BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Raonffa
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Raonffa » 07 apr 2018, 21:28

Samozdravlje je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Holandija i Mađarska vjerovatno najbolje opcije.

Švicarska i Britanija bez Rogera i Murraya također mogu proći.

Kanada i Australija su prejake za nas, sa Japanom i Srbijom također bi imali male šanse.
Madarska je najbolja opcija , bili bi domacini , sa Holandijom gosti ,a sa ostalim bi vjerovatno zrijeb odlucivao domacinstvo .
Srbiju ne bih volio radi kvaliteta(Krajinovic ,Troicki ,Djokovic ,Lajovic) :bih: , a i poznatih razloga (taman da znam da cemo dobiti). :bih: :bih:
Mislio sam isključivo na osnovu igračkog kvaliteta. Što bi sa Mađarskom bili domaćini, a sa ostalim bi bio žrijeb, kakva je razlika?

Za Holandiju kontam da smo gosti, zato jer smo prošlu mi bili domaćini protiv njih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 07 apr 2018, 21:39

Bravo momci svaka cast, cuda ovi momci prave godinama bez gotovo icije pomoci.Idemo u septembru u taj baraz boriti se, dati maksimum i akobogda uci u svjetsku grupu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 apr 2018, 21:41

Bravo momci. Mirza dobro igrao, evidentno je bilo da je bolji igrač. Dobiti nekog laganog da prođemo u WG. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 apr 2018, 21:53

Raonffa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Holandija i Mađarska vjerovatno najbolje opcije.

Švicarska i Britanija bez Rogera i Murraya također mogu proći.

Kanada i Australija su prejake za nas, sa Japanom i Srbijom također bi imali male šanse.
Madarska je najbolja opcija , bili bi domacini , sa Holandijom gosti ,a sa ostalim bi vjerovatno zrijeb odlucivao domacinstvo .
Srbiju ne bih volio radi kvaliteta(Krajinovic ,Troicki ,Djokovic ,Lajovic) :bih: , a i poznatih razloga (taman da znam da cemo dobiti). :bih: :bih:
.

Mislio sam isključivo na osnovu igračkog kvaliteta. Što bi sa Mađarskom bili domaćini, a sa ostalim bi bio žrijeb, kakva je razlika?

Za Holandiju kontam da smo gosti, zato jer smo prošlu mi bili domaćini protiv njih.
Sa Madarskom domacini , jer smo zadnju igrali kod njih . Cini mi se da Damir nije igrao i izgubili smo . Kapiten bio Delic(igrao dubl)
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 apr 2018, 21:55

Srbiju ne bih volio radi kvaliteta(Krajinovic ,Troicki ,Djokovic ,Lajovic) :bih: , a i poznatih razloga (taman da znam da cemo dobiti). :bih: :bih:[/quote] .

Za Holandiju kontam da smo gosti, zato jer smo prošlu mi bili domaćini protiv njih.[/quote]
Sa Madarskom domacini , jer smo zadnju igrali kod njih . Cini mi se da Damir nije igrao i izgubili smo . Kapiten bio Delic(igrao dubl)[/quote], sa ostalim mislim da nismo igrali od 1992 g.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 apr 2018, 21:56

Samozdravlje je napisao/la: Sa Madarskom domacini , jer smo zadnju igrali kod njih . Cini mi se da Damir nije igrao i izgubili smo . Kapiten bio Delic(igrao dubl)
Aha, ne sjećam se ja tih mečeva.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 apr 2018, 22:07

Gdje god maknemo čeka nas neki baraž. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 apr 2018, 22:09

Unofficialpage je napisao/la:Gdje god maknemo čeka nas neki baraž. :mrgreen:
Ovo nije baraž, ovo je playoff.
:mrgreen:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 apr 2018, 22:39

Rokoko87 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Gdje god maknemo čeka nas neki baraž. :mrgreen:
Ovo nije baraž, ovo je playoff.
:mrgreen:
Nije go v no vec se pas posrao.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 07 apr 2018, 23:54

@samozdravlje samo da te ispravim. Ovo je prvi put da smo na pragu svjetske grupe. Prosle godine smo ispali u ovoj fazi tj. drugom kolu, a ove godine smo direktno u drugom kolu. Tu je vjerovatno doslo do zabune. Bravo Mirza, bravo cijeli nas tim. :bih:

