Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Tristan10
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Tristan10 » 27 mar 2018, 14:07

Sheyi je napisao/la:Tada su u sastavu bili Džeko, Vedo, Salihović, Pandža i Avdija, ostali nisu napravili nešto značajno poslije. Kada bi i iz ove generacije izašlo 4,5 koji bi bili u budćnosti važni kotači to bi bila odlična stvar.
Bio je i Ibricic koji je bio i nas najbolji igrac tad. Nesto slicno kao Gojak trenutno. Isto od igraca koji se meni tad dobro pokazao je Veldin Muharemovic koji je bio presao u Belgijsku ligu, ali nekako nije nikad dobio pravu priliku u reprezentaciji.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 mar 2018, 14:48

Tristan10 je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Tada su u sastavu bili Džeko, Vedo, Salihović, Pandža i Avdija, ostali nisu napravili nešto značajno poslije. Kada bi i iz ove generacije izašlo 4,5 koji bi bili u budćnosti važni kotači to bi bila odlična stvar.
Bio je i Ibricic koji je bio i nas najbolji igrac tad. Nesto slicno kao Gojak trenutno. Isto od igraca koji se meni tad dobro pokazao je Veldin Muharemovic koji je bio presao u Belgijsku ligu, ali nekako nije nikad dobio pravu priliku u reprezentaciji.
Da, Ibricic je bio vodja te reprezentacije, u prvoj utakmici u Ceskoj je zabio golcinu i zavrsilo je 1-2, u drugoj smo vodili isto eurogolom Salihovica sa 1-0 i na kraju primamo za 1-1.
BiH: Baotić Muharemović Memišević Maksimović Pandža Čović Dajić od 86 Husić Salihović Ibišević Smajić od 77 Vršajević Džeko
Sastav sa revans utakmice, Pandza, Sali, Ibi, Dzeko, Vrsajevic su igrali u A repki, a ovdje Ibricica nije bilo zbog kartona.
To je bila baraz utakmica koliko se sjecam.
Jos bolja generacija U21 je bila 2011/2012 koja je odigrala istorijsku utakmicu sa Nijemcima 4-4, nakon sto smo vodili 3-0 u prvom poluvremnu.
Igrali su Colic kojeg se sada priziva u repku, Kvesic, Visca, Bilbija, Djuric, Besic, Grahovac, Stevanovic.
Evo jedan clanak vezan za tu utakmicu:
I izvjestaj:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

High

Post Postao/la High » 27 mar 2018, 15:31

Sretno, Amare! I večeras od tebe očekujemo momačku postavu!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

No4
Kontakt:

Post Postao/la No4 » 27 mar 2018, 15:51

Jukica, obavezno zvati protiv CG I dati mu sansu..

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 27 mar 2018, 16:13

Meni ova generacija djeluje bolje od one Džekine. Ja sam bio na stadionu kad smo igrali baraž protiv Češke i u to vrijeme sam intenzivno pratio omladinske selekcije. U toj generaciji od skakala su dvojica-trojica igrača, dok su ostali faktički popunjavali brojeve ili bili suhi prosjek. Lede Muharemović je možda bio i najozbiljniji igrač u tom trenutku, šteta što se kasnije ugasio. Od skakao je Salihović. Ibričić je već bio u downhillu. On je bio U21 reprezentativac i 1-2 prethodna ciklusa gdje je bio glavni baja, ali nije se dovoljno razvijao i već je u toj generaciji djelovao trom i spor. Dobro se sjećam da smo na stadionu komentarisali da će teško velike stvari napraviti, što se pokazalo tačnim. Džeko i Ibišević nisu naročito od skakali. Pogotovo ne Džeko. Da se razumijemo, vidjelo se da su dobri igrači, ali u toj konkurenciji nisu bili wow tj napravili su mnogo više nego što se tada dalo očekivati. Jusuf Dajić je bio zanimljiv igrač u tom timu. Pandža je bio krampa.

Ova generacija djeluje mnogo kompaktnije. Kvalitet je ravnomjerno raspoređen po svim linijama i ima se mnogo veća širina. U ovom timu sigurno ima 4-5 igrača koji mogu napraviti jako ozbiljne karijere. Pri tom, treba se reći da je se stanje i u domaćem fudbalu promijenilo - mladi igrači dobijaju mnogo više prilika nego što je bio slučaj prije 10-15 godina kada je liga bila prepuna 30-godišnjaka, tako da su većina igrača standardni u svojim klubovima te imaju velike uloge.

