Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Moggi
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Moggi » 04 mar 2018, 19:33

dodajte mu ovaj podatak na wikipediu nek vas svijet zna
Zarathustra

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 mar 2018, 19:41

Moggi je napisao/la:dodajte mu ovaj podatak na wikipediu nek vas svijet zna
:D :D :D
Je li ja to cujem zavist ili je samo ekonomsko savjetodavni motiv u pitanju.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 04 mar 2018, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 04 mar 2018, 19:48

Pošto je kvadrat kamena u Dubrovniku?

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 mar 2018, 19:51

dubrovnik je napisao/la:
Moggi je napisao/la:dodajte mu ovaj podatak na wikipediu nek vas svijet zna
:D :D :D
Je li ja to cujem zavis ili je samo ekonomsko savjetodavni motiv u pitanju.
ja sam poznati patrijota na ovom forumu nemoj tako molim te stace svijet reć
Zarathustra

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 mar 2018, 23:48

sedra je napisao/la::yawn: Dijamantu nas,zbog tebe sam se prosle nedjelje smrzavao na stadionu Olimpiko,pjesacio od hotela do stadiona 6 km jer taksija ni na vidiku noje bilo
Znači bio si smješten negdje u gradu, a stadion zabačen, jel :lol:

Tako sam i ja nakon tekme protiv Chelsea, kroz neke šljivike i livade, tek nakon 2-3 kilometra stanem na neku autobusku kod Villa Borghese i sav slomljen uđem u prvi bus koji je naišao, sreća pa je išao na Termini stanicu.

Idem ponovo protiv Shakhtara, malo je reć' da jedva čekam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 mar 2018, 00:09

legenda reala je napisao/la:
hurem je napisao/la:hajde mi navedite jedan klub gdje je u jednom trenutku imao 4 napadaca kvaliteta: Dzeko, Aguero, Tevez, Balloteli?
Raul,Ronaldo,VanNisterloy,Cassano,Higuain + Robinho i Reyes
Dezinformacija, mijesas neke koji su tek dolazili a drugi odlazili, penzionere i golobrade mladice koji su tada bili nebitni faktori!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 mar 2018, 00:21

Po imenima je to jači napad od tog Citiyevog, Ronaldo je otišo tokom sezone ostali su ostali svi to je ona Capelova sezona
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 mar 2018, 06:50

Raul u 40. godini je najbolji sportista na svijetu

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 05 mar 2018, 12:45

https://sportsport.ba/fudbal/klocina-i-po/270022

Glupo mi je linkati sa sajta, ali autor je sa većinom stvari iz ovog teksta savršeno rekao istinu o nama.....ovaj dio mi je najjači i otkriva kolike smo mi ovce i da je dovoljno da jedan najobičniji ovan (ništa specijalno, ne mora imati velike rogove) zableji jednom-dvaput, ponekad iz čiste radoznalosti da li ga iko čuje, i odmah sve ovce počnu da bleje i takmiče se koja će jače blejati.....a ako pitaš zašto bleje, nijedna ti ne zna reći.....takvi smo u svemu....

Nejse, ovo je taj dio teksta:
....Edina Džeku je Bosancima i Hercegovima Bog dao da nam pokaže nekoliko stvari. Prvo, koliko je procjena puka, svjetine - nerelevantna. Valjda postoji neko stručan da ocijeni da li je neko kloc ili nije.

Drugo, Bog kao da nam je njegovim primjerom poručio, e moji levati treba doći čovjek iz Češke, "profesor fizičkog vaspitanja" da povjeruje i ispoštuje dijete. Ili pak, nije on za vas, to je svjetska klasa, za vas je Marjan Jugović. I odveo ga je odavde, kao mnoge druge veličine koje su daleko odavde pobjegle.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 05 mar 2018, 13:24

DrFilgud je napisao/la:Ne pada mi na pamet da pokusam umanjiti Dzekina dostignuca. Kao sto rekoh, najbolji ex Yu napadac , barem u poslijijeratnom periodu.
Medjutim, kada kazemo Top 5, tu onda mislimo na Suareza, Aguera, Ibrahimovica, Etooa, Rooneya, Toresa, Drogbu, Lewandowskog ...da ne spominjem ove nove tipa Lukaku, Grieezmann, Kane...
I ponovicu, ne slazem se s tvrdnjom da je Dzeku neko zayebao ili da je mogao, ali ga karakter sprijecio. Mislim da je postigao cak i vise od realnih predispozicija.
Brate uz duzno postovanje Drogba, Eto, Tores, Lukaku ako su ti sinonim za top 5 a Dzeko nije onda jbg. Pogotovu ova zadnja dva. Jedan se proslavio jednu sezonu u Liverpoolu drugi jos se nije dokazao nesto aman.

