FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kako igraju juniori i kadeti, niko nista ovdje ne pise? Ima li uopste igraca da nisu sve rasprodali haha
-
- Kontakt:
Kardif je na pragu Premier lige, to mu je glavna preokupacija.Vratnik10 je napisao/la:Čudi me da Tan kao da ne zna ništa oko ovog šta se dešava u klubu i oko njega? Jel baš digo ruke od nas?
Čemu sad pljuvanje.nje? Požar se ne gasi kad kuća izgori, već se plin provjerava 3 puta... Sad je kasno... 7 tekmi vam fino bilo pa ste prozvali svakog forumasa koji je ovo predvidio...
Ubacivanje saida i djece po onom kijametu i rezultatu je bas bzvzc
Ubacivanje saida i djece po onom kijametu i rezultatu je bas bzvzc
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- ThrillerHz
- Kontakt:
Sve receno...BordoSarajevo je napisao/la:
A ko vodi klub? Board direktori. To su Hujić, Kantardžić, Sabrina, Faruk, Valentin... imamo tog većinskog vlasnika koji nema nikakve ambicije s nama, mi smo njemu pretstavili plan da otplaćivanjem našeg duga, pravljenjem kampa i kratkoročne pomoći oko finansiranja prvog tima možemo vratiti uloženo, napraviti iskorak u ligi i evropi i postati samoodrživ klub gdje većinski vlasnik neće imati potrebu nas dalje gurati i gubiti vrijeme s nama. Tako je i bilo, osvojili smo kup, potom ligu, napravilo smo i taj iskorak u evropi igrajući plej of i onda na scenu stupa bošnjo i syebe sve u nevjerovatno kratkom roku i klub skene s kolosjeka. Platili su cijenu odlaskom Dino, Elvir i ne znam ko još, nije se puno promjenilo, došli su tkz. board direktori i tu nastaje ponovo problem, čak i veći nego što je bio. Vara se svako ko misli da je Tan uzeo bilo šta od ovih para što smo zaradili tokom zime. Ne branim ga, znam da je najgori sportski vlasnik klubova ali da nas on koči, nije tačno.
Board direktori tj. ovi uhljupi i neznalice vode klub tako da prije svega oni imaju redovna primanja, zatim da igrači imaju redovna primanja i da na kraju sezone račun kluba ne bude u minusu. Postavili su ambicije kluba borbu za evropu i maximalno treće mjesto što je poražavajuća činjenica. Posjećanja radi, naše ambicije su jednake ambicijama klubovima poput Krupe i Radnika evo već treću sezonu. Njima je uspjeh izborena evropa pa čak i to četvrto mjesto jer će vjerovatno i ono voditi u istu. Njima nije neuspjeh sramoćenje protiv amatera sa Malte i Moldavije već uspjeh to jedno pretkolo. Smanjili su maximalno granicu plata, i ovi koji imaju veća primanja u klubu pokušavaju smanjiti. Pri dovođenju igrača nude se mizerne plate tako da ti na kraju prelaznog roka mogu doći jedino igrači koji godinama nisu igrali, koji su bili povrijeđeni ili koji dolaze iz drugih ili trećih liga koje su očajne kao i naše niže lige. I na kraju bude priča kako nema kvalitetnih igrača preko zime, naravno da nema, neće ih bit nikad sve dok se nude mizerne pare. Nije tajna, ponovo se dovode igrači preko "veze" board direktora i preko jednog-dva kvazi menadžera, naravno igrači sumnjivog kvaliteta.
Dino i Elvir jesu us.rali motku, ali znam da se oni ne bi zadovoljili evropom i njima to ne bi bio uspjeh, daleko im kuća bila od Koševa ali ima razlike između njih i ovih što će nazvati uspjehom ono što boli i vrijeđa svakog iskrenog navijača kluba koji zna historiju i veličinu kluba.
