Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Dzeko je postavio rekord 50+ golova u 3 najjace lige igrajuci za Wolfsburg, City, Romu...nije to ucinio igrajuci za Bayern, United pod Fergusonom, Juventus, Real, PSG i sl.timove.
Time ovaj rekord jos vise dobija na vaznosti.
Edin nije kloc, kloc i idiot je onaj koji ga tako naziva i psuje mu...i ne samo njega, vec bilo kojeg reprezentativca! A onaj ko bi od njega pravio kult licnosti je kloc nad klocovima, pomnozeno sa milion!
Time ovaj rekord jos vise dobija na vaznosti.
Edin nije kloc, kloc i idiot je onaj koji ga tako naziva i psuje mu...i ne samo njega, vec bilo kojeg reprezentativca! A onaj ko bi od njega pravio kult licnosti je kloc nad klocovima, pomnozeno sa milion!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.
Edin Džeko i Damir Džumhur su najbolji sportisti koje je ova država ikad imala, uz dužno poštovanje ali dvojica su pravili rezultate na najvećoj sportskoj sceni.
Edin Džeko i Damir Džumhur su najbolji sportisti koje je ova država ikad imala, uz dužno poštovanje ali dvojica su pravili rezultate na najvećoj sportskoj sceni.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Treba ga tretirati kako zasluzuje, a pametan covjek zna sta zasluzuje neko/nesto sto ti se desi jednom ili ni jednom u sto godina.DrFilgud je napisao/la:Ma ne treba sad ni praviti kult licnosti od Dzeke, ni od bilo koga.
Vidim da ga ovdje neki tretiraju kao bozanstvo, ne ide ni to.
Ovo je fudbal, normalno je da se igrac proziva , kada ne igra kako se ocekuje.
Naravno , ne treba ici u krajnost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Unofficialpage je napisao/la:Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Koji su bolji sportisti od ove dvojice? Koje to pravio veće rezultate na najvećoj sportskoj sceni?keno83 je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
dzeko ok, al ovaj drugi, neda mi se ni pisat, jedan Tuka jedan Salihamidzic koji je veci sportista i od prvog, jedan Teletovic, Nurkic, i jos hejbet njih su pravili vece rezultate od tog tenisera, koji nije nikad nista specijalno uradio, da bi ga stavljao uz bok Dzeki, izmedju njega i dzeke imas bar metar prostora da upisujes imena boljih i uspjesnijih.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam koliko pratiš tenis ali ATP titule su sami svjetski vrh što se tenisa tiče. Znači nema dalje, mnogo veća imena od Damira nemaju puno više ATP titula. Ništa specijalno TOP 30, 2 ATP titule? Uz Džeku najveći sportista ove države.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Hajd evo da ti obrazlozim redom:DrFilgud je napisao/la:Torres je u Atleticou i Liverpoolu bio vrhunski, Chelsea ga platio preko 50 mil.Wolffire je napisao/la: Brate uz duzno postovanje Drogba, Eto, Tores, Lukaku ako su ti sinonim za top 5 a Dzeko nije onda jbg. Pogotovu ova zadnja dva. Jedan se proslavio jednu sezonu u Liverpoolu drugi jos se nije dokazao nesto aman.
Lukaku je tek poceo, a puno uradio...i jedan i drugi su u Premiershipu pokazali vise od Dzeke.
Ali nema veze, nisam spomenuo Benzemu, Higuaina, Cavanija, Villu, Costu koji , ako nisu bolji, nisu ni losiji od Dzeke.
Tesko ces i u jednoj objektivnoj listi, naci Dzeku medju prvih 10, kamoli medju 5 centarfora.
Mozda one godine u Wolfsburgu, kada je briljirao.
Mislim, za mene je najbolji svih vremena, ali to je subjektivno.
EDIT: Evo vidim da je prosle godine bio deseti centarfor, po renkingu za zlatnu loptu.
To sto je neko za nekog dao 50 mil nije garant da je bolji. Torres je u Atletiku igrao dobro ali nije imao bog zna kakvu statistiku. 2003/04 je dosao do brojke 20 golova. Prva sezona u Poolu odlicna ostalo sve prosjek ali treba iskren biti i reci da je imao problema sa povredama. Nakon dolaska u Celzi znamo svi sta se desilo. Nije ga vise bilo ni na mapi.
Reci ti meni zasto je ovaj bolji od Dzeke ali objektivno?
