sport ce n tar otvori i vidjet ces, ne moze se link tacan dati, zabranilizlaya_tm87 je napisao/la:a moze li se znati o kojem tekstu je rijec, to gdje se govori o posjeti i dresovima?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Za zivot cijeli!
Ehh da, prije svega dobro si srocio ovaj post.čamac je napisao/la:Nije ovdje više problem bodova. Po meni veći je problem što nema igre, zalaganje nije na nekom nivou, nema ni one atmosfere u ekipi i oko nje kao što je bila prošle godine. Ne bih sada detaljis'o o tome, ali očito mnogo toga ne štima.
Šta očekivati u Mostaru? Ja bih bio zadovoljan i sa 0:0. Međutim, problem je što nama svako može dati go, a ne vidim načina kako ga mi sa ovakvom igrom možemo do gola u gostima. Svako je skont'o da samo treba udvojiti Zebu i mi ni centra ne možemo preći kako treba. Napadača nemamo i s tim se treba pomiriti. Iz prekida koji je bio jedno od naših jačih oružja prošle godine svako nam ga može zabiti i gotova utakmica. Eto to mene brine više od bodova i plasmana. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ne što nemamo igru bolju nego prošle godine što bi bilo normalno (mada ni to nije bio nikakav specijalan nivo igre, više nago na snagu, na raju, na sreću malte ne) već što smo otišli dobrano ispod i tog prošlogodišnjeg nivoa.
Ako se nešto dramatično ne promijeni u igraćkom kadru, pristupu i atmosferi u ekipi i oko nje od titule nema ništa, a za Evropu nam predstoji grčevita borba. Ko je gled'o zadnje tri tekme i vidio objektivno stanje na terenu jasno mu je sve. Bojim se samo da i Amaru ne pukne film pa digne ruke od svega ili se i on sam ne izgubi u ovoj trenutno haotičnoj situaciji. Nije ni eventualna Džekina lova garancija za neke bolje dane, ali je u svakom slučaju dobra prilika da se mnogo toga nabolje promijeni, a na kraju krajeva nemamo puno toga ni izgubiti jer očito da ovako teško da može biti nekog značajnijeg napretka.
Mostar, hm bas sta ocekivat bod ili sva tri, sve bi bilo i vise nego super za neko samopouzdanje i popravljanje samog okruzenja oko kluba.
Prije svega i mene cudi ovo i ovakvo (ne)zalaganje, a mozda i ja pogresno gledam na to, ali kao da se nesto cudno desava u klubu i narusava onu porodicnu atmosferu.
Istini za volju golove primamo u gostima bas bez veze a i puno - prosjecno 2, ali na svakom gostovanju dajemo gol, osim u Tz, mada je jos rano za neke sire analize.
Cinjenica je da nam je falio Visca, i mislim da je Kerla igrac koji je falio u odbrani samo tako, dalje, ocigledno je da nismo u nekoj formi i da nikako ne dominiramo niti u jednom segmentu nase igre ili bar priblizno proslogodisnjem, nadamo se svi da ce to doci na svoje ali vec je 6-to kolo iza nas i samo da ne zakasnimo ili bar da do zime odrzimo prikljucak od -6b najvise.
Ono sto mi se najvise ne svidja je cekanje nekih para od transfera Dzeke ili Stile, to nije dobro nikako i previse se baziramo na to, takodjer ne svidja mi se neki stihijski i povuceni rad uprave, koja je manje eksponirana zbog Amara, a upravo se bojim ovog sto ti rece da i njemu ne pukne film i da ne pogubi konce.
et morao i ja da se ispraznim malo..

