Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: Serie A
Ne znam po čemu je to Juventus zaslužio titulu a Napoli nije? Možda zato jer imaju dvostruko veći budžet, ili zato što su bili prvaci par sezona unazad? Ili da se Buffon oprosti sa još jednom titulom? Na terenu ne pokazuju ništa što Napoli na pokazuje, štoviše Napoli igra neuporedivo bolji fudbal, oku ugodniji, zabavniji, i što je najvažnije i rezultati prate taj stil igre. I dalje mislim da Juve ima nešto veće šanse za titulu, čisto zbog bolje klupe. Ali Napoli ove sezone je imao tek jedan mini-krizni period, koji je prošao bezbolno po njih. Čisto sumnjama da će praviti veće kikseve do kraja. Niti lani nisu puno greški pravili, tek 4-5 lošijih izdanja su ih koštali titule. Ove sezone pobjeđuju i kad igraju nešto slabije.
Eventualna titula Napolija će biti nešto o čemu će Evropa da bruji mjesecima. Dok će nova titula Juventusa biti jednaka odlasku na posao ponedjeljkom ujutro.
Eventualna titula Napolija će biti nešto o čemu će Evropa da bruji mjesecima. Dok će nova titula Juventusa biti jednaka odlasku na posao ponedjeljkom ujutro.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Izvinjavam se ali koja muda?Biscione je napisao/la:Joj argumenata smiješnih, pa oni su mali klub logično da još nisu naučili da se nose sa pritiskom. Mali klub koji hoće da bude najbolji i pojedini ovdje, koji nisu Juventini, nalaze razloge da ih mrze? I to još neke komplekse spominju, svašta. Pojedini veliki klubovi ovdje bi se trebali ugledati na njih i pokazati ista muda i želju

Muda nisu ubijanje tamo nekih djenova i krotona 5:0. Dje su bila muda protiv Din.Kieva, Feyenoorda, Dnipra itd. itd. Tobejarabi covjek trpa Napoli i nekakva muda u istu recenicu. Al dobro moze u istu recenicu: "Napoli je mudo!" Izvinjavam se onda ako si tako mislio!

Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Ne zasluzio,nego zasto ce je opet zasluziti. A ako nisi do sad ukapirao zasto...jbg, neces ni sada.Romagnoli13 je napisao/la:Ne znam po čemu je to Juventus zaslužio titulu a Napoli nije? Možda zato jer imaju dvostruko veći budžet, ili zato što su bili prvaci par sezona unazad? Ili da se Buffon oprosti sa još jednom titulom?
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Znači ovakve će rasprave biti do samog kraja prvenstva
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Pa oni ne kriju da im je titula Serie A prioritet ove sezone, nemaju dubinu klupe za borbu na oba fronta i zato tankiraju u Evropi. Al tako nešto je valjda neshvatljivo navijqču njemačkog rekordmeistera koji pokupuju sve što valja u tamošnjoj ligi, ako ništa da barem oslabe konkurenciju. Pročitaj šta ti je nick Effenberg izjavio o ligi ove sedmiceEffenberg je napisao/la:Izvinjavam se ali koja muda?Biscione je napisao/la:Joj argumenata smiješnih, pa oni su mali klub logično da još nisu naučili da se nose sa pritiskom. Mali klub koji hoće da bude najbolji i pojedini ovdje, koji nisu Juventini, nalaze razloge da ih mrze? I to još neke komplekse spominju, svašta. Pojedini veliki klubovi ovdje bi se trebali ugledati na njih i pokazati ista muda i želju
![]()
Muda nisu ubijanje tamo nekih djenova i krotona 5:0. Dje su bila muda protiv Din.Kieva, Feyenoorda, Dnipra itd. itd. Tobejarabi covjek trpa Napoli i nekakva muda u istu recenicu. Al dobro moze u istu recenicu: "Napoli je mudo!" Izvinjavam se onda ako si tako mislio!
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
I sve bi to bilo tako da ovdje postoji iole zdrava diskusija. Evo recimo prvi ja, a vjerujem da je jos dosta takvih Juventina, iz mnogih razloga "navija - podrzava" ekipu poput Napolija jer daje rivalitet u ligi i zapravo je vrlo zanimljivo gledati Juventusove utakmice jer znas da nemas pravo na kiks (koji si proslih godina mogao imati kad hoces, pa cak i bodovni zaostatak od 15 prije 2 godine). I ne samo iz tog razlog, vec i iz razlog sto nam je potreban rival koji NAS gura do kraja sezone, jer svakako imamo ambicije na svim frontovima, a definitivno je to da kada ekipa prerano obezbjedi titulu u domacem prvenstvu, ima problema u ligi prvaka sa tim tezim duelima, jer jednostavno ispadas iz takmicarskog ritma.Feldmarschall je napisao/la:Juventus i Napoli su najveći kompliment jedni drugima i njihovo rivalstvo u takmičarskom smislu je najbolja stvar koja se mogla desiti talijanskom fudbalu. Napoli igra sezonu u rangu Manchester Cityja i opet su tek jedan bod ispred Juventusa. Nevjerovatno. Nevjerovatna stvar za ligu da ima dvije takve ekipe.
Rivalstvo u nekom višem smislu ne postoji, jer je Juventus u zadnjih par godina izrastao u jednu od najjačih ekipa na svijetu. Napoli im ne može parirati ni statusom ni finansijski ni organizaciono. Pogotovo ne dugoročno. Ovo je njihova životna prilika. Upravo iz tog razloga mnogi koji gledaju sa strane žele da Napoli prvi prođe kroz cilj. Nakon što pogledaš sinoćnju i večerašnju utakmicu jednih i drugih postaje još jasnije zašto. Allegri je fantastičan trener, ali da se ne lažemo moraš biti zagriženi Juventino ili još zagriženiji fudbalski fanatik da uživaš u njegovom Juventusu. S druge strane svijet bruji o fudbalu koji igra Napoli. Sigurno ne bez razloga. Hoće li prestati brujati u maju kad Buffon još jednom digne pehar? Pa to je Juve, ponajbolja ekipa na svijetu u ovom trenutku, šta drugo očekivati od njih. Ne bi bili tu gdje jesu da se predaju i popuštaju na prvoj ozbiljnijoj prepreci.
Sasvim je jasna i cinjenica da svi navijaci (milana i intera) ce navijati za Napoli, jer prvi ja bih navijao da je suprotna situacija. Kao i neutralni navijaci koji ce se uvijek solidarisati iz nize timove kao sto smo svi mi uz Lester, Wolfsbrug, BvB, A. Madrid itd itd. Ali nakon 6 godina ubjedljive dominacije i u Italiji i Evropi, da dodju i iznose apsolutno subjektivne stavove u smislu guranja Juventusa, eh to je vec bezobrazluk i tu ce se svaki juventino (koji je prosao kroz calciopoli) upaliti i onda poceti prcati sa komentarima tipa "smecari, luzeri, titule, inter milan?". Jel prije 2 kola Napoli protiv Atalante postigao APSOLUTNO neregularan pogodak ? JESTE. Jel ovo Juventusovo protiv Viole bilo bara-bara, em sto je bio faul, em je u trenutku dodavanja igrac bio u offsideu ? Znaci kako god da okrenes penal ne bi bio regularan ? Jest. I o cemu pricamo ovdje ? Napolija niko nije ni spomenuo, gospodski prosao taj njihov potez, dok ce se Juventusova utakmica protiv Viole provlaciti jos 10 kola sve dok se opet ne desi nesto sumnjivo.
Najveci paradoks od svega je to kako se opisuju ekipe. Ova Napoli (u ovakvoj ligi) je lakoca a la Barcelona, dok ovaj Juve (u ovakvoj ligi) je takav samo radi slabe konkurencije - gdje su u ligi prvaka (op. a. a gdje je Napoli