Naš mentalitet je takav da će sad neko napisati ,,pa hajde kad si tako pametan, dođi i radi ti ili ko će doći bolji, kad nije do sad, neće ni od sad", i tako da će ovi uhljupi koji nikakve odgovornosti i morala nemaju ostati u svojim foteljama i uživati u istim dok navijači dobijaju čireve. Istina je da su svake promjene zadnjih godina bile na gore ali to ne smije biti razlog da ovim uhljupima i deb.ilima dajemo iznova i iznova nove šanse dok oni nama vrijeđaju inteligenciju i lažu na svakom koraku.
Nama trebaju sportski obrazovani i sposobni ljudi, ne trebaju nam board direktori i 100 ljudi u klubu, treba par kvalitetnih i moralnih ljudi koji znaju svoj posao, koji će imati ODGOVORNOST, koji će znati cijeniti i poštovati klub i sukladno s imenom i veličinom kluba uvijek imati najviše ambicije u ovoj bijednoj ligi, koji će biti transparentni i iskreni prema navijačima i koji neće uspjehom smatrati izlazak u evropu i odgirano jedno kolo.
Trenutno nismo konkurentni za prvo mjesto, prošle sezone smo nekim čudom bili neko kratko vrijeme u borbi za prvo mjesto ali i to više zbog sreće nego zbog kvaliteta, pretprošle takođe nismo bili konkurentni za prvo mjesto gdje nismo izborili ni evropu. Ne može me niko ubjediti da ekipe iznad nas imaju bolje uslove, da imaju bolju finansijsku situaciju i sve ono što je potrebno za funkcionisanje kluba da im ne možemo parirati i voditi s njima borbu za prvo mjesto do kraja. Stvar je jasna, problem je u onim koji vode klub, krivice ima i u trenerima i igračima, ali napretka nema dok se ne otjeraju svi board direktori i ovi koji vode klub ka nazadovanju.

1946~
Ja mu samo to zamjeram,sto je dozvolio da ga iskoriste za mazanje ociju nezadovoljnim navijacima i da se sva ona halabuka koja je krenuka u tom momentu protiv njih (mailovi,kriticki tekstovi na portalima itd.) jednostavno zaboravi. A sada ce kad krenu losi rezultati jednostavno krivicu prebaciti na trenera i opet sebe ograditi.Evander je napisao/la:Prodas Mihojevica. OK. Podrzavam. Solidan posao si napravio. Jednostvno, igrace moramo prodavati, a za Mihojevica je bilo vrijeme da ide.
Uzmes solidne pare i sta uradis onda?
Nista.
Samim tim, gubis dva igraca iz prvih 11, koji su i prije toga bili jako siromasan kadar. Gubis stopera iz prvih 11 i gubis Aduktora koji je igrao solidno u vezi.
Ali bitno je da Zipov ukucanin ima sigurna i stalna primanja, kao i ostala administracija u klubu
Kao sto vidimo, satelilti ovih iz uprave (Zip), vec su poceli kampanju protiv Husrefa. Predstavit ce ga kao jedinog krivca, na kraju smijeniti i nastaviti raditi ono sto i inace rade.
Husrefova jedina krivica je to sto se u opste uhvatio posla u ovom trenutku. Iskoristili su ga samo da svoje guzzice sacuvaju u foteljama.
Imal iko ovdje da se ne slaze da Scaut i njihovi transferi zadnje tri sazone su sokantno losi i da za to treba dobit otkaz vise ljudi?!mal iko ovdje da misli da Sabina ima sta treba da napravi ozbiljan plan i povede Sarajevo u bolje sutra ?! Imal iko da misli da smo divovi i da nam treba board direktora.?!Imal iko da misli da Tan nije bio ogromna greska , Hajduk kao organizacija navijaca dionicara ima duplo kvalitetnije igrace od nas . Imal iko ovdje da zna tacno ko sta radi u ovom klubu ?!
