NBA sezona 2017/2018

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će postati prvak NBA lige za sezonu 2017/2018?

Anketa je završila: 16 nov 2017, 15:15.

Golden State Warriors
68
49%
Cleveland Cavaliers
29
21%
San Antonio Spurs
8
6%
Oklahoma City Thunder
11
8%
Boston Celtics
7
5%
Houston Rockets
5
4%
Niko od navedenih
10
7%

Ukupno glasova: 138

Lillard
Kontakt:

Re: NBA sezona 2017/2018

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2018, 14:43

Reds1234 je napisao/la:Nema lik neki veliki plafon,niti je napravio neki veliki napredak odkad je u ligi.
Šta je veliki plafon?

Nurkić u prajmu je 20+10 igrač u ovoj ligi ako ostvari potencijal. Ima 23 godine, igra nekonstantno, a opet 14 8 prosjek. Da ne pričam o obrani radi koje su Blazersi ovako dobri.

Ne brinem ja za njega, samo vremena.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 14:46

Lillard je napisao/la:
Reds1234 je napisao/la:Nema lik neki veliki plafon,niti je napravio neki veliki napredak odkad je u ligi.
Šta je veliki plafon?

Nurkić u prajmu je 20+10 igrač u ovoj ligi ako ostvari potencijal. Ima 23 godine, igra nekonstantno, a opet 14 8 prosjek. Da ne pričam o obrani radi koje su Blazersi ovako dobri.

Sto mu je smanjena minutaza onda? Sto je imo segment gdje nije igrao zavrsnice? Nekad i cijelu zadnju cetvrtinu propusto?

Pratim i ostale ekipe mnogo vise nego vecina naroda opcenito

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2018, 14:50

alemsa je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Šta je veliki plafon?

Sto mu je smanjena minutaza onda? Sto je imo segment gdje nije ugrao zavrsnice? Nekad i cijelu zadnju cetvrtinu propusto?
Pa jer nema konstantu. problemi sa faulima i ofenziva su mu i dalje slabija strana. Slabija tj prosječna. Kad vidiš kako jučer odigra, to je manje više to, jednostavno, smireno, bez žurbe. A često mu se desi da forsira i završava napad 3 sekunde kad dobije lopte.

Davis je isto dobar obrambeni igrač i Stotts ga ostavi u igri ako ovaj ima lošu noć, a Davis dobar momentum. Radi trener kroz sezonu najviše s njim i ne brinem za njegovu budućnost

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 14:59

Jel mu ono i Noah bio poceo uzimat minute ako me pamcenje dobro sluzi?

Daj Boze mada smanjena minutaza brine, on mora igrat oko 30+

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2018, 15:01

btw šta me raduje za PO, jučer

HOU 19 trojki, POR 11, Harden i Paul 42 i 22, Lillard i CJ 0-12 za 3 poena, katastrofalni FG procenti. I opet je bilo blizu, na 1 posjed. Dok god su Aminu i Harkless dvocifreni, ova momčad može napatit svakog. Da ne govorim o boljoj klupi, pogotovo obrani koju igraju.

Ne kažem da je HOU bio na najvećoj mogućoj razini, al bogami njihov backcourt jest..

Ma kakav Noah aleme bgti, frajer nije igrao skoro nikako pola sezone. Brine radi čega? Dat će mu novi ugovor, pa ima 23 jbem ga.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 15:06

Lillard je napisao/la:btw šta me raduje za PO, jučer

HOU 19 trojki, POR 11, Harden i Paul 42 i 22, Lillard i CJ 0-12 za 3 poena, katastrofalni FG procenti. I opet je bilo blizu, na 1 posjed. Dok god su Aminu i Harkless dvocifreni, ova momčad može napatit svakog. Da ne govorim o boljoj klupi, pogotovo obrani koju igraju.

Ne kažem da je HOU bio na najvećoj mogućoj razini, al bogami njihov backcourt jest..

Ma kakav Noah aleme bgti, frajer nije igrao skoro nikako pola sezone. Brine radi čega? Dat će mu novi ugovor, pa ima 23 jbem ga.
Puno izvlacis iz jedne tekme, i to 2 ste kod kuce izgubili, a Portland je vrlo dobra ekipa kuci jos ovaj put na streak-u. Trebali su uzet da su ozbiljni. Ali haj nece se sa Raketama ni sastat.