Da bogda do godine i Milan i Roma i inter bili isto ovako jaki i u konkurenciji za titulu, pa da do kraja maja imamo uzbudljivo takmicenje. Pola sezone samo sto je zavrsilo, a Serie A je jedina liga u kojoj se nesto moze desiti i sampion se ne zna i to definitivno utice na popularnost kako lige tako i timova. Jedina liga danas zbog koje se isplati upaliti utakmicu i pogledati derbi jer taj derbi nesto odlucuje, u drugim ligama je sve vec odavno odluceno.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Italia je napisao/la:I sve bi to bilo tako da ovdje postoji iole zdrava diskusija. Evo recimo prvi ja, a vjerujem da je jos dosta takvih Juventina, iz mnogih razloga "navija - podrzava" ekipu poput Napolija jer daje rivalitet u ligi i zapravo je vrlo zanimljivo gledati Juventusove utakmice jer znas da nemas pravo na kiks (koji si proslih godina mogao imati kad hoces, pa cak i bodovni zaostatak od 15 prije 2 godine). I ne samo iz tog razlog, vec i iz razlog sto nam je potreban rival koji NAS gura do kraja sezone, jer svakako imamo ambicije na svim frontovima, a definitivno je to da kada ekipa prerano obezbjedi titulu u domacem prvenstvu, ima problema u ligi prvaka sa tim tezim duelima, jer jednostavno ispadas iz takmicarskog ritma.Feldmarschall je napisao/la:Juventus i Napoli su najveći kompliment jedni drugima i njihovo rivalstvo u takmičarskom smislu je najbolja stvar koja se mogla desiti talijanskom fudbalu. Napoli igra sezonu u rangu Manchester Cityja i opet su tek jedan bod ispred Juventusa. Nevjerovatno. Nevjerovatna stvar za ligu da ima dvije takve ekipe.
Rivalstvo u nekom višem smislu ne postoji, jer je Juventus u zadnjih par godina izrastao u jednu od najjačih ekipa na svijetu. Napoli im ne može parirati ni statusom ni finansijski ni organizaciono. Pogotovo ne dugoročno. Ovo je njihova životna prilika. Upravo iz tog razloga mnogi koji gledaju sa strane žele da Napoli prvi prođe kroz cilj. Nakon što pogledaš sinoćnju i večerašnju utakmicu jednih i drugih postaje još jasnije zašto. Allegri je fantastičan trener, ali da se ne lažemo moraš biti zagriženi Juventino ili još zagriženiji fudbalski fanatik da uživaš u njegovom Juventusu. S druge strane svijet bruji o fudbalu koji igra Napoli. Sigurno ne bez razloga. Hoće li prestati brujati u maju kad Buffon još jednom digne pehar? Pa to je Juve, ponajbolja ekipa na svijetu u ovom trenutku, šta drugo očekivati od njih. Ne bi bili tu gdje jesu da se predaju i popuštaju na prvoj ozbiljnijoj prepreci.
Sasvim je jasna i cinjenica da svi navijaci (milana i intera) ce navijati za Napoli, jer prvi ja bih navijao da je suprotna situacija. Kao i neutralni navijaci koji ce se uvijek solidarisati iz nize timove kao sto smo svi mi uz Lester, Wolfsbrug, BvB, A. Madrid itd itd. Ali nakon 6 godina ubjedljive dominacije i u Italiji i Evropi, da dodju i iznose apsolutno subjektivne stavove u smislu guranja Juventusa, eh to je vec bezobrazluk i tu ce se svaki juventino (koji je prosao kroz calciopoli) upaliti i onda poceti prcati sa komentarima tipa "smecari, luzeri, titule, inter milan?". Jel prije 2 kola Napoli protiv Atalante postigao APSOLUTNO neregularan pogodak ? JESTE. Jel ovo Juventusovo protiv Viole bilo bara-bara, em sto je bio faul, em je u trenutku dodavanja igrac bio u offsideu ? Znaci kako god da okrenes penal ne bi bio regularan ? Jest. I o cemu pricamo ovdje ? Napolija niko nije ni spomenuo, gospodski prosao taj njihov potez, dok ce se Juventusova utakmica protiv Viole provlaciti jos 10 kola sve dok se opet ne desi nesto sumnjivo.
Najveci paradoks od svega je to kako se opisuju ekipe. Ova Napoli (u ovakvoj ligi) je lakoca a la Barcelona, dok ovaj Juve (u ovakvoj ligi) je takav samo radi slabe konkurencije - gdje su u ligi prvaka (op. a. a gdje je Napoli) .
![]()
Da bogda do godine i Milan i Roma i inter bili isto ovako jaki i u konkurenciji za titulu, pa da do kraja maja imamo uzbudljivo takmicenje. Pola sezone samo sto je zavrsilo, a Serie A je jedina liga u kojoj se nesto moze desiti i sampion se ne zna i to definitivno utice na popularnost kako lige tako i timova. Jedina liga danas zbog koje se isplati upaliti utakmicu i pogledati derbi jer taj derbi nesto odlucuje, u drugim ligama je sve vec odavno odluceno.

