Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Za te pare na duze staze Citroen ima svojih caka i nikak ne moze u isti kos niti sa Sesticom a tako ni Volvom ili Toyotom.
Eo ukratko dosta cesci problemi kvacila il tacnije seta kvacila, problem sa lazim info na instrument tabli pocev od izduvnog sistema te robusnosti ovjesa za nase puteve + losija izolacija na autoputu i mana generalne cvrstine transmisije.
Znaci ovdje pricam o intervalu poslije 120 000 km.
Ipak, ima masa pozitivnog, pocev od kvaliteta karoserije, kocionog sistema, unaprijedjenja na polju finalne obrade do samog motora.
Sigurno da je vise nego solidan izbor ali svgudje imas neku hijerarhiju, vidi pro/kontra a onda odluci.
Eo ukratko dosta cesci problemi kvacila il tacnije seta kvacila, problem sa lazim info na instrument tabli pocev od izduvnog sistema te robusnosti ovjesa za nase puteve + losija izolacija na autoputu i mana generalne cvrstine transmisije.
Znaci ovdje pricam o intervalu poslije 120 000 km.
Ipak, ima masa pozitivnog, pocev od kvaliteta karoserije, kocionog sistema, unaprijedjenja na polju finalne obrade do samog motora.
Sigurno da je vise nego solidan izbor ali svgudje imas neku hijerarhiju, vidi pro/kontra a onda odluci.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Ma ima Citroen nedostataka prilicno, naucila sam i ja ponesto o autima, iako prije 2 godine nisam imala pojma
Jeste on ok za tu cijenu, ali ne bih da se peglam svako malo s tim sitnicama, da mi je nesto da budem rahat koliko toliko duze vrijeme. Nije 18000-20000 ni malo. A nisam ljubitelj francuskih auta, kad bih bas htjela mozda bih prije Peugeot 308, al on je onda skuplji tako da opet dodjem na isto.
Teska situacija
I to premali bas izgleda, da je bar ko Polo razmislila bih jer mi se svidja. Clio isto, to su meni auta za jednu osobu, a on mi se jos i ne svidja
I voljela bih jaci motor.
Moje zelje: Audi A3, Auris, Golf. Eh sad, imaju i ostali prednosti, najvise zbog cijene, al naucila sam u zivotu da je sve sto je jeftinije s razlogom jeftinije.
Hvala svima svakako
Javit cu vam kad odlucim

Teska situacija

Yaris je manji od Aurisaanonimni je napisao/la:@pride_of_merseyside
Sto ne pogledas Yarisa? Odlicno auto, fino ide a nije puno vece od Aurisa
Imas vremena do jula, nije hica, srecom po tebe ne moras zuriti, valjda se ne zeznesRado bih i Twinga/Clia predlozio no vidim da trazis rjedja auta, pa tu Renaultu nema mjesta

Moje zelje: Audi A3, Auris, Golf. Eh sad, imaju i ostali prednosti, najvise zbog cijene, al naucila sam u zivotu da je sve sto je jeftinije s razlogom jeftinije.
Hvala svima svakako

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ja vozim francusko auto već par godina i nemam nikakvih problema, redovni servis i to je to.
Audi je tu meni najbolji izbor, ali se moraš malo protegnuti ako hoćeš da ima sve što ti tražiš, da je noviji, da nije puno prešao, da ima full paket itd...

Audi je tu meni najbolji izbor, ali se moraš malo protegnuti ako hoćeš da ima sve što ti tražiš, da je noviji, da nije puno prešao, da ima full paket itd...
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
A u pm, pomijesah Aurisa i Ayga, hoce to kad se sabahile hvatam foruma
Vidjeh poslije da ti i navigacija treba, iako sam stava da pored smartphonea i Herea nema potrebe davati pare na to znas svoje, zaradila si to i ako zelis ko sam ja da ti kontriram
Boga mi kod mene u Clia 4 nemale osobe sjednu, ide to solidno no ako malo auto neces i to postujem, samo skakljiv je to budzet, da se odlican polovnjak naci a da jos malo dodas imas fino novo auto, razmisli i o toj opciji, taman da ubacis i navigaciju jer je od polovnjaka, kojih god malo ko ima, za savjet koje auto konkretno od ova tri nisam kompetentan pa cu to preskociti, ipak tu ulogu igra i stanje i ocuvanost auta a ne samo brend i klasa

