Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la hurem » 24 mar 2018, 11:23

klikker79 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ma Viscu baciti na desnog beka,znao je to igrati i prije. :? :? jer nam tu stvarno haos skripi.
Ima Todorović iz mlade reprezentacije ,sasvim solidan. U Americi je bio sasvim ok. Najboljeg asistenta kakve takve turske lige staviti na beka?
Ja sam to davno govorio, ako mozes probati Bicu, Vranjesa, Memisevica, isprobaj i Viscu...imam osjecaj da bi zbog svoje trke mogao dobro odgovoriti zadatku i defanzivno i ofanzivno, pogotovo ubacivanjem iz drugog plana jer on s driblingom nema veze.
Kao sto sam kazes, najbolji asistent TURSKE lige, bio je i Bajic skoro pa najbolji strijelac iste lige...reprezentativni fudbal je ipak nivo vise.
Desna strana s Viscom na beku i Hajrovicem na krilu bi bila jako produktivna...ali i bez Hajrovica s nekim veznjakom u timu ili Kodrom kao poluspicom ne bi bila losa opcija, gdje bi Visca kao nekad Mujdza maltene sam pokrivao tu desnu stranu.
Govorim da bi trebalo pokusati, ne kazem da je to sigurno rjesenje.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2018, 11:25

Sjecam se jedno vrijeme se Pjanic na papiru vodio kao desno krilo,al to nije igrao vec je Mujdza kako kazes sam pokrivao tu stranu i nije bilo lose.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 24 mar 2018, 11:37

samoposmatram je napisao/la:Jeli moguce da mi imamo boljeg selektora od kockastog i bjeloglavog roda?
To uopste nije tesko i veliko postignuce, uzevsi u obzir cinjenicu da iole ko vrijedi bjezi od klupe Srb i Hr k'o djavo od Krsta...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

klikker79
Kontakt:

Post Postao/la klikker79 » 24 mar 2018, 11:40

mma_hz je napisao/la:
klikker79 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ma Viscu baciti na desnog beka,znao je to igrati i prije. :? :? jer nam tu stvarno haos skripi.
Ima Todorović iz mlade reprezentacije ,sasvim solidan. U Americi je bio sasvim ok. Najboljeg asistenta kakve takve turske lige staviti na beka?
Pa eto hvatam se brate za slamku,pisao sam i ja na temi Bugarska-BIH da bih stavio Todorovica.
Jedno znam,Memisevic,Bicakcic i Vranjes su nikakva rjesenja na toj poziciji.
Turska liga je odlicna,kako mislis kakva takva?? :roll:
Čuo sam par puta neke kada kažu ovdje da je to loša liga. Sam je pratim,naravno zbog naših. Nije mi jasno što nije probao sa Memisevicem kao stoperom...

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 24 mar 2018, 11:42

hurem je napisao/la: Ja sam to davno govorio, ako mozes probati Bicu, Vranjesa, Memisevica, isprobaj i Viscu...imam osjecaj da bi zbog svoje trke mogao dobro odgovoriti zadatku i defanzivno i ofanzivno, pogotovo ubacivanjem iz drugog plana jer on s driblingom nema veze.
Kao sto sam kazes, najbolji asistent TURSKE lige, bio je i Bajic skoro pa najbolji strijelac iste lige...reprezentativni fudbal je ipak nivo vise.
Desna strana s Viscom na beku i Hajrovicem na krilu bi bila jako produktivna...ali i bez Hajrovica s nekim veznjakom u timu ili Kodrom kao poluspicom ne bi bila losa opcija, gdje bi Visca kao nekad Mujdza maltene sam pokrivao tu desnu stranu.
Govorim da bi trebalo pokusati, ne kazem da je to sigurno rjesenje.
takodjer sam to govorio, 3-5-2 sa viscom i kolasincem mislim da bi bilo otkrovenje
Zarathustra