Na golmanskoj poziciji smo strašno dobro popunjeni. Dovoljno je reći da su nam u dosadašnjim tekmama branila trojica golmana, a da se nije osjećao neki nedostatak. Muminović, Trkulja, Marković i Karačić su jako dobri golmani. Imamo dva dobra beka. Čivić je standardan u prvoplasiranoj ekipi češkog prvenstva, dok je Todorović najbolji bek lige i već je debitovao za seniore. Mihojević i Šerbečić su već napravili ozbiljnije transfere vani i imaju par sezona u nogama. U veznoj liniji imaš Gojaka, Ćavara, Jukića i Menala koji su svi jako veliki talenti. Jedan se već prodao u Bundesligu sa 19 godina, Jukić je kandidat za MVP poljskog prvenstva, Menalo se u seniorima već pokazao, a Gojak je jedan od najvećih Dinamovih talenata. Demirović već ima utakmice Primera lige u nogama i davao je golove u Kupu španskog kralja.

Treba reći i da je ova reprezentacija u prosjeku mlađa od one Džekine.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 27 mar 2018, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2018, 16:16

PeppermintSA je napisao/la:Meni ova generacija djeluje bolje od one Džekine. Ja sam bio na stadionu kad smo igrali baraž protiv Češke i u to vrijeme sam intenzivno pratio omladinske selekcije. U toj generaciji od skakala su dvojica-trojica igrača, dok su ostali faktički popunjavali brojeve ili bili suhi prosjek. Lede Muharemović je možda bio i najozbiljniji igrač u tom trenutku, šteta što se kasnije ugasio. Od skakao je Salihović. Ibričić je već bio u downhillu. On je bio U21 reprezentativac i 1-2 prethodna ciklusa gdje je bio glavni baja, ali nije se dovoljno razvijao i već je u toj generaciji djelovao trom i spor. Dobro se sjećam da smo na stadionu komentarisali da će teško velike stvari napraviti, što se pokazalo tačnim. Džeko i Ibišević nisu naročito od skakali. Pogotovo ne Džeko. Da se razumijemo, vidjelo se da su dobri igrači, ali u toj konkurenciji nisu bili wow tj napravili su mnogo više nego što se tada dalo očekivati. Jusuf Dajić je bio zanimljiv igrač u tom timu. Pandža je bio krampa.

Ova generacija djeluje mnogo kompaktnije. Kvalitet je ravnomjerno raspoređen po svim linijama i ima se mnogo veća širina. U ovom timu sigurno ima 4-5 igrača koji mogu napraviti jako ozbiljne karijere. Pri tom, treba se reći da je se stanje i u domaćem fudbalu promijenilo - mladi igrači dobijaju mnogo više prilika nego što je bio slučaj prije 10-15 godina kada je liga bila prepuna 30-godišnjaka, tako da su većina igrača standardni u svojim klubovima te imaju velike uloge.

Na golmanskoj poziciji smo strašno dobro popunjeni. Dovoljno je reći da su nam u dosadašnjim tekmama branila trojica golmana, a da se nije osjećao neki nedostatak. Muminović, Trkulja, Marković i Karačić su jako dobri golmani. Imamo dva dobra beka. Čivić je standardan u prvoplasiranoj ekipi češkog prvenstva, dok je Todorović najbolji bek lige i već je debitovao za seniore. Mihojević i Šerbečić su već napravili ozbiljnije transfere vani i imaju par sezona u nogama. U veznoj liniji imaš Gojaka, Ćavara, Jukića i Menala koji su svi jako veliki talenti. Jedan se već prodao u Bundesligu sa 19 godina, Jukić je kandidat za MVP poljskog prvenstva, Menalo se u seniorima već pokazao, a Gojak je jedan od najvećih Dinamovih talenata. Demirović već ima utakmice Primera lige u nogama i davao je golove u Kupu španskog kralja.

Treba reći i da je ova reprezentacija u prosjeku mlađa od one Džekine.

Nije ceskog vec slovackog prvenstva, Civic u Sparti iz Praga nije imao mjesta. Demirovic je u Primeri odigrao jedan minut, nema "utakmice u nogama". Takodjer Karacic ove sezone nema nijedan nastup u drugoj Bundesligi.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 27 mar 2018, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.

fantom3d
Kontakt:

Post Postao/la fantom3d » 27 mar 2018, 16:18

na Golmanskoj poziciji u ovoj U21 novo ime je 19 godisnji Suan Besic koji je ove godine potpisao za OL marselj
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/s ... dex.html#/

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 27 mar 2018, 16:21

Vucevich je napisao/la:Nije Ceskog vec Slovackog, u Sparti iz Praga nije imao mjesta. Demirovic je u Primeri odigrao jedan minut, nema "utakmice u nogama".
Da, lapsus - slovačkog.

