Albanija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat utakmice Albanija - BiH

1)Pobjeda Albanije
85
24%
2)Remi
93
26%
3)Pobjeda BiH
178
50%

Ukupno glasova: 356

armageddon666
Kontakt:

Re: Albanija - BiH

Post Postao/la armageddon666 » 20 sep 2010, 15:29

Mene treba ubaciti i gotovo...Ovaj ovog hoce,ovaj onog i tako se vrti sve xD Prvo ide mi na onu stvar sto mi pricaju da Pjanic i Misimovic ne mogu zajedno igrati,pa jebote onda u Engleskoj ne mogu igrati zajedno Gerrard i Lampard.Bog nam dao dobre igrace ili solidne igrace i sad ne mogu igrati,pa sta da smo ko Spanija ,pa onda ne mogu igrati zajedno Xavi,Iniesta ili ipak Fabregas,Silva,sve su to skoro isti igraci i na istim pozicijama i guse igru xD Joj majko mila svi neki takticari i selektori.

Susic je Domenech xD
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

MoSa LjoŽe
Kontakt:

Post Postao/la MoSa LjoŽe » 20 sep 2010, 15:33

densy je napisao/la:Sa Francuzima smo bas lose odigrali, al nadam se da ce sa Albanijom biti mnogo bolje, dosta stvari u igri treba promjeniti, evo nasao sam na internetu analizu meca sa Francuskom, i tacno se moze vidjet gdje smo grijeslili.

http://www.ljiljan.ba/bs/reprezentacija-bih-slide
Mnogoo manaaaaaa !
LimVo VoPla,MoSa LjoŽe !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 sep 2010, 15:35

armageddon666 je napisao/la:pa jebote onda u Engleskoj ne mogu igrati zajedno Gerrard i Lampard
Interesantno je to da većina fudbalskih analitičara govore upravo to: Gerrard i Lampard ne mogu igrati zajedno, te je njihovo stavljanje u prvu postavu prvi korak ka neupsjehu. No, baš me zanima postoji li trener koji bi jednog od ove dvojice stavio na klupu? Vjerovatno da ne postoji, tako da u ovim slučajevima treneri(Fabio Capelo) mole Boga da se jedan od njih povrijedi, jer je tako Engleska učinkovitija.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 20 sep 2010, 15:40

Monolog je napisao/la:
armageddon666 je napisao/la:pa jebote onda u Engleskoj ne mogu igrati zajedno Gerrard i Lampard
Interesantno je to da većina fudbalskih analitičara govore upravo to: Gerrard i Lampard ne mogu igrati zajedno, te je njihovo stavljanje u prvu postavu prvi korak ka neupsjehu. No, baš me zanima postoji li trener koji bi jednog od ove dvojice stavio na klupu? Vjerovatno da ne postoji, tako da u ovim slučajevima treneri(Fabio Capelo) mole Boga da se jedan od njih povrijedi, jer je tako Engleska učinkovitija.
Hmmm zanimljivo !
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2010, 15:41

Vidjelo se protiv Bugarske i Švicarske kako je Engleska igrala bez Lamparda, samo sa Gerrardom. Totalno drugačija ekipa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 20 sep 2010, 15:43

densy je napisao/la:Sa Francuzima smo bas lose odigrali, al nadam se da ce sa Albanijom biti mnogo bolje, dosta stvari u igri treba promjeniti, evo nasao sam na internetu analizu meca sa Francuskom, i tacno se moze vidjet gdje smo grijeslili.

odlicna analiza - nevjerovatno kako se na slikama moze uvidjeti nasa razbijenost. treba ovo vidjeti ljudi ali mislim da je smijurija napiati-Odlična igra reprezentacije u drugom dijelu protiv Francuske, sve do primljenog gola.mislim da to nije tacno niti da smo u jednom trenutku imali ikakvu igru a posebno ne odlicnu. nevjerovatno je kako se na slikama vide greske bokova i kako je pjanic skoro u nasem sesnestercu ili kako se misimovic setka dok je francuski igrac sa loptom u njegovoj blizini
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2010, 16:01

Bio je pritisak naših početkom drugog poluvremena.
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2010, 16:12

Svaka cast ko je god ovo uradio. Ovdje se jasno vidi zasto Pjanic, Misimovic, Dzeko, Ibricic i Ibisevic ne mogu igrat svi odjednom. Jahic mora igrat umjesto Ibricica ili Ibisevica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 20 sep 2010, 16:35

60 % ove analize netacno .