Brine da je prosle sezone u Portlandu igro skoro 30 minuta, ove igra 26 sa smanjenom ulogom, valjda treba napredovat, a ne ici unazad.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2018, 15:11

Ma ne govorim za HOU i seriji s njima, nego više da gledam oćemo proć prvu ako bude protiv OKCa ili Spursa.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 15:12

Lillard je napisao/la:Ma ne govorim za HOU i seriji s njima, nego više da gledam oćemo proć prvu ako bude protiv OKCa ili Spursa.
Spurse mozda, ovo iako im se i Kawhi vrati ne moze ufatit formu. Okc je.ben matchup svima, bolje ih izbjec

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 21 mar 2018, 15:15

Da li je Adams upravo uspoređen sa Capelom aka DAJ za siromasne i Nurkicem teletinom zivom. Adams 24 godine ima, lagano moze postati top 5 centar lige.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 15:30

Sarmelino je napisao/la:Da li je Adams upravo uspoređen sa Capelom aka DAJ za siromasne i Nurkicem teletinom zivom. Adams 24 godine ima, lagano moze postati top 5 centar lige.
:rol:

Adams je dobar igrac a da se ne moze poredit sa Capelom vala slicni su, samo sto Capela nea RW da mu mora davat skokove zato Adams ganja sto vise ofanzivnih skokova, u cemu je vrlo dobar. Obojica nemaju neku ofanzivnu igru, defanzivno Adams snazniji, Capela brzi i bolji shot blocker. Jos Adams igra 5 minuta vishe, pa Capela sad ima sve brojeve bolje, zamisli sa jos +5 minuta.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 21 mar 2018, 15:34

alemsa je napisao/la:sad ima sve brojeve bolje, zamisli sa jos +5 minuta.
eh kad smo mi ovo govorili prije dvije godine za mvpa, ti opet govorio da je tvoj pokraden :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 15:37

Scof1eld je napisao/la:
alemsa je napisao/la:sad ima sve brojeve bolje, zamisli sa jos +5 minuta.
eh kad smo mi ovo govorili prije dvije godine za mvpa, ti opet govorio da je tvoj pokraden :mrgreen:
Kad? 2015? Ma kontekst je bio drugaciji, Brada sam igro, Black mu igro 20 minuta i odveo ih do drugog seeda ba pusti pricu suplju, gledaj sad brojeva Bradi kad ima ekipu, se.re po ljudima, pisha im po glavi, normalno da je lakse igrat u boljoj ekipi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 mar 2018, 15:39

Nurkic ima manji mpg jer nije igrao na nivou na kome se ocekivalo, al daleko od toga da je "podbacio", s druge strane Ed Davis igra najbolju kosarku u zivotu i moras covjeka nagradit, a i Collins takodjer igra fino i njih dvojica u paru jako dobro izgledaju i zbog toga su par tekmi oni zavrsili, a ne Nurkic... uglavnom, nebitna prica o mpg (pa ne igra 10 mpg, nego 26 mpg), dok POR pobjedjuje, sve je super

Nurkic ima 23, Capela 23, Adams 24, bolji je odbrambeni igrac od obojice i ima bolji skill set obojice, eh sada, kod Nurkica je stvar sto taj skill set mora usavrsavat, nije to jos na jednom ozbiljnom nivou, ali poenta price je da on taj skill set ima i kada tome dodas da on taj skill set moze dodatno povecat, tj naucit jos neke poteze, onda mozes dobit jednog fantasticnog igraca na oba kraja parketa

Nurkic nije igrac koji samo zakucava loptu i ubacuje zicere jbg... Nurkic u svom skill set-u ima igru na niskom postu (tu ne racunam zakucavanja i zicere), mid range, pnr, dakle to su stvari koje ima i koja mora usavrsit, nije sjajan u tome trenutno... igru licem prema kosu nema i nesto nisam optimistican da ce je imat, mada vidjao sam ga u odredjenim situacija da i to radi

ne znam sta nije istina u tome da Nurkic ima bolji skill set od obojice kao i to da su njih dvojica za razliku od Nurkica, klasicni vojnici sa jasno definisanom ulogom: budi oko obruca, zakucavaj loptu, pospremaj zicere, hvataj skokove itd

zaista cisto sumnjam da bi Adams i Capela cinili ovakvu razliku u POR kao Nurkic, tj imali toliki uticaj na igru, a s druge strane, Nurkic bi sigurno bio podjednako dobar kao oni u OKC, odnosno HOU, ako ne i bolji

reci za Nurkica da nema veliki potencijal, a frajer je imao podosta tekmi koje je izdominirao, samo jos kazite da to moze svaki prosjecan NBA centar lol... ne kontam potrebu za omalovazavanjem Nurkica, ali ok... svako ima svoje misljenje, samo treba razlikovat misljenje i idiotizam

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 21 mar 2018, 15:52

Ne gledam utakmice u velikoj mjeri kao i vi, ali nesto ne vidim da je bas toliko Nurkic ofanzivno i defanzivno bolji od ove dvojice. A kad se prica o potencijalu, treba definisati sta je to "veliki" potencijal za nekoga? Ja Nurka gotivim, ali ne vidim ga nekada kao nekog All star igraca ili slicno. Isto kao sto ne vidim ni Capelu i Adamsa. Mislim da su im plafoni slicni, a Nurkicev bi trebao biti i veci ako sredi glavu.. Ali ne pretjerano veci. A uostalom, citajuci tvoj upis ispade da se jedino Nurkic moze unaprijediti, a ova dvojica ne.

