FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1921 !
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921 ! » 18 sep 2010, 23:47

Kerla me večeras prijatno iznenadio , znao sam da je solidan stoper , ali večerašnjom igrom je samo potvridio sve to...zato se nadam da će ostati bar još godinu kod nas ...sad ćemo imati pravo jaku odbranu , biće konkurencije pa će svi dobro raditi :P
Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 18 sep 2010, 23:50

gollum je napisao/la:Lagano i pametno. Nema se nista posebno reci. Odlicne makazice Popovica. :)
Zasto je Osim "poludio" pred kraj utakmice, nije mi bilo jasno?
utakmica nidze veze 2 0 i jedni i drugi cekaju kraj jedva a sudac svaki start zuti karton za zelju

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 18 sep 2010, 23:51

Osim je otkrio zašto je bio veoma ljut:

„Popoviću je ovo bio drugi žuti karton. Ne radi se o tome. Poludio sam zbog lošeg suđenja. Sudija Kožul poništio nam je dva čista gola, a niko ne zna zbog čega. E, onda još počeo mahati kartonima…“, govorio je Osim.

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 19 sep 2010, 00:01

ma vala da je popovic Bogdom dobio treci :D covjek jadan slomi se od trcanja i truda ali kad ne zna ne zna dzaba sve :D

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 00:05

vjeran1987 je napisao/la:ma vala da je popovic Bogdom dobio treci :D covjek jadan slomi se od trcanja i truda ali kad ne zna ne zna dzaba sve :D
Pa asistirao je Saviću kod prvog, a imao i one makazice... Doduše, puno toga je lošeg napravio. :mrgreen:
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 19 sep 2010, 00:07

Samo kad Lazo jednom eksplodira pa bude najbolji strijelac premijer lige :mrgreen:

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 19 sep 2010, 00:12

bistrikboy je napisao/la:U prvom sasvim ok igra,u drugom nakon gola nista,sve u svemu pobjeda bez primljenog gola,odrzali prikljucak sa Borcem,idemo dalje,slijedeca stanica Mostar!

Kerla borben,Stana nije za beka ni lijevog ni desnog,Colici nista posebno,E.Colic imao sansu kod 0-0,Savic nesto dominantniji nego inace,Svraka izgubio kompas,Zeba majstor,Lazo k'o uvijek + asistencija,Mesic trom totalno,Rovcanin k'o uvijek,Visca zivahan,Perak malo igrao.Seha besposlen.
Nemam šta dodati na ovo, sve je rečeno! :D

Kada se "Mirkec" vraća?
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 19 sep 2010, 00:16

Kerla je fizickom snagom predominantan, samo ima poneki nerezonski potez pri dodavanju lopte i cesto uvali igraca a i nekad bezveze izbija, ali u duelu nema jaceg u ligi covjek ih trese samo tako...
Rovcanin i Popovic ne zna se ko je gori, ovaj prvi sav zbunjen nesto pokusava a lazo suvisno je ista reci pa covjeku kod svakog primanja 3-4 puta odskoci lopta, ali eto ovi poznavaoci fudbala ga gotive pa nebi da se svadjam, ali s ovakvim napadacima nas nema nigdje
Mesic u dosta slabijoj formi nego prosle sezone, ostalo sve standardno

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 00:21

Višća je bio dobar kada je ušao, imao je onih par šuteva sa 16-17 metara, ali Zeba je ponovo pokazao kakav je car. I gol je dobar, jest da se lopta odbila od igrača Drine.

drug

Post Postao/la drug » 19 sep 2010, 00:24

a sta je to mešić uradio večeras tetke vam?

Što se Laze tiče (moje mišljenje, ne mora se niko sloziti)...večeras je solidno odigrao, neko reče prebacio se na polušpica :D. Proigravao, asistirao Savicu, jednu pravo dobru loptu dao rovčaninu, koj ponovo puca u golmanov blizi ugao i pogadja stativu. **** ga, ćera Lazo :mrgreen:, nosa ih ko budale na ledjima ali fale golovi. Bice ih ABD, drugog nemamo. Rovčanin :shock: ne znam je li do pozicije koja i nije 100% njegova, ili je nesto drugo, ali večeras baš loše. Primi loptu, i kad očekuješ da uradi nešto na krilu s njom, on je vrati nazad. Kad ne očekuješ više ništa, on počne driblat i ode sve u pm. Ima fakat talenta i na pretek, ali **** ga

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 sep 2010, 00:44

Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 00:46

the scouser je napisao/la:Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Zar nije Zeba? Ono kada je promašio loptu na centaršut Čolića? Hmm, ja sam mislio da je Zeba?