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2018, 11:43

Turska je medju 8 najjacih liga u Europi.
FK SARAJEVO.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 24 mar 2018, 11:54

mma_hz je napisao/la:Turska je medju 8 najjacih liga u Europi.
Ni u snu! Pojedini klubovi jesu jaki u europskim okvirima, ali je liga odron.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2018, 11:57

JonSnow je napisao/la:
Za mene pored petice je bolja jos samo Holandska a tu su negdje sa Portugalcima i Belgijancima.
Kazem opet po meni. ;)
FK SARAJEVO.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 mar 2018, 12:01

JonSnow je napisao/la:
Jbg iste takve su i portugalska, holandska, belgijska, ruska, ukrajinska, sve je to u par deka. Imas 3-4 dobra kluba, ostalo je tanko.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2018, 12:07

Po izdvajanju novca i infrastrukturi kao i pracenju same lige su def iza liga petice Turci.
Hocu da kazem da Visca,Milosevic,Bajic i mali Amir igraju u jakoj ligi i def mogu odg na zadatke Prosineckog,odnosno Marinovica-
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 24 mar 2018, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 24 mar 2018, 12:13

klikker79 je napisao/la:Kakav je Stevanović?
jedan od najboljih igrača druge svicarske lige, ako predje na ljeto nesto tipa gc, cirih i sl bice tu negdje sigurno
Zarathustra

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 24 mar 2018, 12:26

slika

:ljepota: ...bemti povrede :cry:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 mar 2018, 12:38

Moralo je ovo bolje. Razumjevanja imam radi kratkog roka koji je Robi imao sa igracima za bilo kakvo uigravanje. Sve u svemu ova utakmica je dala puno odgovora i mislim da ce se u buducnosti iz nje moci izvuci puno koristi. Igraca koji moze i treba igrati DB osim Vranjesa nemamo. Vrlo je dobro sto je SS kontaktirao Nastica jer on moze popuniti obje bekovske pozicije, kao zamjena naravno. Izgleda da je na raspolaganju.
Koliko got cudno zvucalo ja bi Besicu dao stopersku poziciju ako zelimo igrati ovakav nogomet. Problem je sto nasa 2 najbolja stopera imaju problem pri predaji i iznosenju lopte.
Igraci iz domace lige ne mogu pomoci ovoj momcadi a zvati se trebaju ciljano samo oni iz U21 momcadi i to da ni bili kakav takav beck-up i da bi se pomoglo njihobo etabliranje i napredak.
Visca trenutno mora igrati. Begovic bi u slucaju Besica na stoperu imao puno laksi zadatak a sve u svemu je znacajno bolji golman od Sehica.
Referirajuci se na jucerasnju utakmicu u buducnosti bi se trebalo vise okrenuti igracima poput Prcica i Krunica ali to smo vecina nas znali i prije utakmice.

................Begovic
Nastic Vranjes Besic Kolasinac
............Pjanic....Cimirot............
Visca........Krunic..........Duljevic
.................Dzeko......................
Volio bih nesto slicno vidjeti u jednoj od narednih prijateljskih utakmica.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 24 mar 2018, 12:50

dubrovnik je napisao/la:Moralo je ovo bolje. Razumjevanja imam radi kratkog roka koji je Robi imao sa igracima za bilo kakvo uigravanje. Sve u svemu ova utakmica je dala puno odgovora i mislim da ce se u buducnosti iz nje moci izvuci puno koristi. Igraca koji moze i treba igrati DB osim Vranjesa nemamo. Vrlo je dobro sto je SS kontaktirao Nastica jer on moze popuniti obje bekovske pozicije, kao zamjena naravno. Izgleda da je na raspolaganju.
Koliko got cudno zvucalo ja bi Besicu dao stopersku poziciju ako zelimo igrati ovakav nogomet. Problem je sto nasa 2 najbolja stopera imaju problem pri predaji i iznosenju lopte.
Igraci iz domace lige ne mogu pomoci ovoj momcadi a zvati se trebaju ciljano samo oni iz U21 momcadi i to da ni bili kakav takav beck-up i da bi se pomoglo njihobo etabliranje i napredak.
Visca trenutno mora igrati. Begovic bi u slucaju Besica na stoperu imao puno laksi zadatak a sve u svemu je znacajno bolji golman od Sehica.
Referirajuci se na jucerasnju utakmicu u buducnosti bi se trebalo vise okrenuti igracima poput Prcica i Krunica ali to smo vecina nas znali i prije utakmice.