Lukaku tek dolazi na scenu. Osim zadnje sezone u Evertonu po statistici davao golova koliko i Dzeko u city-u. Sad u Manci izgleda oke ali ne sad nesto da mozes reci da je klasa za dzeku. Jer u njegovim godina Dzeko je bio najbolji strijelac Bundeslige sa osrednjom ekipom i bio proglasen najboljim mladim igracem iste.
Kosta isto tako ne vidim da je nesto napravio specijalno u odnosu na Dzeku.
Kavani jest jeb... dobar i konstantan za njeg i moze se reci da je top klasa. Ali vecina ovih koji spominjes nista nisu napravili specijalno u odnosu na Dzeku.
Meni je samo krivo sto se na forumu stalno vrte neka osporavanja vezano za njega kao da treba nesto dokazivati osoba koja je u dvije lige petice bio najbolji strijelac lige i dva puta nominovan za zlatnu loptu ( uzi izbor ). Moje misljenje je da je bio malo konstantniji i da je imao malo vise srece s klubovima da bi bez problema napravio jos puno vise ali i ovako pravit cemo ga od blata kad se oprosti.
Bez veze mi je da sad izgleda kao da ga osporavam, Dzeko je zvijer i nas najbolji sportas svih vremena.Wolffire je napisao/la: Hajd evo da ti obrazlozim redom:
To sto je neko za nekog dao 50 mil nije garant da je bolji. Torres je u Atletiku igrao dobro ali nije imao bog zna kakvu statistiku. 2003/04 je dosao do brojke 20 golova. Prva sezona u Poolu odlicna ostalo sve prosjek ali treba iskren biti i reci da je imao problema sa povredama. Nakon dolaska u Celzi znamo svi sta se desilo. Nije ga vise bilo ni na mapi.
Reci ti meni zasto je ovaj bolji od Dzeke ali objektivno?
Lukaku tek dolazi na scenu. Osim zadnje sezone u Evertonu po statistici davao golova koliko i Dzeko u city-u. Sad u Manci izgleda oke ali ne sad nesto da mozes reci da je klasa za dzeku. Jer u njegovim godina Dzeko je bio najbolji strijelac Bundeslige sa osrednjom ekipom i bio proglasen najboljim mladim igracem iste.
Kosta isto tako ne vidim da je nesto napravio specijalno u odnosu na Dzeku.
Kavani jest jeb... dobar i konstantan za njeg i moze se reci da je top klasa. Ali vecina ovih koji spominjes nista nisu napravili specijalno u odnosu na Dzeku.
Meni je samo krivo sto se na forumu stalno vrte neka osporavanja vezano za njega kao da treba nesto dokazivati osoba koja je u dvije lige petice bio najbolji strijelac lige i dva puta nominovan za zlatnu loptu ( uzi izbor ). Moje misljenje je da je bio malo konstantniji i da je imao malo vise srece s klubovima da bi bez problema napravio jos puno vise ali i ovako pravit cemo ga od blata kad se oprosti.
Ipak, po mom misljenju, ne spada u top 5 centarfora perioda u kom nastupa. Ali sta to ima veze, to su nijanse.
Smiješno je Damira Džumhura dovoditi u neku, pa i približnu ravan sa Edinom Džekom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko pratiš tenis ali ATP titule su sami svjetski vrh što se tenisa tiče. Znači nema dalje, mnogo veća imena od Damira nemaju puno više ATP titula. Ništa specijalno TOP 30, 2 ATP titule? Uz Džeku najveći sportista ove države.
Na nikad al bas.. prvo salihamidzic je trofejniji i jači sportista od dzeke i po posvećenosti i po rezultatima a dzumhur pa za njega je smiješno tvrditi to što govoriš. Znaš li ti sta je Tuka možda za obojicu Jordan licno
Al' kenjate braćo mila.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ako Džumhur ikada osvoji Grand Slam to onda može biti vrijednije od uloge Salihamidžića u Bayernu kada su osvojili Ligu prvaka ili vrijednije od statusa koji je Teletović imao u Evropi prije odlaska u NBA ili dvije titule u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope u kojoj je bio u timu sezone i šta sve ne. Znaš da je tad Španija bila "krema" košarke u Evropi.Unofficialpage je napisao/la:Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.
Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 06 mar 2018, 09:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Hahaha tacno tako,neki parkovi itd..al bilo je oke dok kisa nije pocela padatiVirtu4l je napisao/la:Znači bio si smješten negdje u gradu, a stadion zabačen, jelsedra je napisao/la:Dijamantu nas,zbog tebe sam se prosle nedjelje smrzavao na stadionu Olimpiko,pjesacio od hotela do stadiona 6 km jer taksija ni na vidiku noje bilo
![]()
Tako sam i ja nakon tekme protiv Chelsea, kroz neke šljivike i livade, tek nakon 2-3 kilometra stanem na neku autobusku kod Villa Borghese i sav slomljen uđem u prvi bus koji je naišao, sreća pa je išao na Termini stanicu.
