, Dario Đumić, Mato Jajalo, Anel Hadžić, Armin Hodžić i vidjeli smo šta (ne) mogu, ali zato se ne moze isprobati igrač koji je ove sezone jedan od najboljih u respektabilnoj evropskoj ligi.

Pa u reprezentaciji je sansu dobio **** Elvir Ibisevic a ne moze ovaj...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 apr 2018, 21:45

Elvir je bolki stoper od Dilavera.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2018, 21:52

Vucevich je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ovdje kao da sam rekao da treba staviti Asmira Avdukića na stoperu, a ne da sam predložio u jednoj prijateljskoj utakmici isproba igrač koji je u odličnoj formi... svašta.

Ove sezone ima odličnu statistiku, vjerovatno bolju od Šunjića ili Bičakčića, tako da ne vidim šta bi bilo loše da se isproba u jednoj utakmici da vidimo ako može pomoći ili ne.

Šunjic je redovno bio pozvan u reprezentaciji dok je bio na klupi u drugoj Bundesligi i dok je bio na klupi u Palermu (koji je tada bio na 20 mjestu u Serie A). Bajić je sad dobio poziv iako je na klupi od Augusta 2017 i ima jedan gol ove sezone. U reprezentaciji su igrali i Mateo Sušić, Dario Đumić, Mato Jajalo, Anel Hadžić, Armin Hodžić i vidjeli smo šta (ne) mogu, ali zato se ne moze isprobati igrač koji je ove sezone jedan od najboljih u respektabilnoj evropskoj ligi.
Ja sam za to da se pozove svaki igrac koji vrijedi, ali ne vidim razlog zasto bi zvali Dilavera. To sto ce odigrati 1-2 prijateljske nam nista nece reci o njegovom kvalitetu, jer nije Ramos da pokaze nesto znacajno vise od nasih trenutnih stopera, opet ga moras cekati godinu dana zbog papira. Ako je ipak neki veliki kvalitet u pitanju prepoznat ce jaci klubovi jer iz Poljske se ide za za milione.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 22:01

Ostaje onda da vidimo šta će se desiti na kraju sezone. Ako Lech pobjedi ligu onda cemo vjerovatno moći gledati Dilavera u Ligi Prvaka ili Ligi Evrope. Mislim da Kovačević i Dilaver mogu itekako u budućnosti biti od koristi za reprezentaciju.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 apr 2018, 22:16

O kojem je Dilaveru rijec? Da ne guglam sad, je li onaj desni bek iz Austrije?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 apr 2018, 22:19

emir79 je napisao/la:O kojem je Dilaveru rijec? Da ne guglam sad, je li onaj desni bek iz Austrije?
Pa pročitaj diskusiju.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2018, 22:21

emir79 je napisao/la:O kojem je Dilaveru rijec? Da ne guglam sad, je li onaj desni bek iz Austrije?
Jeste. Njemu je Safet rekao NE, tako da je svaka prica suvisna. :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 22:22

Pivopija je napisao/la:
Kad mu je rekao ne? O cemu ti? :?

A kod Safeta je redovno igrao Tino pa :D

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2018, 22:28

Vucevich je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Kad mu je rekao ne? O cemu ti? :?

A kod Safeta je redovno igrao Tino pa :D
Sve bukvalno shvatas, zezancija sa Emirom koji je blazeni ljubitelj Safeta. :D Kad se Dilaver otvoreno nudio, Safet po obicaju ni repom nije mrdnuo. I eto bio je u pravu. :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 22:29

Inace sad naletio na ovu fotografiju od neke 2013 godine:

slika

Atajic, Salatic, Samardzic, Hrgota :lol:

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 09 apr 2018, 22:30

Vuchevich ovdje dize Ekstraklasu u nebesa, covjek bi reko da je Serie A. Pa Štilić godinama hara po njoj...Jedine koje zaista treba dodat spisku Robija su

1.) SANJIN PRCIĆ

i onda mozda jos jednog Rade Krunića i Izzy E Hajrovića. Do neke mjere i Miroslava Stevanovića.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2018, 22:35

Tesko da bi nam Dilaver pomogao, ali zbog mizerne konkurencije na desnom beku logicno je da se pocne razmisljati o njemu kao dodatnoj opciji. Kad moze Nastic, sto ne bi mogao i on, kao neki vid back-upa i da dobijes na sirini. Ali nikad me nije ubjedio Dilaver, mrtvi prosjek.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 22:35

NiftyDribbler je napisao/la:Vuchevich ovdje dize Ekstraklasu u nebesa, covjek bi reko da je Serie A. Pa Štilić godinama hara po njoj...Jedine koje zaista treba dodat spisku Robija su

1.) SANJIN PRCIĆ

i onda mozda jos jednog Rade Krunića i Izzy E Hajrovića. Do neke mjere i Miroslava Stevanovića.
Hara? Prosle sezone pola godine bio u rezervama i onda dok je igrao zabio je samo jedan gol :lol: Poceo samo tri ligaske utakmice za Krakow. Ustvari bio je 7 mjeseci bez kluba jer ga niko nije htio.

Inace kad je Stilic igrao za Lech i Wislu bio je realna opcija u reprezentaciji, sjecam se da je par puta igrao. Cini mi se da je poceo utakmicu u kvalama protiv Bjelorusije, i da je igrao protiv Austrije prije 3 godine.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 09 apr 2018, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 apr 2018, 22:49

Nekad su Štilić i Lewandovski bili dvojica najboljih igrača Lecha. Poljak je u međuvremenu izrastao u jednog od naboljih napadača a Semir nikad nije otišao dalje od igrača koji je dobar za poljske lige.

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 09 apr 2018, 22:51

Vucevich je napisao/la:
NiftyDribbler je napisao/la:Vuchevich ovdje dize Ekstraklasu u nebesa, covjek bi reko da je Serie A. Pa Štilić godinama hara po njoj...Jedine koje zaista treba dodat spisku Robija su

1.) SANJIN PRCIĆ

Hara? Prosle sezone pola godine bio u rezervama i onda dok je igrao zabio je samo jedan gol :lol: Poceo samo tri ligaske utakmice za Krakow.

Inace kad je Stilic igrao za Lech bio je realna opcija u reprezentaciji, sjecam se da je par puta igrao. Cini mi se da je poceo utakmicu u kvalama protiv Bjelorusije, i da je igrao protiv Austrije prije 3 godine.
192 utakmice, 39 golova i 53 asistencije u Ekstraklasi moj Vuchi, edukuj se! Legenda tamo covjek, o cemu ti, pa kad god je imao slabiji period u karijeri, poljaci su ga hvatali za ku.rac da se vrati.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 apr 2018, 22:54

Vrsajevic je za Dilavera Dani Alves jbt. Sta je vama.
Mislio sam da se radi o nekom mladom i novom. Ma tip je propuh zesci. Usput i njemu treba promjena sportskog drzavljanstva i BH pasos. Ne mislite valjda da je vrijedan toga da ga cekamo?

Ako vi hocete mogu ja do njegovih roditelja skoknuti, 20 minuta voznje su od mene pa promuhabetiti koju. :D

Bjezi ba cuj Dilaver.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 23 gosta.