Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Ferdo
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Ferdo » 27 mar 2018, 19:28

madridist je napisao/la:Mercedesovo auto sa 99k na satu je bolje od svakog opela,pezoa,renoa i citroena istog godista koje nije preslo ni kilometra.
Znači Mercedes 2016. godište A-klasa s 99.000 km je bolji auto od recimo Peugeota 508 2016. godište s 0 km? Kako da ne. :D :D :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 mar 2018, 19:31

Ferdo je napisao/la:
madridist je napisao/la:Mercedesovo auto sa 99k na satu je bolje od svakog opela,pezoa,renoa i citroena istog godista koje nije preslo ni kilometra.
Znači Mercedes 2016. godište A-klasa s 99.000 km je bolji auto od recimo Peugeota 508 2016. godište s 0 km? Kako da ne. :D :D :D
rekoh ja da nas trolas :lol: ali iskoristio si moju nedorecenost,naravno da se misli na istu "klasu"
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 mar 2018, 07:22

Šta kupiti za 18000 KM? :hmmmmm:
Ni premalo ni preveliko, nešto tipa Golfa.
I gdje kupiti? :plac:

PS Hoće li neko Polinja? :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 mar 2018, 08:23

Vidi prajdice, izronila za one što je vole :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 mar 2018, 09:24

Ja rekoh ti imaš neki kvalitetan prijedlog :P
Šta ću, mi koji stvarno radimo nemamo vremena za besposlice. :|

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 mar 2018, 09:41

pride_of_merseyside je napisao/la:Šta kupiti za 18000 KM? :hmmmmm:
Ni premalo ni preveliko, nešto tipa Golfa.
I gdje kupiti? :plac:

PS Hoće li neko Polinja? :mrgreen:
https://www.olx.ba/artikal/26064200/aud ... line-2009/
Ili neka golf 6.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 mar 2018, 09:59

Eh, i ja bih najradije A3, al’ mi za Audi kakav ja hoću treba 25000 najmanje :roll:
Treba imati displej, navigaciju i sve to :problem:
A taj mi je star, ne bih ispod 2012. Dala bih ja možda i 20000 ako nadjem nešto baš da mi odgovara :hmmmmm:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 mar 2018, 10:10

pride_of_merseyside je napisao/la:Eh, i ja bih najradije A3, al’ mi za Audi kakav ja hoću treba 25000 najmanje :roll:
Treba imati displej, navigaciju i sve to :problem:
A taj mi je star, ne bih ispod 2012. Dala bih ja možda i 20000 ako nadjem nešto baš da mi odgovara :hmmmmm:
https://www.olx.ba/artikal/29121917/cit ... istracije/
https://www.olx.ba/artikal/29058898/cit ... 000kmfull/
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 29 mar 2018, 10:24

Za sta ti treba auto, kakvo itd.

Daj malo info.

Ja bi za te pare kupio novo auto.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 mar 2018, 10:44

Pored Sestice, Audija, pa cak i Focusa koji itekak ima svojih aduta eo ti jedan drugciji prijedlog.

Uzmi ono sto ce ti nuditi nevjerovatnu sigurnost, Volvo C30.

Informisi se ak u Svabiji mognes naci modele od oko 9500 Eura (sto se da spustit i za 500) a ako slucajno naletis npr na V40, nema se tu sta mislist, iako teze ovaj drugi.

Znaci kres testove treba imenovat upravo po ovom proizvodjacu. Svi veci brendovi upravo cekaju sta ce Volvo izbacit pa onda preuzmu u svoj asortiman.

Zustavni put, aktivna - pasivna sigurnost, snaga šasije,... Jedina mana ovog C30 su dvoja vrata ali ima tu caka, jos jaci okvir... Naravno treba se pregledat prostor zadnjih sjedista i tu vidit da li je skuceno za npr. 4 osobe + mal gepek.

