Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nepostenaliga
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la nepostenaliga » 09 apr 2018, 14:53

Definitivno Robi treba pogledati Adnana Kovacevica (Korona Kielce). Kvalitetno igra, a pozicija koja nam je deficitarna

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 09 apr 2018, 15:34

nepostenaliga je napisao/la:Definitivno Robi treba pogledati Adnana Kovacevica (Korona Kielce). Kvalitetno igra, a pozicija koja nam je deficitarna
Nije, osim ako nije presao na desnog beka, jer to je deficitarno. Imamo najmanje sest boljih stopera.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 apr 2018, 16:54

Da je klasa stvar kontinuiteta, a forma trenutka, pokazuje nam ne samo primjer Zlatana Ibrahimovića i Andresa Inieste, već i u bh. okvirima jednog od ponajvećih fudbalskih znalaca posljednjih desetak godina - Semira Štilića.
Veliki Culic hladno napise da je Stilic najveci fudbalski znalac naseg fudbala u posljednjoj deceniji. Je li to onaj Stilic, koji u reprezentaciji apsolutno nikad nista nije pokazao (a, imao je 'samo' desetak prilika za to) i koji nije uspio da se nametne u ekstra jakoj turskoj i kiparskoj ligi?! Moram priznati da me Culic ovaj put zeznuo s naslovom, jer sam se od njega navikao na nesto mnogo originalnije. Nema teorije da bih procitao vijest da sam znao da je on autor.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 17:13

Dilaver je vec osam puta ove sezone u timu kola Ekstraklase, momak moze i igrati poziciju desnog beka, zasto se toliko dugo ignorise ovaj momak?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2018, 17:13

Ovaj Stilic je toliko prenapuhan igrac. Da je majstor sa loptom - jeste, itekako, ima tu neku genijalnost koju nema svako, ali tu se i zavrsava sve.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 apr 2018, 17:21

Stilic je mogao biti odlicna 10-ka, da mu nije bilo mrsko potrcati, i tako kroz cijelu karijeru.
Isto kao i Medo, ali eto Medo je ipak uspio nesto u zivotu, koliko toliko, a mogao je jos puno vise.

Cisto sumnjam da je poceo trcati sa 30 godina, tako da ovo forsiranje Stilica od strane duplog sporta sada i uvijek je :thumbdown: :puke:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 apr 2018, 17:24

Vucevich je napisao/la:Dilaver je vec osam puta ove sezone u timu kola Ekstraklase, momak moze i igrati poziciju desnog beka, zasto se toliko dugo ignorise ovaj momak?
Da igra na poziciji desnog beka, obavezno bi ga trebalo pozvati.
Vec imamo 2-3 stopera, koji mogu igrati desnog beka, a tesko da je bolji od Vranjesa.
Ako cemo zvati igraca te klase, bolje je pozvati Martica iz Craiove. On igra RB i RWB, u ligi i ekipi slicnog kvaliteta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 17:31

Kakve klase? Bolji je od Djumica sigurno koji je igrao kompetitivne utakmice za reprezentaciju. A koja su ta 3 stopera koji mogu igrati db? :?

A Lech je prvi na tabeli u Poljskoj :bih:

Isprobali smo nekog Mateja Susica iz Moldavije a ne moze jedan od najboljih igraca u Ekstraklasi :bih:
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 09 apr 2018, 17:33, ukupno mijenjano 2 puta.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 09 apr 2018, 17:32

Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 apr 2018, 17:35

kobe24 je napisao/la:
Da je klasa stvar kontinuiteta, a forma trenutka, pokazuje nam ne samo primjer Zlatana Ibrahimovića i Andresa Inieste, već i u bh. okvirima jednog od ponajvećih fudbalskih znalaca posljednjih desetak godina - Semira Štilića.
Veliki Culic hladno napise da je Stilic najveci fudbalski znalac naseg fudbala u posljednjoj deceniji. Je li to onaj Stilic, koji u reprezentaciji apsolutno nikad nista nije pokazao (a, imao je 'samo' desetak prilika za to) i koji nije uspio da se nametne u ekstra jakoj turskoj i kiparskoj ligi?! Moram priznati da me Culic ovaj put zeznuo s naslovom, jer sam se od njega navikao na nesto mnogo originalnije. Nema teorije da bih procitao vijest da sam znao da je on autor.
Kako se ovaj frajer bruka pa mene bude stid :|

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 17:37

sajo10 je napisao/la:Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
Zasto ne bismo isprobali igraca kada to mozemo uraditi? U odlicnoj je formi. Nakon sto je Memisevic jednom bio u timu kola u Groningenu odmah je dobio poziv a Emir koji je osam puta u timu kola nista... ako pogledas ko je sve pozvan u reprezentaciju, ne vidim sta imas protiv da se ovaj isproba u jednoj utakmici.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 apr 2018, 17:48

