Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Schlager
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2018, 23:21

sviunapad1010 je napisao/la:Za sada najbolje ispucati 22 kola u prvom dijelu sezone i onda pocetak drugog dijela lige u martu.

Uvesti 1. i 2. ligu na nivou drzavnom po 10 klubova. 1 ispada 1 ulazi, predzadnji sa drugim razigrava za 1. ligu.
Ovo ce tesko prihvatiti iz RS jer gube mogućnost 100% ulaska jednog kluba iz RS svake godine ali bi se poboljšali i uslovi i sve sto se tiče fudbala u BiH.
U isto vrijeme savez da nađe model realan za poboljsanje infrastrukture, nacina ima ali upitno je ima li volje i zelje.
ni to mi se ne svidja,jer imas zimske pripreme i sve ostalo da bi odigrao samo 10 kola na proljece koji prodju dok trepnes..i opet u evrokupove ulazis teskih nogu i neuigran....uglavnom,ne cuh dobar argument protiv ovog skandinavskog modela..ustvari,ne cuh nikakav osim ovog “da to nesto valja to bi uveli srbi,slovenci,hrvati”...zasto mi jednom ne bi bili avangarda?....i da ne bude zabune,ne igra se tako samo u skandinaviji,vec u pola svijeta...irskoj,japanu,bjelorusiji,kini,usa,brazilu...a mi inamo vise razloga da igramo tako nego mboge od tih zemalja,uvjerili smo se svi pocev od utakmice bih-belgija do ove juce tragikomedije u mom gradu..cak i da se naprave travnjaci,ja opet ne vidim nijedan razlog da je sadasnji kalendar bolji za bh...

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 23:46

Schlager je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Za sada najbolje ispucati 22 kola u prvom dijelu sezone i onda pocetak drugog dijela lige u martu.

Uvesti 1. i 2. ligu na nivou drzavnom po 10 klubova. 1 ispada 1 ulazi, predzadnji sa drugim razigrava za 1. ligu.
Ovo ce tesko prihvatiti iz RS jer gube mogućnost 100% ulaska jednog kluba iz RS svake godine ali bi se poboljšali i uslovi i sve sto se tiče fudbala u BiH.
U isto vrijeme savez da nađe model realan za poboljsanje infrastrukture, nacina ima ali upitno je ima li volje i zelje.
ni to mi se ne svidja,jer imas zimske pripreme i sve ostalo da bi odigrao samo 10 kola na proljece koji prodju dok trepnes..i opet u evrokupove ulazis teskih nogu i neuigran....uglavnom,ne cuh dobar argument protiv ovog skandinavskog modela..ustvari,ne cuh nikakav osim ovog “da to nesto valja to bi uveli srbi,slovenci,hrvati”...zasto mi jednom ne bi bili avangarda?....i da ne bude zabune,ne igra se tako samo u skandinaviji,vec u pola svijeta...irskoj,japanu,bjelorusiji,kini,usa,brazilu...a mi inamo vise razloga da igramo tako nego mboge od tih zemalja,uvjerili smo se svi pocev od utakmice bih-belgija do ove juce tragikomedije u mom gradu..cak i da se naprave travnjaci,ja opet ne vidim nijedan razlog da je sadasnji kalendar bolji za bh...
Vrijeme je da se mijenja nešto jer ovako dalje je smiješno. Pred nama je sta ce biti ali ubrzo dabogda bilo sta.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 09 mar 2018, 08:35

moram priznati svidja mi se ismarov prijedlog... proljece-jesen je mozda tip takmicenja koji mnog asocira za sovjetski savez i na neka druga zastarjela vremena, ali kad pogledas na kavim terenima igramo na pocetku proljeca i krajem jeseni, muka mi bude...

samo ako bi se to ikad uvelo (nisam protiv) onda treba imati i plan B u slucaju da sistem vrati ponovo na jesen-proljece... tako je bilo u jugoslaviji isto...

poslije sezone 48/49 uveli su novi sistem, koji je trajao samo 3 godine, pa je vec nakon 1951. odluceno da se vrati jesen-proljece... tada je u 1952. igralo 12 timova u pslj, kao kod nas sad, i na kraju su na proljece 1952. odigrali cijelu sezonu... (ukupno 16 utakmica)...
45515

