Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
nepostenaliga
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Definitivno Robi treba pogledati Adnana Kovacevica (Korona Kielce). Kvalitetno igra, a pozicija koja nam je deficitarna
- AndreWilliams
- Kontakt:
Nije, osim ako nije presao na desnog beka, jer to je deficitarno. Imamo najmanje sest boljih stopera.nepostenaliga je napisao/la:Definitivno Robi treba pogledati Adnana Kovacevica (Korona Kielce). Kvalitetno igra, a pozicija koja nam je deficitarna
Veliki Culic hladno napise da je Stilic najveci fudbalski znalac naseg fudbala u posljednjoj deceniji. Je li to onaj Stilic, koji u reprezentaciji apsolutno nikad nista nije pokazao (a, imao je 'samo' desetak prilika za to) i koji nije uspio da se nametne u ekstra jakoj turskoj i kiparskoj ligi?! Moram priznati da me Culic ovaj put zeznuo s naslovom, jer sam se od njega navikao na nesto mnogo originalnije. Nema teorije da bih procitao vijest da sam znao da je on autor.Da je klasa stvar kontinuiteta, a forma trenutka, pokazuje nam ne samo primjer Zlatana Ibrahimovića i Andresa Inieste, već i u bh. okvirima jednog od ponajvećih fudbalskih znalaca posljednjih desetak godina - Semira Štilića.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Dilaver je vec osam puta ove sezone u timu kola Ekstraklase, momak moze i igrati poziciju desnog beka, zasto se toliko dugo ignorise ovaj momak?
- Goalgetter
- Kontakt:
Ovaj Stilic je toliko prenapuhan igrac. Da je majstor sa loptom - jeste, itekako, ima tu neku genijalnost koju nema svako, ali tu se i zavrsava sve.
Stilic je mogao biti odlicna 10-ka, da mu nije bilo mrsko potrcati, i tako kroz cijelu karijeru.
Isto kao i Medo, ali eto Medo je ipak uspio nesto u zivotu, koliko toliko, a mogao je jos puno vise.
Cisto sumnjam da je poceo trcati sa 30 godina, tako da ovo forsiranje Stilica od strane duplog sporta sada i uvijek je

Isto kao i Medo, ali eto Medo je ipak uspio nesto u zivotu, koliko toliko, a mogao je jos puno vise.
Cisto sumnjam da je poceo trcati sa 30 godina, tako da ovo forsiranje Stilica od strane duplog sporta sada i uvijek je
Da igra na poziciji desnog beka, obavezno bi ga trebalo pozvati.Vucevich je napisao/la:Dilaver je vec osam puta ove sezone u timu kola Ekstraklase, momak moze i igrati poziciju desnog beka, zasto se toliko dugo ignorise ovaj momak?
Vec imamo 2-3 stopera, koji mogu igrati desnog beka, a tesko da je bolji od Vranjesa.
Ako cemo zvati igraca te klase, bolje je pozvati Martica iz Craiove. On igra RB i RWB, u ligi i ekipi slicnog kvaliteta.
Kakve klase? Bolji je od Djumica sigurno koji je igrao kompetitivne utakmice za reprezentaciju. A koja su ta 3 stopera koji mogu igrati db? 
A Lech je prvi na tabeli u Poljskoj
Isprobali smo nekog Mateja Susica iz Moldavije a ne moze jedan od najboljih igraca u Ekstraklasi
A Lech je prvi na tabeli u Poljskoj
Isprobali smo nekog Mateja Susica iz Moldavije a ne moze jedan od najboljih igraca u Ekstraklasi
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 09 apr 2018, 17:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Kako se ovaj frajer bruka pa mene bude stidkobe24 je napisao/la:Veliki Culic hladno napise da je Stilic najveci fudbalski znalac naseg fudbala u posljednjoj deceniji. Je li to onaj Stilic, koji u reprezentaciji apsolutno nikad nista nije pokazao (a, imao je 'samo' desetak prilika za to) i koji nije uspio da se nametne u ekstra jakoj turskoj i kiparskoj ligi?! Moram priznati da me Culic ovaj put zeznuo s naslovom, jer sam se od njega navikao na nesto mnogo originalnije. Nema teorije da bih procitao vijest da sam znao da je on autor.Da je klasa stvar kontinuiteta, a forma trenutka, pokazuje nam ne samo primjer Zlatana Ibrahimovića i Andresa Inieste, već i u bh. okvirima jednog od ponajvećih fudbalskih znalaca posljednjih desetak godina - Semira Štilića.
