Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Saltsity
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Saltsity » 08 mar 2018, 21:19

MortemHz je napisao/la:
Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Ovako necemo nikada naprijed.
Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.
Ma de ba.Samo udri.Svijet nam se smije u pm...
Nema kae vremena..digni kredit. ..moli opstinu trazi sponzora Ma koga boli k...
FK Sloboda Tuzla

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 21:21

bihuzur je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.

Obezbijedjen je novac za krovove na centralnoj tribini i vip tribini na zapadu do puta m-17, te stolice. U toku je akcija za vanjske wc-ove i sve ide po planu.

Normalno, u ovu pricu su se ukljucili navijaci rodjenih iz svih dijelova gdje ih ima, kao i prijatelji kluba i sponzori.
Velez i Slogu sam pomenuo kao klubove za koje mislim da bi bili u mogucnosti da to sami srede. :salut:
Ako misliš na Slogu Simin Han prvo moraju imati stadion gdje bi pravili teren :kafa:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 mar 2018, 21:22

@Gradonacelnik

Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 08 mar 2018, 21:28, ukupno mijenjano 2 puta.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 mar 2018, 21:22

Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opcine.

Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 08 mar 2018, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 21:23

MortemHz je napisao/la:
Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 08 mar 2018, 21:28

Zenzo je napisao/la:Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opicne.

Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Pomocni tereni u Tuzli su zacas uradjeni.Neka nadju koga briga ba.Para ima ali od lopova nemoze....Tusanj je JU...firma zasebna pa neka nadje i ulaze u sebe......Rekli za reflektore pa ko ne ispuni izbacuj. izbacuj ba....dvije god je dosta makar tereni da se urade. ..Kome pravi istok Jasmin...bolje da ulozio mil i po u teren....bo im beton majku.
FK Sloboda Tuzla

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2018, 21:31

Najgore je što mi uopšte nemamo nekog plana niti sam primjetio da je nekome u interesu da se stvari pomjere sa mrtve tačke. Funkcionišu po već utvrđenim šemama i samo se gleda gdje mogu koji dinar uzeti ispod ruke, od saveza, sudija, novinara, čelnih ljudi klubova, igrača pa čak i navijača. Jako teško je tu uraditi nešto dobro po BiH fudbal a posebno jer u upravnim tijelima lige sjede ljudi koji sa sportom imaju veze kao i ja sa origamijem. Njima je prioritet reprezentacija a ovo ostalo šta bude.

Naravno treba uvijek spomenuti pozitivne primjere kao na primjer Krupu, Mladost, koji iz malih sredina rade dosta dobre stvari. Svakako Željo kao lider ovih pozitivnih pomaka, Sarajevo sa kampom, Velež se "izgrađuje" da se tako izrazim, itd. Napomenuo bih još da u ligi federacije ima dosta klubova koji ulažu solidan novac u infrastrukturu i to će im se vremenom vratiti.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 08 mar 2018, 21:38

AlemC85 je napisao/la:@Gradonacelnik

Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Pare od UEFE se aktiviraju po završetku radova i klubovi su bili dužni osigurati sredstva za zemljane radove, a to je cca 1/3 vrijednosti, a to su osigurale lokalne zajednice ( i u Mostaru). Klub koji je mogao osigurati preostale 2/3 je i aplicirao u UEFine fondove za infrasrukturu.
Po završetku radova dobivaju te 2/3.
Znači klubovi 0 pfeninga.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2018, 21:47

sviunapad1010 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.
Pa jesam li ja Općina Centar **** ti sliku svoju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 mar 2018, 21:48

Saltsity je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opicne.

Pomocni tereni u Tuzli su zacas uradjeni.Neka nadju koga briga ba.Para ima ali od lopova nemoze....Tusanj je JU...firma zasebna pa neka nadje i ulaze u sebe......Rekli za reflektore pa ko ne ispuni izbacuj. izbacuj ba....dvije god je dosta makar tereni da se urade. ..Kome pravi istok Jasmin...bolje da ulozio mil i po u teren....bo im beton majku.
Slazem se ja ali jednostavno nema i nece biti, eto sto vama sjever jos nije zavrsen, istok Boga pitaj kada, teren ? Gdje je grad Tuzla, opcina, vlast da to plati ?