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 mar 2018, 08:40

Ako bi se igralo od treceg do jedanaestog mjeseca ne bi se dobilo puno. Kao da travnjak zna koji sistem se igra. Evo sad je treci mjesec i tereni su uzasni. Jedino bi se spasilo od onog uzasa druge polovice jedanaestog i igara u dvanaestom mjesecu. To ako bi se sta mijenjalo onda bi trebalo startati u cetvrtom mjesecu i zavrsiti do kraja desetog. Imali bi pauzu od pola godine i kome to odgovara? Sve nize lige su svakako amaterske, a za PL bi preko zime mogli organizirati dvoransko prvenstvo, tj. napravis pauzu nakon prvenstva, kasnije klubovi odrade kratke pripreme za to dvoransko, odrade i to prvenstvo i onda na pripreme u trecem mjesecu.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 09 mar 2018, 08:52

Vidim iznose se razni prijedlozi što se tiče natjecanja, ali po meni to uopće nije tako jednostavno uvesti kako se nekim ovdje čini. Ako bi se igralo kao što ovdje se piše od 3mjeseca pa do 10tog mjeseca, šta sa sezonom prije ? Da li bi se igrala kao i dosada pa da imamo nekih 4-5 mjeseci pauze pa da krene sve kako treba? Druga stvar po meni, liga bi def izgubila na draži, jer bi bila prevelika pauza u natjecanju, gdje se nebi igralo praktički 4-5 mjeseci, zavisi kad bi konkretni datumi bili početka i završetka a i samog sistema takmičenja. A još gora kombinacija mi je jesen/proljeće, gdje imaš praktički dvije veće pauze izmedju natjecanja...

Po meni je rješenje postepeno dizanje infrastrukture, i da Savez inzistira na tome, a ne kao dosada, trebaju reflektori, pa netrebaju pa ajde od sljedeće godine, pa kad dodje i ta slejdeća opet nekakva pomjeranja rokova itd. Fino da se crno na bijelo napiše npr. sljedeća sezona reflektori pod moranje, i nema ustupaka prema ikome, pa neznam za godinu mora određeni dio tribina biti natkriven itd itd, da bi se isto naglasilo da za par godina će doći tereni na red, i da klubovi imaju to u vidu... Po meni je to jedino rješenje i jedino tako ćemo ići naprijed kao LIGA, kao KLUBOVI koji se nesramote po europi, jer po ovim kaljužama teško je prikazati neku objektivnu kvalitetu koju možda i posjeduješ a nemožeš ništa kad je.bena lopta ide samo do prve lokve na terenu....
NK Široki Brijeg

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 mar 2018, 09:07

dugo nesto gluplje nisam procitao od toga da se kod nas uvede skandinavski model :lol:
Don't believe the hype.

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 09 mar 2018, 09:09

akisarajevo92 je napisao/la:dugo nesto gluplje nisam procitao od toga da se kod nas uvede skandinavski model :lol:
Navedi razlog zasto ako mislis da se po ovakvim terenima treba igrati onda ne znam

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 09 mar 2018, 09:22

Najbolji prijeslog je da se u novembru zavrsi prvi dio, ( 22 kola, a ne 18) a drugi dio na polovici marta, ili pocetkom marta (LZO i LZP). Velik je razmak al barem bi sigurno imao kvalitenije uslove. I to neka traje dok se ne steknu uslovi za smanjenje razmak. Nogometni savez bi trebao da se prodje reflektora i slicno, vec da se novac ulozi u travnjake, djaba ti reflektori kada ces igrati u kaljuzi. Postaviti neke ciljeve povodom travnjaka koji se moraju ispuniti da se igra PL.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 09 mar 2018, 09:28

Ma kakva skandinavija.
Zakon o sportu i privatizaciji je broj 1.
Onda da savez tacno odredi do kada tereni da se urade...do kada reflektori i td....Ja bi za sve -reflektori,tereni natkrivanje tribina dao 3 godine cuture.
Ko ne uradi izvoli druga liga.
Svaki rez je bolan a mi moramo prestati biti sentimentalni i traziti izgovore za sve....
Kosevo nije natkrivena tribina...cao. ...
Sloboda nije uradila teren...cao...
Koga boli imas nemas i kako....
Ako par klub uradi teren i reflektore i ne stigne nema za natkrivanje ok takvima pomognes kazes imate novi rok 1.5 god..
Ali on ne uraditi nista...Ma cvajtara
FK Sloboda Tuzla

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 09 mar 2018, 09:38

akisarajevo92 je napisao/la:dugo nesto gluplje nisam procitao od toga da se kod nas uvede skandinavski model :lol:
Isto. Što je najgore ozbiljno neki pričaju o tome. Napravi terene kako treba, uredi tribine, postavi reflektore i igraj.

