FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- muhamedhulk
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ocigledno ovo drugo. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ili optimistično razmišljanje, da bi Sarić produžio ugovor, menadžer zahtjevao da nam "uvali" Crepulju 

FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Pa isti im je menadjer a meni iskreno koga god nasi da dovedu upitnik je dok ga na terenu ne vidim, pa tako i CrepuljaBordoSarajevo je napisao/la:Ili optimistično razmišljanje, da bi Sarić produžio ugovor, menadžer zahtjevao da nam "uvali" Crepulju

LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
ma Sarić ode sigurno ako ga nije dosad šarno , čisto sumnjam da će sad, kad su bili pozivi za repku aktuelni kako sam ja saznao bilo je rečeno da niko neće ići bez novog ugovora i redom su marko,ahmet i bekić šarnuli i Sarićev menadžer je pričao da kao hoće da produži neće u poljsku, hoće da nastupi za repku itd. očigledno su postigli dogovor drugačiji, mislim meni nije sad pretjerano ni krivo, Sariću je ovo najbolja polusezona u životu a nije više tinejdžer, samo nervira me što nisu ostali principijelni i što nećemo uzeti neku lovu za njega...po svemu sudeći Crepulja će biti dostojna zamjena, i domaći igrač, relativno mlad 24 godine...kompletna veza je tu oko 24-25 godina....par sezona još i prodavat redom...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Osttribine
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la:Jedan Čala je igrom razmontir'o kone u tri derbija prošle sezone, jedina utakmica gdje su nam prišli golu je po onom pljusku na Grbavici kad je Stevanović izbacio Bekića a Rustem se povrijedio blokirajući gol. Bolju igru u derbijima nismo odavno vidjeli, a ove godine smo s Husrefom takav šamar dobili da se ja još nisam oporavio.Memara je napisao/la:Pa jedan Čala je zadnje dvije utakmice u listici završio 2:2 i 0:1 u finalu kupa...Čala... Ako budemo išli na bod gubimo.
@belosevic28 ja sam u 9:10 bio pred kabinetom, što je sigurno, sigurno je.

P.S. lištica - Sarajevo 1:3

Čala je sam rekao da će se povuć kad ga STADION bude prozivao, i to je i uradio. Nakon Zrinje se prvi put čulo horski "Čala odlazi".Osttribine je napisao/la:Fkt ne razumijem ovoliko pljuvanje Čale od pojedinaca sa foruma, covjek nas preuzeo kad smo u **** do guse bili i igrao finale kupa, odveo nas u evropu, postavio rekord vezanih ligaskih pobjeda, jeste ispao od Zarije (nikakvi to amateri nisu), i kad je izgubio prvo kolo protiv Zrinjskog u ovoj sezoni covjek se fino povukao, e sad sto Tošo i Zijo nisu bili karakterni da ucine isto je druga prica. Čala ne zasluzuje da ga se pljuje sasvim sigurno, ali to je taj nas pitarluk.
P.S. lištica - Sarajevo 1:3
Za Zariju sam i ja jednom govorio, kad smo ih izvukli 90% komentara ovdje je bilo "yeben protivnik, ispadamo, bit će guravo" (nisu postovi pobrisani, uvijek se možemo vratit na taj period i citirat te komentare ko se ne sjeća). Nakon ispadanja, pisali smo ovdje k'o da smo ispali od Turbine iz Jablanice. Uostalom, ispali smo na penale, imali priliku da riješimo sve prije produžetaka... Čala je za to ispadanje kriv koliko i Husref za Kukesi onda, al se ni upola ovoliko nije pljuvao, realno.
Fakat nije zaslužio da ga prozivamo u negativnom kontekstu, ovdje su više svi bili "bijesni" na njega jer nam je došao kao "loša" zamjena za Samprasa na kojeg su svi svr.šavali, a na kraju ga je Čala taktički pojeo u sve tri međusobne utakmice.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Znaš kako se postaje šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš!
Sve sto treba da znamo.
MUDA!!!
Sve sto treba da znamo.
MUDA!!!
- sarajevo46
- Kontakt:
Da li je fakat Čala nekom dobar trener? 