Ispade Mujdza glavni krivac a bio najbolji pojedinac. Nijedna opasnost nije dosla s njegove strane ! Primjer u pocetku slajda: Mujdza pomaze sredini odbrane i uspjesno prekida napad , komentar Mujdza se mora drzati svoje strane :D .

Dalje Ibisevic trci na metar (znaci jos uvjek igra aktivnu odbranu)za svojim covjekom komentar Ibisevic ispao iz igre :D

Sta je istina od ovoga je da se Misimovic ljepo setkao , da nam je markiranje igraca odnosno disciplina u fazi odbrane totalna nula. Odma odpises Pjanica , Misimovica , Dzeku pogotovo , sporog Ibricica i u onoj poziciji neuhodanog Ibisevica. Mada je to Susicev prvi iole uspio eksperiment jer nam je Ibisevic trenutno najbolji trkac i dobro je odigrao.

Evo recimo pocinjem napad protiv Bosne po desnoj strani : Prodjem lagano kraj Dzeke , ceka me dvojac Misimovic , Pjanic protrcim kasom izmedju njih dvojice po sredini :D i eto me na 30 metara :D ...
Ovakav sastav bi imao problema protiv danasnjeg Veleza an protiv Francuza
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 sep 2010, 16:52

Pojedini traze drugaciju postavu i formaciju protiv Albanije naspram Luxemburgom, no pri tome deducirajuci tu odluku iz rezultata utakmice protiv Francuske. Po meni to nema smisla. Protiv Albanije cemo morati igrati na ofanzivu i to jacu, dakle ne isto kao u Luxemburgu, ali slicno. Uopste ne postoji nikakva veza sa Francuskom ili nasom pogresnom, defanzivnom ali i sveukupno slabom igrom sa njima i sa jednom Albanijom. Isto tako ne vidim razlog, niti mogucnost zasto bi smo mi to trebali sa nasom ofanzivnom postavom da igramo ponovo defanzivno sa Albanijom kao i sa Francuskom. Veza jednostavno fali, posebno sto cemo igrati sa drugom formacijom.

Koliko mi se kod Cire svidjao njegov ozbiljan i ne podcijenjivacki pristup igri protiv manjih reprezentacija (Armenija, Estonija), toliko mi se pojedini aspekti toga nisu dopadali. Najbolji primjer je utakmica u Armeniji, gdje smo ih toliko uvelicavali i toliko im u ofanzivi prepustili mjesta poslije naseg prvog gola, da su se Armenci razigrali (i vjerovatno cudili zasto mi ne napadamo), da su Supicu lopte pocele da lete oko usiju i gdje je morao jace da intervenise, to jeste spasi gol. Sve dok Muslimovic nije uspio rijesiti utakmicu svi smo treperili pri 0:1 za nas.

Reprezentativci ce isto morati da promjene tu i tamo svoje ponasanje na terenu. Protiv Francuske je bilo momenata, gdje su njihovi defanzivci mirno igrali lopte i vec tu gradili igru naprijed, bez pritiska ili ikakve vrste presinga. To nasima nisu dopustili, nego su nasi odbrambeni panicno ispucavali lopte, da bi ove pod jos vecom panikom u sredini terena bile izgubite. Tu i tamo sam sebi mislio: Dragi Dzeko de samo malo potrci, ispruzi tu dugu nogu i uzmi im loptu vec u odbrani, ali izgleda da to nije bilo interesantno. Mozemo mi tu stotinu trenera promjeniti i onemoguciti ikakvu stabilizaciju ekipe, ali dali ce to promjenuti unutrasnji pristup pojedinih reprezentativaca je jedno drugo pitanje. Mislim da se i oni moraju uzimati u odgovornost. To posebno vazi protiv Albanije, koja nije maciji kasalj i koja je veoma sposobna u tome, ne da nas porazi, ali da odigra nerjeseno, sto bi bilo ravno porazu. Ako tu nebude borbe za svaku loptu, totalna dominacija i ako tu ne natjeramo situaciju da gol jednostavno mora da padne, onda mozemo to zaboraviti. Jos gore bi bilo protiv njih krenuti fino povuceno i prepustiti im mjesto na terenu, i dati im mogucnost da se razigraju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2010, 22:44

