FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 04 mar 2018, 17:29

plavousrcu je napisao/la:A malo Ramovica odmoritii gurnuti Vranjesa blize golu?
Ramovic je uz Zakarica nas najbolji igrac, ali svaka Adzemova mudrolija/egzibicija najvise osakati upravo njega. Zakaric, Ubiparip i Ramovic su ubojita kombinacija koju ni u ludilu ne treba dirati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 mar 2018, 18:02

Juniori pobijedili juniore Veleza 3:2 ( Hasanovic, Mujaric, Nuhanovic ).
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 mar 2018, 19:00

Trebao bi Crnovu dati priliku, Zekan nema nikakav kontinuitet.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 mar 2018, 19:17

Raonffa je napisao/la:Trebao bi Crnovu dati priliku, Zekan nema nikakav kontinuitet.
Njega nema ni na klupi od pocetka ove polusezone. Bog zna sta je s njim.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 mar 2018, 19:19

LjoZee je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Trebao bi Crnovu dati priliku, Zekan nema nikakav kontinuitet.
Njega nema ni na klupi od pocetka ove polusezone. Bog zna sta je s njim.
Igrao je one prijateljske, povreda je prošlost.

Razumijem da ga ne možeš odmah gurati u vatru u prvih 11 ili da trebamo od njega očekivati da nam bude jedan od nosioca igre, al' malo ga ubacivati da se poveća konkurencija u tom ofanzivnom dijelu, pogotovo zato što je Zec vjerovatno najslabija karika od te "četvorke" u napadu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 mar 2018, 21:06

Zenzo je napisao/la:
10.03. Željezničar-Krupa
17.03. Zrinjski-Željezničar
31.03. Željezničar-Radnik
07.04. Željezničar-Široki
11.04. 1/2 Kupa
14.04. Sarajevo-Željezničar
18.04. 1/2 Kupa
21.04. Krupa-Željezničar
28.04. Željezničar-Zrinjski
02.05. Finale kupa
05.05. Radnik-Željezničar
09.05. Finale Kupa
13.05. Široki-Željezničar
20.05. Željezničar-Sarajevo
Ako ostanemo drugi nakon Celika ovo je raspored u LZP.

Znaci za manje od dvije sedmice opet Zrinjski, a onda dvije domace vezane sjajna prilka da se odljepimo. Racunam da ce se Zrinjski negdje okliznuti, mozda sa Sirokim, kod pitara, a opet mi moramo ostati pribrani i ne praviti kiksove. Nista jos nije gotovo, ali jako tezak zadatak imamo.

Jos smo u kupu od kojeg se naravno ne odustaje svaka prica oko odustajanja je nepotrebna.

A pogledajte zadnje kolo, kakvo bi to slavlje bilo ako se sve poklopi rezultatski. :mrgreen:
Ma ovo je baš gadan raspored, mi moramo u ovom prvom dijelu ostvariti bilo kakvu prednost da bi se nečemu nadali u finišu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 mar 2018, 22:35

Upravu je Virto, do ovog derbija na Koševu apsolutno moramo izbiti na prvo mjesto, proći neokrznuto protiv Krupe i Sarajeva (4 boda) i onda yebiga sa Zrinjskim kući da se probamo malo odlijepiti...

Uglavnom ove prve tri tekme kući protiv Krupe, Radnika i Širokog apsolutno moramo minimalno osvojiti 7 bodova, mislim da nas sve ispod toga izbacuje iz trke za titulu (zbog teškog rasporeda kasnije), a optimalno je tu 9 bodova ako mislimo preuzeti tu prvu poziciju.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 04 mar 2018, 22:44

Zrinjski negdje mora kiksati do kraja, ja bi sad potpisao pobjedu i remi u ova dva duela sa Zrinjskim.

Siroki ce također biti problem a jako se malo oni spominju, za pitare znamo da im je najveci uspjeh nas zajebati, dok Krupa i Radnik ganjaju to zadnje mjesto za europu sve dok ima sanse. Krupa također u kupu !
- Zeljeznicar -

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 mar 2018, 23:15

Mi protiv Zrinjskog ne smijemo gubiti, a remi nije toliko opasan, pa ni na Grbavici. Poraz protiv direktnog konkurenta je uvijek ravan šest bodova, ali našim igračima to izgleda nije jasno.

Ja zaista ne znam da li oni sjede i analiziraju raspored, da shvate koji period je bitan i gdje treba ostaviti dušu na terenu, gdje treba pojačati premije, ili se samo ide utakmicu po utakmicu. Ovaj raspored u Ligi za prvaka je jasan kao dan, sve osim deset bodova u prva četiri kola je katastrofa i kraj nadama za titulu, jer ako počnemo da zavisimo od drugih, to je kraj priče.