Inace, kolike su sanse da Nurkic uopste ostane u Portlandu? Nesto kontam da mu prosjecnije ekipe mogu ponuditi dosta vise kesa nego Portland. Npr. neki Netsi, Atlanta ili slicni.

I za kraj.. Nurkic je samim tim sto je dosao do toga da bude startni centar u jednoj PO ekipi NBA lige napravio ogromnu stvar. Sve iznad toga je samo bonus.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 21 mar 2018, 16:15

prije svega, niko nije rekao da je Nurkic "bas toliko" bolji od njih dvojice ofanzivno, cak niko nije rekao da je uopste bolji, vec da ima veci skill set, sto jeste istina, kao sto je istina da je svaki igrac bolji i opasniji kada ima veci skill set a ne manji, logicno... vec sam rekao, Adams i Capela su sjajni u toj ulozi koji imaju, cak bih rekao da oni u ovom momemntu kotiraju kao bolji igraci od Nurkica, al upravo zbog te uloge kakvu imaju, a koja je dosta jednostavnija od one koju ima Nurkic... zbog toga kazem da bi Nurkic izgledao podjednako dobro u toj ulozi u HOU i OKC, a defanzivno bi bio bolji jer je bolji defanzivni igrac od obojice i to mozes provjerit po statistickim parametrima itd

dalje, nema sanse da bi njih dvojica napravili u POR ono sto Nurkic radi, pa pogledajte gdje je odbrana POR rangirala prije dolaska Nurkica i gdje je rangirala u tih 20 tekmi prosle sezone i gdje rangira sada... Nurkic isporucuje 14 ppg sa svim manama koje ima ofanzivno, ali to je samo znak koliko dobar on moze biti na tom kraju parketa

za mene, Nurkic ima veci skill set od obojice, zapravo to je cinjenica i smatram da je bolji igrac od njih, a niko nije rekao da se Adams i Capela ne mogu unaprijedit generalno i razvit svoj skill set, ali zaista nece moci sve dok imaju ulogu kakvu imaju, jer je to jedna izuzetno limitirana uloga ili kako bih ja zargonski rekao, dva panja u napadu koji cekaju loptu na izvol'te!

Nurkic ima mnogo veci uticaj na igru POR, nego Adams i Capela na igru OKC, odnosno HOU

DzoniInglis
Kontakt:

Post Postao/la DzoniInglis » 21 mar 2018, 16:33

Chinaglia je napisao/la:prije svega, niko nije rekao da je Nurkic "bas toliko" bolji od njih dvojice ofanzivno, cak niko nije rekao da je uopste bolji, vec da ima veci skill set, sto jeste istina, kao sto je istina da je svaki igrac bolji i opasniji kada ima veci skill set a ne manji, logicno... vec sam rekao, Adams i Capela su sjajni u toj ulozi koji imaju, cak bih rekao da oni u ovom momemntu kotiraju kao bolji igraci od Nurkica, al upravo zbog te uloge kakvu imaju, a koja je dosta jednostavnija od one koju ima Nurkic... zbog toga kazem da bi Nurkic izgledao podjednako dobro u toj ulozi u HOU i OKC, a defanzivno bi bio bolji jer je bolji defanzivni igrac od obojice i to mozes provjerit po statistickim parametrima itd

dalje, nema sanse da bi njih dvojica napravili u POR ono sto Nurkic radi, pa pogledajte gdje je odbrana POR rangirala prije dolaska Nurkica i gdje je rangirala u tih 20 tekmi prosle sezone i gdje rangira sada... Nurkic isporucuje 14 ppg sa svim manama koje ima ofanzivno, ali to je samo znak koliko dobar on moze biti na tom kraju parketa

za mene, Nurkic ima veci skill set od obojice, zapravo to je cinjenica i smatram da je bolji igrac od njih, a niko nije rekao da se Adams i Capela ne mogu unaprijedit generalno i razvit svoj skill set, ali zaista nece moci sve dok imaju ulogu kakvu imaju, jer je to jedna izuzetno limitirana uloga ili kako bih ja zargonski rekao, dva panja u napadu koji cekaju loptu na izvol'te!

