FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kerla me večeras prijatno iznenadio , znao sam da je solidan stoper , ali večerašnjom igrom je samo potvridio sve to...zato se nadam da će ostati bar još godinu kod nas ...sad ćemo imati pravo jaku odbranu , biće konkurencije pa će svi dobro raditi 

Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !
utakmica nidze veze 2 0 i jedni i drugi cekaju kraj jedva a sudac svaki start zuti karton za zeljugollum je napisao/la:Lagano i pametno. Nema se nista posebno reci. Odlicne makazice Popovica.![]()
Zasto je Osim "poludio" pred kraj utakmice, nije mi bilo jasno?
Osim je otkrio zašto je bio veoma ljut:
„Popoviću je ovo bio drugi žuti karton. Ne radi se o tome. Poludio sam zbog lošeg suđenja. Sudija Kožul poništio nam je dva čista gola, a niko ne zna zbog čega. E, onda još počeo mahati kartonima…“, govorio je Osim.
„Popoviću je ovo bio drugi žuti karton. Ne radi se o tome. Poludio sam zbog lošeg suđenja. Sudija Kožul poništio nam je dva čista gola, a niko ne zna zbog čega. E, onda još počeo mahati kartonima…“, govorio je Osim.
-
- Kontakt:
ma vala da je popovic Bogdom dobio treci
covjek jadan slomi se od trcanja i truda ali kad ne zna ne zna dzaba sve 

Pa asistirao je Saviću kod prvog, a imao i one makazice... Doduše, puno toga je lošeg napravio.vjeran1987 je napisao/la:ma vala da je popovic Bogdom dobio trecicovjek jadan slomi se od trcanja i truda ali kad ne zna ne zna dzaba sve

Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Samo kad Lazo jednom eksplodira pa bude najbolji strijelac premijer lige 

- otpravnik_vozova
- Kontakt:
Nemam šta dodati na ovo, sve je rečeno!bistrikboy je napisao/la:U prvom sasvim ok igra,u drugom nakon gola nista,sve u svemu pobjeda bez primljenog gola,odrzali prikljucak sa Borcem,idemo dalje,slijedeca stanica Mostar!
Kerla borben,Stana nije za beka ni lijevog ni desnog,Colici nista posebno,E.Colic imao sansu kod 0-0,Savic nesto dominantniji nego inace,Svraka izgubio kompas,Zeba majstor,Lazo k'o uvijek + asistencija,Mesic trom totalno,Rovcanin k'o uvijek,Visca zivahan,Perak malo igrao.Seha besposlen.

Kada se "Mirkec" vraća?
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
-
- Kontakt:
Kerla je fizickom snagom predominantan, samo ima poneki nerezonski potez pri dodavanju lopte i cesto uvali igraca a i nekad bezveze izbija, ali u duelu nema jaceg u ligi covjek ih trese samo tako...
Rovcanin i Popovic ne zna se ko je gori, ovaj prvi sav zbunjen nesto pokusava a lazo suvisno je ista reci pa covjeku kod svakog primanja 3-4 puta odskoci lopta, ali eto ovi poznavaoci fudbala ga gotive pa nebi da se svadjam, ali s ovakvim napadacima nas nema nigdje
Mesic u dosta slabijoj formi nego prosle sezone, ostalo sve standardno
Rovcanin i Popovic ne zna se ko je gori, ovaj prvi sav zbunjen nesto pokusava a lazo suvisno je ista reci pa covjeku kod svakog primanja 3-4 puta odskoci lopta, ali eto ovi poznavaoci fudbala ga gotive pa nebi da se svadjam, ali s ovakvim napadacima nas nema nigdje
Mesic u dosta slabijoj formi nego prosle sezone, ostalo sve standardno
Višća je bio dobar kada je ušao, imao je onih par šuteva sa 16-17 metara, ali Zeba je ponovo pokazao kakav je car. I gol je dobar, jest da se lopta odbila od igrača Drine.
a sta je to mešić uradio večeras tetke vam?
Što se Laze tiče (moje mišljenje, ne mora se niko sloziti)...večeras je solidno odigrao, neko reče prebacio se na polušpica
. Proigravao, asistirao Savicu, jednu pravo dobru loptu dao rovčaninu, koj ponovo puca u golmanov blizi ugao i pogadja stativu. **** ga, ćera Lazo
, nosa ih ko budale na ledjima ali fale golovi. Bice ih ABD, drugog nemamo. Rovčanin
ne znam je li do pozicije koja i nije 100% njegova, ili je nesto drugo, ali večeras baš loše. Primi loptu, i kad očekuješ da uradi nešto na krilu s njom, on je vrati nazad. Kad ne očekuješ više ništa, on počne driblat i ode sve u pm. Ima fakat talenta i na pretek, ali **** ga
Što se Laze tiče (moje mišljenje, ne mora se niko sloziti)...večeras je solidno odigrao, neko reče prebacio se na polušpica

- the scouser
- Kontakt:
Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Zar nije Zeba? Ono kada je promašio loptu na centaršut Čolića? Hmm, ja sam mislio da je Zeba?the scouser je napisao/la:Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Za sve ove godine...
-
- Kontakt:
ZebaMinistaR je napisao/la:Zar nije Zeba? Ono kada je promašio loptu na centaršut Čolića? Hmm, ja sam mislio da je Zeba?the scouser je napisao/la:Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Za sve ove godine...
- the scouser
- Kontakt:
Volej sa nekih 25 metara u prvom poluvremenu,nakon kornera ili ubacaja sa strane,smirio loptu,volej skolski,i onako lopta "uvrnuto" u raslje i golman je uhvati u ruke.Nisam dobro vidio koji je igrac.Ne znam da li na istu mislimoMinistaR je napisao/la:Zar nije Zeba? Ono kada je promašio loptu na centaršut Čolića? Hmm, ja sam mislio da je Zeba?the scouser je napisao/la:Al' ona prilika Svrake cini mi se u prvom poluvremenu...volej poslije kornera...da je ono uslo,bio bi gol sezone 100%
Za sve ove godine...

Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
Eh, to jeste Svraka. Ali ja sam mislio na onaj kada je Zeba na desetak metara od gola Drine mašio loptu, a onako pokušao je volejom zakačiti.
Imao je Višća dobar pokušaj, kada mu je Zeba kratko dodao iz kornera. Gađao gol, ali lopta zakačila jednog igrača i malo izand gola završila u korneru.
Imao je Višća dobar pokušaj, kada mu je Zeba kratko dodao iz kornera. Gađao gol, ali lopta zakačila jednog igrača i malo izand gola završila u korneru.
Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
Ako se nešto dramatično ne promjeni teško do bodova u gostima osim uz neku ludu sreću (go sa 25 metara ili neki ludi prekid). Ako ne uzmemo mrtvog Veleža onda smo fakat u rasulu.
Nije mi jasno kakvi su "problemi" sa Kerlom i Šehićem, a večeras oba odigraše- Ima li iko da da pravom informacijom presječe te priče oko njih?
Ako se nešto dramatično ne promjeni teško do bodova u gostima osim uz neku ludu sreću (go sa 25 metara ili neki ludi prekid). Ako ne uzmemo mrtvog Veleža onda smo fakat u rasulu.
Nije mi jasno kakvi su "problemi" sa Kerlom i Šehićem, a večeras oba odigraše- Ima li iko da da pravom informacijom presječe te priče oko njih?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Ima druže, biće sutra na zvaničnom site-u, negdje prije podne pa pogledajte...Nikakva drama uglavnom, forumske pameti i kojekakve Borovine pišu gluposti. . .čamac je napisao/la:Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
-
- Kontakt:
kao sto sam i rekao nebi covjek pocinjao utakmicu od prve minute da nije potpisao i da se nije dogovorio sa klubom i osimom,znaci ima nas sajt kojem treba vjerovatipartibrejker1921 je napisao/la:Ima druže, biće sutra na zvaničnom site-u, negdje prije podne pa pogledajte...Nikakva drama uglavnom, forumske pameti i kojekakve Borovine pišu gluposti. . .čamac je napisao/la:Ma ova igra je dovoljna za ove levatske ekipe kakve su nam do sada dolazile. Vidjet ćemo kad dođe ko jači i još recimo povede. To će biti drama.
Hvala na odgovoru, obradov'o si me pravo.
Je li nama danas rođendan ili sam ja u ove kasne sate malo prolup'o. Ako nisam, čestitam ga našem najvećem i najstarijem (od ovih važnijih) klubu. Najstariji pravi sarajlija sasvim sigurno. Uzdravlje.
Je li nama danas rođendan ili sam ja u ove kasne sate malo prolup'o. Ako nisam, čestitam ga našem najvećem i najstarijem (od ovih važnijih) klubu. Najstariji pravi sarajlija sasvim sigurno. Uzdravlje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- samir_tm87
- Kontakt:
Ideju o osnivanju novog fudbalskog kluba, mladi željeznički radnik Dimitrije Dimitrijević, rođen i odrastao u centru grada na Mejtašu, u Čekaluši, predložio je već 1920. godine svom kolegi i prijatelju mašinovođi, Ludvigu Lepleu. Uz Stjepana Katalinića, oni formiraju inicijativni odbor, iz čijeg jezgra nastaje i prva uprava kluba, na čijem čelu se našao diplomirani inžinjer građavinarstva, Austrijanac po rođenju, Mađar po narodnosti, Hinko Tegzeš. U osnivanju svog kluba veliki doprinos dali su svi radnici Željeznica: kupljena je lopta, prva sportska oprema, treniralo se na vojnom vježbalištu Egzecirz, izrađena su i obilježja kluba, a djevojke igrača su na majcam izvezle lokomotivu – prvi grb kluba.
Ipak tadašnje društveno-političke okolnosti nisu išle na ruku osnivanju radničkog kluba. Ipak su i te administrativne prepreke prevladane te je Željezničar nakon višemjesečnog čekanja na molbu za prijem u Podsavez, uz uslov odigravanja dvije utakmice, primljen za punopravnog člana objavom u „Večernjoj pošti“ u ponedjeljak 19. septembra 1921. godine.
SRETAN RODJENDAN SVIM VJERNICIMA PLAVE VJEROSIPOVJESTI
Ipak tadašnje društveno-političke okolnosti nisu išle na ruku osnivanju radničkog kluba. Ipak su i te administrativne prepreke prevladane te je Željezničar nakon višemjesečnog čekanja na molbu za prijem u Podsavez, uz uslov odigravanja dvije utakmice, primljen za punopravnog člana objavom u „Večernjoj pošti“ u ponedjeljak 19. septembra 1921. godine.
SRETAN RODJENDAN SVIM VJERNICIMA PLAVE VJEROSIPOVJESTI