Ozbiljno pitanje , igraci nisu krivi sto su skart nit Husref moze imat utjecaj pored kamare uhljeba , al najvise me int odg na pitanja.Od svih igraca sa kojima smo bili povezani samo onaj iz Istre je bio ocit napredak al tu nam je jasno dato do znanja da se skart politika nastavlja i zo na ustrb mladih a sve to da bi igrali dva predkola popisane EL jer ova ekipa ne moze dalje od toga . Milijarder vlasnik , ima 4 kluba , mi ne mozemo dovest tri tupava pojacanja, mislim . Bolje bi bilo da nas Tan proda nekom ko ima 40 miliona ali zelju da stvarno pomogne klubu . I sto je nahfore kad pobjedimo dvije svi sve zaborave, On Tan moze nam dat na posudbu ne mora potrosit centa dva igraca Cardiffa i dva Kotrljka koji nisu u ekipi i garantujem vam da samo to bi ispljunulo makar jednog koji odskace i imali bi siru ekipu , medjutim on se prema Sarajevu ponasa kao prema nakpj firmi.
Ozbiljno pitanje , igraci nisu krivi sto su skart nit Husref moze imat utjecaj pored kamare uhljeba , al najvise me int odg na pitanja.Od svih igraca sa kojima smo bili povezani samo onaj iz Istre je bio ocit napredak al tu nam je jasno dato do znanja da se skart politika nastavlja i zo na ustrb mladih a sve to da bi igrali dva predkola popisane EL jer ova ekipa ne moze dalje od toga . Milijarder vlasnik , ima 4 kluba , mi ne mozemo dovest tri tupava pojacanja, mislim . Bolje bi bilo da nas Tan proda nekom ko ima 40 miliona ali zelju da stvarno pomogne klubu . I sto je nahfore kad pobjedimo dvije svi sve zaborave, On Tan moze nam dat na posudbu ne mora potrosit centa dva igraca Cardiffa i dva Kotrljka koji nisu u ekipi i garantujem vam da samo to bi ispljunulo makar jednog koji odskace i imali bi siru ekipu , medjutim on se prema Sarajevu ponasa kao prema nakpj firmi.
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 26 feb 2018, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Da ne bi i mi bili uskoro na pragu Premijer lige, ako niko ništa ne poduzmeHistoricar je napisao/la:Kardif je na pragu Premier lige, to mu je glavna preokupacija.Vratnik10 je napisao/la:Čudi me da Tan kao da ne zna ništa oko ovog šta se dešava u klubu i oko njega? Jel baš digo ruke od nas?
Ako smijene Husrefa treba ih sve zapaliti
Što su prodani Mihojević, Hadžić, Sadiku? Pa jednostavno jer je većinski vlasnik tamo nekad pred kraj godine kad su plate bile za igrače i uposlenike upitne na molbu ovih iz uprave da se pošalju pare rekao da želi samoodrživ klub, koji mu donosi i neke prihode i da neće pare bacati u bunar. Zato se realno prodao svako za koga je bila pristojna ponuda. Sarić i Ahmetović su ostavljeni jer su ponude za njih bile slabe, računajući da su nam bitniji u borbi za titulu, nego pare od njihovog odlaska. Ipak smo tad kasnili samo šest bodova za prvim i pet za drugim. Postotak od Cimirota, Mihojević i ova omladina iz akademije su zatvorili dosta rupa i obezbijedili do kraja godine a vjerovatno i duže mir što se tiče plata i ostalih troškova.
Što se tiče samih igara, imam prijatelja koji radi u klubu i uz ekipu je stalno. On mi je govorio da su igrači maksimalno spremni, i fizički i psihički, uigrani, i bukvalno me uvjeravao da nas što se tiče samog terena niko neće moći zaustaviti. Jučer nakon utakmice se nadjemo i ja ga pitam šta bi od te mašine koja je trebala satrati ovu ligu, on poge glavu i kaže ne znam, ko da nam je ko sihre bacio preko noći.