Demirović ima tek 19 godina i igra za rezervni tim Alavesa, s tim da je igrao kup i dobio, istina, tu jednu minutu za prvi tim. Džeko je, recimo, tek u 21. godini napravio transfer u Wolfsburg.

Naravno, ne pokušavam porediti Demirovića i Džeko, nego samo govorim da ova generacija ima dosta potencijala i ne treba se govoriti o nekom drastičnom padu kvalitete prije nego što se da šansa ovim momcima.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2018, 16:24

Treba se u tom timu naci drugi napadac, trenutno nam je Demirovic jedini napadac pa ako se povrijedi ili dobije suspenziju ne znam sta bismo uradili.

Mozda Catakovic ili Hajric?

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 27 mar 2018, 16:27

Vucevich je napisao/la:Treba se u tom timu naci drugi napadac, trenutno nam je Demirovic jedini napadac pa ako se povrijedi ili dobije suspenziju ne znam sta bismo uradili.

Mozda Catakovic ili Hajric?
Čataković je bio strašan potencijal, zaista odličan igrač ali je imao tu tešku povredu.

Mulahusejnović je dobar igrač.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 27 mar 2018, 16:45

interesantan je taj husarin dzekan, vidjecemo sljedece kad ga vrati zrinjski
Zarathustra

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 27 mar 2018, 19:21

Dalek je put od u21 do kvalitetnog A reprezentativca.
To sto oni sada igraju dobro nista im neznaci ako se sljedece godine neprodju u neku jacu ligu i napreduju.
Sami znate da iz jedne jake generacije maksimalno petorica prezive a ako ima srece dvojica su materijal za repku.

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 27 mar 2018, 23:54

Respekt ako si ti otjerao medunjanina :tokralju:
Uradi to isto sa dzekom, viscom, bajicem i zakaricem :salut:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 28 mar 2018, 11:35

Svidza mi se intenzitet koji je uveo RP, svi su igrali borbenije u ovim prijateljskim utakmica nego kvalifikacije pod Mesom. Vidi se po stilu igre da je bio u Barci i kakav vid o fudbalu ima.

Nerazumijem kritike Saricu (osim ako je ovo nesto izmedzu rivalni navijaca) dobro jeste i gubio loptu ali pressing mu je dobar i oduzima je solidno a svidza mi se sto se neboji loptu ispred dodati a ne kao Hadzic. Da je vako odigrao Vrancic ili Krunic danas svi bi rekli da je dobar zbog klubova u kojem igraju. Dosta mi je vise ti igraca radije bi vakog igraca koji se trudi i nesto stvara nego balerine koje su stanlo povredzene.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 mar 2018, 14:45

Bio mi je prvi izbor, i tako i dalje ostaje...vjerujem da cemo pod njegovom palicom lijepo igrati i napredovati.
Nemam zamjerke ni na spisak kao ni na prikazanu igru...ipak su mu ovo prva okupljanja u punom broju.
Dakle, sto se tice zelenog terena, sve OK.

Medjutim, ako su istinita ova medijska piskaranja u vezi s Lulicem od ranije, danas s Jakupovicem pa eto i Ibisevicem s kojim nije razgovarao a najavljivao je da hoce - tu od mene ima veliki minus za neozbiljnost najblaze receno, da ne upotrebljavam neku drugu rijec.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 28 mar 2018, 18:37

Nekoliko interesantnih stvari što se tiče izbora igrača od strane Roberta.

Njegov tim bi otprilike izgledao ovako.

Šehić (imam osjecaj da bi ga odabrao prije Bega) - dobro ili ne, ne znam

Kola (nema zamjene) Ogi na beku (nema zamjene), Bico na stoperu i (šunjic-zuka)

Saric, Pjanic, Bešić

Kodro (dulja) i Višća (dulja)

i naravno Džeko

neki igraci koji su "prizivani" od strane navijaca: prevljak, memišević, milosevic, i nisu se naigrali (memiševic igrao ne beku prvu)

mnogi su i ostali bez poziva: hodzic, hajrovic, prcic, krunic, kapic?

Apsolutno iznenadjenje je status Sarica. Ne ulazeci u rasprave kako je odigrao (a mislim da je bio vrlo solidan), Robert je s njim i dijelom sa Zakaricem poceo ostvarivati svoje najave da ce dati paznju i prostor igracima iz domace lige, sto je dugorocno odlicna stvar.