Za sve ove godine...

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 19 sep 2010, 00:47

MinistaR je napisao/la:
the scouser je napisao/la:Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Zar nije Zeba? Ono kada je promašio loptu na centaršut Čolića? Hmm, ja sam mislio da je Zeba?

Za sve ove godine...
Zeba

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 sep 2010, 00:48

MinistaR je napisao/la:

Za sve ove godine...
Volej sa nekih 25 metara u prvom poluvremenu,nakon kornera ili ubacaja sa strane,smirio loptu,volej skolski,i onako lopta "uvrnuto" u raslje i golman je uhvati u ruke.Nisam dobro vidio koji je igrac.Ne znam da li na istu mislimo :mrgreen:
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 sep 2010, 00:51

Eh, to jeste Svraka. Ali ja sam mislio na onaj kada je Zeba na desetak metara od gola Drine mašio loptu, a onako pokušao je volejom zakačiti.

Imao je Višća dobar pokušaj, kada mu je Zeba kratko dodao iz kornera. Gađao gol, ali lopta zakačila jednog igrača i malo izand gola završila u korneru.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 sep 2010, 00:51

Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
Ako se nešto dramatično ne promjeni teško do bodova u gostima osim uz neku ludu sreću (go sa 25 metara ili neki ludi prekid). Ako ne uzmemo mrtvog Veleža onda smo fakat u rasulu.
Nije mi jasno kakvi su "problemi" sa Kerlom i Šehićem, a večeras oba odigraše- Ima li iko da da pravom informacijom presječe te priče oko njih?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 19 sep 2010, 02:03

čamac je napisao/la:Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
Ako se nešto dramatično ne promjeni teško do bodova u gostima osim uz neku ludu sreću (go sa 25 metara ili neki ludi prekid). Ako ne uzmemo mrtvog Veleža onda smo fakat u rasulu.
Nije mi jasno kakvi su "problemi" sa Kerlom i Šehićem, a večeras oba odigraše- Ima li iko da da pravom informacijom presječe te priče oko njih?
Ima druže, biće sutra na zvaničnom site-u, negdje prije podne pa pogledajte...Nikakva drama uglavnom, forumske pameti i kojekakve Borovine pišu gluposti. . .

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 19 sep 2010, 02:09

partibrejker1921 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
Ima druže, biće sutra na zvaničnom site-u, negdje prije podne pa pogledajte...Nikakva drama uglavnom, forumske pameti i kojekakve Borovine pišu gluposti. . .
kao sto sam i rekao nebi covjek pocinjao utakmicu od prve minute da nije potpisao i da se nije dogovorio sa klubom i osimom,znaci ima nas sajt kojem treba vjerovati

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 19 sep 2010, 02:17

Hvala na odgovoru, obradov'o si me pravo.
Je li nama danas rođendan ili sam ja u ove kasne sate malo prolup'o. Ako nisam, čestitam ga našem najvećem i najstarijem (od ovih važnijih) klubu. Najstariji pravi sarajlija sasvim sigurno. Uzdravlje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 19 sep 2010, 02:23

Ideju o osnivanju novog fudbalskog kluba, mladi željeznički radnik Dimitrije Dimitrijević, rođen i odrastao u centru grada na Mejtašu, u Čekaluši, predložio je već 1920. godine svom kolegi i prijatelju mašinovođi, Ludvigu Lepleu. Uz Stjepana Katalinića, oni formiraju inicijativni odbor, iz čijeg jezgra nastaje i prva uprava kluba, na čijem čelu se našao diplomirani inžinjer građavinarstva, Austrijanac po rođenju, Mađar po narodnosti, Hinko Tegzeš. U osnivanju svog kluba veliki doprinos dali su svi radnici Željeznica: kupljena je lopta, prva sportska oprema, treniralo se na vojnom vježbalištu Egzecirz, izrađena su i obilježja kluba, a djevojke igrača su na majcam izvezle lokomotivu – prvi grb kluba.
Ipak tadašnje društveno-političke okolnosti nisu išle na ruku osnivanju radničkog kluba. Ipak su i te administrativne prepreke prevladane te je Željezničar nakon višemjesečnog čekanja na molbu za prijem u Podsavez, uz uslov odigravanja dvije utakmice, primljen za punopravnog člana objavom u „Večernjoj pošti“ u ponedjeljak 19. septembra 1921. godine.

SRETAN RODJENDAN SVIM VJERNICIMA PLAVE VJEROSIPOVJESTI

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: TefalTava i 53 gosta.