A sta ce mali Gosk, hoce li mjesna zajednica Gabela da im pravi stadion ?

Kosevo - Grbavica, grad Sarajevo, opstine nisu dali crno ispod nokta a sta ce tek manji gradovi, mjesta, sredine.
- Zeljeznicar -

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 08 mar 2018, 21:54

sviunapad1010 je napisao/la:
Gradonacelnik je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:@Gradonacelnik

Pare od UEFE se aktiviraju po završetku radova i dužni su bili osigurati sredstva za zemljane radove, a to je cca 1/3 vrijednosti, a to su osigurale lokalne zajednice ( i u Mostaru). Klub koji je mogao osigurati preostale 2/3 je i aplicirao u UEFine fondove za infrasrukturu.
Po završetku radova dobivaju te 2/3.
Znači klubovi 0 pfeninga.
Ma pusti ove iz vrapcica. Gdje ces dalje kad su prosle godine dobili pare od Federalnog ministarstva za izbjeglice. Oni su klub koji je dobio najvise para sa svih nivoa vlasti ubjedljivo. Samo sto su im njihovi ljudi u klubu to pokrali i doveli ih gdje su trenutno.
Nemam veze sa Velezom ali pratim desavanja u svim bh klubovima. Velez ti je "trenutno" kako ti kazes ispred Slobode jedno 5 godina. Upracam nedavno da su vratili 400 hiljada duga prema svim tuzbama. Nova uprava im je tu dvije godine a zastara ne moze preci tri sto znaci da se samo mogu pokrenuti procesi u periodu od godine prije njihovog dolaska mada je i njih malo jer su se svi odmah kao lesinari sjatili kad su im odblokirani racuni. Velez radi sjajan posao i ubrzo ce ti uzimat djecu iz kantona jer ce biti jedan od stabilnijih klubova u drzavi
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2018, 22:24

nisam bas bukvalno svaki post procitao,pa se izvinjavam ako je vec neko pomenuo...ali vrlo jaki argumenti za igranje lige po skandinavskom modelu (od marta do oktobra,novembra) su to sto bi evrokupove docekali u punoj takmicarskoj formi,a takodje klubovi bi imali izdatke za samo jedne pripreme,a ne dve kao dosada...ako tome dodamo da skoro svi imaju reflektore (zbog vrucina) i da bi travnjaci bili idealni,bas me zanima da li pobornici sadasnjeg sistema imaju tako jaka 3 argumenta da bi ostalo kao dosad?

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 08 mar 2018, 22:43

Schlager je napisao/la:nisam bas bukvalno svaki post procitao,pa se izvinjavam ako je vec neko pomenuo...ali vrlo jaki argumenti za igranje lige po skandinavskom modelu (od marta do oktobra,novembra) su to sto bi evrokupove docekali u punoj takmicarskoj formi,a takodje klubovi bi imali izdatke za samo jedne pripreme,a ne dve kao dosada...ako tome dodamo da skoro svi imaju reflektore (zbog vrucina) i da bi travnjaci bili idealni,bas me zanima da li pobornici sadasnjeg sistema imaju tako jaka 3 argumenta da bi ostalo kao dosad?
Ako svi budu imali reflektore,skandinavski model bi bio savršeno rješenje
SAMO ŠIROKI!

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 08 mar 2018, 22:45

since1948 je napisao/la:
Schlager je napisao/la:nisam bas bukvalno svaki post procitao,pa se izvinjavam ako je vec neko pomenuo...ali vrlo jaki argumenti za igranje lige po skandinavskom modelu (od marta do oktobra,novembra) su to sto bi evrokupove docekali u punoj takmicarskoj formi,a takodje klubovi bi imali izdatke za samo jedne pripreme,a ne dve kao dosada...ako tome dodamo da skoro svi imaju reflektore (zbog vrucina) i da bi travnjaci bili idealni,bas me zanima da li pobornici sadasnjeg sistema imaju tako jaka 3 argumenta da bi ostalo kao dosad?
i bez reflektora je, za nase uslove, savrsen.