Zasto ne bismo isprobali igraca kada to mozemo uraditi? U odlicnoj je formi. Nakon sto je Memisevic jednom bio u timu kola u Groningenu odmah je dobio poziv a Emir koji je osam puta u timu kola nista... ako pogledas ko je sve pozvan u reprezentaciju, ne vidim sta imas protiv da se ovaj isproba u jednoj utakmici.sajo10 je napisao/la:Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
Ja nemam nista protiv Dilavera. On bi se i mogao isprobati, pogotovo sto je dugo vremena igrao kao desni bek. Sjecam se kako je igrao protiv Zelje i realno nije gotovo nista pokazao, ali mozda je do danas unaprijedio svoju igru i mozda zasluzuje mjesto na spisku.
Sto se tice Stilica, ja uopste nemam nista protiv tog momka. Prije 5-6 godina sam i prizeljkivao da se pozove i da mu se pruzi prilika, ali forsirati ga i danas po medijima je nevidjeni glupost. Nacin na koji on igra je danas doslovno iskorijenjen u Evropi. Dzaba sto on po talentu vjerovatno ispred jednog Strootmana, ali covjek ne moze da trci, ne uklapa se u danasnji fudbal i tu sve zavrsava. To je glavni razlog sto u karijeri i nije napravio ono sto su mnogi ocekivali. Da Bog da on bio MVP poljske lige, ali i pored toga nema sta traziti u nasoj reprezentaciji.
Sto se tice Stilica, ja uopste nemam nista protiv tog momka. Prije 5-6 godina sam i prizeljkivao da se pozove i da mu se pruzi prilika, ali forsirati ga i danas po medijima je nevidjeni glupost. Nacin na koji on igra je danas doslovno iskorijenjen u Evropi. Dzaba sto on po talentu vjerovatno ispred jednog Strootmana, ali covjek ne moze da trci, ne uklapa se u danasnji fudbal i tu sve zavrsava. To je glavni razlog sto u karijeri i nije napravio ono sto su mnogi ocekivali. Da Bog da on bio MVP poljske lige, ali i pored toga nema sta traziti u nasoj reprezentaciji.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Pa hajde onda da se odredimo.jasmin10 je napisao/la: Kako se ovaj frajer bruka pa mene bude stid
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Ne smije Dilaver doći u BiH, strah ga Kokota.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
-
NiftyDribbler
- Kontakt:
Mozda da reaktiviramo i Mustafu Kucukovica,ha vuchevich? Ko se ovdje sve priziva...Dilaver, propali u21 reprezentativac Austrije.Vucevich je napisao/la:Zasto ne bismo isprobali igraca kada to mozemo uraditi? U odlicnoj je formi. Nakon sto je Memisevic jednom bio u timu kola u Groningenu odmah je dobio poziv a Emir koji je osam puta u timu kola nista... ako pogledas ko je sve pozvan u reprezentaciju, ne vidim sta imas protiv da se ovaj isproba u jednoj utakmici.sajo10 je napisao/la:Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape
Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.
Kojeg uporedujes sa igracem koji igra u sestoj diviziji Njemackog fudbala. Genijalno.
Tebi valja Tino Sven Susic koji nije odigrao utakmicu da valjda dvije godine i bio rezerva u Izraelu a ne valja jedan od najboljih stopera u respektabilnoj ligi.
Kojeg uporedujes sa igracem koji igra u sestoj diviziji Njemackog fudbala. Genijalno.