Idem ponovo protiv Shakhtara, malo je reć' da jedva čekam.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nikakve šanse nema da je Tuka ispred obojice, prekratko je trajao, naravno ima još vremena da se vrati ali teško. Goffin koji je TOP 10 igrač ima 4 ATP titule, Dimitrov TOP 5 ima 8 ATP titula.keno83 je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko pratiš tenis ali ATP titule su sami svjetski vrh što se tenisa tiče. Znači nema dalje, mnogo veća imena od Damira nemaju puno više ATP titula. Ništa specijalno TOP 30, 2 ATP titule? Uz Džeku najveći sportista ove države.
Na nikad al bas.. prvo salihamidzic je trofejniji i jači sportista od dzeke i po posvećenosti i po rezultatima a dzumhur pa za njega je smiješno tvrditi to što govoriš. Znaš li ti sta je Tuka možda za obojicu Jordan licno
Damir sa GS titulom postaje najbolji bh sportista ikad i to ubjedljivo. Svi su ti imali odlične rezultate i bili vrhunski sportisti nisu bili među 30 najboljih igrača na svijetu. Mislim da naš narod ne zna koji je uspjeh uzeti dvije ATP titule, pogledaš neke vrhunske igrače koji su bili u TOP 5 igrača svijeta i vidiš da oni imaju 4-5 titula više tek tako vidiš koji je to uspjeh. Slično kao da u fudbalu dođemo do polufinala na EP, ako ikad uzme ATP 500 ili Masters titulu to će biti kao titula na tom EP.BenjooJutub je napisao/la:Ako Džumhur ikada osvoji Grand Slam to onda može biti vrijednije od uloge Salihamidžića u Bayernu kada su osvojili Ligu prvaka ili vrijednije od statusa koji je Teletović imao u Evropi prije odlaska u NBA ili dvije titule u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope u kojoj je bio u timu sezone i šta sve ne. Znaš da je tad Španija bila "krema" košarke u Evropi.Unofficialpage je napisao/la:Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- BenjooJutub
- Kontakt:
Jedno je u tenisu biti u TOP 30 igrača na svijetu a drugo u nogometu. Pogledaj samo kolike su oscilacije u tenisu što se tiče ATP liste, tako da Damirova 29. pozicija nije vrijednija od Džekine dvije nominacije za NAJBOLJEG igrača na svijetu.Unofficialpage je napisao/la:Nikakve šanse nema da je Tuka ispred obojice, prekratko je trajao, naravno ima još vremena da se vrati ali teško. Goffin koji je TOP 10 igrač ima 4 ATP titule, Dimitrov TOP 5 ima 8 ATP titula.keno83 je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Ne znam koliko pratiš tenis ali ATP titule su sami svjetski vrh što se tenisa tiče. Znači nema dalje, mnogo veća imena od Damira nemaju puno više ATP titula. Ništa specijalno TOP 30, 2 ATP titule? Uz Džeku najveći sportista ove države.
Damir sa GS titulom postaje najbolji bh sportista ikad i to ubjedljivo. Svi su ti imali odlične rezultate i bili vrhunski sportisti nisu bili među 30 najboljih igrača na svijetu. Mislim da naš narod ne zna koji je uspjeh uzeti dvije ATP titule, pogledaš neke vrhunske igrače koji su bili u TOP 5 igrača svijeta i vidiš da oni imaju 4-5 titula više tek tako vidiš koji je to uspjeh. Slično kao da u fudbalu dođemo do polufinala na EP, ako ikad uzme ATP 500 ili Masters titulu to će biti kao titula na tom EP.BenjooJutub je napisao/la:Ako Džumhur ikada osvoji Grand Slam to onda može biti vrijednije od uloge Salihamidžića u Bayernu kada su osvojili Ligu prvaka ili vrijednije od statusa koji je Teletović imao u Evropi prije odlaska u NBA ili dvije titule u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope u kojoj je bio u timu sezone i šta sve ne. Znaš da je tad Španija bila "krema" košarke u Evropi.Unofficialpage je napisao/la:Nije normalno da se iko proziva kad ga ne ide, ne može jedan dan biti najbolji, kralj, majstor... a drugi dan najgori, kloc, idiot... Konstruktivne kritike su uredu ali prozivke i ostalo nije.
