Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Igrač utakmice?

Anketa je završila: 22 maj 2018, 17:03.

Gigi
9
47%
Buffon
10
53%

Ukupno glasova: 19

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la IlCapitano » 04 apr 2018, 15:44

Naravno da ne, bezveze okrećeš ono što sam rekao. Za gol protiv Milana su kriva dva stopera koja nisu mogla čuvati jednog igrača.

Možeš reći mogao je Gigi bolje ili nekadašnji Buffon bi lahko pokupio loptu, ali njega direktno kriviti za nešto takvo je guranje priče na silu. Golman je direktno kriv kad mu ispadne lopta ili potpuno promaši izlazak ili primi gol u bliži ugao itd. Situacije gdje cijela odbrana ispada ili gol dođe minutu poslije iz kornera je baš pretjerivanje i krojenje krivice.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 apr 2018, 16:27

Ne izvrcem rijeci, vec ti pravim poredjenje da sam procjenis. Ne znam, mozda se misljenja mimoilaze. Ali recimo za neki gol iz slobodnjaka nije neophodno krivac golman, vec igrac koji je napravio taj faul (ukoliko je pogreska igraca, a ne namjera), kao i korner. Jedno je kad se izbaci lopta u cilju sprecavanja napada, a sasvim drugo je indolentno djelovati i ne pokusati uzeti loptu. Mrsko mi je traziti klipove, nisam od tog posla, ali odma se vidjelo da je GOLMAN morao tu loptu uzeti.

I s obzirom da je glavni krivac za "mogucnost nastanka" gola, kriv je i za gol. Slazem se, i Barzina reakcija je bila vise nego smijesna, ali do nje se moglo i ne doci.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 04 apr 2018, 16:32

Treba otici u Madrid i na teren poslati najofanzivnije igrace koje imamo,narocito mladje igrace da igraju fudbal na velikoj sceni,da osjete LP i Real Madrid na Bernabeu. Nek potpuno rastereceno udisu to iskustvo.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 apr 2018, 19:02

Buffon: Molto probabilmente non andremo avanti ma quando incontri campioni di questo calibro c'è poco da fare"
MARCHISIO: Chi crede che sia finita non è uno di noi.
Del Piero: Allegri? E’ stato elogiato tante volte per le sue scelte, ma qualcosina di diverso poteva esserci dopo quanto visto in finale di Champions League
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 apr 2018, 14:15

Treba staviti anketu, ko vjeruje da se može revanš učiniti zanimljivijim sa jednim golom u mreži Kraljeva?

;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 apr 2018, 15:10

Ma jašta nego može, samo ja nemam povjerenja u mentalnu snagu pojedinaca. Da je ona ekipa sa Pogbom, Vidalom, Tevezom onako dobro odigrala i izgubila na isti način bio bih puno optimističniji. Ovako čak i da zabijemo rani gol ili dva opet će pritisak porasti. Ako Berna bude spreman on je jedan kome vjerujem da će biti na nivou.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 05 apr 2018, 15:36

Teskom mukom sa morao glasati za Dybalu kao flopa :( jos sam mu dodao onu dvojicu, sto igraju 100 godina zajedno..i na kraju, ja pobijedio..najvise bodova imam u anketi.. :mrgreen:

4:1 za nas u revansu...Pipita x3 i Pjanic..Zidaneu u srijedu otkaz..poslije, vjerovatno dolazi nama.. :mrgreen:
Krenuti sa Pjana, Matuidi...Cuadrado, Costa, Mandza i Pipita..i udri madridsku nejac..nema im Ramosa, tu ce biti propuh..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 apr 2018, 15:41

Da je šušnuti jedan gol do 20-e minute... a ne primiti. Ko bi mogao igrati mjesto Ramosa?