p.s. i poceli smo previse paznje da pridajemo nekim vanjskim faktorima, provokacijama i podvaljivanjima sa poznatih strana. to treba samo na ignore.
-
- Kontakt:
opet ja, po starom...o kome? - o upravi.
sebi sam već dosadio, ali ovo što se događa (ako neko ima tačan info o tome nake kaže) oko Kerle i Šehića je do para. Teško je priznati, ali je tako, da taj Kerla je jako dobar igrač (i u bližoj perspektivi se može lijepo unovčiti, do tada može komandovati odbranom), Šeha je naš prvi golman - a ne traže puno. A mi nemamo, ne puno, već nemamo nikako para.
Ko je kriv? Onaj biznismen što mu za 3 miliona treba 3 poziva telefonom....igrački smo bolji nego prošle godine (Zeba je bolji od Bekrića, Višća godinu stariji, EČolić će biti odličan, Savić se meni sviđa i bolji je od Ćuluma 139%, ovu djecu i Rusa ne znam) i to ćemo potvrditi, ALI
ali nema para i to je to...marketing ne postoji, publika je podbacila (čitaj: zbog marketinga dobrim dijelom).
Ja se ne bojim za tim dok je Brko tu (pogotovo ako klepimo komšinice + 3-5 bodova sa strane do pauze) a igraćemo samo bolje, jer imamo dosta dosta rezerve.
ali, ako ne bude para otići će nama bitni igrači, otići će i rezultati u pm
Zato, apelujemm da momci iz zvaničnog site naprave intervju sa tim žujom (ne kako bi se tražila neka druga rješenja, već kako bi izložio svoju viziju, stavove i kako bi znali kamo gonimo).
Pozdrav
sebi sam već dosadio, ali ovo što se događa (ako neko ima tačan info o tome nake kaže) oko Kerle i Šehića je do para. Teško je priznati, ali je tako, da taj Kerla je jako dobar igrač (i u bližoj perspektivi se može lijepo unovčiti, do tada može komandovati odbranom), Šeha je naš prvi golman - a ne traže puno. A mi nemamo, ne puno, već nemamo nikako para.
Ko je kriv? Onaj biznismen što mu za 3 miliona treba 3 poziva telefonom....igrački smo bolji nego prošle godine (Zeba je bolji od Bekrića, Višća godinu stariji, EČolić će biti odličan, Savić se meni sviđa i bolji je od Ćuluma 139%, ovu djecu i Rusa ne znam) i to ćemo potvrditi, ALI
ali nema para i to je to...marketing ne postoji, publika je podbacila (čitaj: zbog marketinga dobrim dijelom).
Ja se ne bojim za tim dok je Brko tu (pogotovo ako klepimo komšinice + 3-5 bodova sa strane do pauze) a igraćemo samo bolje, jer imamo dosta dosta rezerve.
ali, ako ne bude para otići će nama bitni igrači, otići će i rezultati u pm
Zato, apelujemm da momci iz zvaničnog site naprave intervju sa tim žujom (ne kako bi se tražila neka druga rješenja, već kako bi izložio svoju viziju, stavove i kako bi znali kamo gonimo).
Pozdrav
- MoSa LjoŽe
- Kontakt:
Govorim sa razlogom ovo jer su svi okrenuti protiv nas...
Na utakmici između Sarajeva i Borca prilikom incidenta sa lešinarima se čulo jasno i glasno:
Ubij,Ubij Srbina.. Eh prošle godine na ovom forumu se vodili velike rasprave oko utakmice Željo-Borac kada su manijaci Skandirali Ubij,Ubij Četnika..Mnogi navijači sarajeva su nas zasipali kako ste mogli to skandirati i slilčno ..
Dok na drugoj strani sad kad se ovo na koševu desilo nijedan navijač Željezničara nije spomenuo to i sad vidimo ko ima kompleks prema kome..
Pozdrav za manijake !
Na utakmici između Sarajeva i Borca prilikom incidenta sa lešinarima se čulo jasno i glasno:
Ubij,Ubij Srbina.. Eh prošle godine na ovom forumu se vodili velike rasprave oko utakmice Željo-Borac kada su manijaci Skandirali Ubij,Ubij Četnika..Mnogi navijači sarajeva su nas zasipali kako ste mogli to skandirati i slilčno ..
Dok na drugoj strani sad kad se ovo na koševu desilo nijedan navijač Željezničara nije spomenuo to i sad vidimo ko ima kompleks prema kome..
Pozdrav za manijake !
LimVo VoPla,MoSa LjoŽe !
Al neznam da li si primjetio da nas je Josko Domorocki osnovao...ipak treba ponekad procitati i edukovati se, hvala ima na tome...Stole iz Bora je napisao/la:Muka im ga gledati pa jedva cekaju priliku da udare po svemu sto je vezano za Zelju. Maloprije citam tekst kvazinovinarima o dresovima. Eto sad dusebriznike interesuje "gdje je nestala prepoznatljiva boja dresovca". Sta li je sljedece ..
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
A vidio sam. Kvazinovinar(i) kao sto davno rekoh ...Seyo_TM je napisao/la:Al neznam da li si primjetio da nas je Josko Domorocki osnovao...ipak treba ponekad procitati i edukovati se, hvala ima na tome...Stole iz Bora je napisao/la:Muka im ga gledati pa jedva cekaju priliku da udare po svemu sto je vezano za Zelju. Maloprije citam tekst kvazinovinarima o dresovima. Eto sad dusebriznike interesuje "gdje je nestala prepoznatljiva boja dresovca". Sta li je sljedece ..

