FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Los*Blancos
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Los*Blancos » 14 sep 2010, 11:51

Hamo je napisao/la:
Los*Blancos je napisao/la:Olympique Lyonnais: Lloris; Reveillère, Diakhaté, Lovren, Kolodziejczak; Toulalan, Pjanic, Gourcuff; Briand, Gomis y Lisandro.

Shalke 04: Neuer; Uchida, Höwedes, Plestan, Sarpei; Moritz, Jones, Rakitic; Farfán, Huntelaar y Raúl.
slika
Šta je sa Juradom :?: Joj kada vidim ove igračine tipa Moritza,Plestana i Uchide,a igramo LP...
Na klupi :? ebiga boljih nema u odbrani..magath ce iz njih izvuci max..ali greske se desavaju u 1 sekundi i ode sve u pm :cry:
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 sep 2010, 19:37

Mogući sastav večeras:

Olympique Lyon: Lloris, Reveillere, Diakhaté, Lovren, Kolodziejczak -
Toulalan, Gonalons - Briand, Gourcuff, Michel Bastos, Lisandro Lopez

FC Schalke 04: Neuer - Matip, Höwedes, Plestan, Sarpei - Jones, Rakitić, Moritz, Farfan - Huntelaar, Raul

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 sep 2010, 20:20

Ipak sastav malo drugačije za večeras izgleda.

-----------------------------------Neuer------------------------------------
---Moriz----------------Höwedes-------------Plestan----------Sarpei---
-----------------------------------Jones------------------------------------
----------Rakitić-----------------------------------------Deac-------------
---------------------------------------Raul---------------------------------
-------------------Farfan------------------------Huntelaar---------------

Baš me interesuje kako će se Deac pokazati. Metzelder nije doputovao u Lyon jer je u utakmici protiv Hoffenheima zaradio lakšu povredu.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 sep 2010, 20:21

Nadam se da ce Raul postici bar jedan gol, i da Schalke dobije, ni Lyonu ne cvjetaju ruze
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 sep 2010, 20:29

Iskreno volio bih da grijesim, ali mi ova formacija nikako ne uljeva povjerenje. Veceras trebaju znati da je cijela Njemacka uz njih i poceti konacno igrati fudbal, jedina prednost je ta sto Lyon isto nije u nekoj formi pa tako da imaju sansi pogotovo ako na pocetku postignu gol.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 14 sep 2010, 20:33

mislim da bi bilo mnogo bolje stavit raula u napad sa huntelarom,rakitica u sredinu a farfana na desnu stranu.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 sep 2010, 20:35

ma ne znam koliko ce napad da funkcionise ovako, nije raul ofanzivni vezni vec klasicni napadac :roll:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 sep 2010, 21:40

Nevjerovatno šta nam se dešava, nevjerovatno!!!
Nakon tri odlične šanse koje nismo iskoristili, duga lopta je upućena ka Bastosu no lopta dolazi do Moriza. Ovaj slabašno pokušava da glavom loptu uputi Neueru a Bastos presjeca i uz dosta sreće pogađa. Lyon do ovog trenutka nije ništa pokazao i poslije ništa bolji nisu bili. Pored cijele nesreće koja nam se dešava tj. da su tri moguća desna beka povrijeđena (Hogland, Uchida i eventualno Metzelder) i da baš Moriz tu poziciju igra i pogriješi, glupan od sudije daje Höwedesu crveni karton! Ona situacija je bila za žuti karton glupane od sudije.
Igramo odlično ali k'o da je neko bacio sihire na našu ekipu.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 14 sep 2010, 22:44

Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli bolje.Stvarno nemamo sreće Zdena kao što si rekao nakon odličnih prilika mi primamo onako glup gol.Moriz me iznenadio pozitivno,iako je on skrivio onaj gol momak je mlad a vidi se da zna igrati i da će biti nešto od njega.Farfan daleko najbolji igrač uz Neuera koji je branio i rukama i nogama,međutim poslije se i sam Farfan utopio u sivilo ekipe.Onaj sudija je debil baš sam na poluvremenu pričao sam jednim jaranom koji mi je dao link videa na kojem Mamić govori o dotičnom sucu,gdje kaže da je sudija upropastio utakmicu i da je djelio besramno kartone(2 crvena,6 žutih) i u ovoj utakmici je pretjerao sa crvenim kartonom,a krenuo je djeliti žute kartone. Nemamo sreće,ali vratiće se ona ne može uvijek ovako biti.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 14 sep 2010, 22:47

Schalke da nije dobijo crveni karton bi preokrenu utakmicu sigurno,jer bi u drugom usao i Jurado a svakako dok je bio isti broj igraca bili su bolji,Lyon nije kako treba stvorio priliku od kako su imali igraca vise,mislim da Schalke ako dodje sebi da ce pregaziti Lyona kuci....
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 sep 2010, 23:05

Kao sto sam rekao, svaka iole ozbiljna ekipa ce onu odbranu rastaviti na proste faktore. U LP svaka greska se skupo placa, a Magath je bez pritiska razhebao 3/4 iste. Takodjer ima tu dosta prostora u veznom redu za protivnicke igrace, u nekim trenuticima i Pjanic i Gourcuff su imali toliku slobodu da je to nevjerovatno. Kao sto sam jos govorio dok je trajao prelazni rok Schalke-u je bio prije potrebniji igrac tipa Schweinsteiger ili Ze Roberto, koji bi s desturktivcem Jonesom, cinio vezni red, i dijelili lopte prema bekovskim pozicijama, odnosno prema Farfanu i Juardu. Schalke s tzv. baklavom ili dijamantom nece nista postici u BL, a o LP da ne pricamo. I stvarno mi nije jasno sto Magath "fura" tu formaciju, vidio je dosad u tri utakmice da ne ide, ali svi znaju da je on tvrdoglav covijek.

Sudija, ako gledamo i jednu i drugu stranu je bio katastrofa.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 sep 2010, 23:13

@amerosm

Daj nemoj više zahebavati. Ko je razvalio odbranu Schalkea? Lyon nije šanse im'o kako treba. Uputili dugu loptu jer nisu imali bolje rješenje i na sreću dali pogodak. Nismo imali u toj situaciji sreće kao i pri crvenom kartonu. Za razliku od tebe kod nas niko ne blati svoju ekipu zato nemoj ni ti našu. Konstantno se javljaš na neke greške pri trgovanju ovog ljeta a volio bi da je Magath na klupi HSV-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 sep 2010, 23:38

@ Zdena

LP je takvo takmicenje gdje se svaka greska skupo placa. Sutra niko nece pitati kako je Lyon postigao gol, nego ce pisati da imaju tri boda, a Schalke "nula" bodova. Za LP je potreban kvalitet, a to govorim iz licnog iskustva kojeg je imao HSV 2006.godine, kada su bez velike potrebe razhebali najacu odbranu u Budesligi i prodali van Buytena i Bouhlaruza, pa u LP dozivjeli katastrofu, a u Bundesligi se borili za opstanak. Ocito ti nisi gledao drugo poluvrijeme utakmice, pa gdje jedno dijete na lijevoj strani od Sarpeia pravi budalu, gdje Pjanic jednim pasom izbaci Pelestana i Matipa, samo glupi Bebek je u toj situaciji vidio nedozvoljenu poziciju. Ja kod tebe imam osjecaja da neces realno da sagledas sitaciju vec samo sebe tjesis time da je sreca u pitanju. Cak si poslje utakmice prvog kola sam rekao da ste nesretno izgubili, i ako su svi forumasi koji su gledali utakmicu, a izvjestaji rekli da je bila zasluzena pobjeda HSV-a. Pa dvoljno mi je bilo vidjeti gdje se Raul vraca, po lote da ono nista nije bilo povezno. Iskreno boli me briga za Schalke, ja samo kazem svoje realno vidjenje, cak i svoje ekipe, ali ako ti to nazivas pljuvanjem onda je uredu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 sep 2010, 23:55