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 08 mar 2018, 22:49

bihuzur je napisao/la:
since1948 je napisao/la:
i bez reflektora je, za nase uslove, savrsen.
A teško bez reflektora...
Kad u 8.mjesecu upekne naše sunce npr u Gabeli u 5-6 sati popodne ne bi se moglo izdržati na tribini,kamoli igrati po +40
SAMO ŠIROKI!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 08 mar 2018, 22:50

to ti nije nikakav kontraargument jer i ove godine,u ovom sistemu je borac igrao u gabeli 2 avgusta na plus 40

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 mar 2018, 22:54

Da je skandinavski model rješenje, vjerujte da bi Slovenci ili Hrvati igrali po tom sistemu, nismo mi prvi kojima je to naumpalo sigurno. Al' ljudi malo zasukli rukave i odradili terene i sad imaju pristojne uslove, Srbi isto tako.

Treba malo učiti od njih, mi iz tih država poznajemo samo Maribor, Dinamo, Hajduk, Rijeku, Vojvodinu, Zvezdu i Partizan, pa ima tu i drugih klubova iz mnogo manjih gradova nego što su npr Sarajevo, Mostar, Tuzla, Zenica ili BL pa imaju bolju infrastrukturu nego bilo koji naš tim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 08 mar 2018, 22:55

Raonffa je napisao/la:Da je skandinavski model rješenje, vjerujte da bi Slovenci ili Hrvati igrali po tom sistemu, nismo mi prvi kojima je to naumpalo sigurno. Al' ljudi malo zasukli rukave i odradili terene i sad imaju pristojne uslove, Srbi isto tako.

Treba malo učiti od njih, mi iz tih država poznajemo samo Maribor, Dinamo, Hajduk, Rijeku, Vojvodinu, Zvezdu i Partizan, pa ima tu i drugih klubova iz mnogo manjih gradova nego što su npr Sarajevo, Mostar, Tuzla, Zenica ili BL pa imaju bolju infrastrukturu nego bilo koji naš tim.
Samo prve 4 ekipe imaju bolju infrastukturu nego nasi ovamo. To je sve privid,donji dom HNL-a je ista kaljuža kao i naš. Ima i u nas ok terena(BP,Pecara,BB,Koševo,Krupa,Doboj Kakanj) samo što svijet uvijek obiđu onakve slike kao iz BL ili Gabele. Srbi su još gori,ali kod njih je ionako sva pažnja na CZV i Partizanu.

@Schlager nisam ni mislio da je to neki argument protiv,bas suprotno,i ja podrzavam taj model
Zadnja izmjena: since1948, dana/u 08 mar 2018, 22:58, ukupno mijenjano 2 puta.
SAMO ŠIROKI!

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 08 mar 2018, 23:00

since1948 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Da je skandinavski model rješenje, vjerujte da bi Slovenci ili Hrvati igrali po tom sistemu, nismo mi prvi kojima je to naumpalo sigurno. Al' ljudi malo zasukli rukave i odradili terene i sad imaju pristojne uslove, Srbi isto tako.

Samo prve 4 ekipe imaju bolju infrastukturu nego nasi ovamo. To je sve privid,donji dom HNL-a je ista kaljuža kao i naš. Ima i u nas ok terena(BP,Pecara,BB,Koševo,Krupa,Doboj Kakanj) samo što svijet uvijek obiđu onakve slike kao iz BL ili Gabele
ja sam napisao da je najbolje PRIVREMENO rjesenje. npr na 5 godina, tako da klubovi imaju vremena srediti terene. mada ne vidim problem ni da ostane tako, kao sto slager napisa bar necemo bacati pare na ekstra pripreme, bice nam ekipe u punoj formi pred europu itd.
@since1948, i ovako se igra u julu i augustu

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 23:07

Za sada najbolje ispucati 22 kola u prvom dijelu sezone i onda pocetak drugog dijela lige u martu.

Uvesti 1. i 2. ligu na nivou drzavnom po 10 klubova. 1 ispada 1 ulazi, predzadnji sa drugim razigrava za 1. ligu.
Ovo ce tesko prihvatiti iz RS jer gube mogućnost 100% ulaska jednog kluba iz RS svake godine ali bi se poboljšali i uslovi i sve sto se tiče fudbala u BiH.
U isto vrijeme savez da nađe model realan za poboljsanje infrastrukture, nacina ima ali upitno je ima li volje i zelje.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.