Nurkic ima mnogo veci uticaj na igru POR, nego Adams i Capela na igru OKC, odnosno HOU
Tako je. Je*i me ako Ed Davis ne bi mogao sad iz ovih stopa igrat njihove uloge na barem približnom nivou. Jednostavno tu nema velike filozofije, napravi jedan blok i sjuri se dole na alley oop.
Jedina stvar što su na većoj cijeni su njihove nenormalne fizikalije, plus napumpane statistike u tim uskim okvirima igre. Eto naprimjer sinoć Capela stavi na poster Nurka i prosječan pratioc NBA će misliti da ga je pojeo u međusobnom dvoboju, a neće ni pogledat da su mu to bili maltene jedini poeni na utakmici.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 16:34

Nurkic je bolji ofanzivno, dosta bolji passer i ima sut coj'k, ovi jedva slobodna pogadjaju kamoli sta drugo, medjutim u praksi cinjenica je da se Nurkicu uloga smanjila za razliku od prosle sezone, ukljucujuci minutazu, prosle sezone je cesto imo loptu na vrh reketa pa pravio play, sad rijetko, sve je coj'ku opalo, iz kojeg razloga zna Portland. Dok se Capeli sve povecava iz sezone u sezonu, Capela sa dosta manjim USG% ima dosta bolji PER recimo

DzoniInglis
Kontakt:

Post Postao/la DzoniInglis » 21 mar 2018, 16:38

alemsa je napisao/la:Nurkic je bolji ofanzivno, dosta bolji passer i ima sut coj'k, ovi jedva slobodna pogadjaju kamoli sta drugo, medjutim u praksi cinjenica je da se Nurkicu uloga smanjila za razliku od prosle sezone, ukljucujuci minutazu, prosle sezone je cesto imo loptu na vrh reketa pa pravio play, sad rijetko, sve je coj'ku opalo, iz kojeg razloga zna Portland. Dok se Capeli sve povecava iz sezone u sezonu, Capela sa dosta manjim USG% ima bolji PER recimo
Bolji je i defanzivno jarane, po svim statistikama.
A smanjila se minutaža i jer Portland ima 6 nekih centara. Treba i to uzeti u obzir.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 mar 2018, 16:41

DzoniInglis je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Nurkic je bolji ofanzivno, dosta bolji passer i ima sut coj'k, ovi jedva slobodna pogadjaju kamoli sta drugo, medjutim u praksi cinjenica je da se Nurkicu uloga smanjila za razliku od prosle sezone, ukljucujuci minutazu, prosle sezone je cesto imo loptu na vrh reketa pa pravio play, sad rijetko, sve je coj'ku opalo, iz kojeg razloga zna Portland. Dok se Capeli sve povecava iz sezone u sezonu, Capela sa dosta manjim USG% ima bolji PER recimo
A smanjila se minutaža i jer Portland ima 6 nekih centara. Treba i to uzeti u obzir.
Navedi te statistike po kojim je bolji defanzivno.

Ma kojih centara Ed Davis da mu pravi konkurenciju? Pls.

Jeste potencijal nea price medjutim ne napreduje za sad

DzoniInglis
Kontakt:

Post Postao/la DzoniInglis » 21 mar 2018, 16:58

alemsa je napisao/la:
DzoniInglis je napisao/la:
Navedi te statistike po kojim je bolji defanzivno.

Ma kojih centara Ed Davis da mu pravi konkurenciju? Pls.

Jeste potencijal nea price medjutim ne napreduje za sad
Evo izađe mi ovo npr, neki dan sam i na redditu našao graf gdje je isto među najboljim defanzivnim centrima.
https://www.espn.com/nba/statistics/rpm ... position/9

A napreduje, ne znam šta se očekuje od čovjeka koji igra prvu kompletnu sezonu. Do nove godine su mu dali šansu da proba nešto više, vrtili su napade kroz njega, vidjeli da još nije spreman za taj nivo, i nakon nove godine u ovoj svojoj ulozi je jedan od boljih startnih centara lige. Normalno, nije elita, ali viša srednja klasa svakako jeste.
Mora se uzeti u obzir i da je skinuo nekih 20 kg, trebalo je i tu vremena da se mozak i tijelo prilagode na brzinu i manjak snage.
Mislim, nema potrebe sada ulaziti u prevelike rasprave, sigurno je da ima veći plafon od Capele koji usput igra cijelu minutu više po utakmici.
Ovo dokle je dogurao je već za svaki respekt i možemo samo da se nadamo da ćemo s njim konačno nešto uspjeti napraviti i na reprezentativnom nivou.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.