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
u banovicima nije do simpatizera,bilo bi i navijača,bio bi i veci broj gledalaca da nije ovih ljudi u upravi.Doveli su pogrešna pojačanja koje čuva na klupi neznam zašto..dobro znas da su prije tribine bile pune svaku utakmicu..a sad istočnu tribinu zatvorili i samo je dodijeli za goste..gdje to ima..kod nas !! .. sve je to greška DIREKTORA koji se ponaša kao da je derPE.. kadeti čiste stadion kazu to je trening i očekuju rezultate.. nema brate narod ce prestat dolazit ikako na tekme kako kuci tako i na strani ! pozzThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:STATISTIKA: Grbavica sve praznija, navijači okreću leđa
Iako osvaja bodove “po planu” aktuelnog prvaka Željezničara prati sve manje fanova. Drina nije atraktivan rival, ali je brojka od 2.000 navijača ispod svakog nivoa
Mečeve 7. kola Premijer lige BiH pratio je rekordno mali broj gledalaca. Derbi u Banjaluci između Borca i Zrinjskog posmatralo je jedva 3.000, a po 2.000 simpatizera posmatralo je duele u Prijedoru i Banovićima.
nek je on stavio naslov da je Grbavica sve praznija i da su nestali plavi dresovi cccccccc
1947!
Slazem se s vecinom..da dusmani ne biraju sredstva i udaruju po svemu sto je vezano za Zelju,krenuvsi od posjete,preko dresova,do toga sta je Amar obukao...jeli Lazo njegov mezimac ili neko drugi.Za ovakvo ponasanje pojedinih kvazi novinara krivi smo najvise mi...citajuci ovaj forum vidjecemo koliko nasih "navijavca" pljuje igrace,upravu,samo jos sto nisu Amara poceli.Stoji da nam uparava nije nesto spesl,ali ko ima bolji?Vidjeli smo to u predhodnih 7-8 god...zato su meni ovi zlatni.Svi smo svrsavali kad su se vratili "Galaktikosi" sad nam ni oni ne valjaju..ma nemoze nama niko udovoljiti.
Nebi se slozio da nema igre,zalaganja.Igraci se bore ne igraju ko picic,izuzev listice tu smo podbacili...stvarno mislim da nema potrebe za ovoliki pesimizam..siguran sam da ova ekipa moze 50% bolje ko je gledo Cibaliu zna o cemu govorim,a tada smo svi bili prezadovljni.
Jedino sto me bas nevira je to sto primamo golove iz prekida,a proslu sezonu smo tu bili najjaci.Nadam se da ce se to popraviti s Vasilicem,da ce Kerla potpisati jer je fakat prejak igrac..da nece ispasti,sto je vec ispao jednom
Nebi se slozio da nema igre,zalaganja.Igraci se bore ne igraju ko picic,izuzev listice tu smo podbacili...stvarno mislim da nema potrebe za ovoliki pesimizam..siguran sam da ova ekipa moze 50% bolje ko je gledo Cibaliu zna o cemu govorim,a tada smo svi bili prezadovljni.
Jedino sto me bas nevira je to sto primamo golove iz prekida,a proslu sezonu smo tu bili najjaci.Nadam se da ce se to popraviti s Vasilicem,da ce Kerla potpisati jer je fakat prejak igrac..da nece ispasti,sto je vec ispao jednom

1921-2011
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
Nema nikakve ''fajde'' od ovih što stlno kukaju.Svi znamo i svjesni smo da može i mora puno bolje.Treba dati bezrezevnu podršku igračima i Amaru, i da nas obraduju u sljedeća dva gostovanja (Mostar,Lukavica).Ukoliko postignemo pozitivne rezultate,vratit će se i pozitivna atmosfera, a i publika.
Znači, navijači treba da odrade svoj dio posla i u što većem broju da bodre klub i igrače,a rezultat će doći neizostavno.
Forzza željoooooo..........željo.....
Znači, navijači treba da odrade svoj dio posla i u što većem broju da bodre klub i igrače,a rezultat će doći neizostavno.
Forzza željoooooo..........željo.....
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Koje opet nemaju nikakve veze sa Zeljom ..Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.sa-c.info/readNews/4114-poce ... avici.html
Evo malo i dobrih vijesti..![]()
![]()
FORZA ZELJO

AMAR OSIM
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Imaju itekako sa okruzenjem vezanim sa Grbavicu.. 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
nebih želio da sa ja jedini ,a nisam jedini, da ispadnem crna ovcca, al' meni se dresovi ne svidjaju kako boja tako i generalno dizajn.

vala da ti iksreno kažem ne zanima me ...Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.sa-c.info/readNews/4114-poce ... avici.html
Evo malo i dobrih vijesti..![]()
![]()
FORZA ZELJO

- MoSa LjoŽe
- Kontakt:
Pa jel' vezano za fudbalski klub Željezničar ?Baja_Zvjerka je napisao/la:Imaju itekako sa okruzenjem vezanim sa Grbavicu..