Evo izgleda da je Susic konacno saznao da Edin Cocalic postoji. Tako barem javlja jedan tajni portal.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 20 sep 2010, 22:52

Ja sad procito na Sarajevo X tu informaciju ! ;) a sto se tice utakmice ocekujem poraz naravno ! :mrgreen: :mrgreen:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 21 sep 2010, 01:14

Cartman je napisao/la:Evo izgleda da je Susic konacno saznao da Edin Cocalic postoji. Tako barem javlja jedan tajni portal.
Zna on svašta, ništa se ne sikiraj.
Šehić, Alispahić, Bunoza, Vranješ, Mujdža, Lulić, pa evo na red došao i Cocalić.
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 sep 2010, 01:23

RiNo je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Evo izgleda da je Susic konacno saznao da Edin Cocalic postoji. Tako barem javlja jedan tajni portal.
Šehić, Alispahić, Bunoza, Vranješ, Mujdža, Lulić, pa evo na red došao i Cocalić.
Ako bude zaribavanja takvih,naravno ovi sto su na sva zvona zvonili.Ima da se usute jedno vrijeme dok ne izvide situaciju.
Kao da smo imali igrace iz Reala,Bayerna,Manchestera pa eto ko biva preskoceni.
Za razliku od nekih selektora Pape je skoro za sve ''saznao'' igrace.sto imalo znaju pimplati loptu i opet ne valja.
Znam ja nas,ebo nas.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 21 sep 2010, 02:24

harishp je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Ako bude zaribavanja takvih,naravno ovi sto su na sva zvona zvonili.Ima da se usute jedno vrijeme dok ne izvide situaciju.
Kao da smo imali igrace iz Reala,Bayerna,Manchestera pa eto ko biva preskoceni.
Za razliku od nekih selektora Pape je skoro za sve ''saznao'' igrace.sto imalo znaju pimplati loptu i opet ne valja.
Znam ja nas,ebo nas.
kamo sreće da je selektorov posao SAMO selektiranje igrača.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 sep 2010, 03:13