Pitaju a koja je cijena odrzavnja a majstor kae - pravo losa iskustva. Razlog - pa ljudi sa Volvom skoro i ne dolaze u servis jer se malo kvare. :)

Motor 1.6 je iz PSA grupacije al jednostavno moras biti dobar kada te Volvo koristi. Jedino na sto treba detaljnije obratit paznju - turbina. Za kompenzaciju snage ljudi su napravili transmisiju "kratkog hoda".
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 mar 2018, 11:08

http://www.media.audiusa.com/en-us/rele ... =hootsuite
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 mar 2018, 14:36

Neka uzme Citroena DS4, 2013 godiste, dobra linija, a unutrasnjost uradjena bas po mjeri kako zene vole. I cijena je bas tu 18k za odlican primjerak..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 mar 2018, 19:01

slika
Novi Volvo XC60 SUV srednje veličine proglašen je svjetskim automobilom 2018. godine. Proglašenje je održano na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, a ovo je samo još jedno u nizu priznanja za Volvo automobile. Model XC60 je također dobitnik prestižne North American Utility of the Year Award dok je model XC40 iz segmenta malih SUV-a proglašen Europskim automobilom godine tijekom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi koji se održao ranije u ožujku.
XC60 je u 2017. ostvario najbolje rezultate na Euro NCAP testiranju zahvaljujući Volvo City Safety sustavu automatskog kočenja koje je potpomognuto podrškom pri upravljanju u slučaju da sustav automatskog kočenja nije dovoljan za izbjegavanje potencijalnog sudara. Tu je također i Sustav za sprječavanje sudara s nadolazećim vozilima s podrškom pri upravljanju koji smanjuje opasnost od frontalnog sudara te sustav nadzora mrtvog kuta (BLIS) kojemu je također dodana podrška pri upravljanju kako bi se smanjio rizik od sudara prilikom mijenjanja trake.
:bow:

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 mar 2018, 19:21

Citroen jeste prelijep, ali nisam sigurna koliko su mu kvalitetne ostale karakteristike. Gledala sam i Peugeot 308 novi model je lijep, iako ja nisam za ta francuska auta. Seat Leon bi mi odgovarao, Toyota Auris, svaki dan imam novog favorita... :roll: Ne mogu da vjerujem da se ne može naći za 18000 Golf koji nije prešao 200.000 i koji nije stariji od 5 godina. :plac:
Asteriks je napisao/la:
Pored Sestice, Audija, pa cak i Focusa koji itekak ima svojih aduta eo ti jedan drugciji prijedlog.

Uzmi ono sto ce ti nuditi nevjerovatnu sigurnost, Volvo C30.

Informisi se ak u Svabiji mognes naci modele od oko 9500 Eura (sto se da spustit i za 500) a ako slucajno naletis npr na V40, nema se tu sta mislist, iako teze ovaj drugi.

Znaci kres testove treba imenovat upravo po ovom proizvodjacu. Svi veci brendovi upravo cekaju sta ce Volvo izbacit pa onda preuzmu u svoj asortiman.

Zustavni put, aktivna - pasivna sigurnost, snaga šasije,... Jedina mana ovog C30 su dvoja vrata ali ima tu caka, jos jaci okvir... Naravno treba se pregledat prostor zadnjih sjedista i tu vidit da li je skuceno za npr. 4 osobe + mal gepek.

Pitaju a koja je cijena odrzavnja a majstor kae - pravo losa iskustva. Razlog - pa ljudi sa Volvom skoro i ne dolaze u servis jer se malo kvare. :)

Motor 1.6 je iz PSA grupacije al jednostavno moras biti dobar kada te Volvo koristi. Jedino na sto treba detaljnije obratit paznju - turbina. Za kompenzaciju snage ljudi su napravili transmisiju "kratkog hoda"
Sviđa mi se Volvo, vjerujem da je predobro auto i kvalitetno, ali ne mogu ja to tražiti po inostranstvu. Gledala sam ovaj V40, ne bi mi čak bilo žao ni platiti ga skuplje, al opet nekako mi čudno jer je rijetko auto kod nas, ne znam ni koliko je komplikovano održavanje, radije bih ipak neko "običnije" auto.
VelaHavle je napisao/la:Za sta ti treba auto, kakvo itd.

Daj malo info.