saskend444
Kontakt:

Post Postao/la saskend444 » 09 mar 2018, 09:39

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 09 mar 2018, 10:00

slika

slika

jučerašnji trening GOŠK-a :tokralju:
slika

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 09 mar 2018, 10:01

koja ebena sramota. :crazy:
i kaze nema se para vremena, ma odma do starta iduce sezone nadjite pare i terene sredit pod broj 1. nemas uslovan teren dovidjenja prijatno igraj nizi rang.
sve se moze, al treba onda da lete glave nesposobnih nekompetentnih, podobnih, korumpiranih glavonja. tu je nas najveci problem ne samo u fudbalu, a ne finansije.
i ekipe isto, teren broj 1 pa onda pripreme u inostranstvu, pojacanja, i sve ostalo.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 09 mar 2018, 10:14

Ova zadnja slika nije GOŠK Gabela, nego GOŠK Dubrovnik 1919.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 09 mar 2018, 10:34

Idemo dalje ! Čišćenje terena u PL BiH!

slika

slika

slika

slika

I za kraj ide najbrži i najbolji travnjak lige :lol:

slika

slika

Vratimo se malo u realnost. Klubovi nam jedva preživljavaju a vi ovdje pričate o milionskim ciframa.

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 09 mar 2018, 10:39

problem je sto o odigravanju ili neodigravanju neke utakmice ne odlucuju suci koji imaju kakvog - takvog iskstva nego ljudi iz ureda ili kancelarija , tipa begić , pa i beus i slični , koji u životu ozbiljno lopte nisu igrali . da je poslušan sudac u srijedu ova bruka se ne bi odigrala , sumnjam da bi u četvrtak teren bio bolji ali mogli su recimo prebaciti utakmicu u krupu ...

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 09 mar 2018, 11:12

Naravno da se oko klubova svake godine vrte milionske cifre. Druga stvar je nacin raspodjele i ulaganja istih sredstava.
Nerealne zelje uprava, navijaca pa i igraca.
Pa se onda ulazi u dugove, ne zavrsavaju se u sustini kapitalne investicije koje trebaju dalje da prozvode novac.
Manje vise svi ovde kritikuju kupovine polovnih igraca, konstano se prica o proizvodnji i prodaji mladjih igraca, spominju se njihove plate, pripreme, sponzori,a nemamo postenog travnjaka u drzavi. To i jeste problem sve je nakrivo nasadjeno i poremeceno.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 09 mar 2018, 12:01

Privatizacija na nivou države, pa tek onda zahtjevanje teren, reflektora, natkrivanja tribina i ostalih potrebnih stvari.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

kontra
Kontakt:

Post Postao/la kontra » 09 mar 2018, 12:15

Ja pretpostavljam da je najveci pritisak da se utakmica odigra bio iz razloga sto bi se sve utakmice morale odgoditi , iz razloga sto se zadnja 2 kola moraju odigrati u istim terminima

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 mar 2018, 12:39

kontra je napisao/la:Ja pretpostavljam da je najveci pritisak da se utakmica odigra bio iz razloga sto bi se sve utakmice morale odgoditi , iz razloga sto se zadnja 2 kola moraju odigrati u istim terminima
Tocno, mada je bilo razloga za odgoditi sve. Al opet, imala je i UEFA takvih failova zbog 'moranja' kada su se zadnja kola igrala na ledu i debelom minusu, a sve da se ispostuju pravila i da bi bilo regularno.

N/FSBiH treba napraviti rez, postaviti ultimatum i izbaciti nekoga iz lige, tj. ne dati mu licencu. Kod nas se zahtjeva nesto sto imaju svi. Npr. te reflektore ce odgadjati dok ih svi ne budu imali. Kada ih svi imadnu uvest ce ih u pravilnik o licenciranju, a prvom novajliji u ligi ce progledati kroz prste i dati godinu dana da ih postave. Tako je sa svime, reflektore dajem samo kao primjer.

Sto se tice terena, ne znam koliko kod nas u Savezu ima strucnih ljudi koji bi mogli po lijepom vremenu procjeniti koliko teren moze izdrzati. Problem je sto je svaki teren k'o Wembley kad se dijele licence, a kad padne malo jaca rosa stvori se blato. Kamo srece da licenciraju stadione u drugom mjesecu nakon utakmice odigrane po jakoj kisi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.