brane on je vec 3 godinu u opticaju za repku do sada nije mogao radi skole, a menso ga je vec pominjaoBrane je napisao/la:Evo sad gledam Michigan State na ovom koledj turniru. Goran Suton, inace rodjen u Sarajevu ali je zavrsio srednju u Americi vec dao 20 koseva i 6 skokova i najbolji igrac u jednoj od najajaci skola u kosarci.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
pricalo se da ce sljedece sezone u Bosnu ali ja cisto sumnjam...nerminh74 je napisao/la:brane on je vec 3 godinu u opticaju za repku do sada nije mogao radi skole, a menso ga je vec pominjaoBrane je napisao/la:Evo sad gledam Michigan State na ovom koledj turniru. Goran Suton, inace rodjen u Sarajevu ali je zavrsio srednju u Americi vec dao 20 koseva i 6 skokova i najbolji igrac u jednoj od najajaci skola u kosarci.
You are someone else I am still right here
Prvi nositelji projurili su u četvrtfinale, dok se u najuzbudljivijoj utakmici Sweet Sixteena Goran Sutan nadvio nad Kansasom i izbacio aktualne prvake iz natjecanja.Sarajlija Goran Suton predvodio je Michigan State Spartanse do velike pobjede nad aktualnim prvacima Kansas Jayhawksima.Učinak našeg igrača je 20 poena i 9 skokova.
:14 Suton, Goran........ c 8-16 1-3 3-3 2 7 9 3 20 0 3 1 5 33.
Još jedna pobjeda i pridružiće se Mujezinoviću koji je igrao F4 NCAA.
:14 Suton, Goran........ c 8-16 1-3 3-3 2 7 9 3 20 0 3 1 5 33.
Još jedna pobjeda i pridružiće se Mujezinoviću koji je igrao F4 NCAA.
Super, sumljam da ce prec u Bosnu. Mislim da ima realne sanse da ga neko uzme u NBA Draft u drugoj rundi.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic
mislim da i nema bas sanse za nba cak ni u drugoj rundi drafta. ali vidjecemo kako ce odigrati ovo sto mu je preostalo do kraja. ove utakmice od marta pa do samog kraja se i najvise prate i imaju najvecu tezinu.Brane je napisao/la:Super, sumljam da ce prec u Bosnu. Mislim da ima realne sanse da ga neko uzme u NBA Draft u drugoj rundi.
Mirza Ahmetbašić postigao 6 poena ,imao 3 skoka i 3asista protiv Efes Pilsena.
Svakako je dobro za početak karijere u turskoj, a bit će i bolje.
A sad idemo pobjediti ove crvene đavole za odlazak na SP u JAR.
Hajmo Bosno hajmo hercegovino!!!!
Svakako je dobro za početak karijere u turskoj, a bit će i bolje.
A sad idemo pobjediti ove crvene đavole za odlazak na SP u JAR.
Hajmo Bosno hajmo hercegovino!!!!
Nece on u Bosnu iz drugih razloga.Brane je napisao/la:Super, sumljam da ce prec u Bosnu. Mislim da ima realne sanse da ga neko uzme u NBA Draft u drugoj rundi.
The family ran into problems away from the court, too, because hostility toward mixed marriages had intensified even after the war ended in 1995.
His father, Miroslav, was a Christian Catholic Croat and his mother, Zivana, a Greek Orthodox Serb.
“My mom wore black for a year straight when her mom passed away because that’s what you do when you’re Greek Orthodox,” Suton said. “On the trolley, people spit on her during that time because of her religion.
“That’s when my parents decided it was time to get out of here.”
Again.
koliko se ja sjecam on je bio u rinu i bio je u sarajevu na okupljanju potencijalnih igraca repke... i sumnjam da je to istina sto pise u tom tvom tekstu da je tako u sarajevu ne bi bilo ni jednog jednig srbina....Malena je napisao/la:Nece on u Bosnu iz drugih razloga.Brane je napisao/la:Super, sumljam da ce prec u Bosnu. Mislim da ima realne sanse da ga neko uzme u NBA Draft u drugoj rundi.The family ran into problems away from the court, too, because hostility toward mixed marriages had intensified even after the war ended in 1995.
