Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Esport
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Esport » 07 feb 2018, 16:32

:salut:
Odličan igrač, malo prekratkog fitilja.
Nikad mu neću oprostiti petu u Parizu, ali biti ću mu vječito zahvalan na onome što je dao reprezentaciji
:wave:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 12 feb 2018, 19:30

Esport je napisao/la::salut:
Odličan igrač, malo prekratkog fitilja.
Nikad mu neću oprostiti petu u Parizu, ali biti ću mu vječito zahvalan na onome što je dao reprezentaciji
:wave:
Tako ti je to.. pamte se neki kiksevi odbrane, mada je bila vjecna dilema da li je bio faul i da li je uopste u sesnaestercu tamo ovamo..

A hocemo li ovo halalit Dzeki, uostalom.. sjeca li se iko ovog.. 5:55 ??? :roll: :roll: :roll:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 12 feb 2018, 20:12

Da je to dao, mozda ne bi zabio onu golčinu, tako da...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 13 feb 2018, 01:58

edinu se zaboravlja i ono protiv nigerije u zadnjim minutama kada prima loptu u petercu i fula, meni je gore to bilo nego ponisten gol
Zarathustra

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 13 feb 2018, 04:00

Koji zavrsetak karijere za Spahu, bukvalno otjeran iz zadnja dva kluba uprkoz izvandrednim partijama.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 13 feb 2018, 07:33

Cepi1981 je napisao/la:Koji zavrsetak karijere za Spahu, bukvalno otjeran iz zadnja dva kluba uprkoz izvandrednim partijama.
Za razliku od mnogih, o kojima ćitamo hvalospjeve, on je imao impozantnu igračku karijeru
:kafa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2018, 08:22

Esport je napisao/la:
Cepi1981 je napisao/la:Koji zavrsetak karijere za Spahu, bukvalno otjeran iz zadnja dva kluba uprkoz izvandrednim partijama.
Za razliku od mnogih, o kojima ćitamo hvalospjeve, on je imao impozantnu igračku karijeru
Od 29,30 godine, do tada se vucarao po nizim ligama. Dozivio je procvat u francuskoj a zatim poharo spaniju i njemacku.
Da je bio hladnije glave ko zna kakvu bi karijeru imao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2018, 10:47

Esport je napisao/la:
:rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 13 feb 2018, 11:06

Pa sad da je impozantana karijera , nije, ali itekako uspjesna.
Igrati u Sevilli, Bayeru, HSV-u, Motpelieru, Lokomotivu nije sala, uz to nastupati u CL i EL za njemacke i spanske ekipe je ozbiljna stvar.
Naravno, u gabaritima nase reprezentacije. Malo je nasih igraca imalo jacu karijeru.
Spaha je relativno kasno sazreo, da je koju godinu mladji napravio iskorak u lige 5, vjerovatno bi igrao za nekog velikana.

“Došla je ponuda Arsenala dok sam bio u Montpellieru. No, predsjednik je tražio 25 milijuna eura za mene. Naravno, to je bilo potpuno pogrešno. Šteta. Nakon toga otišao sam u Sevillu”, rekao je Spahić koji je istaknuo da je ovo možda njegova posljednja sezona.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2018, 11:16

Koliko je bio uspješan u tim klubovima govori i činjenica da je iz svakog kluba otjeran.Njegovu karijeru su obilježili skandali od klubova do reprezentacije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 feb 2018, 20:40

Saurman je napisao/la:Koliko je bio uspješan u tim klubovima govori i činjenica da je iz svakog kluba otjeran.Njegovu karijeru su obilježili skandali od klubova do reprezentacije.
On je sebe obezbijedio do kraja karijere. A ti pijenji i dalje na forumu. Mozes misliti koliko ga briga sta ti mislis o njemu.
On je za navedene klubove nastupo, ma koliko ti god se trudio da ga ocrnis. Gnjido jedna.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 feb 2018, 23:05

Saurman je napisao/la:Koliko je bio uspješan u tim klubovima govori i činjenica da je iz svakog kluba otjeran.Njegovu karijeru su obilježili skandali od klubova do reprezentacije.
Samo što ga nisu otjerale igre na terenu, nego "igre van terena" ako se mogu tako izraziti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 13 feb 2018, 23:34

To sto je pravio skandale je samo dokaz koliko je njemu falilo discipline i smirenosti, ali nikako o igrackoj kvaliteti. Covjek je imao dobre minute u Montpellieru, u Sevilli igrao dosta utakmica pa i protiv Reala pocinjao, u Bayeru bio standardno prvi igrac u odbrani i igrao Ligu Prvaka, u HSVu bio stub odbrane kraj onog invalida Djoroua. Kad smo zadnji put imali odbranbenog igraca koji je proveo skoro 10 godina u top 5 liga i bio standardan u svakom timu? A i nas je milion puta vadio iz govana, mozda utoliko da nije njega bilo, utakmica sa Francuzima u Parizu bi bila revijalna. Imao je gresaka, bio i kratkog fitilja sto ga je sprijecilo da napravi dosta ozbiljniju karijeru, ali se njemu najvise zamjeri za greske, sto nije osnovano. Pogotovo obzirom koliko je pomogao repki.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 16 feb 2018, 14:34