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 apr 2018, 00:02

Na duplom sportu samo jedna vijest od par recenica o ovom velikom pa slobodno mogu reci i historijskom uspjehu zaista, Slovaci su fakat bili odlicni ali ovi momci su fenomenalni tacno koliko je ko trebao to je i uradio Damir uzeo jedan singl koji je trebao, Mirza uzeo jedan singl i dubl, Tomo fascinirao u dublu cudi me da makar na nekim challengerima u dublu ne igra s kim fakat mislim da bi mogao jos dosta napredovati u dublu.
Pozitivno sam iznenadjen i sve cestitke momcima zaista kao sto neko rece bez trenera i bez neke medijske paznje momci na prag svjetske elite a ovi isti momci igrali prije par godina po nekim mini turnirima u Davis Cup-u s nekim sklj repkama a vidi sad.
Sto se tice zelja za playoff daj Svicarce bez Fedexa i Wawrinke i siguran plasman, druga opcija Madjarska sa Fucsoviscem i ostalim poluamaterima, Britance bih izbjegao jer pored Murraya imaju tamo Edmund i Bedene jako opasni uz standarfno jak dubl. I da moze i Holandija da vratimo Hasii mada protiv svih se moze, nekako samo da izbjegnemo Srbiju

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 apr 2018, 00:06

TIMOVI - MUŠKARCI: Davis Cup - Group I (Svijet)
07.04.2017 Bosna i Hercegovina Nizozemska 1 : 3
03.02.2017 Bosna i Hercegovina Poljska 5 : 0

ŽdrijebTIMOVI - MUŠKARCI: Davis Cup - World Group (Svijet)
02.02. 13:40 Francuska Nizozemska 3 : 1
ŽdrijebTIMOVI - MUŠKARCI: Davis Cup - World Group (Svijet) - Relegation
15.09.2017 Nizozemska Češka 3 : 2

Mislim da ovo objasnjava , da smo pobjedili Holandiju igrali bi s Ceskom u Svjetskoj grupi . ne znam da li je jasno ?
Je li tako @taremuha ?
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 08 apr 2018, 00:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 apr 2018, 00:08

Najbolje Švicarska, sigurno neće igrati Federer i Wawrinka a možda i bude igrao ali opet se mogu proći. Ako budemo domaćini i bude Stan igrao staviti najbržu podlogu i može se on dobiti nekako. :mrgreen: Sigurno sa svima možemo igrati, igrat će se na betonu i odmah smo u plusu u odnosu na sad.

Damir Dzumhur!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 apr 2018, 00:21

Unofficialpage je napisao/la:Najbolje Švicarska, sigurno neće igrati Federer i Wawrinka a možda i bude igrao ali opet se mogu proći. Ako budemo domaćini i bude Stan igrao staviti najbržu podlogu i može se on dobiti nekako. :mrgreen: Sigurno sa svima možemo igrati, igrat će se na betonu i odmah smo u plusu u odnosu na sad.
Al bi bilo dobro vidjeti Federer , zar ne @Uno ? Nece jos dugo najbolji svih vremena . :njanjanja: :njanjanja:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 08 apr 2018, 01:01

Unofficialpage je napisao/la:Najbolje Švicarska, sigurno neće igrati Federer i Wawrinka a možda i bude igrao ali opet se mogu proći. Ako budemo domaćini i bude Stan igrao staviti najbržu podlogu i može se on dobiti nekako. :mrgreen: Sigurno sa svima možemo igrati, igrat će se na betonu i odmah smo u plusu u odnosu na sad.
Al bi bilo dobro vidjeti Federer , zar ne @Uno ? Nece jos dugo najbolji svih vremena . :njanjanja: :njanjanja:
Ako mislimo proci play off daleko mu kuća bila :D
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 apr 2018, 08:32

Samozdravlje je napisao/la:TIMOVI - MUŠKARCI: Davis Cup - Group I (Svijet)