uj jbt znao sam da smo ocajno stojali na terenu ,al dok ne pogleda one slike gore nisam znao da je to bilo bas toliko ocajno :roll: ..pa ono je debakl,uostalom igra je i bila takva-debakl.
protiv francuza se moralo igrati sa 2 defanzivna vezna ,cak mozda i 3 .
da se krenulo Hasagic;Mujdza-Lulic-Spahic-Nadarevic;Muratovic,Jahic,Rahimic;Ibricic,Misimovic;Dzeko to bi izgledalo puno puno bolje.Sredina bi bila gusca, sa fizicki jacim igracima,nebi se duel gubio onako lagano,sa Muratom i Jahicem pored sebe i Rahimic bi se daleko manje trosio i izdrzao bi i svih 90 min.Odbrana bi bila manje izlozena a i lopta bi se daleko lakse iznosila. Onda u jednom momentu(izmedju 75-80 min) iz igre povuci Muratovica i Ibricica ili Misimovica a ubacti Pjanica i Ibisevica koji bi na svjezinu ,a i paniku koja bi ih sigurno vec pocela hvatat mogli uhvatit Francuze za neki pogodak .
Muratovic se pod hitno mora vratiti u reprezentaciju,nek je penzioner,djed ili sta vec ne ide bez njega,ako nista da odmijeni Rahimica zadnjih 2o minuta,mada bi se i Rahimic daleko manje trosio kada bi imao Muratovica pored sebe.
Sto se tice Albanije,strasno nam fali Salihovic.
Ako Susic i u Tirani ponovi dvije gluposti koje konstantno radi Ibisevic na krilo i Misimovic i Pjanic zajedno na terenu onda stvarno ne znam sta da kazem.
U Albaniji bi trebalo krenuti Hasagic; Mujdza,Lulic,Spahic,Nadarevic;Rahimic,Jahic;Ibricic,Misimovic,Vladavic(Zec);Dzeko...i onda zavisno od razvoja situacije u igru umjesto umornog Rahimica ubaciti Muratovica ili ako vec nece njeg onda mozda zvat onog Cocalica,Pjanica umjesto Ibricica i Ibisevica nekad pred kraj ali iskljucivo kao napadaca.Sa ova dva igraca bi mogao doci preokret sa klupe.
A zasto ne i 3-6-1 Hasagic;Jahic,Spahic,Nadarevic;Lulic,Mujdza;Rahimic,Muratovic,Misimovic,Ibricic(Pjanic);Dzeko.
Sa povratkom Salihovica 3-5-2 ili 3-6-1 postaje nasa najjaca formacija.Ovdje bi cak i Miske i Pjanic mogli zajedno,dobro pokriveni nazad.
Nas najveci problem je ,i pisao sam to prije, sto se branimo sa premalo igraca.Miske,Dzeko ,Ibisevic,Ibricic pa i Pjanic ne ucestvuju skoro nikako ili su ocajni u defanzivnim zadacima,sto nas dovodi u situaciju da se branimo sa 5 igraca protiv jacih ekipa koje napadaju sa namjanje isto toliko,a najcesce sa 7 igraca. Nasa odbrana sama od sebe i kad je brojnija od napadaca tesko izlazi na kraj s njim,a jos kad je nadjacana i malobrojnija desavaju se strasne pukotine sto najbolje pokazuju one slike gore.
Ciro je to lijepo vidio i zato je i koristio staru,nekonvencionalnu 3-5-2 ili 3-6-1 protiv jacih ekipa i u vrijeme povrede Ibisevica jer se taj prostor nekako morao zatvoriti,a sa sigurnom pozadinom nekako ce se nesto u napadu i uraditi sto su pokazale prosle kvalifikacije.

I ono sto posebno boli sto se dosta ljudi razocaralo,kaze nece gledat vise reprezentaciju.Gubili smo mi i u Lisabonu i 5-o od Spanije pa se niko nije toliko razocarao kao poslije Francuske. Pa oni su 20-25.ooo ljudi na Kosevu uspjeli zakovat za sjedista ,jer se jednostavno vidjelo da je ono katastrofa da ni na sto ne lici.Da se igralo jos 30 godina sa onakvom postavkom mi nebi prisli golu Francuske,ali svi su to vidjeli sem Susica.

Kad se vrati Salihovic formacija 3-5-2 ili 3-6-1 bi u Rumuniji ,Bjelorusiji a i Francuskoj cinila cuda. Jahic,Nadarevic i Spahic daju tu cvrstocu pozadi ,Mujdza i Lulic su dobri bocni igraci,ali vole malo odlutati pa bi ih ovdje imao ko i pokriti,da im zastiti ledja kad ispadnu. Misimovicu bi isto stitili ledja Salihovic i Rahimic kojeg bi kad se umori 15-ak minuta mijenjao Muratovic.Naprijed bi bili Dzeko i Ibisevic ili Ibricic zavisno od protivnika. Sa klupi bi potrebnu svjezinu i preokret ,novu dimenziju,brzi tempo kako god hocete,donosili Pjanic,Zec i Ibricic ili Ibisevic,pa cak i Vladavic. 3-5-2 jeste staromodno,3-6-1 da ne govorim,ali nema veze sto je staromodno,za nas je najpogodnije jer kompenzira nase nedostatke.Sa ovoim 4-2-3-1 nismo prispjeli nigdje,nema veze sto je ona moderna nece nas odvest ni blizu velikog takmicenja.Jednostavno nemamo profil igraca za taj stil,vec za ovaj stari nekonvencionalni,ali gdje svako krpi svakoga i svako pomaze svakome.Tako dolazimo u situaciju da se branimo sa najmanje 7 igraca htjeli ili ne htjeli,da imamo osigurace i u zadnjoj liniji a i za bocne igrace ukoliko slucajno ispadnu,plus imamo brojnu sredinu, kao i opciju da gradimo igru iz zadnje linije preko Jahica i Salihovica kao podrske Rahimicu,dakle imamo sve sto nismo imali protiv Francuza,samo sto to nije inn ,nije moderno nije "Murinjovski",pa je bolje 4-2-3-1 moderno pa ne vidjeti gola ,nego nekonvencionalno i staro 3-6-1 sa kojim bi pruzili daleko bolji otpor pa mozda uz malo srece i uzeli i sva tri boda.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 21 sep 2010, 03:53