motivator, treninge vodi dobro, i voli ovaj klub....ne može se osporiti niz koji je napravio, izvukao najviše iz Dulje od svih trenera...sarajevo46 je napisao/la:Da li je fakat Čala nekom dobar trener?
najveća greška što je prešutio zimski prelazni...i po mom mišljenju tu smo zijanili sve...ostao je raditi sa ekipom koja je imala rupe i igračima bez mentalne snage/luzerskog stava....i iz njih izvukao apsolutno sve i još 10% na to....apsolutno se podredio klubu...i zauzvrat ga nisu ni ostavili u klubu nego tu se smucaju idalje likovi bez licenci i nadri-taktičari tipa "idemo momci"....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- muhamedhulk
- Kontakt:
Da.sarajevo46 je napisao/la:Da li je fakat Čala nekom dobar trener?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
- sarajevo46
- Kontakt:
Jest znao proslaviti gol, gledat štopericu i izgubiti sve što se može. Jašta svi krivi samo on nije Uprava, igrači, sudije svi osim njeg. Ako voli klub što nije otišao onda na vrijeme kad mu fol nisu doveli te igrače koje je želio ili možda samo nije znao koga hoće jer lik nije bio u fudbalu uopšte. Hvala Bogu pa ga nisu ostavili u klubu dosta što je sa svojom dvojicom zeznuo ovu sezonu. Hvala mu za onaj niz koji ni on sam nema pojma kako je postigao, a koji nam nije donio ništa.DenchiNL je napisao/la:motivator, treninge vodi dobro, i voli ovaj klub....ne može se osporiti niz koji je napravio, izvukao najviše iz Dulje od svih trenera...sarajevo46 je napisao/la:Da li je fakat Čala nekom dobar trener?
najveća greška što je prešutio zimski prelazni...i po mom mišljenju tu smo zijanili sve...ostao je raditi sa ekipom koja je imala rupe i igračima bez mentalne snage/luzerskog stava....i iz njih izvukao apsolutno sve i još 10% na to....apsolutno se podredio klubu...i zauzvrat ga nisu ni ostavili u klubu nego tu se smucaju idalje likovi bez licenci i nadri-taktičari tipa "idemo momci"....
Jest meni.sarajevo46 je napisao/la:Da li je fakat Čala nekom dobar trener?