sabanovic
Kontakt:

Post Postao/la sabanovic » 05 mar 2018, 13:54

Kako neko ovo moze napisati i jos staviti u naslov isto?
Tada, baš tada (ni ranije, a ni kasnije) Edina Džeku, ponajboljeg igrača BiH svih vremena i ponajboljeg centarfota svijeta u posljednjih deset godina, prozvalo - KLOCEM.

Ko ga je prozvao, gdje je referenca, dokaz, svjedok ista?
Na osnovu mahalske price pisati clanke, nevjerovatno...
Vlasniku se ne postavljaju uslovi.
Mene je na funkciju imenovao vlasnik i ja sam samo njemu odgovoran.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 mar 2018, 14:00

Wolffire je napisao/la: Brate uz duzno postovanje Drogba, Eto, Tores, Lukaku ako su ti sinonim za top 5 a Dzeko nije onda jbg. Pogotovu ova zadnja dva. Jedan se proslavio jednu sezonu u Liverpoolu drugi jos se nije dokazao nesto aman.
Torres je u Atleticou i Liverpoolu bio vrhunski, Chelsea ga platio preko 50 mil.
Lukaku je tek poceo, a puno uradio...i jedan i drugi su u Premiershipu pokazali vise od Dzeke.
Ali nema veze, nisam spomenuo Benzemu, Higuaina, Cavanija, Villu, Costu koji , ako nisu bolji, nisu ni losiji od Dzeke.
Tesko ces i u jednoj objektivnoj listi, naci Dzeku medju prvih 10, kamoli medju 5 centarfora.
Mozda one godine u Wolfsburgu, kada je briljirao.
Mislim, za mene je najbolji svih vremena, ali to je subjektivno.
EDIT: Evo vidim da je prosle godine bio deseti centarfor, po renkingu za zlatnu loptu.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 mar 2018, 14:07

DrFilgud je napisao/la:
Wolffire je napisao/la: Brate uz duzno postovanje Drogba, Eto, Tores, Lukaku ako su ti sinonim za top 5 a Dzeko nije onda jbg. Pogotovu ova zadnja dva. Jedan se proslavio jednu sezonu u Liverpoolu drugi jos se nije dokazao nesto aman.
Torres je u Atleticou i Liverpoolu bio vrhunski, Chelsea ga platio preko 50 mil.
Lukaku je tek poceo, a puno uradio...i jedan i drugi su u Premiershipu pokazali vise od Dzeke.
Ali nema veze, nisam spomenuo Benzemu, Higuaina, Cavanija, Villu, Costu koji , ako nisu bolji, nisu ni losiji od Dzeke.
Tesko ces i u jednoj objektivnoj listi, naci Dzeku medju prvih 10, kamoli medju 5 centarfora.
Mozda one godine u Wolfsburgu, kada je briljirao.
Mislim, za mene je najbolji svih vremena, ali to je subjektivno.
Da niste slucajno rodom iz Zavid(im)ovica?
dobre guzove ima Belma

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2018, 15:01

sabanovic je napisao/la:Ko ga je prozvao, gdje je referenca, dokaz, svjedok ista?
To su opšteprihvaćene gluposti i kao neka simpatična priča, nema igrača na našim terenima koji nije trpio uvrede pojedinaca. Nema igrača kojem sjever Grbavice, ili istok Koševa nije spominjao najbližu familiju uz sav prateći repertoar.

Čulić ponovo pokazuje svoj raskošan talenat za glupost, neko mu je nekad vjerovatno rekao da je majstor za satiru i kritiku, a on je to shvatio bukvalno - nije trebao, slagao ga je.

Podsjeća me na Bakira Tiru iz vremena dok je pokušavao biti pametan na Klixu.
Voli te tvoje Sarajevo.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 05 mar 2018, 16:27

Virtu4l je napisao/la:
sabanovic je napisao/la:Ko ga je prozvao, gdje je referenca, dokaz, svjedok ista?
To su opšteprihvaćene gluposti i kao neka simpatična priča, nema igrača na našim terenima koji nije trpio uvrede pojedinaca. Nema igrača kojem sjever Grbavice, ili istok Koševa nije spominjao najbližu familiju uz sav prateći repertoar.

