1. nije istinaKompromis je napisao/la:A da ja tebi brig sad nesto napisem na taj post, prevashodno tebi... mizerno ili ne oni su dali oko 5mil km za 3 godine (1).... to ni u ludilu niko ni blizu nije pokusao mecirati za tv para kao i za generalnog sponzora lige... u ovoj drzavi se nijedna kompanija ne moze mjeriti sa njima, istina oni su drzavna firma.... ja apsolutno njih ne podrzavam... bio sam njihov korisnik nekoliko godina i oni su poredjenju sa telemachom 0 bodova... i opcenito ja nisam neko ko voli drzavna preduzeca, sve bi ih privatizovao jer su ublehaska...
Medjutim ovdje drzim njihovu stranu jer su apsolutno u pravu... niko drugi sem njih se nije pocesao za ligu i prenose.... samo je Zeljo imao dogovor sa SK o prenosu domacih utakmica (vec prenose kup i evrppske utakmice)... medjutim samo se cekalo da vidi hoce li BHT nastaviti sponzorstvo... i kad se to zavrsilo Zeljo je morao odustati od SK... e ko bi prenosio druge klubove... niko ziv... Zeljo je imao alternativu drugi nisu... a uz to su dobili poprilicno dobar cash... npr Zeljo bi manje dobio od SK po domacoj utakmici nego od BHT medjutim zbog popularizacije lige i kluba Zeljo je htio se prikloniti SK.... I TO ce se desiti sljedece godine kad istekne ugovor BHT.... medjutim SK ni u teoriji nece uzeti ligu da prenosi nasu... jer im se ne isplati (ovo sa Zeljom rade zbog popularizacije SK U sarajevskoj regiji i njihovog zastupnika United medie koji uskoro u sarajevu otvara predstavnistvo)... da im je do balkanskih liga uzeli bi srbijansku ili hrvatsku bez ikakvih problema od Arene jer su neuporedivo jaci i bogatiji...
Da rade amaterske prenose rade, da nemaju emisiju nikakvu tacno je i to... medjutim oni daju oko 7000KM npr vitezu ili goaku za utakmicu sa Zeljom (2) ... znas kad bi to neko drugi dao... nikad.... i zato su oni po volji svim klubovima oko finansijskog dijela.... i dok jedini daju pare bez dileme njih uzimati... mogle su i druge drzavne firme nesto ucinito za ovu ligu ali se nisu ni pocesale... o privatnim i ne treba razglabati jer privtnik nece bacati pare na ovu ligu... jer je to svakako bacanje bez povratka... BHT to radi zbog drustveno odgovornog poslovanja buduci da svakako moraji jedan dio profota vratiti na neki nacin...
2. glupost totalna i odmah nema smisla da idemo dalje u raspravu, živite u zabludi
A ako su i dali 5 mil KM za 3 godine (a nisu), to je cca 1 600 000 za 1 godinu, a s tim su kupili TV prava, komplet ligu, brendirali je za sebe, izreklamirali se na 12 klubova, naplaćuju prijenose, naplaćuju pretplate da gledaš, a o vraćanju lige 5 koraka nazad, depopularizaciji i ostalom nećemo ni pričat..