Meni lično najsličniji igrač Spahiću je Ognjen Vranješ.
Ima to ludilo u sebi, mislim da će on tek sad napraviti nešto više u karijeri. :D
Inače šta se u globalu dešava sa Spahom? Je l' on završio karijeru ili nije?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 feb 2018, 01:02

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Meni lično najsličniji igrač Spahiću je Ognjen Vranješ.
Ima to ludilo u sebi, mislim da će on tek sad napraviti nešto više u karijeri. :D
Jeste
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 feb 2018, 08:19

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Meni lično najsličniji igrač Spahiću je Ognjen Vranješ.
Mozda su slicni po svojim musicama koje su nerijetko pokazivali na terenu I po fizickim deficitima prema stoperskim standardima koji se u zadnjem desetljecu namecu u modernom nogometu. Skoro u pravilu su top stoperi visoki I fizicki ekstremno snazni igraci. Njima obojici to nedostaje pa su u mladjim danima pocesto bili nemocni za suprostaviti se snaznijim napadacima. Pogotovu Ognjen.
Spaha je tehnicki 2 dimenzije bolji igrac od Ognjena I to zna svako tko ga je makar jednom gledao kako igra mali nogomet. Zvijer!!! Ali trebale su proci godine I skupiti se puno gresaka da bi stekao rutinu i naucio koristiti svoje prednosti te dobro citati igru cime je u kasnijim danima poprilicno eliminirao svoje fizicke nedostatke. Kroz karijeru je radi svoje fizike I cesto nosio atribut kiksera. Morao je igrati uvjek na rubu faula sto je cesto od njega pravilo I ekscesima sklonog igraca.
Sve u svemu po meni je Emir daleeeeko bolji igrac od Ognjena I vjerovatno uz sve mane najbolji stoper kojega je do sada BiH imala.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 feb 2018, 10:33

Mirsad Hibic je najbolji stoper poslije rata.
Koplje iznad Spahica po svemu. Kakvu je samo inteligenciju taj igrač imao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 feb 2018, 12:57

bhsport je napisao/la:Mirsad Hibic je najbolji stoper poslije rata.
Koplje iznad Spahica po svemu. Kakvu je samo inteligenciju taj igrač imao.
Koliko god sa tobom imao "ratobornih komentara" ima i sigurno mnogo vise stvari sa kojima se sa tobom i slazem. Ovo je svakako jedna od tih.
Hiba je zarad usmenog dogovora sa predsjednikom Atletika iz Madrida odbio tad veliku ponudu Real Madrida.

Bio je to veliki igrac, a jos veci covjek. Stara garda koja prati repku od njenog nastanka moze to potvrditi. Iskreno meni je i Konjic bio bolji. Ali to su eto ukusi, pa svako isto ne gleda.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 feb 2018, 13:25

Hibic je u Atletico dosao kad su ovi bili u drugoj ligi.
Igrao je dvije godine u drugoj i dvije u prvoj ligi.
To je najlosiji period Atletica u novijoj istoriji, slicno je i sa Sevillom, dvije godine u Segundi, dvije u Primeri.
Mislim da se Hibiceva karijera precjenjuje, imena klubova su velika, ali kao sto rekoh, to je bio izuzetno los period u oba kluba.
Spahiceva Sevilla je bila za dvije klase bolja od Hibiceve. Na koncu, Hibic je u ligama 5 (Primeri) igrao svega 4 godine, ostalo je Celik i Hajduk.
Slicno je i sa Konjicem, vecinu karijere proveo u Championshipu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 feb 2018, 13:52

DrFilgud je napisao/la:Hibic je u Atletico dosao kad su ovi bili u drugoj ligi.
Igrao je dvije godine u drugoj i dvije u prvoj ligi.
To je najlosiji period Atletica u novijoj istoriji, slicno je i sa Sevillom, dvije godine u Segundi, dvije u Primeri.
Mislim da se Hibiceva karijera precjenjuje, imena klubova su velika, ali kao sto rekoh, to je bio izuzetno los period u oba kluba.
Spahiceva Sevilla je bila za dvije klase bolja od Hibiceve. Na koncu, Hibic je u ligama 5 (Primeri) igrao svega 4 godine, ostalo je Celik i Hajduk.
Slicno je i sa Konjicem, vecinu karijere proveo u Championshipu.
Hibic je u Hajduku koji je tada bio mocan tim bio odlican igrac. Cak sam I dres sa njegovim imenom kupio. Vrlo je tesko ulaziti u diskusije tko je bolji od njih dvojice u klupskoj karijeri.
Hibic je bio potentniji igrac od Spahe na poziciji koju je igrao. Imao je I bolji start jer je bio prvotimac u to vrijeme odlicnog Hajduka. Spaha je prvi veliki uspjeh napravio u Zagrebu sa kojim je koliko se sjecam osvojio I prvenstvo. Ipak kad im se karijera usporedi I pogleda pecat koji su ostavili na reprezentaciju mislim da je Emir u prednosti iako to u principu nije ni vazno.
Uvjek sam smatrao da bi Emir bio I puno bolji da su ga kao omladinca usmjerili na poziciju DM, imao je odlicnu dugu loptu, igrao sa obje noge, uvjek u kost. Ali I ovako je postigao puno pogotovu kad se uzme u obzir da je krenuo iz potpuno nenogometne sredine I bez ikakve novcane ili druge podrske.
A uz sve jos I "kabadahija". :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 12 gostiju.