Što se tiče samih igara, imam prijatelja koji radi u klubu i uz ekipu je stalno. On mi je govorio da su igrači maksimalno spremni, i fizički i psihički, uigrani, i bukvalno me uvjeravao da nas što se tiče samog terena niko neće moći zaustaviti. Jučer nakon utakmice se nadjemo i ja ga pitam šta bi od te mašine koja je trebala satrati ovu ligu, on poge glavu i kaže ne znam, ko da nam je ko sihre bacio preko noći.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ova ekipa trenutno je od početka sezone imala više katastrofalnih partija nego dobrih. Pored što ekipa nije kvalitetna, katastrofalno je popunjena što nam odma na startu pravi problem. Mašina koja će satrati ligu sa Hodžićem, Hebibovićem, Bekićem, jednim stoperom, Velkoskim i ostalim - nemam komentar za to, sa ovim ne bi bili u stanju ,,satrati" prvu ligu FBiH.ReufHerco je napisao/la:Što se tiče samih igara, imam prijatelja koji radi u klubu i uz ekipu je stalno. On mi je govorio da su igrači maksimalno spremni, i fizički i psihički, uigrani, i bukvalno me uvjeravao da nas što se tiče samog terena niko neće moći zaustaviti. Jučer nakon utakmice se nadjemo i ja ga pitam šta bi od te mašine koja je trebala satrati ovu ligu, on poge glavu i kaže ne znam, ko da nam je ko sihre bacio preko noći.
Gledajući pojedinačno igrače i njihove dosadašnje karijere, može se zaključiti da je većini njima FK Sarajevo vrhunac do sada, a kako igraju, i ostat će, i to ova ekipa koja se bori za četvrto mjesto.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Živo me zanima šta će biti urađeno na ljeto s ovim parama. Mislim, znamo otprilike već, ali me baš zanima kakva opravdanja će tada plasirati, zimi je uvijek da je izbor igrača oskudan i da je teško tad pregovarati.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- muhamedhulk
- Kontakt:
Imam neki predosjecaj da ce trener brzo letiti - kao sto je i Kodro nakon pokusaja uspostavljanja igre i sistema.
Ali fascinantno je kakva je razlika u svemu izmedju Antalije i bh lige - pritisak je ocigledan u utakmicama. Ako trener ne moze da pritisak prebaci na sebe onda on nema sta traziti ovdje..unistice sam sebe.
Ali fascinantno je kakva je razlika u svemu izmedju Antalije i bh lige - pritisak je ocigledan u utakmicama. Ako trener ne moze da pritisak prebaci na sebe onda on nema sta traziti ovdje..unistice sam sebe.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Imam ja. Dovedeni igrači su itekako dobri za naše uslove. Ahmetović, Hodžić, Bekić, Sarić, Novaković, Balić, Crnkić, Crepulja, Adukor, Stanojević, Šofranac, Halilović, Kuzmanović, Rahmanović..paulus je napisao/la:Imal iko ovdje da se ne slaze da Scaut i njihovi transferi zadnje tri sazone su sokantno losi i da za to treba dobit otkaz vise ljudi?!
Sve i jedan igrač nam je poslužio i odigrao korektno za vrijeme koje je ovdje. Trojica su bili na spisku reprezentacije, ruku na srce ove dvije utakmice su svi odigrali loše, ali prošle poluseznone Ahmetović je bio najbolji strijelac, a Sarić najbolji asistent. Bekić je jedno vrijeme igrao vrhunski, isto važi i za Hodžića. Crnkić nije bio dobar u glavi ali da je loš igrač, nije, pogotovo u odnosu na trenutna krila. Crepulja je po biografiji igrač koji je profulao ligu i zaslužuje mnogo više, slično se može reći i za Stanojevića i Adukora po prikazanim partijama. Halilović i Šofranac također korektni. Kuzmanović mladi reprezentativac, imalo je razloga da ga se dovede itd.
Igrači se dovode na kratke ugovore te se ne raskidaju ugovori na silu. Novaković je mogao i Husrefu poslužit za rotacije, sad što ovaj njeg ne miriše nego pravi hiljadu rokada u odbrani to je druga priča.
Mi smo ovu sezonu izgubili prije samog njenog početka, usudio bih se reći zbog tvrdoglavnog Čale, koji nije doveo nijednog igrača na ljeto, nego se vezni red krpio u hodu sa Stanojevićem i Adukorom. Svi se slažemo da je vezni red 100 puta bolje izgledao po njihovom dolasku.