Slično kao u ski skokovima, jedan Slovenac nikada neće reći da je Prevc zbog 2 uspješne sezone veći sportista od Dragića čak i prije osvojenog Eurobasketa bi prednost dali Dragiću koji nikada nije bio najbolji na svijetu a Prevc jeste.
dragi @uno, znas da tenis pratim kao i ti, te da se zajedno radujemo uspjesima dzumhura i basica.
Po tebi sad ispade da je mirza u top 3-4 sportiste BiH, ipak je uzeo atp titulu.
sta kazes, titula na atp 500 je vrijedna kao titula evropskog prvaka u fudbalu? nemoj bolan dalje, ljudi te nece ozbiljno shvatiti.
da, naravno da su amel tuka i edin dzeko veci sportisti od damira!.....isti taj amel tuka, koji nas je sve razocarao u zadnej dvije godine, prosle godine je imao najbolje vrijeme u evropi u svojoj disciplini!
Po tebi sad ispade da je mirza u top 3-4 sportiste BiH, ipak je uzeo atp titulu.
sta kazes, titula na atp 500 je vrijedna kao titula evropskog prvaka u fudbalu? nemoj bolan dalje, ljudi te nece ozbiljno shvatiti.
da, naravno da su amel tuka i edin dzeko veci sportisti od damira!.....isti taj amel tuka, koji nas je sve razocarao u zadnej dvije godine, prosle godine je imao najbolje vrijeme u evropi u svojoj disciplini!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Tačno je da nije isto, u fudbalu je veća konkurencija ali u fudbalu, iz ove države, je lakše u fudbalu biti uspješan nego u tenisu. Kudikamo su bolji uslovi i više se vodi računa o tome dok o tenisu se ne vodi skoro pa nimalo pažnje. Same Džekine titule u njemačkoj ili engleskoj ili bilo kojoj drugoj ligi i igrača, ako gledamo samo titulu nije veća od Damirovih titula. U fudbalu možeš imati titulu a da si skoro cijelo vrijeme bio na klupi a imaš titulu. Naravno, ovo sa Džekom je drugačije jer je on bio incijator tih titula, on ih je donosio, on je bio najbolji strijelac tih liga, individualni uspjesi su bili ogromni i on je bez premca prvi igrač bh sporta.BenjooJutub je napisao/la:Jedno je u tenisu biti u TOP 30 igrača na svijetu a drugo u nogometu. Pogledaj samo kolike su oscilacije u tenisu što se tiče ATP liste, tako da Damirova 29. pozicija nije vrijednija od Džekine dvije nominacije za NAJBOLJEG igrača na svijetu.
Slično kao u ski skokovima, jedan Slovenac nikada neće reći da je Prevc zbog 2 uspješne sezone veći sportista od Dragića čak i prije osvojenog Eurobasketa bi prednost dali Dragiću koji nikada nije bio najbolji na svijetu a Prevc jeste.
@babino nija Bašić još u toj konkurenciji, iako mu ta titula daje veliki broj bodova ali mora još biti konstantniji. Damirovi rezultati: TOP 30, 2 ATP titule, 3-4 polufinala, 1 finale, 4-5 pobjeda na TOP 10 igračima, ogromni uspjesi.
P.S. Neću više o ovome, nebitne stvari ipak je tema o Džeki.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Dobro vam rece ovaj gore, plaho kenjate...pa hajd da i ja malo.
Smijesno je stavljati u istu recenicu Damira i Edina, ali bas.
Damir je na ovom, hajmo reci zavidnom nivou tek 4 mjeseca ili koliko vec, gdje se na prste jedne ruke mogu nabrojati pobjede protiv igraca iz top 20, o top 10 da ne pricam... Tuka je takodjer kratko trajao.
Dzeko je na visokom nivou citavu deceniju, Salihamidzic takodjer bio.
Nek se Damke bar nekih 5 godina zadrzi u top30 pa mozemo govoriti o njemu kao jednom od najboljih.
Smijesno je stavljati u istu recenicu Damira i Edina, ali bas.
Damir je na ovom, hajmo reci zavidnom nivou tek 4 mjeseca ili koliko vec, gdje se na prste jedne ruke mogu nabrojati pobjede protiv igraca iz top 20, o top 10 da ne pricam... Tuka je takodjer kratko trajao.
Dzeko je na visokom nivou citavu deceniju, Salihamidzic takodjer bio.
Nek se Damke bar nekih 5 godina zadrzi u top30 pa mozemo govoriti o njemu kao jednom od najboljih.