ultrasstyle_tz je napisao/la:.....
Imamo isti način razmišljanja. Samo se nebi složio da je odbrana sa 3 igrača staromodna.

Barcelona kad je u posjedu lopte
slika

i u trenutcima kad nema loptu
slika

Zadnja utakmica protiv Atletica. Čak i velika Barca igra sa 5 u zadnjoj liniji kad nema loptu i prilagođavaju se nezgodnom po njih protivniku (zadnjih nekoliko prvenstava znali su primiti po 3-4 gola od Atletica).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 sep 2010, 08:29

Pa kada bi napravili ovakvu analizu za utakmice Chelsea, Barcelone, Manchestera, bilo bi grešaka, ne možeš se uvijek postaviti na vrijeme, posebno kad igraš sa pet ofanzivnih igrača. Ni puno bolje ekipe od naše ne mogu uštopati Maloudu, zašto bi ga onda Nadarević uštopao?

Svaka čast, neko se potrudio, ali kad sam pročitao ocjene igrača, onaj slide show je izgubio na vrijednosti.
Zvjezdan Misimović
Nedostaje mu želje i borbenosti, u svakom slučaju koristan igrač.
Jedina prava istina je da mu smeta Pjanić.
Miralem Pjanić
Naš najbolji igrač, ali potrebno je da igra više oko centra i naprijed, a ne nazad.
Daleko od najboljeg igrača, trči kao muha bez glave, ništa konkretno osim slobodnjaka nije uradio.
Edin Džeko
Ponekad sebičan i nonšalantan, ali zasigurno neophodan.
Zbog Safetove postavke, Džeko je bio usamljen u napadu, uvijek su bila dva igrača na njemu, nije imao nikakve šanse. Zašto ovaj idiot nije napisao da se Džeko vraćao u odbranu svaki put kad je bio prekid (korner, faul...) za Francusku, da vezni red nije uputio niti jednu upotrebljivu loptu prema njemu?
Safet Nadarević
Izvršava posao, ali bez većih inicijativa u fazi konstrukcije napada.
U slide show ga popljuje na deset mjesta, piše da kasni, da bespotrebno ispucava loptu i onda kaže da izvršava posao? Prava istina je da je uvijek bio korak iza igrača kojeg je čuvao i da je Spahić krpio njegove rupe.
Voli te tvoje Sarajevo.

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 21 sep 2010, 09:17

Respekt za Papeta kao bivšeg igrača i Našeg AS-a(BH),ali kao trener i selektor Pape je TRUBA!NE može se od prijateljskih pa do ovih kvalifikacionih tekmi,igrati sa JEDNOM te istom taktikom!Možda nekom ne izgleda tako,ali tako je i gotovo,samo što su se fudbaleri mjenjali od tekme do tekme.Trener Albanije J.Kuže,je to nedavno naglasio,samo drugim riječima:"Naši(Alb) skauti su do detalja proučili igru BiH"!Što bi čovjek izmišljao?On zna da će Pape GARANT postaviti taktiku kao protiv LUX(jer za nešto drugo NIJE sposoban),Kuže pregleda snimak iste,te uz 2-3 treninga postavi igru,daćemo se mučiti kao protiv FRA i onda kad se Naši izmore,Albanci Nas jednostavno možda i dobiju(gluho bilo).Pozdrav SVIM ljubiteljima BiH.

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 21 sep 2010, 09:26

Tito dragi,šta je ovo?"Baždarević kandidat za selektora Bugarske"!!!Neka se đoraju Pape i Meša,sigurno bi Naša repka profitirala,a ne Bugarska!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.