Volio bi da isproba u narednim mecevima sto vise igraca, (prcica, krunica), pa i ove neke iz "lijevih liga" jer sigurno da bi neki mogli pozitivno iznenaditi. "Premier liga" ne treba a mislim i da nece stati na Saricu, nadam se da ce jos neko uskociti i iskoristiti priliku. Bit ce zanimljivo kad u narednom terminu bude imao dostpune igrace iz U 21 selekcije, da li ce nekome od njih ukazati povjerenje (menalo?, todorović? gojak?...ostali).... sigurno da ce mnogo zavisiti od forme u klubovima.

Od prvog (pravog) spiska interesantniji ce biti samo ovaj drugi, da vidimo ko je "prekrižen", a ko se nametnuo.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 28 mar 2018, 19:11

jasta je napisao/la:Nekoliko interesantnih stvari što se tiče izbora igrača od strane Roberta.

Njegov tim bi otprilike izgledao ovako.

Šehić (imam osjecaj da bi ga odabrao prije Bega) - dobro ili ne, ne znam

Kola (nema zamjene) Ogi na beku (nema zamjene), Bico na stoperu i (šunjic-zuka)

Saric, Pjanic, Bešić

Kodro (dulja) i Višća (dulja)

i naravno Džeko

neki igraci koji su "prizivani" od strane navijaca: prevljak, memišević, milosevic, i nisu se naigrali (memiševic igrao ne beku prvu)

mnogi su i ostali bez poziva: hodzic, hajrovic, prcic, krunic, kapic?

Apsolutno iznenadjenje je status Sarica. Ne ulazeci u rasprave kako je odigrao (a mislim da je bio vrlo solidan), Robert je s njim i dijelom sa Zakaricem poceo ostvarivati svoje najave da ce dati paznju i prostor igracima iz domace lige, sto je dugorocno odlicna stvar.

Volio bi da isproba u narednim mecevima sto vise igraca, (prcica, krunica), pa i ove neke iz "lijevih liga" jer sigurno da bi neki mogli pozitivno iznenaditi. "Premier liga" ne treba a mislim i da nece stati na Saricu, nadam se da ce jos neko uskociti i iskoristiti priliku. Bit ce zanimljivo kad u narednom terminu bude imao dostpune igrace iz U 21 selekcije, da li ce nekome od njih ukazati povjerenje (menalo?, todorović? gojak?...ostali).... sigurno da ce mnogo zavisiti od forme u klubovima.

Od prvog (pravog) spiska interesantniji ce biti samo ovaj drugi, da vidimo ko je "prekrižen", a ko se nametnuo.
Mislim da će Cimirot igrati prije Bešića.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 mar 2018, 20:59

POBJEDA, dva remija i poraz - to je učinak Roberta Prosinečkog na klupi BiH, u poslu koji je najveći izazov njegove karijere Jučer je BiH bez pogodaka odigrala susret sa Senegalom u Le Havreu, a Žuti se javio oduševljen.

"Imamo velike ambicije. Na turneji u siječnju, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao računati na strance već samo na igrače iz domaće lige te na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi sam put imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u momčadi imaš Pjanića i Džeku, znaš što možeš napraviti. Naš cilj su kvalifikacije za sljedeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatrat ću ogromnim podbačajem.''

Ne petlja se u politiku, iako su ga u nju uvukli već u kampanji za izbornika. Stanje u nogometu je poput stanja u državi, prilično neodrživo i ratoborno.

"I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu igrati za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja moliti neću nikoga. Baš me briga je li netko Srbin ili Hrvat. Igrat će mi samo oni koji žele igrati za BiH", govori Pros.

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 29 mar 2018, 04:29

Stupas mene
Robi pokazuje iz utakmice u utakmicu da ima viziju, smjena generacija mu ne ide na ruku ali bas zato je i izuzetan sto ima muda da se uhvati posla i pokusa od ne afirmisanih igraca da pokusa da napravi rezultat. Naumpadne mi ubleha Susic koji nije htjeo da preuzme repku u par navrata iako mu je nuden posao dok nije vidio kvalitet u sastavu a opet ga neki ovde glorifikuju ali helem nejse ako bog da na evropsko s Robijem dace Bog. Sto se tice igraca svako ko istrci na teren ima moju podrsku bilo iz Evrope ili Zelje, Sarajeva, Zrinjskog ilibilo kojed dr kluba i nema mjesta za negativne komentare osim u slucaju namjernih kalkulacija na ustrb repke i nedavanja maksimuma u dresu BiH. Za sada sam vise nego zadovoljan. Robertu puna podrska

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 mar 2018, 10:07

Kuha se kuha,,masinerija kreće. Saric put Turske, misija pri kraju. Ko je slijedeći?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 18 gostiju.