Četiri posljednje utakmice smo očajni, Radnik nam je zabio dva gola, Krupa isto toliko, a Sloboda i Zrinjski su nam zajedno mogli zabiti 5-6 komada. U međuvremenu smo odradili pripreme i neke mini pripreme, ali se ne vidi rezultat tih priprema. Moramo se trznuti i okrenuti situaciju u svoju korist.

Klub mora privući publiku na stadion u ovih pet utakmica u Ligi za prvaka, neka smanje cijenu ulaznica, dijele ih džaba, nebitno je, treba nam huk sa tribina.
Voli te tvoje Sarajevo.

Objektivni21
Kontakt:

Post Postao/la Objektivni21 » 04 mar 2018, 23:23

Imam neki osjecaj da ce se ici na kup, cisto eto da ne bude da nista nismo osvojili jer je kup u ovom trenutku mnogo laksi zadatak. Sreca ove godine necemo biti do samog kraja u neizvijesnosti. Nakon pristupa utakmici sa Slobodom se vidjelo da itetkako nesto ne stima. Valjda sto smo Krupu dobili pa se nije previse analiziralo. Zrinjski je pokazao ulogu favorita za prvaka. Ne prepustaju nista slucaju, njihova najjaca karika je trener sto za nas nazalost ne mogu reci. Adzem nije trener za velike utakmice. Sve sto smo dobili u jesenjem dijelu sezone (pogotovo na kraju) je bilo na misice. Pozdrav istinskim Zeljovcima!

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 04 mar 2018, 23:47

Mi sa ovakvom igrom titulu necemo osvojiti, daj Boze da me demantuju.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 mar 2018, 04:09

Rokoko87 je napisao/la:Bilbija yebem li ti majku!
Nemoj da te cuju fini i posteni navijaci odma ce te napasti.

To je hinja odvratna da ga nema vece, dao bi zadnji zalogaj hljeba da mu samo jedan tac ili seftu opalim. Isto tako onaj pogani sliskovic mora biti popisan sto prije.

Zec klupa hitno, ima jos 2 spremna za klupe ali eto. Ovaj Zec osim gola bojcu i u revansu Sirokom glavom, nista nije uradio.
Bogicevic nacitani pravi greske ali jbga godine ga stigle i za ovu ligu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2018, 08:38

Koliko god nama navijačima bilo krivo, ili žao što smo izgubili u Mostaru, moramo shvatiti nekoliko stvari i po njima se voditi.

Prva je kako su porazi sastavni dio igre i ne vidim nikakvu anomaliju u činjenici da nas je u gostima dobio direktan protivnik za prvo mjesto. Nešto sasvim normalno u svijetu fudbala.

Druga je da prvenstvo ima još 11 kola, 33 boda. Priče kako nemamo tim za titulu trenutno niti imaju osnova niti su iz ugla navijača pametne i poželjne. Pa drugi smo sa dva boda iza a ne peti sa minus dvanaest.

Treća ovo što @Virtu piše, klub bi morao ili trebao, kako god hoćete, naći način na koji će privući što veći broj navijača na stadion i da se stvori jedna pozitivna, šampionska atmosfera. Tu smo malo zakazali a volimo puno pametovati. Najbolji lijek protiv loše utakmice su dobri rezultati i trebamo zajedno dati sve od sebe ako se mislimo na kraju radovati a ne da nas dokazani dušmani ismijavaju kao prosle sezone. Treba doći i podržati.
Ovo mi je nekako najvažnije trenutno, protiv Čelika nas neće 2.000 biti. A za prvo mjesto se borimo. Smiješno.

Da me neko ne shvati pogrešno, pišite šta god želite ali sam stava da bi trebali max stisnuti redove za opšte dobro. Ovim bih završio priču o Mostaru, porazu, Stani, Bekricu, okrenuo se Čeliku i utakmicama koje slijede.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

sabanovic
Kontakt:

Post Postao/la sabanovic » 05 mar 2018, 09:14

Pozdrav svima.
Bice zeljo opet sampion
Vlasniku se ne postavljaju uslovi.
Mene je na funkciju imenovao vlasnik i ja sam samo njemu odgovoran.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2018, 11:16

Neandertalac je napisao/la:Treća ovo što @Virtu piše, klub bi morao ili trebao, kako god hoćete, naći način na koji će privući što veći broj navijača na stadion i da se stvori jedna pozitivna, šampionska atmosfera. Tu smo malo zakazali a volimo puno pametovati. Najbolji lijek protiv loše utakmice su dobri rezultati i trebamo zajedno dati sve od sebe ako se mislimo na kraju radovati a ne da nas dokazani dušmani ismijavaju kao prosle sezone. Treba doći i podržati.
Ovo mi je nekako najvažnije trenutno, protiv Čelika nas neće 2.000 biti. A za prvo mjesto se borimo. Smiješno.

