Lijepo je Robi zamislio to sa posjedom, dobra je to fudblaska filozofija, u isto vrijeme radis dvije stvari-branis svoj gol i imas priliku napadati protivnicki..
Medjutim, kao sto rece i forumas iznad, da ali imam trenutno igrace za tako nesto!?
U onim kvalama za SP u Brazilu smo igrali taj sistem posjeda i izgledali odlicno, na kraju i otisli na SP gdje se nismo obrukali, naprotiv..Ali tad su u ekipi u veznoj liniji bili Misimovic, Pjanic i Medunjanin (koji je bio u zenitu karijere rekao bih), na DM u kvalama Rahimic na SP Besic koji je bio u top formi..Nazad je bio Spaha koji zna "igrati lopte", Mujdza na beku, itd., ali prvenstveno je akcenat na veznoj liniji..Mi takvu veznu liniju sad nemamo, Besic se trazi sa formom, Medo je na zalasku karijere, ovi ostali tek trebaju da se dokazu..Ostaje samo Pjanic koji nakon odlaska Misimovica nosi veliki teret u repki jer se od njega ocekuje najvice ( s razlogom) a on to ne uspjeva bas uvijek da pruzi iz prostog razloga sto protivnici znaju tacno gdje da "rezu"-na Pjanicu..Stavi flaster, okruzi ga i rijesio si problem..
Ovaj pilot projekt protiv Bugara mislim da nije uspio, taj posjed smo imali samo u zadnjoj liniji i izgledalo je jako nesigurno, sa dosta petljanja..Nikako nismo uspjevali, ili jako rijetko, da kroz posjed prenesemo loptu i dodjemo u zonu iz koje se nesto moze napraviti..
Robi je selektor i zna najbolje, covjek je skolovan za to i treba ga pustiti nek radi posao kako misli da treba, na kraju ce snositi pohvale/kritike za to, ali da sam an njegovm mjestu ja bih se fokusirao na krila koja imamo i koji imaju potencijal da naprave problem svakoj reprezentaciji..Odlican prijemr je Belgija npr.Probati igrati brzi fudbal preko bocnih pozicija, tu imamo i Seu koji je odlican gore, nazad istina propuh (i nije mi jasno zasto je to tako ali o njemu drugom prilikom), onda Visca, Dulja, tu je i Zakaric..Ne znam, ja bih se fokusirao na krila kao glavni koncept nase igre..
Halalite na dugom postu, raspisah se, ponijelo me