Tebi valja Tino Sven Susic koji nije odigrao utakmicu da valjda dvije godine i bio rezerva u Izraelu a ne valja jedan od najboljih stopera u respektabilnoj ligi.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Problem je sto frajer igra citavu sezonu na poziciji stopera, a ne desnog beka.Vucevich je napisao/la:Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Ljudi dragi, covjek je rekao da ga se isproba u prijateljskim koje za to sluze, a ne da se na njega mora racunati u kvalama, sta ima lose u tome, i koji je to trenutno drugi prijedlog?
Dilavera sam gledao par puta i nisam ga primjetio na terenu, ali to je bilo prije 3,4 godine, ne znam kakav je sada.
S dr.strane, bezveze je @vuchevicev komentar za Memisevica, tipa bio jedanput u timu kola i odmah dobio poziv, a Dilaver 8x i opet nista. Ne znam koliko puta je Memisevic bio u timu kola u jacoj holandskoj ligi u ponajslabijem klubu (i to nesto govori), mrsko mi provjeravati, ali siguran sam da to nije samo jednom.
Na kraju, Memisevic nista nije pokazao na neprirodnoj poziciji, nadam se da ce u nekoj od narednih tekmi dobiti svoju priliku na poziciji stopera.
Dilavera sam gledao par puta i nisam ga primjetio na terenu, ali to je bilo prije 3,4 godine, ne znam kakav je sada.
S dr.strane, bezveze je @vuchevicev komentar za Memisevica, tipa bio jedanput u timu kola i odmah dobio poziv, a Dilaver 8x i opet nista. Ne znam koliko puta je Memisevic bio u timu kola u jacoj holandskoj ligi u ponajslabijem klubu (i to nesto govori), mrsko mi provjeravati, ali siguran sam da to nije samo jednom.
Na kraju, Memisevic nista nije pokazao na neprirodnoj poziciji, nadam se da ce u nekoj od narednih tekmi dobiti svoju priliku na poziciji stopera.
Ne treba se pozvati iskljucivo zbog tog sto moze pokriti poziciju db, vec sto igra odlicno u svom timu (iako na stoperu). Imamo ove godine jos par prijateljskih utakmica, protiv Crne Gore, Juzne Koreje, Turske, Spanije... za sta sluze prijateljske utakmice ako ne da probamo nove igrace? U tim utakmicama mozemo vidjeti da li cemo moci racunati na Dilavera u buducnosti, a tako bi i trebali isprobati Azera Busuladzica, Adnana Kovacevica (koji je na meti bundesligaskog tima), ovog Nastica koji ce tu sigurno biti...Bazinga12345 je napisao/la:Problem je sto frajer igra citavu sezonu na poziciji stopera, a ne desnog beka.Vucevich je napisao/la:Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.
Dilaver nema papire za igranje u nasoj selekciji. Bio je aktuelan i prije 5-6 godina, ali nista nije uradjeno po tom pitanju.Vucevich je napisao/la: Ne treba se pozvati iskljucivo zbog tog sto moze pokriti poziciju db, vec sto igra odlicno u svom timu (iako na stoperu). Imamo ove godine jos par prijateljskih utakmica, protiv Crne Gore, Juzne Koreje, Turske, Spanije... za sta sluze prijateljske utakmice ako ne da probamo nove igrace? U tim utakmicama mozemo vidjeti da li cemo moci racunati na Dilavera u buducnosti, a tako bi i trebali isprobati Azera Busuladzica, Adnana Kovacevica (koji je na meti bundesligaskog tima), ovog Nastica koji ce tu sigurno biti...
Cak i da ima papire, ako bismo ga zvali da konkurise na poziciji stopera, imamo barem 3-4 boljih i 3-4 podjednakog kvaliteta.
Ako bismo ga zvali da igra beka, on se na toj poziciji nije bas proslavio i vjerujem da nije bolji od M. Susica u slicnih.
Ne kazem da ne bi mozda bio od koristi, da je na raspolaganju, ali citava ta frtutma oko promjene drzavljanstva, obecanje, pregovori...za igraca koji ima 27 godina i kojem je Lech vrhunac karijere.
Busuladzic je sigurno bolja opcija i ima papire.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 apr 2018, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.