Nisam gledao utakmicu, pa ne bih davao zaključke o istoj, ali je više nego očito da Bundesligaši nemaju kontinuitet.
Nakon jedne uspješne sezone po običaju slijedi krah u euro kupovima, pa i malo lošija sezona u ligi. Da se tako nešto ne dešava, liga bi zasigurno bila kudikamo jača, kao i sam rejting BL klubova.
Ovo je tek početak, treba se nadati da će se možda promjeniti na bolje.
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 14 sep 2010, 23:57

amerosm je napisao/la:@ Zdena

LP je takvo takmicenje gdje se svaka greska skupo placa. Sutra niko nece pitati kako je Lyon postigao gol, nego ce pisati da imaju tri boda, a Schalke "nula" bodova. Za LP je potreban kvalitet, a to govorim iz licnog iskustva kojeg je imao HSV 2006.godine, kada su bez velike potrebe razhebali najacu odbranu u Budesligi i prodali van Buytena i Bouhlaruza, pa u LP dozivjeli katastrofu, a u Bundesligi se borili za opstanak. Ocito ti nisi gledao drugo poluvrijeme utakmice, pa gdje jedno dijete na lijevoj strani od Sarpeia pravi budalu, gdje Pjanic jednim pasom izbaci Pelestana i Matipa, samo glupi Bebek je u toj situaciji vidio nedozvoljenu poziciju. Ja kod tebe imam osjecaja da neces realno da sagledas sitaciju vec samo sebe tjesis time da je sreca u pitanju. Cak si poslje utakmice prvog kola sam rekao da ste nesretno izgubili, i ako su svi forumasi koji su gledali utakmicu, a izvjestaji rekli da je bila zasluzena pobjeda HSV-a. Pa dvoljno mi je bilo vidjeti gdje se Raul vraca, po lote da ono nista nije bilo povezno. Iskreno boli me briga za Schalke, ja samo kazem svoje realno vidjenje, cak i svoje ekipe, ali ako ti to nazivas pljuvanjem onda je uredu.
Pa druže realno je da u drugom poluvremenu nismo imali šta tražiti. Imali smo igrača manje a Lyon zna "baratati loptom". Ja govorim općenito o primljenom pogotku. Povrijeđena su tri igrača koji mogu igrati desnog beka pa je tu "uskočio" Moriz i napravio kardinalnu grešku. Lyon se nije ima s čim pohvaliti u prvom poluvremenu. Protiv Hoffenheima smo primili pogodak iz kornera i slobodnog udarca (prethodno je sviran smiješan faul i sudija je donio pogrešnu odluku kao i danas), tu odbrana ne može puno skriviti. Upravo ti si bio veliki protivnik takvih pogodaka prošle sezone pa me malo čudi što se po tom pitanju još nisi izjasnio. Jbg pa izgubili smo nesretno protiv favorita grupe u gostima. Izgubili u gostima kod HSV-a i Hoffenheima. I sad je sve kriva odbrana? Jedino smo se obrukali protiv Hannovera kod kuća al' i oni igraju iznad svojih mogućnosti trenutno (četvrti su!). Da još, da li je Höwedes po tvom mišljenju zasluženo isključen protiv HSV-a i Lyona?
Jednostavno smo trenuto kurate sreće. Neće pa neće.

Klare

Post Postao/la Klare » 15 sep 2010, 00:22

Schalke apsolutno bez ikakve igre. Jedino zalaganje pokazuju:Neuer i Farfan, ostalo:tuga,jad...
Uprava i Magath mi nikako nisu jasni. Najaču odbranu lige u prošloj sezoni poslije Bayerna :D skroz izmjeniti nije pri zdravoj pameti, pogotovo dati Westermana nizašto. A odakle mu imena poput:Plestana, Deaca ni sam ne znam.
Zdena pričaj ti šta hoćeš, u vas je odbrana slaba da slabija biti ne može, a i ostatak tima i igre u početku sezone ništa ne obećavaju, mada bih ja volio da se Schalke digne zbog već pominjanih razloga.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 sep 2010, 01:01