"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"
Niko nije rekao da Juve nema par ozbuljnih i punoljetnih forumaša, šteta što nisu glasniji
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Od malih nogu navijam za Napoli kao i Ernadesch za Jomu.Pogba je napisao/la:Metastaziralo. Počelo se navijati i za druge klubove.SiamoNoi je napisao/la:Joj šta im napraviše šampioni
Ma nema zdrave diskusije, kakvi.
Ma kiksat će Napoli negdje do kraja, Juventus uzima ovo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Opario se fino, zna covjek posaoChinaglia je napisao/la:Padovan je napisao/la:Chini sramota koliko je Lotito uzeo za ovaj cirkus???

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
- Juventinisimo
- Kontakt:
Nas najveci problem ove sezone su povrede..nikako da spojimo mjesec dana kako treba...jos igramo na tri fronta..osjeti se itekako...ali opet nekako guramo,rekao bi dobro..nisam nezadovoljan..
Napoli igra dobro..niko ne tvrdi suprotno...i naravno da navijate za njih...dusmani..
Tu je jos i Lazio, koji me iznenadio dobrim igrama...samo odbrana im veca rupa..
Sto se tice ostalih..drago mi da je Milan krenuo..drago mi zbog onoga budalasa Gatusa..iako je bio uvijek protivnik..ipak ima respect...ja volim te trenere koji su zivce i hoce da udaraju igrace kad izgube..
Na kraju..ipak vi nas vise mrzite, nego mi vas...non stop trubite isto po forumu..gledajte svoj klub, kanite se Juventusa..
Kada vam se adekvatno odgovori..onda pocnete srati o maloljetnosti, bahatosti o nekom sudjenju u CL
..bla bla bla..prica vam nidje veze..
Kakav onda odgovor ocekujete od Juventina??
Najbolji je VAR..tek onda se upalite k'o kutnjak..
Lazio OPET skinuo gace..nikad kluba od njih..
Napoli igra dobro..niko ne tvrdi suprotno...i naravno da navijate za njih...dusmani..

Tu je jos i Lazio, koji me iznenadio dobrim igrama...samo odbrana im veca rupa..
Sto se tice ostalih..drago mi da je Milan krenuo..drago mi zbog onoga budalasa Gatusa..iako je bio uvijek protivnik..ipak ima respect...ja volim te trenere koji su zivce i hoce da udaraju igrace kad izgube..

Na kraju..ipak vi nas vise mrzite, nego mi vas...non stop trubite isto po forumu..gledajte svoj klub, kanite se Juventusa..

Kada vam se adekvatno odgovori..onda pocnete srati o maloljetnosti, bahatosti o nekom sudjenju u CL

Kakav onda odgovor ocekujete od Juventina??
Najbolji je VAR..tek onda se upalite k'o kutnjak..

