Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ništa od toga ne treba da nas zanima, imamo svoj cilj, nikakvo 'lajanje', saopštenja, kritike, probali smo to više puta i ostajali kratkih rukava.domorocki1921 je napisao/la:čitam čalanak na ovom portalu o svemirskom zrinjskom o strašnim krađama protiv njih,kako su šampioni svemira... Ovoj upravi zamjeram samo što ne "laje" kao slišković poslije i najmanjeg faula.. niko ne priča o radniku prošle sezone,pa gošku ove sezone,pa borcu ove sezone..pa ne pričaju kako smo unakaženi prošle sezone u suđenjima... GAZI ŽELJO
Uz to bih dodao kako se već priprema teren u slučaju da Želje bude prvak, tačnije već se počinje pričat da će ovo biti najneregularnija titula kako bi se diskreditovao Željin uspjeh. U suštili zaboli me qrac ne samo zato što mi je bitno da Željo bude prvak, već zato što dolazi od onih koji se godinama služe prljavim radnjama. A kakve će ih muke zadesit ako osvojimo titulu, biće uživanje čitati njihova kmečanje.Virtu4l je napisao/la:Mašinerija je krenula, biće još ovoga do kraja prvenstva, jer nikome osim nama nije u interesu da Željo postane prvak. Lažni mostarci imaju svu moguću logistiku koja im je potrebna, trenera koji se ponaša kao da je na Farmi, to nikome ne smeta, a kamoli da neki medij osudi to primitivno ponašanje, njihova službena lica napadaju sudije i delegate, naravno da ni to nikoga ne zanima.
I pored lakrdije sa GOŠK-om, cirkusa sa Radnikom, i svega što se dešava oko njih, naši objektivni mediji ih predstavljaju kao žrtve, a to neka je njima na čast. Biće Željo šampion, ove, naredne, ili neke druge godine, nebitno je kad, ali će biti, pojest ćete sva g0vna koja serete godinama. Napravićemo i Grbavicu, stvarati šampione kao i do sada, bićemo jedina svijetla tačka ovog sivila, ma kakvo sivilo, crnilo.
Samo podrška drugovi, ovo je mnogo više od titule, trofeja, ovo je borba protiv korumpiranog sistema, protiv onih koji su nam crtali linije protiv Širokog, onih koji se naslađuju našim neuspjesima.
Samo hrabro! Radnik mora pasti.
Vjeruj mi da mi je to posljednje na pameti, evo godinama se pišamo po njima, toliko da mi je već dosadilo, a kad je meni dosadilo zamisli onda dokle je došlo.braco je napisao/la:A kakve će ih muke zadesit ako osvojimo titulu, biće uživanje čitati njihova kmečanje.
Sve si rekao, nema se šta dodat. A ovo za Beusa je presmiješno postalo, pa evo ja koji sam iz zayebancije malo istraživao o tom frajeru sam našao sve i svašta, a kamoli kad bi se neko ozbiljniji posvetio ovom šta bi sve našao.Virtu4l je napisao/la:Vjeruj mi da mi je to posljednje na pameti, evo godinama se pišamo po njima, toliko da mi je već dosadilo, a kad je meni dosadilo zamisli onda dokle je došlo.braco je napisao/la:A kakve će ih muke zadesit ako osvojimo titulu, biće uživanje čitati njihova kmečanje.
Međutim ovo pretenciozno pisanje, apsolutno svaki put kad se desi nešto loše kod nas, mi već ide na neku stvar.
2014/15 - Najveći kriminal u istoriji fudbala, naravno da nije popraćen apsolutno niti jednom objavom, čak naprotiv, iskakali su iz paštete u pozitivnom kontekstu. Istraživačkog novinarstva nigdje? Pa to je poslastica za prave novinare, imaš jasnu situaciju, a tvoj je posao samo da sklopiš kockice. Imaš ljude koji otvoreno govore da je titula kupljena, da su se poklapale utakmice po par kola unaprijed, imaš funkcionere klubova koji o tome javno govore. Nakon toga imaš sumnjive transfere, raspad sistema u aktuelnom prvaku, krađu na svim mogućim nivoima, ali ne, to nikad nije bilo važno. Učešće klubova u Evropi? Možemo i o tome, naravno. Ponovo su pojedini iskakali iz paštete, pa čak i kad su poniženi u toj istoj Evropi, a Odina balavurdija je dobijala prostor na kapaljku, kakav crni Ferencvaroš ili Standard, ko su oni.
2015/16 - Razna previranja u Želji. Izvlačenje informacija iz naftalina, svi koji su otjerani iz kluba su bili ugledni sagovornici, od čistačice, igrača, do bivših funkcionera kluba, ratna atmosfera. Sagovornik je bio svako ko je imao i najmanji povod da kritikuje aktuelnu Upravu i Fudbalski Klub Željezničar, da ne kažem - pljuje. Tu smo ipak imali istraživačko novinarstvo, koje je izostalo u pasusu iznad, zamisli? Dvostruki aršini?
2016/17 - Velike promjene na Grbavici, gradnja stadiona, Željo na prvom mjestu... da, ispraćeno je, onoliko koliko se sad prati Krupa. Naravno, mudro se čekalo da vidimo šta će se desiti na kraju, jer gdje ćeš ih pljuvati, a oni budu prvaci, baš ne ide. Dešava se krađa protiv Radnika, naravno da se to počinje pratiti tek onda kada se svaki medij u državi počne baviti sa tim, a onaj koji bi najviše trebao ne pomišlja na to, jer ne daj Bože da se nekome zamjerimo.
2017/18 - Željo smjenjuje trenere, loše se ulazi u sezonu, i opet sve ispočetka. Penali za Želju su sumnjivi, bitni su i oni nedosuđeni protiv Želje, a penali za Zrinjski postaju bitni tek onda kad čitava država počne da bruji o tome, i oni protiv GOŠK-a, onaj nedosuđeni za Borac, kao i ranije onaj protiv Radnika. Kockar na klupi Zrinjskog je postao svakodnevnica na naslovnicama, to što on radi je super, nikome ne pada na pamet da povuče pitanje njegove suspenzije? Naravno da ne pada, bolje je napisati kako plemići imaju veliko srce i sami su u borbi protiv Želje i Saveza. Ipak, nikako da napišu ulogu Ivana Beusa i njegovu vezu sa ljudima u crnom.
Mogao bih ovako do zore, ali nema smisla. Pa ja prvi kritikujem ovu Upravu za sve što mi se ne sviđa, ne štedim ih ni najmanje, ali opet biram trenutke kada ću to da radim. Plus što se jasno vidi koliko se trude da poprave sve ono zbog čega smo ih kritikovali.
Virtu4l je napisao/la:Ne smiju o tome da pišu, jer znaju šta će im se desiti, a o Želji mogu komotno, jer ih iz Želje niko neće nazvati i pitati ih 'halo jesi li normalan, noge ću ti polomiti'.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.