Da me neko ne shvati pogrešno, pišite šta god želite ali sam stava da bi trebali max stisnuti redove za opšte dobro. Ovim bih završio priču o Mostaru, porazu, Stani, Bekricu, okrenuo se Čeliku i utakmicama koje slijede.
To je to. Tri kritična mjeseca su pred nama, svi znamo kako stoje stvari, svi znamo na kojim pozicijama smo loši, ali to je ekipa kojom trenutno raspolažemo i nema nam nazad.

Klub ima mnogo toga da uradi u ovom periodu koji je pred nama, prvom timu se mora obezbijediti sve, iako mislim da su i do sad imali sve na raspolaganju, treba pojačati premije, treba privući publiku na stadion, nije isto imati dvije i šest hiljada ljudi na stadionu, igračima to mnogo znači. Vremena nemaju, u subotu je liga za prvaka i moraju sve uraditi da na stadionu bude minimalno pet hiljada ljudi, a oni ne rade ništa po tom pitanju i to je ono što me već sad nervira.

Znamo šta nas čeka i ne treba nam pametovanje poslije bitke koju smo izgubili, treba reagovati odmah i na vrijeme.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2018, 13:24

Ne znam kakvi su uslovi da klub malo pogura ove momke iz 1921tv, da oni urade par kratkih video uradaka koji bi za cilj imali animaciju navijača i podgrijavanje atmosfere. Ideja koja sigurno ne košta puno a vjerujem da bi zbog današnje zastupljenosti i pristupacnosti internet komunikacija, društvenih mreža i mobilnih tehnologija bila pun pogodak i za kratko vrijeme postala viralna. Promovisao bi se klub, navijači, igrači, benefiti višestruki.

Za početak, ima par mladih u našem timu, snimis ih kako treniraju, sutaju loptu, progovore koju, dodaj tu malo holivudskog smeka u kameri, režiji, par inserata sa njihovim igrama, golovima, slavljem, punim stadionom, navijačima, i eto jednog videa. Kao trailer za film ili seriju.

Ja ovo amaterski na brzinu ali itekako izvodivo i vjerujem nešto što bi imalo efekta.

UPRAVA NAPOLJE!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 mar 2018, 15:22

Cini mi se da ne zele nista od kluba i da to ne rade iz koristi pa to guranje ne prolazi, ali svakako nije losa ideja, bar koliko je to u njihovoj moci, kako su ostali klubovi u ligi popraceni oni su perfektni i ja licno nista ni ne mogu da im zamjerim na ovom do sad odradjenom poslu :)

Ne znam cemu briga, previdjate da smo posljednji put u zvanicnoj utakmici prije subote izgubili jos krajem septembra, opet od Zrinjskog, rijetki su Invincibles i ekipe poput tadasnjeg Arsenala da neokrznuti prodju ligom :mrgreen: Lose je izgledalo, igra ova 3 kola nije bajna no siguran sam da Ado radi na ispravljanju gresaka i da ce Celik biti idealna prilika za zagrijavanje za prave utakmice u Ligi za prvaka i ono sto nam slijedi tamo i u Kupu
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2018, 15:46

Nisam mislio da ih klub "pogura" plaćajući im za rad, već da im obezbijedi potrebne uslove za snimanje i pokrije eventualne troškove opreme i montaže. Ideju sam već opisao i nije ništa revolucionarno, sasvim moguće da se o tome već razmišljalo samo što nije sprovedeno u djelo.

Imali su oni par sličnih izleta ali ništa "moćno" da se tako izrazim, uz naravno respekt i zahvalnost prema njihovom radu, da mi ko ne nalijepi kako ih prozivam ili nešto slično. Samo dajem prijedlog i želim pomoći.

UPRAVA NAPOLJE!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 05 mar 2018, 16:01

Bez Šabanadžovića smo protiv Čelika, biće na mini pripremama juniorske repke.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2018, 17:58

braco je napisao/la:Bez Šabanadžovića smo protiv Čelika, biće na mini pripremama juniorske repke.
Vala i oni uvijek u pola sezone ih okupe...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.