LimVo VoPla,MoSa LjoŽe !
Jedino ce nam uljepstati prilaz jugu...ako te to raduje...Baja_Zvjerka je napisao/la:Imaju itekako sa okruzenjem vezanim sa Grbavicu..

1921-2011
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
http://www.manijaci.ba/forum/Smileys/classic/tm87.gif[/img]

[/quote]
ZA NAJBOLJE NAVIJAČE, NAJBOLJEG KLUBA...... DVA PONOSA,A JEDNA LJUBAV!!!!

ZA NAJBOLJE NAVIJAČE, NAJBOLJEG KLUBA...... DVA PONOSA,A JEDNA LJUBAV!!!!
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ajde uredu je.. ZdravoEsii TM87 je napisao/la:Jedino ce nam uljepstati prilaz jugu...ako te to raduje...Baja_Zvjerka je napisao/la:Imaju itekako sa okruzenjem vezanim sa Grbavicu..aferim
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Meni se dizajn svidja ali boja jednostavno nije ona prava Zeljina. Sjecam se prije kad me pitaju npr. koje boje sam kupio majicu, je li svijetlo ili tamno plava a moj odgovor je Zeljina plava. Taj identitet mi se nekako sada pocinje gubiti ovim svijetlo plavim dresovima ali ok, 100 ljudi 100 cudi, nekome se svidja nekome ne.nime_tm87 je napisao/la:nebih želio da sa ja jedini ,a nisam jedini, da ispadnem crna ovcca, al' meni se dresovi ne svidjaju kako boja tako i generalno dizajn.
-
- Kontakt:
Sutra izvlacenje kupa u 12h, dobro bi bilo izbjeci odmah ove najjace, posto su sve ekipe u istom bubnju, dok se jos neuigramo...
FK Borac (Banja Luka), HNK Branitelj (Mostar), NK Čelik (Zenica) , FK Kozara (Gradiška / Bos.Gradiška), FK Leotar (Trebinje), FK Olimpic (Sarajevo), FK Omladinac (Mionica), FK Proleter (Teslić), FK Sarajevo, FK Slavija (Istočno Sarajevo), FK Sloboda (Tuzla), FK Sloboda (Novi Grad / Bosanski Novi), NK Široki Brijeg, FK Unis (Vogošća), HŠK Zrinjski (Mostar) i FK Željezničar (Sarajevo).
FK Borac (Banja Luka), HNK Branitelj (Mostar), NK Čelik (Zenica) , FK Kozara (Gradiška / Bos.Gradiška), FK Leotar (Trebinje), FK Olimpic (Sarajevo), FK Omladinac (Mionica), FK Proleter (Teslić), FK Sarajevo, FK Slavija (Istočno Sarajevo), FK Sloboda (Tuzla), FK Sloboda (Novi Grad / Bosanski Novi), NK Široki Brijeg, FK Unis (Vogošća), HŠK Zrinjski (Mostar) i FK Željezničar (Sarajevo).
realnost je da posjeta opada kad se gube tekme. Realnost je i da se posjeta moze povecat sa adekvatnim marketingom po novinama i tvu. Ja licno mislim da bi Zeljo trebao imat vise marketinga jer te pare sto potrose ce vratit brojem gledalaca sigurno... Ako napravis, svi na grbavicu ovo ono, doci ce raje tj gledalaca.
Ali gledam, bas smo nesposobni kao klub.. Marketing totalno opao.
I jos se cude sto im je opala posjecenost. Cuj sama cinjenica da smo sampioni treba biti dovoljno da dodju. Jest navijacima koji navijaju al gledaocima bas i ne. Sta oni znaju kad zeljo igra i skim. Onaj taxista ili momak sto radi negdje sto voli otici na tekmu sa sinom ili otici pogledat zelju, nema pojma kad je i skim se igra.
Njih treba novinama ili reklamama na tv-u ili Zeljo TV ili nesto dici da bi dolazili.
Ali gledam, bas smo nesposobni kao klub.. Marketing totalno opao.
I jos se cude sto im je opala posjecenost. Cuj sama cinjenica da smo sampioni treba biti dovoljno da dodju. Jest navijacima koji navijaju al gledaocima bas i ne. Sta oni znaju kad zeljo igra i skim. Onaj taxista ili momak sto radi negdje sto voli otici na tekmu sa sinom ili otici pogledat zelju, nema pojma kad je i skim se igra.
Njih treba novinama ili reklamama na tv-u ili Zeljo TV ili nesto dici da bi dolazili.
Trenutno korisnika/ca: Grbavac, Hrasno15, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 41 gost.