Leeds United Football Club

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

mexy_whites
Kontakt:

Re: Leeds United Football Club

Post Postao/la mexy_whites » 28 avg 2010, 18:06

Watford - Leeds 0-1 full time!! :)

Vrlo tesko gostovanje na kojem smo uspjeli pobijediti danas veoma solidnog domacina. Strijelac za Leeds je bio Richard Naylor nakon kornera u 6. minuti. Imali smo ranu dominaciju u utakmici i mozda smo mogli voditi i vecim rezultatom no kako je poluvrijeme odmicalo Watford je preuzimao inicijativu. U drugom poluvremenu podjednaka tekma, prilike na obje strane al promjene nije bilo. Za Leeds je debitirao McCormack, usavsi u igru oko 70. minute. Cudi me da Somma nije dobio sansu no nema veze....Bitno je da smo uknjizili nova 3 boda s kojima cemo se pomjeriti na tabeli sa 9. na 7. mjesto. :)

Watford: Loach, Doyley, Taylor, Mariappa, Hodson, Eustace, McGinn (Buckley 64), Cowie, Mutch, Deeney Sordell. Subs: Gilmartin, Henderson, Bennett, Jenkins, Walker, Bryan,

Leeds: Schmeichel, Connolly, Naylor, Collins, Bessone (Hughes 46), Sam (Gradel 60), Howson, Kilkenny, Johnson, Becchio, Watt (McCormack 70) . Subs: Bruce, Higgs, Clayton, Somma.

Referee: J Linington

Booked: Watt, Howson, Schmeichel (Leeds)

Att: 14.039 (2199 Leeds)
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 avg 2010, 02:44

Gol Naylora i par sansi domacih...
Side before self

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 29 avg 2010, 09:58

vidim pobjeda cim ja srecu pozelim odma 3 boda :D :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 31 avg 2010, 16:01

Simon Grayson je izjavio da ce biti aktivan u posljednjem danu prelaznog roka i ocito to opravdava. Doveli smo danas Ramona Nuneza koji je bio probi no potpisao je short-term deal u kojem ce se moci dokazati struci i zasluziti duzi ugovor. Klub je takođe dogovorio odstetu sa Cityem za prelazak Adama Claytona tako da se s njim trenutno vode pregovori oko ugovora. Ocekuje se dolazak jos jednog ili dva igraca kako sam shvatio Graysona, kao i odlazak par igraca koji su na transfer listi, naravno ukoliko stigne ponuda.
Side before self

Skeja888
Kontakt:

Post Postao/la Skeja888 » 31 avg 2010, 18:22

Evo da malo raja vidi o čemu se radi :D

We Are Leeds

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 sep 2010, 02:26

Skeja888 je napisao/la:Evo da malo raja vidi o čemu se radi :D

pa nije los ako je suditi prema klipu :D

valjda vam donese kvalitetu
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 02 sep 2010, 19:16

Ma Nunez zmaj....samo je pitanje hoce li se prilagoditi na engleski nogomet...
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 11 sep 2010, 04:42

Leeds United - Swansea 11.09.2010. 16:00 Elland Road

Igramo 5. ligasku utakmicu sezone na domacem terenu protiv vrlo dobro tima Swansea koji je prosle sezone u Championshipu zavrsio na 7. mjestu. Radi se o jako uigranoj ekipi sa kvalitetnim Brandanom Rodgersom na klupi i sa nekoliko vrlo dobrih pojedinaca na terenu. Iako imaju dobru kolektivnu igru ja bih istakao da bi sutra najopasniji po Leedsov gol mogao biti mladi winger Sinclair koji je dosao iz Chelseaja kao i D.Cotterill bivsi igrac Wigana. Oni su pruzali dosta dobre partije u dosadasnjem dijelu sezone i Rodgers mnogo od njih ocekuje na Ellandu. Srecom na teren zbog suspenzije nece istrcati Darren Pratley, ponajbolji igrac Swansea zadnjih sezona kao i vrlo kvalitetni Ferrie Bodde i Angel Rangel(obojicu pokusavao dovesti Maritnez u Wigan) koji su povrijeđeni pa stoga ce gosti biti oslabljeni mada i pored toga imaju odlican tim. Sto se nas tice, potpisali smo prije 2 dana Amdia Fayea bivseg igraca Stokea no ne ocekuje se da ce on startati sutra. Ross McCormack bi opet trebao poceti s klupe, a Grayson ce na teren najvjerovatnije poslati isti tim kao i protiv Watforda. Robert Snodgrass, Billy Paynter i Ben Parker su jos uvijek povrijeđeni.
Nadam se da cemo dobiti ovu tekmu jer nas u sljedecoj sedmici cekaju dva vrlo teska komsijska derbija u Yorkshireu protiv Barnsleya i protiv Doncastera(utorak i petak).
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 12 sep 2010, 11:24