His father, Miroslav, was a Christian Catholic Croat and his mother, Zivana, a Greek Orthodox Serb.
“My mom wore black for a year straight when her mom passed away because that’s what you do when you’re Greek Orthodox,” Suton said. “On the trolley, people spit on her during that time because of her religion.
Again.
Nama u košarci treba samo jedno da se dogodi, a to je da se dovede KOMPETENTNI TRENER.
ĆIRO je sa našom repkom napravio čudo, dok su nas prije njega godinama levatili Bake, Mušovići, Muzurovići i slični .
Došao Ćiro i sa tim istim igračima napravio BOSANSKO ČUDO, idemo u JAR ako pobjedimo belgijce u zenici 80%, dakle ipak je do trenera.
tako i u košarci , dovedimo kompetentnog trenera, a to je po meni ACO Petrović i uvjeren sam da bi okupio repku koja bi išla na Euro 2009. bez problema, ovako sa likom MB možemo se samo nadati ćudu i ludoj sreći da bi prošli dalje.
A ovo oko Sutona što piše @malena je smiješno jer je niko nije ni pogledao poprijeko, a razni komentari građana je ne bi trebali uznemiriti, ipak je u ovom gradu ubijeno sa četničkih položaja preko 1600 DJECE i ne možete očekivati da su svi toliko uviđajni da ne kažu svoje mišljenje o tim spodobama koji su to radili sa brda, naravno da Sutonova majka nema ništa sa tim spodobama, možda ti @malena imaš čim toliko revnosno iskazuješ nepatvorenu ljubav prema rodnom gradu....
.
Neko kako se u BL slavila pobjeda Bosanskih zmajeva u genku....

ĆIRO je sa našom repkom napravio čudo, dok su nas prije njega godinama levatili Bake, Mušovići, Muzurovići i slični .
Došao Ćiro i sa tim istim igračima napravio BOSANSKO ČUDO, idemo u JAR ako pobjedimo belgijce u zenici 80%, dakle ipak je do trenera.
tako i u košarci , dovedimo kompetentnog trenera, a to je po meni ACO Petrović i uvjeren sam da bi okupio repku koja bi išla na Euro 2009. bez problema, ovako sa likom MB možemo se samo nadati ćudu i ludoj sreći da bi prošli dalje.
A ovo oko Sutona što piše @malena je smiješno jer je niko nije ni pogledao poprijeko, a razni komentari građana je ne bi trebali uznemiriti, ipak je u ovom gradu ubijeno sa četničkih položaja preko 1600 DJECE i ne možete očekivati da su svi toliko uviđajni da ne kažu svoje mišljenje o tim spodobama koji su to radili sa brda, naravno da Sutonova majka nema ništa sa tim spodobama, možda ti @malena imaš čim toliko revnosno iskazuješ nepatvorenu ljubav prema rodnom gradu....

Neko kako se u BL slavila pobjeda Bosanskih zmajeva u genku....

- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ponovo Suton jedan od najboljih 19p 10s 4ass u pobjedi u elite 8 protiv najbolje rangirane ekipe u midwestu UL i plasirao se sa svojim "spartancima" u final 4 

jedno pitanje ? nikakva provokacija, ali zasto mislis da je Petrović pravi trener za nas? I zasto imas tako visoko misljenje o njemu? nadam se da ces mi odgovoriti normalno na pitanje bez nekog glupiranja jer sam te normalno pitao...ars01 je napisao/la:Nama u košarci treba samo jedno da se dogodi, a to je da se dovede KOMPETENTNI TRENER.
A ovo oko Sutona što piše @malena je smiješno jer je niko nije ni pogledao poprijeko, a razni komentari građana je ne bi trebali uznemiriti, ipak je u ovom gradu ubijeno sa četničkih položaja preko 1600 DJECE i ne možete očekivati da su svi toliko uviđajni da ne kažu svoje mišljenje o tim spodobama koji su to radili sa brda, naravno da Sutonova majka nema ništa sa tim spodobama, možda ti @malena imaš čim toliko revnosno iskazuješ nepatvorenu ljubav prema rodnom gradu....![]()
.
