FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zlaja-73TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 15 sep 2010, 08:51

johnnyHZ je napisao/la:al pazi ja sam to napisao .... to je zajebancija...reci cu i npr 5 megahapoela i druge zajebancije.... reci ces i ti besiktas,basel itd ....nije u tome stvar... normalno da nemozes ti tamo pisati ,a ni ja ovdje,makar bili u pravu,ZASTO? zato sto je ovdje 90% djece,a kad ti pokipi udjes sa njima u raspravu i ti ispadnes dijete kao i oni ...
iskreno,ja sam nedavno momku jednom iz TM napisao na private da je glupo podrzavati borac ili listicu... stvar je da se izgleda pocelo furati na delije i grobare ono jedan grad dvije grupe,hajmo se ubijat ... :/ sshvatite nije ovo BEOGRAD ... ovo je sarajevo...samo sto je izgleda najmanje u njemu sarajelija...i u tom je problem...nevolim zelju ,nevolite ni vi sarajevo,al jel to razzlog da se nekome uzme zivot il da ga se tesko ozljedi...
puno se izgleda filmova gleda

evo ja javno napisem da mi imamo onako dobar sastav al nam je trener k*** ali isto tako vas osim vadi ito podobro ... i sad ce na ovo 1000 ih doci i reci mar sa teme... isto tako i da neko obrnuto uradi isto bi se desilo...
u prevodu

ovo nije da ne vodi nigdje,vodi ovo negdje,vodi u PM
johnnyHZ,potpis za ovaj tvoj post.U pravu si jarane 100%,pogotovo za ono da je u gradu Sarajevu najmanje Sarajlija,te samo bih dodao onu staru "Ko sa djecom spava,upišan se probudi"!Pozdrav SVIM normalnim ljudima širom BiH.

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:18

Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 sep 2010, 09:21

Naravno da je najmanje Sarajlija, kad Sarajevo naseljavaju papci iz Istočne Bosne, Sandžaka i ostalih vukoj*bina. Da nije bilo rata, ne bi se ni dokopali asfalta. Ali, otom potom, nije ovdje mjesto o tome da pričamo. Šta ćemo mi sada, kad smo postali manjina u vlastitom gradu. Možemo samo posmatrati i žaliti za prijeratnim danima ( iako tada nisam ni postojao, po pričama roditelja znam kakvo je prije Sarajevo bilo, a i sam vidim kakvo je sada )

Nego, koincidencija je da je Gušo branio i protiv Bosne prošle godine u kupu. I tada je bila mala posjeta i koliko se sjećam, bilo je kiše. Tad sam bio na sjeveru, išao sa starim, bio slobodan. I jedva smo gola zabili, kad se sjetim :lol:

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:27

A znal ko sto nije Sehic branio?? Stvarno :evil:

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:29

Nesmijem ni pomisliti kakvi ce belaji biti za derbi,ebo ti nas mentalitet.Sto ce nam koji q struja?DA gledamo GSH?
Dok su se gledati pokemoni ovoga nije bilo,moze biti nagli prelazak sa pokemona,teletabisa na GSH.
Nama treba uvesti nesto kao i Sjevernoj Koreji da uopste nemamo dodir sa ostatkom svijeta,jer mi neznamo uzeti ono sto valja nego ono uzimamo ono sto je odron :roll:
Ovo nema ni u Poljskoj,strah me bice jos Anera,Vedrana..ovim putem RIP onome ko prvi strada :cry:
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:32

AzuR SlasH je napisao/la:Njih su policajci ubili!!
Jel dosli policajci iz cista mira i ubili ih,prije toga su bili navijacki neredi.
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:42

Navijacki neredi,ali Buaz(Aner Kasapovic) je kad su bili neredi pokusao da izvuce zenu i djete iz autobusa i policajci su ga prebili na smrt!!!!

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 15 sep 2010, 09:45

U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:48

TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO
Ovo će biti kao bande u SAD ,nesmijes preci na njihovu teritoriju ili si MRTAV!!!