Leeds - Swansea 2-1 Full time

LEEDS 2 (Johnson 55, Becchio 63), SWANSEA 1 (Dobbie 13)

United: Higgs, Connolly, Naylor, Collins, Bessone, Gradel, Howson, Kilkenny (McCormack 79), Johnson, Becchio (Somma 86), Watt (Gradel 56). Subs: Brown, Bruce, Clayton, Hughes, McCormack.

Swansea: De Vries, Tate, Williams, Monk, Taylor, Orlandi (Allen 69), Cotterill, Gower, Sinclair, Dyer, Dobbie. Subs: Lopez, Kuqi, Serran, Cornell, Richards, Thomas, Van Der Gun

Referee: G Hegley

Bookings: Connolly (Leeds), De Vries (Swansea)

Att: 26,453

Treca pobjeda u nizu u Championshipu sa kojom smo ostali na 6. mjestu ali i bodovno izjednaceni sa Burnleyem i Millwallom na 4. odnosno 5. mjestu. Solidna utakmica Leedsa pogotovo u drugom poluvremeenu kada smo i preokrenuli rezultat. Swansea je vrlo dobra ekipa sto su pokazali prethodne dvije sezone u 2. ligi ali i juce na Ellandu no nisu mogli do bodova. Vrlo bitna moral-boosting pobjeda Leedsa pred dva gostujuca Yorkshire derbija protiv Barnsleya i Doncastera.
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 14 sep 2010, 22:33

5-1 od Barnsleya.....oj igraca **** im mater retardiranu....7000 hiljada navijaca doslo i oni petardu prime....hej koji invalidi....
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 16 sep 2010, 23:44

Doncaster Rovers - Leeds United 17.09.2010. 20:45 Keepmoat Stadium

Sutra nas ocekuje vrlo teska utakmica protiv Doncastera koji je odlicno otvorio ovu sezonu i nalazi se na 4. mjestu. Kod kuce imaju 2 pobjede i remi i igraju odlican fudbal. Imaju po meni najboljeg managera lige koji je uspio izgraditi respektabilnu momcad za 2. ligu. Najopasniji ce biti napadac Billy Sharp i James Coppinger koji je u utorak protiv Norwicha postigao hat trick. Mi smo izgubili 5-2 u utorak uz uzasnu igru tako da ce Grayson mijenjati. Ocekujem da startaju Snodgrass i Nunez ili Faye ali i Paynter da dobije koji minut. Nadam se da ce i Somma igrati u napadu.
Nadam se barem bodu iz ove tekme nakon katastrofe u proslom kolu. Prenos ima na sportklub srbija direktno. ;)
Side before self

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 17 sep 2010, 21:44

Stvarno šteta što nismo gol dali, poluvrijeme 0:0, na naše prečke (i stative) sam se već i navikao pa mi ona Somme nije teško pala, ali je on morao kasnije zabiti nakon sjajnog dodavanja Johnsona i zaista šteta zbog toga. Mogao je i sudija na početku svirati penal nakon one trostruke ruke, ali ajde nadam se da ćemo ga zabiti u nastavku jer smo ipak nešto bolji.