Boga mi kod mene u Clia 4 nemale osobe sjednu, ide to solidno no ako malo auto neces i to postujem, samo skakljiv je to budzet, da se odlican polovnjak naci a da jos malo dodas imas fino novo auto, razmisli i o toj opciji, taman da ubacis i navigaciju jer je od polovnjaka, kojih god malo ko ima, za savjet koje auto konkretno od ova tri nisam kompetentan pa cu to preskociti, ipak tu ulogu igra i stanje i ocuvanost auta a ne samo brend i klasa

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
U Aygo ne bih mogla ni ući
Ne, u tome se fakat ne vidim, dzaba sto je Toyota.
A ne znam ni ja, nije mi neophodna sad ta neka full oprema, vise onako sto ljepse izgleda s tim.
Al eto mozda se i odreknem toga da bih kupila neko kvalitetnije auto. Bog zna sta ce na kraju ispasti, cak ni ja nemam predstavu
Trebaju pojeftiniti dizele

A ne znam ni ja, nije mi neophodna sad ta neka full oprema, vise onako sto ljepse izgleda s tim.

Trebaju pojeftiniti dizele

- tuzlak1987
- Kontakt:
Golfova 6 2012. godiste 1.6 TDI ima ocuvanih oko 150k kilometara isto kao i sedmica. To isto tu dodje negdje 18-19 hiljada.
Samo da pohvalim @Asteriksa. Milina majke mi citati covjekove postove. Opet cu ponoviti da je steta sto nije bio forumas godine.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Probaj sa benzincima, za 29 000 KM mos dobit novu Toyotu Corollu 1.6 vvti.Trebaju pojeftiniti dizele
Ne trosi mnogo - 7l kombinovane, motor atmosferski benzinac sto znaci nemas brige oko turbine, onda nema remen vec lanac - znaci duzi interval mozda cak za 100k (od modela sa pomenutim remenom)...
Sto se servisa tice pratis ono osnovno - ulje i filtere a svako 4 godine zamjena svjecica + pregled bobina, kociono ulje, disk plocice i to je otp to.
Fenomenalan izbor + Toyota na sve svoje modele daje 5 godina garancije.
Drzi se teme...PostPostao/la Derdiyok
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Golf nekako najviše paše uz tebe.
Potegni se jos malo i uzmi Kiu Sportage
Potegni se jos malo i uzmi Kiu Sportage

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Moze li se za 8, 8500 uzeti fina petica
Zavisi koji motor i koju opremu ocekujes i trazis?!UserNAME2 je napisao/la:Moze li se za 8, 8500 uzeti fina petica
Mia San Mia
Puno vece sanse su da ne moze nego da moze.UserNAME2 je napisao/la:Moze li se za 8, 8500 uzeti fina petica
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Moze i spremi ss da u nju ulozis jos 2000UserNAME2 je napisao/la:Moze li se za 8, 8500 uzeti fina petica
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Popustilo mi nebo na autu, zna li ko kakvo rjesenje?
Osim kompletne zamjene naravno, malo manje od polovice mi je popustilo...
Osim kompletne zamjene naravno, malo manje od polovice mi je popustilo...
Mia San Mia
Nemoj nista sam pokusavati.
Ja sam prije par godina i jos gore napravio.
Otidji u neki od ovih servisa sto sredjuju interijer i nek ti oni odrade.
Ako si uz Tz imas u Srebreniku Unique , eno ih na ulazu u grad pored Ingrama imaju halu.
Vidi na fb .
Ja sam prije par godina i jos gore napravio.
Otidji u neki od ovih servisa sto sredjuju interijer i nek ti oni odrade.
Ako si uz Tz imas u Srebreniku Unique , eno ih na ulazu u grad pored Ingrama imaju halu.
Vidi na fb .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Znam za njih i gdje su, pratim njihov rad. Dobri su.
Pisat cu im na fb pa vidjet dal se isplati ovo radit.
Pisat cu im na fb pa vidjet dal se isplati ovo radit.
Mia San Mia
Haj kad vidis napisi, jer i kod mene je zaheftano, ali mrsko mi dati 150KM na novo u eco kozi sad za sad, nekad kasnije sam to planirao 

Za koliko para bi se mogao uzeti fin Audi A3 onaj model 2004/05.
1,9tdi i da nije presao krug oko svijeta i nazad
1,9tdi i da nije presao krug oko svijeta i nazad
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.