Mislim da ovo objasnjava , da smo pobjedili Holandiju igrali bi s Ceskom u Svjetskoj grupi . ne znam da li je jasno ?
Je li tako @taremuha ?
samozdravlje, samo manje sekirancije i bice zdravlja.
kao sto rece tare, ovo je iskorak, nikada do sada nismo igrali baraz - play off - relegation match-razigravanje.
prosle godine dobili poljake u prvom kolu, izgubili od hase u drugom. Ove godine odmarali u prvom, sada prosli u razigravanje. Ukoliko pobjedimo u septembru idemo u svjetsku grupu medju velike, mada su veliki vec i u ovom barazu. Ukoliko izgubimo, opet smo druga liga, gdje smo trenutno.
Ako pratis fudbal, ovo sto si boldirao gdje ja haso mlatnuo cesku, to ti je ono sto hamburg igra svake godine na kraju sezone za ostanak u Bundesligi :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 apr 2018, 11:03

emil02in je napisao/la:Pa je.b.ote ovo treba brendirat,na pragu svjetske skupine bez selektora,golemo majke mi.
Svaka čast momci i ovo je za nas prevelik uspjeh.
Hvala Vam!
Cestitke momci :tokralju: :clap: :lol: :bih:
Ovo je ponovljena situacija iz prosle godine i tada smo bili na pragu Svijet-grupe . sigurno je da ostajemo u Svjetskoj grupi 1, sa mogucnoscu ulaska u Svjetsku elitu . Damir ok , Mirza iznenadio u oba pojedinacna meca . Da ovakav pristup ima na ATP bio bi TOP50 (al lagano). Tomo odigrao fantasticno dubl , bez greske . Bravo Tomo . Plijeni neko jaranstvo Tome i Mirze.
Steta sto nemaju mogucnosti igrati dublove na ATP. Ponos teske i drage drzave BiH. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Izvinjavam se @emil02 , da ovo je najveci uspjeh teniskog sporta do sada .Molim da mi se ne jutis puno . Poz :tokralju: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 apr 2018, 11:10

taremuha je napisao/la:@samozdravlje samo da te ispravim. Ovo je prvi put da smo na pragu svjetske grupe. Prosle godine smo ispali u ovoj fazi tj. drugom kolu, a ove godine smo direktno u drugom kolu. Tu je vjerovatno doslo do zabune. Bravo Mirza, bravo cijeli nas tim. :bih:
Veliko izvinjenje tebi @taremuha , a jos vece onima kojima sam unio zabunu , a nisu kao ti @taremuha , da ovo je nas najveci uspjeh . :tokralju: :tokralju: :tokralju:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 08 apr 2018, 11:15

Mirza protiv brata Hasana iz Holandije u prvom kolu marakesha :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 08 apr 2018, 11:32

babino je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:TIMOVI - MUŠKARCI: Davis Cup - Group I (Svijet)

Je li tako @taremuha ?
samozdravlje, samo manje sekirancije i bice zdravlja.
kao sto rece tare, ovo je iskorak, nikada do sada nismo igrali baraz - play off - relegation match-razigravanje.
prosle godine dobili poljake u prvom kolu, izgubili od hase u drugom. Ove godine odmarali u prvom, sada prosli u razigravanje. Ukoliko pobjedimo u septembru idemo u svjetsku grupu medju velike, mada su veliki vec i u ovom barazu. Ukoliko izgubimo, opet smo druga liga, gdje smo trenutno.
Ako pratis fudbal, ovo sto si boldirao gdje ja haso mlatnuo cesku, to ti je ono sto hamburg igra svake godine na kraju sezone za ostanak u Bundesligi :rol:
E bas sam se provalio . 1000x izvinjenje svima koje sam zbunio ,a "Taretu"posebno jer sam ga neopravdano demantovao . Pred mec sa Slovackom objasnjavam bratu i prijateljima da smo vec igrali u ovoj fazi takmicenja , Medjutim nismo prosli Holandiju , a sada hvala Bogu jesmo Slovacku .
I prosle godine smo bili medju 32 zemlje na svijetu i na kraju dijelili od 25-32 mjesta.
SADA SMO TRENUTNO NA DIOBI OD 17 - 24 MJESTA . STO JE ODLICNO :bih: :bih: :bih:
Ako bi prosli i narednog protivnika (a hocemo aBd ) onda smo TOP 16 .
Babino mojne me fakinski provaljivati( :rol: :rol: :rol: )pred rajom .Salim se , uradio si to sasvim ok(mangupski).
Jos bi Mirzu Basica na koljenima zamolio da ovakav pristup ima i na ATP (kad igra za sebe , za $ i svoj ranking).

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.