Ja nemam nista protiv Dilavera. On bi se i mogao isprobati, pogotovo sto je dugo vremena igrao kao desni bek. Sjecam se kako je igrao protiv Zelje i realno nije gotovo nista pokazao, ali mozda je do danas unaprijedio svoju igru i mozda zasluzuje mjesto na spisku.
Sto se tice Stilica, ja uopste nemam nista protiv tog momka. Prije 5-6 godina sam i prizeljkivao da se pozove i da mu se pruzi prilika, ali forsirati ga i danas po medijima je nevidjeni glupost. Nacin na koji on igra je danas doslovno iskorijenjen u Evropi. Dzaba sto on po talentu vjerovatno ispred jednog Strootmana, ali covjek ne moze da trci, ne uklapa se u danasnji fudbal i tu sve zavrsava. To je glavni razlog sto u karijeri i nije napravio ono sto su mnogi ocekivali. Da Bog da on bio MVP poljske lige, ali i pored toga nema sta traziti u nasoj reprezentaciji.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2018, 17:48

jasmin10 je napisao/la: Kako se ovaj frajer bruka pa mene bude stid :|
Pa hajde onda da se odredimo. :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 apr 2018, 17:51

Ne smije Dilaver doći u BiH, strah ga Kokota.:kafa:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 09 apr 2018, 18:13

Vucevich je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Joj kad se pocne pricati o Stilicu, Dilaveru i ostalim velemajstorima...
Zasto ne bismo isprobali igraca kada to mozemo uraditi? U odlicnoj je formi. Nakon sto je Memisevic jednom bio u timu kola u Groningenu odmah je dobio poziv a Emir koji je osam puta u timu kola nista... ako pogledas ko je sve pozvan u reprezentaciju, ne vidim sta imas protiv da se ovaj isproba u jednoj utakmici.
Mozda da reaktiviramo i Mustafu Kucukovica,ha vuchevich? Ko se ovdje sve priziva...Dilaver, propali u21 reprezentativac Austrije.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 18:20

Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.

Kojeg uporedujes sa igracem koji igra u sestoj diviziji Njemackog fudbala. Genijalno.

Tebi valja Tino Sven Susic koji nije odigrao utakmicu da valjda dvije godine i bio rezerva u Izraelu a ne valja jedan od najboljih stopera u respektabilnoj ligi.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 09 apr 2018, 18:22

Vucevich je napisao/la:Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.

Kojeg uporedujes sa igracem koji igra u sestoj diviziji Njemackog fudbala. Genijalno.
Problem je sto frajer igra citavu sezonu na poziciji stopera, a ne desnog beka.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 apr 2018, 18:25

Ljudi dragi, covjek je rekao da ga se isproba u prijateljskim koje za to sluze, a ne da se na njega mora racunati u kvalama, sta ima lose u tome, i koji je to trenutno drugi prijedlog?
Dilavera sam gledao par puta i nisam ga primjetio na terenu, ali to je bilo prije 3,4 godine, ne znam kakav je sada.
S dr.strane, bezveze je @vuchevicev komentar za Memisevica, tipa bio jedanput u timu kola i odmah dobio poziv, a Dilaver 8x i opet nista. Ne znam koliko puta je Memisevic bio u timu kola u jacoj holandskoj ligi u ponajslabijem klubu (i to nesto govori), mrsko mi provjeravati, ali siguran sam da to nije samo jednom.
Na kraju, Memisevic nista nije pokazao na neprirodnoj poziciji, nadam se da ce u nekoj od narednih tekmi dobiti svoju priliku na poziciji stopera.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 apr 2018, 18:28

Bazinga12345 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Jedan od najboljih igraca Ekstraklase, liga koja je ove sezone prodala igrace za milionske cifre u Southampton, Sampdoria, Crystal Palace i ostale.

Problem je sto frajer igra citavu sezonu na poziciji stopera, a ne desnog beka.
Ne treba se pozvati iskljucivo zbog tog sto moze pokriti poziciju db, vec sto igra odlicno u svom timu (iako na stoperu). Imamo ove godine jos par prijateljskih utakmica, protiv Crne Gore, Juzne Koreje, Turske, Spanije... za sta sluze prijateljske utakmice ako ne da probamo nove igrace? U tim utakmicama mozemo vidjeti da li cemo moci racunati na Dilavera u buducnosti, a tako bi i trebali isprobati Azera Busuladzica, Adnana Kovacevica (koji je na meti bundesligaskog tima), ovog Nastica koji ce tu sigurno biti...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 apr 2018, 19:04

Vucevich je napisao/la: Ne treba se pozvati iskljucivo zbog tog sto moze pokriti poziciju db, vec sto igra odlicno u svom timu (iako na stoperu). Imamo ove godine jos par prijateljskih utakmica, protiv Crne Gore, Juzne Koreje, Turske, Spanije... za sta sluze prijateljske utakmice ako ne da probamo nove igrace? U tim utakmicama mozemo vidjeti da li cemo moci racunati na Dilavera u buducnosti, a tako bi i trebali isprobati Azera Busuladzica, Adnana Kovacevica (koji je na meti bundesligaskog tima), ovog Nastica koji ce tu sigurno biti...
Dilaver nema papire za igranje u nasoj selekciji. Bio je aktuelan i prije 5-6 godina, ali nista nije uradjeno po tom pitanju.
Cak i da ima papire, ako bismo ga zvali da konkurise na poziciji stopera, imamo barem 3-4 boljih i 3-4 podjednakog kvaliteta.
Ako bismo ga zvali da igra beka, on se na toj poziciji nije bas proslavio i vjerujem da nije bolji od M. Susica u slicnih.
Ne kazem da ne bi mozda bio od koristi, da je na raspolaganju, ali citava ta frtutma oko promjene drzavljanstva, obecanje, pregovori...za igraca koji ima 27 godina i kojem je Lech vrhunac karijere.
Busuladzic je sigurno bolja opcija i ima papire.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 apr 2018, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hansbosna i 18 gostiju.