Ja bi za te pare kupio novo auto.
Ma ne može novo ispod 30000 da valja ikoliko, jer neću skroz mala auta tipa Clio, Yaris i sl. (iako se Clio ne zaslužuje naći u istoj rečenici s Yarisom). Nisam oduševljena tim slabim, malim motorima, a i treba mi više prostora. Da ne moram mijenjati opet za 2-3 godine. Neću se uvijek samo ja voziti u njemu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 mar 2018, 20:51

Gledala sam ovaj V40, ne bi mi čak bilo žao ni platiti ga skuplje, al opet nekako mi čudno jer je rijetko auto kod nas, ne znam ni koliko je komplikovano održavanje, radije bih ipak neko "običnije" auto.
Gledajuci prema vrijednosti originalnih dijelova, ovak se ugrubo krecu cijene malog servisa ovog Volva - filter goriva 70 KM, zraka 30, ulja 10, filter klime 30 te ulje Castrol 5w 30 (4l) oko 60 KM (kubikaza 1.6).

Znaci cca 200 KM + ruke.

Cijena apsolutno normalna i mali servis mozes raditi kod majstora jaceg kredibiliteta da preskocis taj "ovlasteni" jer bi to moglo znacit i koja stoja vise, dok za veliki nadjes pravog servisera a radi se na 140 000 km.

Skontaj, ev nek godisnje prelazis 15 000 km, to ti dodje za oko 10 godina.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 mar 2018, 21:28

Asteriks je napisao/la: Gledajuci prema vrijednosti originalnih dijelova, ovak se ugrubo krecu cijene malog servisa ovog Volva - filter goriva 70 KM, zraka 30, ulja 10, filter klime 30 te ulje Castrol 5w 30 (4l) oko 60 KM (kubikaza 1.6).

Znaci cca 200 KM + ruke.

Cijena apsolutno normalna i mali servis mozes raditi kod majstora jaceg kredibiliteta da preskocis taj "ovlasteni" jer bi to moglo znacit i koja stoja vise, dok za veliki nadjes pravog servisera a radi se na 140 000 km.

Skontaj, ev nek godisnje prelazis 15 000 km, to ti dodje za oko 10 godina.
E ne znam, što više gledam i razmišljam sve mi teže odlučiti. :crazy: Valjda skontam do jula, tad mi ističe registracija.

A Toyota Auris? :hmmmmm: Mada slabo ima polovnih novijih kakvu ja hoću.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 mar 2018, 22:11

Opce poznato sta i kako Toyota pravi, auta vrhunskog kvaliteta sa minimalno zabiljezenim procentom kvarova.

Ipak, model tezine 1200 kg npr. iz 2012. 1.4 D treba vise konja a to mos dobit u 2.0 D-4D.

Taj kvalitetni Toyotin motor, ove kubikaze ti je jos u ranijoj generaciji pored Aurisa ugradjivan u Avensis, Corollu i RAV4.

Kasnije su za noviju seriju uzeli 1.6 dizelas od bmw-a i mal ga prilagodili.

Sve u svemu, nemos pogrijesit ak ti je ovo ta neka short lista.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 29 mar 2018, 22:22

Hm..

Asteriks ce ti najbolje reci ovako na prvu. S tim kada budes gledala auto, povedi majstora i jos brata, babu il nekoga bliskog tebi.

Lakse ces se cjenkat a i bices sigurnija.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 mar 2018, 07:58

@pride_of_merseyside
Sto ne pogledas Yarisa? Odlicno auto, fino ide a nije puno vece od Aurisa

Imas vremena do jula, nije hica, srecom po tebe ne moras zuriti, valjda se ne zeznes :mrgreen: Rado bih i Twinga/Clia predlozio no vidim da trazis rjedja auta, pa tu Renaultu nema mjesta :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2018, 08:06

pride_of_merseyside je napisao/la:Citroen jeste prelijep, ali nisam sigurna koliko su mu kvalitetne ostale karakteristike. Gledala sam i Peugeot 308 novi model je lijep, iako ja nisam za ta francuska auta. Seat Leon bi mi odgovarao, Toyota Auris, svaki dan imam novog favorita... :roll: Ne mogu da vjerujem da se ne može naći za 18000 Golf koji nije prešao 200.000 i koji nije stariji od 5 godina. :plac:
Odličan ti je Citraš, dušu dao za tebe, otiđi i pogledaj, provozaj se malo, skoro pa novo auto, to 2014 i 2015, još full paketi, to nećeš naći kod ovih drugih za tu cijenu, a oni prave odlične motore u kolaboraciji sa Peugeotom, HDI verzije su im vrh. Nećeš se pokajati sigurno :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.