Jako, jako teško je da možemo proći, ali neka bar bude zanimljiva tekma.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 apr 2018, 15:49

Igrace Nacho,on je treci stoper Madrida.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 05 apr 2018, 16:29

ramiral je napisao/la:Treba staviti anketu, ko vjeruje da se može revanš učiniti zanimljivijim sa jednim golom u mreži Kraljeva?

;)
Da je makar Cuadrado zabio na kraju ili da je ostalo 0-2, imao bi neku nadu ovako tesko ali igraci i Alegri se ne trebaju predavati.
1946

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 apr 2018, 17:22

Vracaju se Pjanic i Benatia sto je veliki plus. Szczesny bi isto bio plus. Odsustvo Dybale(Costa biti slobodniji) i Ramosa takdodjer dva plusa.
Ma bit ce sigurno 5,6 vrlo dobrih situacija za gol, pa sinoc Roma na Camp Nou napravi toliko situacija...ali zato treba biti jako efektan u tim situacijama.
Ne mora u prvih 15 min pasti gol, vec u prvih 45 da bude 0:1, a onda u drugom ganjati jos 2 kao i protiv Tottenhama. Sreca je i sto Real ne namece tako zestok tempo kao tim iz Londona, a to Juveu odgovara.
Juve ima snage za cudo, govorio sam vec, mnogi timovi su vec na Bernabeu zabijali Realu po 2,3,4 gola, kako u LP tako i u Primeri.
Naravno treba i srece imati, recimo u vidu nekog penala ili crvenog kartoa za protivnickog igraca. :)
Tipujem na slobodnjak Pjanica i odlicnu partiju Coste (gol i izboren penal).
Kako god se Realu otvorilo, tako i Juveu moze. A ne mora, naravno. Ljudski se nadati. :)
Ja sam uvijek realno nerealni optimista bio, i obrnuto.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 05 apr 2018, 18:22

Ja znam samo da ce nam Ronaldo zabit dva komada,jedan eurogol. A kolko cemo mi i hocemo li neam pojma :mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 apr 2018, 18:42

Ja sam onu noc bio spreman cijeli klub rasprodati, a sad se vec nagovaram da možemo do preokreta :mrgreen:

Šalu na stranu, realno šanse su manje od 0 jer ne igramo protiv PSG-a nego onih životinja. Čak i da povedemo rano pa kasnije zabijemo još jedan Real se neće predati i čekati treći nego će napasti kao sa Atleticom prošle godine.

Izaći hrabro i zabiti bar jedan u prvom poluvremenu da održi nadu i energiju i ako ništa bar spasiti obraz bilo kakvom pobjedom.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 05 apr 2018, 20:28

Optimizam se vraca na velika vrata.. :mrgreen:

'vako bi ja...Pipitu, Costu i Cuadrada "osloboditi" nekih vecih defanzivnih zadataka...Mandza da pomaze Pjani i Matuidiu...samo probijati po strani i traziti Pipitu i Mandzu..
Eh, sve je do Pjanica...on ako bude raspolozen, bice svega..on nam treba k'o suho zlato sa svojim pasovima kroz "rupe"...vidjeli smo da magarci vrse pritisak na nase cim im se lopta uputi, dok su nasi cekali da Modric i ekipa prime loptu, okrenu se i naprave jos 2-3 dodira...pregled 100%, nastimavanje 100%, dodavanje za 100% lakse..

Pjanic mora traziti "rupe" i izbacivati igrace naprijed..od pasova u noge nece biti nafake..
Mandza da izgine od presinga...Matuidi da ne leti puno gore, samo da oduzima lopte, Costa da ne vuce loptu pola sata, nego brzo oslobadjanje, Cuadrado da ih drobi i Pipita da nastima snajper..

FINO ALLA FINE!!!

Polufinale mi mirise na Barcu i da Marvina pregazi avion.. :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 apr 2018, 20:43

Vi vjerujete, a Buffon ne.

Lično vjerujem da s nekim karakternim pristupom, bez bojazni, se može dobiti pa i dati 2 gola, ali okrenuti je nemoguće.