Čulić ponovo pokazuje svoj raskošan talenat za glupost, neko mu je nekad vjerovatno rekao da je majstor za satiru i kritiku, a on je to shvatio bukvalno - nije trebao, slagao ga je.

Podsjeća me na Bakira Tiru iz vremena dok je pokušavao biti pametan na Klixu.
Čulić nije ništa izmislio.....pametolozi sa Zapada i Sjevera su ga prozvali klocom....to u tom trenutku nije bilo nimalo simpatično, pogotovo ne za golobradog juniora koji je dobio priliku da igra za prvi tim......druga stvar je ta što se taj "kloc" izdigao iz ove učmale žabokrečine i postao svjetska zvijezda, pa onda ovi objektivniji ta prozivanja Džeke kategoriziraju kao da je bilo simpatično.....ponavljam, nije bilo nimalo simpatično, bilo je vrlo degutantno.....
Vjeruj mi, i dan danas, kad čujem da neko za njega kaže da je kloc, štocom bi ga opalio......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 mar 2018, 16:43

Nabijem i tebe i Lukakua.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2018, 18:20

sekula je napisao/la: Čulić nije ništa izmislio.....pametolozi sa Zapada i Sjevera su ga prozvali klocom....to u tom trenutku nije bilo nimalo simpatično, pogotovo ne za golobradog juniora koji je dobio priliku da igra za prvi tim......druga stvar je ta što se taj "kloc" izdigao iz ove učmale žabokrečine i postao svjetska zvijezda, pa onda ovi objektivniji ta prozivanja Džeke kategoriziraju kao da je bilo simpatično.....ponavljam, nije bilo nimalo simpatično, bilo je vrlo degutantno.....
Vjeruj mi, i dan danas, kad čujem da neko za njega kaže da je kloc, štocom bi ga opalio......
Šta ja napisah u postu iznad? To je ustaljen repertoar na našim terenima, ali to su radili pojedinci, a ne čitav stadion i država kako to Čulić predstavlja.

Da neko sa strane čita članak, pomislio bi da Edin Džeko ne smije doći u BiH i da je omražena ličnost u državi.
Takve ljude u BiH zovu klocevima. I jedva čekaju krizu od šest utakmica bez gola, da im ona potvrdi njihovo uvjerenje.
Čovjek jednu čitavu naciju, koja je luda za Edinom Džekom, poistovjećuje sa par kretena, par takvih imamo i na forumu.

Da čovjek zna raditi svoj posao, kao što ne zna, spomenuo bi recimo onu rulju u Innsbrucku koja je skandirala "Džeko napolje", kada smo izgubili od Egipta 0:2. Naravno da se nije sjetio toga, jer nema pojma, kao što rekoh, Bakir Tiro u pokušaju... s tim da Bakir kasnije nije mogao pisati ni za Veselu svesku.

Ogavan članak, koji sve nas koji volimo Edina, poistovjećuje sa par mongoloida sa sjevera i zapada.
Voli te tvoje Sarajevo.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 mar 2018, 18:31

U nasoj zemlji na stadionima psuju Markale (i to Bosnjak Bosnjaku).
Sada se kao trebamo cuditi sto neko Dzeki kaze kloc i sto mu psuje. :roll:
Stadioni su poligon za niske porive i to se nece promijeniti,
ali sam siguran da barem 90% ljudi, Dzeku tretira kako zasluzuje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2018, 18:33

DrFilgud je napisao/la:ali sam siguran da barem 90% ljudi, Dzeku tretira kako zasluzuje.
To je poenta onoga što pišem, Džeko je heroj ove države, ljudi ga obožavaju, od 7 do 77 godina.
Voli te tvoje Sarajevo.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 05 mar 2018, 18:41

Ma ne treba sad ni praviti kult licnosti od Dzeke, ni od bilo koga.
Vidim da ga ovdje neki tretiraju kao bozanstvo, ne ide ni to.
Ovo je fudbal, normalno je da se igrac proziva , kada ne igra kako se ocekuje.
Naravno , ne treba ici u krajnost.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 15 gostiju.