Neko kako se u BL slavila pobjeda Bosanskih zmajeva u genku....![]()
Sto veca utakmica Suton bolje igra.Kobe Bryant je napisao/la:Ponovo Suton jedan od najboljih 19p 10s 4ass u pobjedi u elite 8 protiv najbolje rangirane ekipe u midwestu UL i plasirao se sa svojim "spartancima" u final 4
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic
Ne kontam...koga komentari gradjana nebi trebali uznemiriti, Sutonovu majku???ars01 je napisao/la:Nama u košarci treba samo jedno da se dogodi, a to je da se dovede KOMPETENTNI TRENER.
A ovo oko Sutona što piše @malena je smiješno jer je niko nije ni pogledao poprijeko, a razni komentari građana je ne bi trebali uznemiriti, ipak je u ovom gradu ubijeno sa četničkih položaja preko 1600 DJECE i ne možete očekivati da su svi toliko uviđajni da ne kažu svoje mišljenje o tim spodobama koji su to radili sa brda, naravno da Sutonova majka nema ništa sa tim spodobama, možda ti @malena imaš čim toliko revnosno iskazuješ nepatvorenu ljubav prema rodnom gradu....![]()
.
Arsenije, puno generalizacije se da naslutiti u tvojim postovima, a stvar je u sustini individualna, iako Suton nazalost nije jedini... raspitaj se malo i o familijama Ace Capina, Duleta Vukcevica, Vese Petrovica, malog Kajmakovica, Danilovica, i jos par starijih bivsih Mladobosnasa i Bosnasa, da se eto ne mrdamo dalje od kosarkasa...i zasto sada nisu vise u SA, i nijedna prica bas nije ono multi-kulti, od zapaljenih kuca, pljacki i iznudjivanja do pljuvanja u troli godinama nakon rata. Ali da ne pricamo o politici...
U BL se nije slavilo, fudbal je ionako manje-vise papanski sport na koji se pale Buzimljani i slicni, a i doslje u gradove, ali mozda ce kakve spodobe i u Najnovijem Pazaru uz zelene zmajeve slaviti i "ćudo" ako se oni sto izgubise od zabara na kraju ipak nekako plasiraju u baraz.

Dajte,kakve su ovo rasprave,zasto svaka tema mora imati uvijek iste rasprave ?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
da nisi malo pogrjesila???Malena je napisao/la:Nece on u Bosnu iz drugih razloga.Brane je napisao/la:Super, sumljam da ce prec u Bosnu. Mislim da ima realne sanse da ga neko uzme u NBA Draft u drugoj rundi.The family ran into problems away from the court, too, because hostility toward mixed marriages had intensified even after the war ended in 1995.
Again.
inace je vec markovicu rekao da ce igrati za BiH do sada nije zaigrao radi skolski obavezaPERSONAL
Born Aug. 11, 1985 ... Son of Miroslav and Zivana Suton ... Grew up outside Sarajevo, Bosnia-Herzegovina ... Member of Bosnia's national team at age 14
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
kad vec pocinjes takvu pricu reci mi kako bi bilo vehabiji u banja luci? ja znam da u sarajevo nije teheran!!!!!!Malena je napisao/la:Ne kontam...koga komentari gradjana nebi trebali uznemiriti, Sutonovu majku???ars01 je napisao/la:Nama u košarci treba samo jedno da se dogodi, a to je da se dovede KOMPETENTNI TRENER.
.
Arsenije, puno generalizacije se da naslutiti u tvojim postovima, a stvar je u sustini individualna, iako Suton nazalost nije jedini... raspitaj se malo i o familijama Ace Capina, Duleta Vukcevica, Vese Petrovica, malog Kajmakovica, Danilovica, i jos par starijih bivsih Mladobosnasa i Bosnasa, da se eto ne mrdamo dalje od kosarkasa...i zasto sada nisu vise u SA, i nijedna prica bas nije ono multi-kulti, od zapaljenih kuca, pljacki i iznudjivanja do pljuvanja u troli godinama nakon rata. Ali da ne pricamo o politici...