Lazio OPET skinuo gace..nikad kluba od njih..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Misljenje doneseno na osnovu toga sto ti je plasirano ili racionalno misljenje sa licnim stavom ? Pa jel vidis kako igrac Udinezea (koji je u off btw.) cuva i obara ovog iz Torina. Koji dio snimka predstavlja nejasnocu ? Mozda naslov "clanka".Raonffa je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/var-tehnol ... kus/267817
Strašno šta rade sa ovim VAR-om
Majke mi, najjaci su mi ovi ljudi koji definisu sistem i vrijednosti sudjenja. Ama bas niko u zivotu nije ni vidio, a kamoli se usudio da potrazi i procita taj pravilnik koji definise ovakve i slicne situacije. Razlog zbog kojeg se ljudi idu skolovati i polazu te nekakve licence da postanu sudije. Al jok. Mi narod imamo "prenesno" znanje sa koljena na koljena (preteziti prenosioci definisanja sudskih odluka su vecinom sportski komentatori i ovi žurnalisti analiticari sa zavrsenim gimnazijama), a opet se usudjujemo kritikovati i donositi stav kako je ispravno, a kako toboze nije. A veze nemamo ni u kojim situacijama se offside svira..
Smiješan kontakt je ovo, vidi se po tome kako je ovaj igrač Torina odmah poletio ustati kad je vidio da mu sudija nije svirao faul, a da ne spominjemo to što ovaj duel nije imao nikakvog efektivnog uticaja na igru, pa tako ne vidim ni kakve veze ima to što je igrač Udinesea bio u ofsajdu?Italia je napisao/la:Misljenje doneseno na osnovu toga sto ti je plasirano ili racionalno misljenje sa licnim stavom ? Pa jel vidis kako igrac Udinezea (koji je u off btw.) cuva i obara ovog iz Torina. Koji dio snimka predstavlja nejasnocu ? Mozda naslov "clanka".Raonffa je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/var-tehnol ... kus/267817
"Kontakt" u smislu incidenta svakako da nije postojao, ali kontakt u vidu opstrukcije je svakako bio. Vodeci se samo ovim klipovim (jer druge nisam gledao), vjerujem da je ovaj torinez mogao intervenisati i sprijeciti sut glavom. Koliko ja znam o fudbalu, svaki vid povlacenja igraca RUKAMA definise se kao faul, bez obzira na kojem dijelu terena to bilo i da li je u tom trenutku igrac bio sa loptom.Raonffa je napisao/la:Smiješan kontakt je ovo, vidi se po tome kako je ovaj igrač Torina odmah poletio ustati kad je vidio da mu sudija nije svirao faul, a da ne spominjemo to što ovaj duel nije imao nikakvog efektivnog uticaja na igru, pa tako ne vidim ni kakve veze ima to što je igrač Udinesea bio u ofsajdu?Italia je napisao/la:Misljenje doneseno na osnovu toga sto ti je plasirano ili racionalno misljenje sa licnim stavom ? Pa jel vidis kako igrac Udinezea (koji je u off btw.) cuva i obara ovog iz Torina. Koji dio snimka predstavlja nejasnocu ? Mozda naslov "clanka".Raonffa je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/var-tehnol ... kus/267817
Mogao je intervenisati jedino da može letiti, jedno 2 metra iznad njih dvojice je lopta proletilaItalia je napisao/la:
"Kontakt" u smislu incidenta svakako da nije postojao, ali kontakt u vidu opstrukcije je svakako bio. Vodeci se samo ovim klipovim (jer druge nisam gledao), vjerujem da je ovaj torinez mogao intervenisati i sprijeciti sut glavom. Koliko ja znam o fudbalu, svaki vid povlacenja igraca RUKAMA definise se kao faul, bez obzira na kojem dijelu terena to bilo i da li je u tom trenutku igrac bio sa loptom.

Ne bih rekao ni da je ovo povlačenje, vidim ruku igrača Udinesea na ruci igrača Torina (više neko guranje), a i čini mi se da je obostrano, iako se fino ne vidi gdje su ruke igrača Torina.
Uglavnom, za mene lično, smiješan razlog za poništavanje gola, niti ima intenziteta niti utiče na igru.
Ko na osnovu ovog snimka moze procjeniti brzinu, visinu, vrijeme kretanja igraca itd, svaka mu cast. Da je postojao namjeran blok RUKAMA - cinjenica. Da je to nedozvoljeno u fudbalu, takodje cinjenica. Zasto je bio glup i blokirao igraca kada je bilo "jasno ko dan" da ovaj ne moze intervenisati ?
Mislim, besmisleno je uopste govoriti. Vidjao hiljadu slicnih situacija gdje se faul dosudi zbog povlacenja i guranja na drugoj strani. Zasto to sada ne bi bio slucaj ? Zato sto je to tako procjeni vrhunski analiticar sa sportsport.ba portala ? Ma da, evo glup sam, prihvatit cu njegovo misljenje i njegovo shvatanje fudbala.
Mislim, besmisleno je uopste govoriti. Vidjao hiljadu slicnih situacija gdje se faul dosudi zbog povlacenja i guranja na drugoj strani. Zasto to sada ne bi bio slucaj ? Zato sto je to tako procjeni vrhunski analiticar sa sportsport.ba portala ? Ma da, evo glup sam, prihvatit cu njegovo misljenje i njegovo shvatanje fudbala.
Je l' se ti zezaš ili fakat ne vidiš koliko je lopta daleko proletila od njih dvojice? 
Tebi je regularno, meni nije, ja ti rekao svoje argumente, ti meni svoje i šta sad, kakvi crni analitičari, kakav ss.ba bolan

Tebi je regularno, meni nije, ja ti rekao svoje argumente, ti meni svoje i šta sad, kakvi crni analitičari, kakav ss.ba bolan

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.