................Begovic
Nije loše, ima smisla, ali problem je sto je Nastic prvenstveno lijevi bek, tj. igrao je desnog jer su ostali bili povrijeđeni. A i u ovom slučaju bi imali problem sa prekidima tako da bih ja stavio Vranjesa na desnog beka u Sunjica ili Bicakcica sa Besicem.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 24 mar 2018, 13:02

Osim13 je napisao/la:slika

:ljepota: ...bemti povrede :cry:
tad nismo imali lijevog beka nikako dok seo ne dodje
Zarathustra

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 mar 2018, 13:07

Bazinga12345 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Moralo je ovo bolje. Razumjevanja imam radi kratkog roka koji je Robi imao sa igracima za bilo kakvo uigravanje. Sve u svemu ova utakmica je dala puno odgovora i mislim da ce se u buducnosti iz nje moci izvuci puno koristi. Igraca koji moze i treba igrati DB osim Vranjesa nemamo. Vrlo je dobro sto je SS kontaktirao Nastica jer on moze popuniti obje bekovske pozicije, kao zamjena naravno. Izgleda da je na raspolaganju.

................Begovic
Nije loše, ima smisla, ali problem je sto je Nastic prvenstveno lijevi bek, tj. igrao je desnog jer su ostali bili povrijeđeni. A i u ovom slučaju bi imali problem sa prekidima tako da bih ja stavio Vranjesa na desnog beka u Sunjica ili Bicakcica sa Besicem.
Tocno! Mislim da bi ovo bio tim sa kojim ne bi smjeli igrati sa otockim momcadima. U tom slucaju ulazi Zukanovic umjesto Vranjesa koji ide na DB-a.
Nastic igra povremeno i DB a ako moze to napraviti u Belgiji koja je po bokovima puna fizike mogao bi i u nas. U svakom slucaju bolje nego neiskusan stoper na boku. Ovaj tim sam pokusao prilagoditi Robijevom nacinu igre.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 mar 2018, 13:44

dubrovnik je napisao/la:
................Begovic
E focak focak, gdje ces blentavog besica na stopera :urnebes:
Duljevic ne igra nikako u svom klubu.
Izbaci Cimirota. Vrati tamo Muhameda, na stopera Zuku.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 mar 2018, 13:51

MocMahale444 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
................Begovic
E focak focak, gdje ces blentavog besica na stopera :urnebes:
Duljevic ne igra nikako u svom klubu.
Izbaci Cimirota. Vrati tamo Muhameda, na stopera Zuku.
Ma dobar je Duljevic. Moze momak itekako pomoci ovoj ekipi. Mozda ne bi bilo lose i Menala probat na poziciji LK.
Besic je mahnit i ja znam da smo takvog donedavno imali u ulozi kapetana i stopera ali sa njim u timu ne bi bilo problema u iznosenju i predaji lopte.
Zuka ima dobru dugu loptu ali je za igru kratkog pasa igrac manje. Nit ima brzinu, nit tehniku.
Volio bih vidjet kako bi ovaj "moj" sastav igrao protiv kakve ozbiljnije Evropske momcadi.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 mar 2018, 13:52

marconato je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Jeli moguce da mi imamo boljeg selektora od kockastog i bjeloglavog roda?
To uopste nije tesko i veliko postignuce, uzevsi u obzir cinjenicu da iole ko vrijedi bjezi od klupe Srb i Hr k'o djavo od Krsta...
Rode zalosno gledati ko vlada sportom. Ko zna mozda prodjete i vi i hrvati grupu. Tek kad nas svi odpisu, onda skupimo hrabrosti za pomak iz mjesta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, General505, Semrush [Bot], zeljooo13 i 23 gosta.