Posljednji kantonalni derbi odigran prije pet godina. Rezultat 1:1. Sloboda ostala u Premijer ligi, a Budućnost ispala
Fudbaleri Budućnosti i Slobode u subotu od 16 sati na Gradskom stadionu u Banovićima odigraće novi kantonalni derbi. Posljednji je odigran prije pet godina, a susret je završen bez pobjednika 1:1. U toj sezoni je Sloboda izborila opstanak u PL, dok je Budućnost ispala u niži rang.
"Budućnost još nije upisala domaću pobjedu. Stoga mislim kako su pod većim imperativom. Imaju sastav koji je kvalitetan, koji respektujemo, i ni u kom slučaju ih ne smijemo potcjeniti", kaže trener Slobode Vlatko Glavaš.
On neće moći računati na Muamera Zoletića, koji ima tri žuta kartona. Na njegovoj poziciji najvjerovatnije će zaigrati Mersed Malkić.
"Izgubili smo dva domaća boda u susretu s Leotarom. Sada moramo krenuti u nadoknađivanje izgubljenog. Moramo imati kvalitetan pristup. Recimo kao što je to bio u Mostaru sa Zrinjskim. Ukoliko odigramo kao u toj susreti uvjeren sam u našu pobjedu", kaže Glavaš.
Vjerovatni sastav: Mujkić, Vukomanović, Halilović, Raca, Jogunčić, Malkić, Gavarić, Dajić, Čehajić, Smajlović, Mujić.
Glavas kaze da Buducnost nece potcijeniti,ali nakon utakmice sa Bosnom reko je da je ta utakmica bila samo jaci trening,ali jedva dobili Bosnu.

Zoletic nece moci igrati,radi tri zuta kartona,za njega ce navjerovatnije igrati Malkic.
Omic,Jahic,Sarajlic i Slomic,znaci najvjerovatnije cetiri bivsa igraca Slobode sutra na terenu.
Steta sto nemamo ugovor sa BHT-om radi prenoza.Bilo bih super vidjeti tu utakmicu =).
Kako izgleda,bicu ja sutra jedini ovdje na forumu.
Nadam se da ce vam biti lijepo sutra.