Sad smo ponovo ušli u polusezoni bez bekova, što se može donekle opravdati sa lošom ponudom na tržištu, ali nejse.
Da nam je ekipa užasna, nije. Nemamo širine, to stoji. Imamo trenera koji ne miriše mlade igrače i to treba razumit. Nije to toliko loša stvar. Imali smo previše pehova ove sezone i nismo ni zaslužili bolji plasman. I ja sam razočaran sa svime u i oko kluba, razočaran rezultatima, ali ne vidim svrhu pljuvanja po stvarima koje donekle i funkcionišu.
P.S. Husrefa bih ostavio na klupi i naredne sezone, te na osnovu nje bi donosio zaključke. Imao je i on svojih kikseva da se ne lažemo, ali podršku ima i treba da je ima.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Kad su rezultati loši po logici navijača treba neko da leti da bi se zadovoljila sujeta u smislu "eh promijenili smo trenera, sad će biti bolje" i tako nam bude lakše da prebrodimo što nas bole loši rezultati. Ako se Husref otjera dabogda nam bilo 10x gore.muhamedhulk je napisao/la:Imam neki predosjecaj da ce trener brzo letiti - kao sto je i Kodro nakon pokusaja uspostavljanja igre i sistema.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Pa vecina tako gleda. Samo sto je sad mislim obrnuta situacija - trener ce ici kad vidi da je dosao pred zid. Slicno kako je Cala otisao.SarajevoJeBordo je napisao/la:Kad su rezultati loši po logici navijača treba neko da leti da bi se zadovoljila sujeta u smislu "eh promijenili smo trenera, sad će biti bolje" i tako nam bude lakše da prebrodimo što nas bole loši rezultati. Ako se Husref otjera dabogda nam bilo 10x gore.muhamedhulk je napisao/la:Imam neki predosjecaj da ce trener brzo letiti - kao sto je i Kodro nakon pokusaja uspostavljanja igre i sistema.
Sto se mene licno tice Husref moze ostati do kraja zivota ali hocu da vidim napredak, kako u igri (da igraju kao na pripremama) tako i pojedinacni napredak igraca (uslov za takvo nesto je da ih stavlja na mjesto gdje su najbolji).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Sumnjam da ovi smiju Husrefa dirati, on je smirio onda situaciju kad su se slali mailovi i kad je situacija bila pred eskalacijom. Što već neko napisa, to mu je najveća greška, povratak u tom trenutku. Kod nas u priči uvijek svi igrači solidna pojačanja, svi odigrali korektno, svi za naše uslove majstori, a tabela nikad ne laže i kaže SUPROTNO!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Nije on digo ruke od kluba, nego on klub gleda kao firmu i bitno mu je da na papiru klub posluje pozitivno! Nije on Roman Abramovič da voli fudbal, voli dobre igrače i da kaže Tottiu "napiši cifru na papir da igraš u Chelseau" jer želi da gleda takvog igrača u dresu kluba kojeg je vlasnik i kojeg prvenstveno voli i navija! A Cardiff mu je okupacija jer će klub ulaskom u Premiership dobiti više para nego osvajač lige prvaka i opet u Cardiffu nećeš gledati igrače svjetske klase.Historicar je napisao/la:Kardif je na pragu Premier lige, to mu je glavna preokupacija.Vratnik10 je napisao/la:Čudi me da Tan kao da ne zna ništa oko ovog šta se dešava u klubu i oko njega? Jel baš digo ruke od nas?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
I Heba je jučer tako izdominirao da se i naš trener umalo nije objesio, samo ne za klupu kao ovaj..
https://sportsport.ba/fudbal/nesudeni-n ... upu/269349

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Pregovaraju naši sa Dadom Glišićem.joker90 je napisao/la:I Heba je jučer tako izdominirao da se i naš trener umalo nije objesio, samo ne za klupu kao ovaj..![]()

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Gledaš ljudi igraju na travi, naši u blatu. Ko bi mu zamjerio što je odabrao Slovačku ispred nas.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 52 gosta.