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:52

TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Istina,to sam primjetio kod vecine.Nekima je zaista grupa na prvom mjestu,sto je apsurdno.
Volim ja HZ,cak sta vise idem na sjever navijam 90 minuta al ne moze se zaista porediti ljubav prema klubu i prema navijacima.Zbog Sarajeva idem na utakmice a ne zbog HZ(idem i zbog njih al' klub je klub).Tako i vama
Sta ce biti za 10-15 godina,nove generacije su pokvarili odnos Sarajeva Zelje mozda i zauvjek.Jadno al' istinito.
Nekada se zajedno islo u Beograd a sad zajedno ne moze ni u tramvaj :oops:

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:56

Hairlija je napisao/la:
Istina,to sam primjetio kod vecine.Nekima je zaista grupa na prvom mjestu,sto je apsurdno.
Volim ja HZ,cak sta vise idem na sjever navijam 90 minuta al ne moze se zaista porediti ljubav prema klubu i prema navijacima.Zbog Sarajeva idem na utakmice a ne zbog HZ(idem i zbog njih al' klub je klub).Tako i vama
Sta ce biti za 10-15 godina,nove generacije su pokvarili odnos Sarajeva Zelje mozda i zauvjek.Jadno al' istinito.
Nekada se zajedno islo u Beograd a sad zajedno ne moze ni u tramvaj :oops:
Jeste to je istina i velika sramota za BiH.Bilo bi logicno da nemozes sa Delijama ili Grobarima(iako smo se prije vezali Zeljo-Partizan,Sarajevo-Crvena Zvezda).

RnR
Kontakt:

Post Postao/la RnR » 15 sep 2010, 10:25

Nema ovo veze sa Sarajlijama i došljacima, ogromna večina ove djece je iz Sarajeva, ne treba opet prebacivati krivicu na nekog drugog.

Stariji se sjećaju da je naprimjer i Sirko kao jedan od vođa Hz znao doći u kop na jugu i navijati za Želju. Nikad nije zbog toga imao nikakvih problema, čak suprotno bila dobra zajebancija. Tada smo imali rahmetli Djildu na tribinama i znalo se ko je glavni. Juče bi puno ljudi sa juga bilo trajno "banovano" da je on živ.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 10:33

aleksandar_veliki je napisao/la:Od sada se brisu postovi koji nemaju veze s temom.
Na koju temu da se prebacimo,ili da zavrsimo pricu o desavanjima prije rata moj generale.?
Niko se nije svadjao cak smo za raziliku uspjeli da nadjemo zajednicku rijec :shock:

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 15 sep 2010, 11:00

AzuR SlasH je napisao/la:Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!
ovo je poznavalac veliki navijacke scene :mrgreen:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 15 sep 2010, 11:02

DROGA I HULIGAN MODA objasnjenje svega

a sto je najgore i ja sam na jugu al sam ova mlada raja :D
Zadnja izmjena: Grbavica moj zivot, dana/u 15 sep 2010, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
svoj ti pos'o !

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 15 sep 2010, 11:08

Htjela sam da prokomentarišem ovo skandiranje ubici,ali vidim da su ostali već sve rekli.Ove navijačke grupe se,po mom mišljenju,ponašaju kao mafijaške grupe.Pitam se ko su vođe te djece, kakav psihopata podržava čovjeka koji nosi nož u džepu,spreman da ubije drugo ljudsko biće?Mislim da klub i njegove legende morau da se oglase,jer ovo šteti i njihovom ugledu.Do juče su navijači naša dva kluba povjeravali život jedni drugima na linijama odbrane, a vidi danas.Rahmetli Džilda je poginuo spašavajući tuđi život,nije razmišljao za koga osoba navija.Ovo sad je sramota
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

WeLLy
Kontakt:

Post Postao/la WeLLy » 15 sep 2010, 11:10

Kakvih sam se gluposti nacitao u ovim vasim postovima...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 sep 2010, 11:19

AzuR SlasH je napisao/la:Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!
Borac-Slavija
Susret je na Gradskom stadionu, pred oko 2.500 gledalaca, sudio Emir Alečković iz Sarajeva.

Borac-Velez
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 2000.

Lijepo bi bilo da, ako vec moras, analiziras posjete na temi o PL BiH ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 15 sep 2010, 11:24

slika

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Subota, 18.09. u 19:00!

ŽELJEZNIČAR - DRINA Z.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 15 sep 2010, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

GOSPODIN_1921
Kontakt:

Post Postao/la GOSPODIN_1921 » 15 sep 2010, 11:31

Stole iz Bora je napisao/la:slika

Sljedeca stanica, stadion Grbavica! Subota, 18.09. u 19:00!

Kup utakmica:
ŽELJEZNIČAR - DRINA Z.
Mala greska nije kup nego prvenstvo ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kaunas, Orvel i 40 gostiju.