Klare je napisao/la:Schalke apsolutno bez ikakve igre. Jedino zalaganje pokazuju:Neuer i Farfan, ostalo:tuga,jad...
Uprava i Magath mi nikako nisu jasni. Najaču odbranu lige u prošloj sezoni poslije Bayerna :D skroz izmjeniti nije pri zdravoj pameti, pogotovo dati Westermana nizašto. A odakle mu imena poput:Plestana, Deaca ni sam ne znam.
Zdena pričaj ti šta hoćeš, u vas je odbrana slaba da slabija biti ne može, a i ostatak tima i igre u početku sezone ništa ne obećavaju, mada bih ja volio da se Schalke digne zbog već pominjanih razloga.
Najjača odbrana lige prošle sezone sa Bayernom. :D
Upravo ovo što kažeš je bitno. Niko nikad nije spomenuo dobro odbranu prošlih sezona dok je ona i takva bila u pozitivnom kontekstu. Čim su počeli primati golove eto ih k'o muhe na go**o da komentarišu.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 15 sep 2010, 22:00

Ovo je sve nesreća,a neće ni ona viječno trajati.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 17 sep 2010, 01:06

Sad se opet možemo koncentrisati na Bundesku. U nedjelju u 17.30h nas dočekuje najveći njemački derbi.
Evo male statistike pred tekmu.

Posljednji susreti:

Sezona 2007/08

* 18. 8. 2007: Schalke–Dortmund 4:1 [Marcelo Bordon 11. min. - Pander 31. min. - Asamoah 59. min. - Kuranyi 78. min. / Nelson Valdez 66. min.]

* 10. 2. 2008: Dortmund–Schalke 2:3 [Federico 21. min. - Petric 50. min. / Asamoah 19. min. - Amedick 30. min. - Ernst 82. min.]

Sezona 2008/09

* 13. 9. 2008: Dortmund–Schalke 3:3 (velika krađa!) [Subotic 67. min. - Frei 70. min. - Frei 89. min. / Jefferson Farfán 20. min. - Rafinha 39. min. - Westermann 54. min.]

* 20. 2. 2009: Schalke–Dortmund 1:1 [Kuranyi 20. min. / Zidan 81. min.]

Sezona 2009/10

* 26. 9. 2009: Dortmund–Schalke 0:1 [Jefferson Farfán 31. min.]
* 26. 2. 2010: Schalke–Dortmund 2:1 [Höwedes 66. min. - Rakitić 83. min. / Sahin 47. min.]

Bilans:

Utakmice: 76
Pobjeda BVB: 26
Neriješeno: 23
Pobjeda S04: 27

Prošlogodišnja želja žutih se nije ostvarila tj. da pobijede na stogodišnjicu postojanja kluba. :lol:
Mi se, trenutno, nalazimo u maloj krizi tako da im je ovo dobra prilika da konačno nešto pokažu protiv nas. Ukoliko sad ne pobijede, teško će im se ponovo ponuditi ovakva situacija.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 17 sep 2010, 01:52

A sto ne napisa "velika krađa" pored utakmice 0:1 iz prosle sezone; Barriosu ponisten cist gol, kad se lopta od precku odbila iza gol linije i priznat gol Farfana koji nije smio biti priznat, jer je napravio faul nad Schmelzerom?

A taj derbi 3:3 smo i mi itekako bili zakinuti. Rafinha dobija samo zuti za laktanje Valdeza, kasnije zabija upravo Rafinha za 2:0. Pa kasnije opet za povlacenje treba da dobije zuti sudija ga opet ostavlja u igri. Samo Rafinha je trebao dobiti 2 crvena. Treba biti realan, ja ne poricem da smo drugi gol zabili iz ofsajda i treci nakon sumnjivog penala. Sudija je ostetio i jedne i druge. Ne ponovilo se ono suđenje.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.