Nacho i Varane nazad su šansa samo takva, ali igra 11 igrača. Vidjet ćemo ima li Berna u nogama neke minute, ali u svakom slučaju bih izveo Higuaina, Juana i Costu od prve minute, a Bernu u nastavku ili čak od početka ako bude spreman.

Na golu Woj, desno MDS, stoperi Chellini (Rugani) i Benatia, lijevo Sandro. Veza Matuidi, Miralem i taj treći da bude prividni veznjak (Juan/Berna).
Woj-MDS-Chiellini-Benatia-Sandro-Matuidi-Pjanic-Berna-Cuadrado-Higuain-Costa
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 05 apr 2018, 20:56, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 05 apr 2018, 22:28

Jedan dan nista i niko i klubu nevalja,drugi dan imamo plan kako uzeti reala u gostima tri razlike,bez Dybale...
Nije ni cudo sto nas ljudi proglasavaju najludjim navijacima od svih :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 apr 2018, 22:32

Serie A - 31. kolo:

----------------------------------slika----------------------------------

--------slikaslikaslika--------

----------------------------------Mjesto: Stadio Ciro Vigorito----------------------------------
----------------------------------Vrijeme: Subota, 15:00h----------------------------------

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 apr 2018, 13:57

slika

Berna i Barzagli nisu tu.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 apr 2018, 14:46

MM i Cuadrado počinju, Woj također. Chiellini, Higuain, Buffon odmaraju kaže Max.

Također, pitali su ga opet o budućnosti itd. i nisam gledao video ali rekao je nešto u smislu 'da završimo sezonu na pravi način pa ćemo vidjeti koje igrače ćemo dovesti', a kasnije opet 'sretan sam, ne razmišljam o budućnosti'.

S jedne strane ima smisla da ode ako misli da je uradio sve što je mogao, ali evo i Agresti spominje 'revoluciju' i odlazak mnogih starijih igrača i ako će se remontirati ekipa mislim da je red i fer da bar jednom dobije šansu voditi kompletno popunjen, a ne krnjav sastav.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 apr 2018, 16:04

dinoo je napisao/la:Jedan dan nista i niko i klubu nevalja,drugi dan imamo plan kako uzeti reala u gostima tri razlike,bez Dybale...
Nije ni cudo sto nas ljudi proglasavaju najludjim navijacima od svih :D
Lijepo si ovo naglasio. Bez igraca koji ce promasiti 4-5 prilika, koji nece kreirati nijednu priliku i igraca koji nece trcati citavu utakmicu => a opet biti igrac koji ce najvise htjet loptu i najvise je uzimati. Najbolji fudbal ove sezone smo igrlai kada su Buffon i Dybala bili povrijedjeni, i to je bio onaj period kada smo fatali formu za ovo danas.

Mislim da ih mozemo pobjediti, i da smo isto tako mogli vratiti rezultat na 2:2 jos u prvoj utakmici, al ove emotivne kokoske ne ulijevaju samopouzdanje i strahopostovanje ni igracima iz primavere, a kamoli negdje drugo. Dok ne ocistimo ekipu od placipickica i na to mjesto ne postavimo igrace sa stavom poput Bernardeschija (kvalitet koji sam najvise potencirao kod njega kada je dosao -> lider sa mudima) ili Cuadrado/Costa, tek onda cemo se moci nadati nekom rezultatu. Treba nekad imati i malo "glupih" igraca koji se okuraze, kao sto su bili Bonucci, Vidal, Quagliarella, Pogba i Vucinic.

"Ronaldo je moja noćna mora, ali u isto vrijeme mu se i divim, toliko godina igra na najvišem nivou, prkosi godinama i kritičarima, sve što je osvojio u karijeri je zaslužio." - Gianluigi Buffon

To je to, samo fair play, samo respekt. Treba nekad imati i stav. Ako zelis da te drugi cijene, moras prvo sam sebe cijeniti. Kao sto to Ibraka radi.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.