Najduži niz pobjeda, najviše pobjeda u vječitim derbijima (poslije rata), prvi nas uveo u play-off EL. Statistički, treći najuspješniji trener u poslijeratnoj historiji kluba, odmah nakon Husrefa i Džene, što je uspjeh s obzirom da smo imali barem 15 različitih trenera.
EDIT: Kad je to ko odstupio jer mu nisu dovedeni igrači? I Husrefu su 2013. dovedeni Melunović i Karić, Radulović, Zlatković... pa je šutio i probao od gov.ana pitu napravit. Da neko odstupi, rekli bi svi 'pichoka, napušta klub kad je najteže'. S ograničenim resursima nas je držao u oba takmičenja do samog kraja što nisu uspjeli ni Dženo u dva navrata, ni Husref u tri. Nikad bliže duploj kruni nismo bili nego prošle sezone. Husref je sa Slobodom prokock'o oba trofeja pa nije loš trener, niko to ne spominje.
Zadnja izmjena: skoroalen, dana/u 13 feb 2018, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.
- sarajevo46
- Kontakt:
Nije mi jasno kako još uvijek njegov kvalitet nije primjetio neko od konkurenata pa ga doveo kod sebe? i šta smo imali od tog niza?
šta je izgubio što on sam nije izborio iz minusa koji mu je ostavljen? a izgubio je promašenim zicerima igrača koji su većinom bivši i opravdano, a ovaj što je ostao, evo i sad isto radi....sarajevo46 je napisao/la:
Jest znao proslaviti gol, gledat štopericu i izgubiti sve što se može. Jašta svi krivi samo on nije Uprava, igrači, sudije svi osim njeg. Ako voli klub što nije otišao onda na vrijeme kad mu fol nisu doveli te igrače koje je želio ili možda samo nije znao koga hoće jer lik nije bio u fudbalu uopšte. Hvala Bogu pa ga nisu ostavili u klubu dosta što je sa svojom dvojicom zeznuo ovu sezonu. Hvala mu za onaj niz koji ni on sam nema pojma kako je postigao, a koji nam nije donio ništa.
jel ozbiljno tvrdiš da sudije nisu imale ulogu u finišu prošlog prvenstva?
rekao sam da je najveća greška zimski prelazni...slažem se da ne zna sastavit ekipu ali koji klinac imamo sportskog onda? da prima platu? pogotovo sad kad Hus radi njegov posao nema smisla da postoji Faruk u klubu....
taj niz ti je donio da si sad nezadovoljan, da smo recimo igrali LZO prošle sezone kako je krenulo, sad bi maštao o pohodima na duplu....
- AlfredNobel
- Kontakt:
Zašto nije? Čalu poštujem kao čovjeka prvo, pa onda kao trenera. Velika gromada i pravi gospodin. Došao je da izvuče svoje FKS iz vanago u kojim smo se nalazili. Uspio je nanizati pobjede, oživiti atmosferu u ekipi, popraviti rezultate, pa čak i napraviti onaj niz. Također, zamalo smo osvojili Kup, ali eto opet su ti penali presudili. U takvim uslovima i gabulama koje su nas zadesile, to nije mala stvar. Kasnije ispadanje od Zarije, isto opet na penale, ali tu snosi krivicu naravno, kao i svi drugi.
Druga stvar.. Vidjelo se poslije da je Čala malo izgubio taj trenerski osjećaj, pošto dugo nikoga ozbiljnog nije vodio, čak smo ga iz Opštine "izvukli". Nije bio on toliko angažovan kao sad Husref recimo. Imam osjećaj da ga je mrzilo da traži pojačanja, nešto gleda, prati itd., pa su zato došli Liivak i Lelić, ono radi reda. Ruku na srce i tadašnja igra nije bila nešto posebno, osim tih kontri koje je unaprijedio. Dosta neatraktivno, tvrdo, bez ideje i koncepcije, ali nebitno sad.
Sve u svemu, ja čovjeka poštujem prije svega što nije bio phickica i što je odmah prihvatio da vrati svoj klub u život, što se borio koliko je mogao i što je na kraju otišao u stilu gospodina. I vazda će mi biti drag, njemu se na licu vidi da je teška dobričina i mangup, a više puta je to i pokazao.
A ovo što se tiče pljuvanja i psovki, to nije ništa novo. Šta mislite da se sutra neće psovati Husrefu kada dođe loš period? Naravno da hoće. Prije svega, za to je kriv zatupljeni mentalitet balkanaca, mentalitet zvani ovca. Ono gdje svi, tu i ja, pa i ako nisi htio da psuješ, počneš, jer vidiš da se svi nešto furaju i veliki su mangupi ako opsuju nekom familiju, mrtve, majku itd. A onda tu ogu ima i nepoznavanje fudbalske igre, jer svako ko prati fudbal zna da kod svake ekipe na svijetu dođe do lošeg perioda u toku sezone. Ja prvi nikada neću, niti sam ikada psovao nekome, a pogotovo ne Husrefu i Čali. Nikada neću zaboraviti kraj tekme s Zarijom, krenuli ka kapijama, dvije seljačine, papci, odroni, smeća ljudska, mentoli psuju Čali majku (iako mu je umrla par mjeseci prije), psuje mu mrtve, familiju, djecu, nanu itd. To je obični šljam i papanluk. Kod nas ovdje nema lijeka.. Gledam ljude u inostranstvu, to zajedno protivnički navijači sjede zajedno, piju pive, zezaju se uživaju. Dobro mi stari i govori, to je prije bio merak otići na tekmu, a danas ti je pitanje hoće li te neki upucati, namlatiti, pogoditi nečim itd.
Druga stvar.. Vidjelo se poslije da je Čala malo izgubio taj trenerski osjećaj, pošto dugo nikoga ozbiljnog nije vodio, čak smo ga iz Opštine "izvukli". Nije bio on toliko angažovan kao sad Husref recimo. Imam osjećaj da ga je mrzilo da traži pojačanja, nešto gleda, prati itd., pa su zato došli Liivak i Lelić, ono radi reda. Ruku na srce i tadašnja igra nije bila nešto posebno, osim tih kontri koje je unaprijedio. Dosta neatraktivno, tvrdo, bez ideje i koncepcije, ali nebitno sad.
Sve u svemu, ja čovjeka poštujem prije svega što nije bio phickica i što je odmah prihvatio da vrati svoj klub u život, što se borio koliko je mogao i što je na kraju otišao u stilu gospodina. I vazda će mi biti drag, njemu se na licu vidi da je teška dobričina i mangup, a više puta je to i pokazao.
A ovo što se tiče pljuvanja i psovki, to nije ništa novo. Šta mislite da se sutra neće psovati Husrefu kada dođe loš period? Naravno da hoće. Prije svega, za to je kriv zatupljeni mentalitet balkanaca, mentalitet zvani ovca. Ono gdje svi, tu i ja, pa i ako nisi htio da psuješ, počneš, jer vidiš da se svi nešto furaju i veliki su mangupi ako opsuju nekom familiju, mrtve, majku itd. A onda tu ogu ima i nepoznavanje fudbalske igre, jer svako ko prati fudbal zna da kod svake ekipe na svijetu dođe do lošeg perioda u toku sezone. Ja prvi nikada neću, niti sam ikada psovao nekome, a pogotovo ne Husrefu i Čali. Nikada neću zaboraviti kraj tekme s Zarijom, krenuli ka kapijama, dvije seljačine, papci, odroni, smeća ljudska, mentoli psuju Čali majku (iako mu je umrla par mjeseci prije), psuje mu mrtve, familiju, djecu, nanu itd. To je obični šljam i papanluk. Kod nas ovdje nema lijeka.. Gledam ljude u inostranstvu, to zajedno protivnički navijači sjede zajedno, piju pive, zezaju se uživaju. Dobro mi stari i govori, to je prije bio merak otići na tekmu, a danas ti je pitanje hoće li te neki upucati, namlatiti, pogoditi nečim itd.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Iz istog razloga što mi nikad nismo probali dovest Amara Osima.sarajevo46 je napisao/la:Nije mi jasno kako još uvijek njegov kvalitet nije primjetio neko od konkurenata pa ga doveo kod sebe? i šta smo imali od tog niza?
jedino mu ćaća bio na probi ali to je prije štimanja biloskoroalen je napisao/la:Iz istog razloga što mi nikad nismo probali dovest Amara Osima.sarajevo46 je napisao/la:Nije mi jasno kako još uvijek njegov kvalitet nije primjetio neko od konkurenata pa ga doveo kod sebe? i šta smo imali od tog niza?