U BL se nije slavilo, fudbal je ionako manje-vise papanski sport na koji se pale Buzimljani i slicni, a i doslje u gradove, ali mozda ce kakve spodobe i u Najnovijem Pazaru uz zelene zmajeve slaviti i "ćudo" ako se oni sto izgubise od zabara na kraju ipak nekako plasiraju u baraz.
i jos jedna interesatna izjava:
We might not see Suton in a NBA-jersey soon, but a career in Europe should be possible as he is not going to have problems to adjust to the European game at all, and maybe Mensur Bajramovic is not only going after Ratko Varda, Zlatko Jovanovic and Hasan Rizvic but also for Suton who would be a nice addition for the national team as well.
who told that ?nerminh74 je napisao/la:i jos jedna interesatna izjava:
We might not see Suton in a NBA-jersey soon, but a career in Europe should be possible as he is not going to have problems to adjust to the European game at all, and maybe Mensur Bajramovic is not only going after Ratko Varda, Zlatko Jovanovic and Hasan Rizvic but also for Suton who would be a nice addition for the national team as well.

zato se slavila pobjeda prosle nedelje nad BiH u Nisu, kada su spodobe iz PC-ja, naravno veci srbi od srbijanaca zapalili zastavu zemlje gdje su rodjeni, i to je OK,Malena je napisao/la:Ne kontam...koga komentari gradjana nebi trebali uznemiriti, Sutonovu majku???ars01 je napisao/la:Nama u košarci treba samo jedno da se dogodi, a to je da se dovede KOMPETENTNI TRENER.
.
i ne lupaj ovo za sutona, momak je vec dolazio na pripreme i igrat ce aBd za BiH, za ove ostale sto si nabrojala da mogu igrati za srbiju igrali bi, posto ne mogu nece ni da igraju za Bosnu, tih razloga je bilo i bit ce, i krajnje je vrijeme da se tome stane u kraj, a ti mi malena iskreno reci za koga bi navijala da se na EP sastanu BiH i Srbija?
da li si i ti veci srbin od srbijanaca ili pak ne priznajes himnu, zastavu i sve sto ova zemlja posjeduje?
sto se tice baraza, sanse su nam 0%, da imamo lebrona, wade-a, garneta opet bi ih sirijac upropastio, nenad je makar organizovao 2 puta godisnje okupljanja ovih potencijalnih mladica, i time sprjecavao odliv BH kosarkasa u raznorazne drzave, a gosn Rijasi daj Boze da ih zna i nabrojati, a kamoli da ih prati preko interneta i ars dobro kaze, nama treba trener kao sto je ciro u fudbalu i VV u KK Bosni, ars se nece sloziti sa ovim ali je VV prije svega na psiholoskom planu postigao napredak a kvalitet definitivno imamo
Cuva Bog Zelju svog!
Pogled na crnu prošlost koju je ostavio u rodnom Sarajevu i svjetlu košarkašku budućnost koja je pred njime, Goranu Sutonu drastično mijenja raspoloženje.
Dotični, 23-godišnji centar NCAA momčadi Michigan Statea jedan je od onih koji su svoje sveučilište progurali na Final Four sveučilišne košarkaške lige u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako će se i stasiti Sarajlija (213cm, 11kg) naći u najboljem izlogu skauta NBA lige, premda je teško za očekivati da njegovo ime već nije podcrtano u bilježnicama ljudi odgovornih za pronalazak talentiranih mladića sposobnih za košarku na najvišem nivou. Njegov američki san korijenje vuče iz ratom nagrižene domovine.
"Nevjerojatno je što smo uspjeli postići. Sjetim se rata i svega što se događalo i zaključujem da u životu postoje loše i dobre stvari. A, ovo je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila" tvrdi Suton, koji je s 19 koševa, 10 skokova i četiri asista protiv Louisvillea pomogao svojoj momčadi da pobjedom 64-52 izbori završnicu u Detroitu.