No opet, na drugoj strani, strah me i da ga ne primimo jer mi zadnja linija i dalje djeluje poprilično nesigurno, pogotovo nakon ubačaja iz slobodnih i kornera, a i trebalo se puno bolje reagovati kada smo dopustili onom njihovom da neometano šuta sa dvadesetak metara, sva sreća pa nas je stativa spasila. Ma ipak mislim da imamo priliku za pobjediti, pa nek nam je sretno u nastavku... 8-)

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 17 sep 2010, 23:37

Solidno izdanje, mogli smo lako do pobjede. Bilo je lijepo gledati neke igrace koji nisu imali puno sanse za igrati ove sezone i mislim da ce Grayson biti zadovoljan.
Sad na slijede dvije domace utamice koje moramo dobiti da se odrzimo u gornjem dijelu tabele.
Side before self

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 sep 2010, 21:29

Protiv Donsa ste morali dobiti s obzirom na igru. Trebalo je biti barem 2:0 ali jbg nije htjela lopta u gol (mada je jedna i usla ali posteno ponisteno).
★★★

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 23 sep 2010, 14:29

Leeds United je posudio McCartneya iz Sunderlanda na mjesec dana. Veoma dobar lijevi bek koji bi trebao debitovati vec u subotu protiv Sheffielda na Ellandu.

http://theworldgame.sbs.com.au/england- ... -McCartney
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 24 sep 2010, 19:01

Leeds - Sheffield - Elland Road 25.09. 16:00

Treci uzastopni jorkširski derbi Uniteda u kojem se nadam da cemo doci do prve pobjede. McCartney bi trebao startati na lijevom boku umjesto Whitea i sigurno ce biti jako dobro pojacanje za klub jer se radi o odlicnom igracu. Ostali igraci koji su igrali protiv Doncastera ce vjerovatno startati osim McCormacka koji je zaradio laksu ozljedu pa je upitan. Sheffield dolazi na Elland nakon sretne pobjede na Portsmouthom i sigurno su koliko toliko podigli samopouzdanje nakon sokantnog poraza na Bramal Laneu protiv Scunthorpea u prosli utorak. Nadam se da cemo ostvariti pobjedu jer smo bolja ekipa od gostiju koje vode bivsi igrac Leedsa Gary Speed. Za tekmu je rasprodato preko 35 000 ulaznica tako da ce stadion biti pun sto je naravno fantasticno.
Side before self

Skeja888
Kontakt:

Post Postao/la Skeja888 » 25 sep 2010, 07:53

Mozda i Nunez upadne u prvih 11, al svakako i s klupe može biti od pomoći. Trebala bi to bit pobjeda svakako :)
We Are Leeds

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 25 sep 2010, 18:06

Leeds - Sheffield 1-0 full time

Att: 33.622

Pobjeda protiv velikog rivala pred zaista odlicnim navijacima koji su kao i uvijek bili nas 12. igrac. Utakmica je bila vrlo teska, jako malo prilika na obje strane al eto uspjeli smo preko Bradleya Johnsona u 83. minuti doci do pobjednickog gola. Snodgrass je odradio sjajan posao asistiravsi kod gola ali je i usrao kasnije jer je dobio drugi zuti karton. Sheffield je u 90. minuti pogodio precku tako da smo imali i srece al i mi je nekad moramo imat jer smo tim koji je dosad najvise puta pogadjao okvir gola(10 puta). Pobjedom skačemo na peto mjesto i u utorak opet igramo utakmicu kod kuce protiv Prestona tako da jos vise mozemo poboljsati plasman na tabeli.
Side before self

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 26 sep 2010, 13:45

Svaka cast na novoj pobjedi ... Odlican start pored dosta jake konkurencije.
★★★

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 26 sep 2010, 18:17

L'Avvocato je napisao/la:Svaka cast na novoj pobjedi ... Odlican start pored dosta jake konkurencije.
;)
I ja sam prilicno iznenađen obzirom na prognoze ali i na jacinu ove lige. Zauzimamo odlicno 5. mjesto nakon 8. kola i nadam se da cemo odrzati dobru formu jer nam slijede jako teski mecevi u oktobru.

Evo i highlightsa protiv Sheffielda:

[youtube][/youtube]
Side before self

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.