- sarajevo46
- Kontakt:
Nije osvojio Kup, a ni ligu na kraju. Isti je minus sa svojom ekipom na klupi ostavio ove sezone. Imale su sudije ulogu zna se kome se navlačilo, to sam samo naveo kako su svi krivi osim njeg. Čovjek je bio velika fudbalska legenda, ali trenerska nula koja nije znala izabrati igrače očigledno. Kao čovjek i igrač ODLIČAN.DenchiNL je napisao/la:šta je izgubio što on sam nije izborio iz minusa koji mu je ostavljen? a izgubio je promašenim zicerima igrača koji su većinom bivši i opravdano, a ovaj što je ostao, evo i sad isto radi....sarajevo46 je napisao/la:
Jest znao proslaviti gol, gledat štopericu i izgubiti sve što se može. Jašta svi krivi samo on nije Uprava, igrači, sudije svi osim njeg. Ako voli klub što nije otišao onda na vrijeme kad mu fol nisu doveli te igrače koje je želio ili možda samo nije znao koga hoće jer lik nije bio u fudbalu uopšte. Hvala Bogu pa ga nisu ostavili u klubu dosta što je sa svojom dvojicom zeznuo ovu sezonu. Hvala mu za onaj niz koji ni on sam nema pojma kako je postigao, a koji nam nije donio ništa.
jel ozbiljno tvrdiš da sudije nisu imale ulogu u finišu prošlog prvenstva?
rekao sam da je najveća greška zimski prelazni...slažem se da ne zna sastavit ekipu ali koji klinac imamo sportskog onda? da prima platu? pogotovo sad kad Hus radi njegov posao nema smisla da postoji Faruk u klubu....
taj niz ti je donio da si sad nezadovoljan, da smo recimo igrali LZO prošle sezone kako je krenulo, sad bi maštao o pohodima na duplu....
- sarajevo46
- Kontakt:
Lik se vratio u opštinu. Budi ozbiljan.skoroalen je napisao/la:Iz istog razloga što mi nikad nismo probali dovest Amara Osima.sarajevo46 je napisao/la:Nije mi jasno kako još uvijek njegov kvalitet nije primjetio neko od konkurenata pa ga doveo kod sebe? i šta smo imali od tog niza?
valjaš gluposti, ne možeš oživiti ekipu sa dna, organizovati igru na svoj način(Dulja dobio novu ulogu, napadalo se na brze kontre), napraviti fenomenalan niz , boriti se do zadnja 2 kola za oba trofeja i biti trenerska nula...sarajevo46 je napisao/la:
Nije osvojio Kup, a ni ligu na kraju. Isti je minus sa svojom ekipom na klupi ostavio ove sezone. Imale su sudije ulogu zna se kome se navlačilo, to sam samo naveo kako su svi krivi osim njeg. Čovjek je bio velika fudbalska legenda, ali trenerska nula koja nije znala izabrati igrače očigledno.

izabrati igrače tj. dovođenje igrača nije posao trenera nego sportskog i uprave...
minus su ostavili njegovi pomoćnici(interim) koje je opet uprava pokušala provuć kao legitiman izbor....
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 13 feb 2018, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, broj6, napoleon72, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, ubipara i 40 gostiju.