"Donijet ćemo malo sunca u grad. Znate, Michigan prolazi kroz teško razdoblje, a posebice se to odnosi na Detroit. Nadam se da gradu slijedi jedan od ljepših vikenda, nadam se da će ljudi uzeti odmor od problema i uživati."
Suton je bio primoran napustiti rodni grad kada mu je bilo šest godina. Rođen iz braka oca Hrvata (Miroslav) i majke Srpkinje (Živana) iz Sarajeva je pobjegao u Beograd, a nakon rata se i vratio u razoren dom, no, navodi se, miješani brak njegovih roditelja kočio je normalizaciju njihova života. Stoga su se odlučili na put kod obitelji u američki Lansing.
"Sve što mi je pričao u Bosni svodilo se na bombardiranje. Cijenim mlade ljude koji su mnogo prošli. Ja pokušavam košarku prikazati borbom na život ili smrt, a takvi me mladići potom nauče novoj lekciji. Oni su to već iskusili" opisao je Sutona trener Tom Izzo.
Budući da je sveučilište Michigan State pohađao i legendarni Magic Johnson, tamošnji košarkaši ne moraju lutati u potrazi za uzorom. Ponajbolji košarkaš svih vremena i sam im često svrati u posjet.
"To mi se sviđa, mislim da imamo dobar odnos. A, i čast nam je imati jednog od najboljih svih vremena u svlačionic" zaključio je mladić kojem je rat iskrojio životnu tragediju iz koje je izašao jači i izborio svoje mjesto u knjižicama NBA skauta.
Dotični, 23-godišnji centar NCAA momčadi Michigan Statea jedan je od onih koji su svoje sveučilište progurali na Final Four sveučilišne košarkaške lige u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako će se i stasiti Sarajlija (213cm, 11kg) naći u najboljem izlogu skauta NBA lige, premda je teško za očekivati da njegovo ime već nije podcrtano u bilježnicama ljudi odgovornih za pronalazak talentiranih mladića sposobnih za košarku na najvišem nivou. Njegov američki san korijenje vuče iz ratom nagrižene domovine.
"Nevjerojatno je što smo uspjeli postići. Sjetim se rata i svega što se događalo i zaključujem da u životu postoje loše i dobre stvari. A, ovo je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila" tvrdi Suton, koji je s 19 koševa, 10 skokova i četiri asista protiv Louisvillea pomogao svojoj momčadi da pobjedom 64-52 izbori završnicu u Detroitu.
"Donijet ćemo malo sunca u grad. Znate, Michigan prolazi kroz teško razdoblje, a posebice se to odnosi na Detroit. Nadam se da gradu slijedi jedan od ljepših vikenda, nadam se da će ljudi uzeti odmor od problema i uživati."
Suton je bio primoran napustiti rodni grad kada mu je bilo šest godina. Rođen iz braka oca Hrvata (Miroslav) i majke Srpkinje (Živana) iz Sarajeva je pobjegao u Beograd, a nakon rata se i vratio u razoren dom, no, navodi se, miješani brak njegovih roditelja kočio je normalizaciju njihova života. Stoga su se odlučili na put kod obitelji u američki Lansing.
"Sve što mi je pričao u Bosni svodilo se na bombardiranje. Cijenim mlade ljude koji su mnogo prošli. Ja pokušavam košarku prikazati borbom na život ili smrt, a takvi me mladići potom nauče novoj lekciji. Oni su to već iskusili" opisao je Sutona trener Tom Izzo.
Budući da je sveučilište Michigan State pohađao i legendarni Magic Johnson, tamošnji košarkaši ne moraju lutati u potrazi za uzorom. Ponajbolji košarkaš svih vremena i sam im često svrati u posjet.
"To mi se sviđa, mislim da imamo dobar odnos. A, i čast nam je imati jednog od najboljih svih vremena u svlačionic" zaključio je mladić kojem je rat iskrojio životnu tragediju iz koje je izašao jači i izborio svoje mjesto u knjižicama NBA skauta.
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 41 gost.