FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 15 sep 2010, 01:24

Jest,jest :facepalm :D

@Takticar

Zasad mu ide dobro.I sam je je rekao da mu nece biti problem uklopiti se.Logicno,u reprezentaciji sa vise od pola njih je igrao.Jos mu tu pridodaj Messia u napadu koji,kako Villa kaze,nije samo odlican,vec i igrace oko sebe cini boljim.Pravi igrac za Barcinu igru,ima sve predispozicije da uspije.Kao sto rekoh,ide mu dobro,a vremenom se nadamo da moze ako Bog da biti samo bolji.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 sep 2010, 03:18

Wolverine je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Ne komplikuje on previse,ali trebao bi malo brze se oslobadjati lopte.Al situacija u 2. poluvremenu,covjek ide sam na golmana,2 metra od njega,on ga ide driblat :D Umjesto da je samo opali po golu,mora uci.

ha o tome i pricam. kad se sjetim njemacke :mrgreen:
Ma svi me vec nerviraju s tim ne samo on. Igraju se s bilo kojim timom da od silnog zadrzavanja lopte i time ubijanja protivnika u mozak cesto zaborave svrhu same igre. Najbitnije je njima ko ce kolko kome lopti kroz noge provuc a dat gol - ma hajd sta zuris bice golova. ooooooooooooo to me pravo nanervira nekad. Tek kad prime onda se razgoraopade :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2010, 09:20

Grci su dobro prošli. Ali, mora se pohvaliti nevjerovatna asistencija Cissea za Govoua kod vodećeg gola Panathinaikosa. Prije tog pogotka, Barca je imala dvije 100% šanse no Xavi i Messi su bili neprecizni iz neposredne blizine. Jednostavno, da je rezultat na kraju glasio 8-1, ne bi bilo nerealno. Messi fenomenalan(mada nije trebao izvesti penal, jer je na njemu napravljen), Iniesta i Xavi odlično kombinovali, Busqets dobar, jedino se vidi da Abidal više nema tu brzinu u nogama(kako ga je samo Govou ostavio, to je za ne povjerovati).
Uglavnom, ova pobjeda je baš za dizanje poljuljanog samopouzdanja nakon utakmice sa Herculesom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 15 sep 2010, 10:18

Moje misljenje Je da je ABidal ostario(31) i da nema vise tu brzinu da zaustavi po boku!Moze tu igrati maxvel al on nije uopste dobar u defanzivi,al evo cito sam na totalbarca da se barca opasno interesuje za DAVIDA LUIZA(23) iz benfice,jednako dobro moze igrati i stopera i levog beka! :D pritom je mlad,veliki talenat,i za njega se interesuje bola evrope,al kao pise da je barcelona najbliza da ga dovede,zbog odlaska,marqueza,Chygrynskiy!Spominje se cena od 30 miliona evra,al kao barca ce da doda nekog svog igraca u transfer i tako ce smanjiti ceNu!
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 sep 2010, 11:29

Neka Abidala,dobar je on.Odlicno igra,mora se priznati.Jeste u godinama,ali moze jos (barem) ovu sezonu odraditi na visokom nivou,a siguran sam i vise.Ima tu i Maxvell koji je isto sjajan,pogotovo u ofanzivi.Tako dobrog igraca dobili za tako male pare,a jos tu ima i Adriano koji moze igrati pored toga,jos dosta pozicija.

Jos da kazem,sa sinocna 2 gola,Messi je postao i najbolji strijelac Barcelone sa 27 golova 8-)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 15 sep 2010, 12:26

Evo moram sa malim zakasnjenjem da odgovorim ovim sto kazu da bojan il je dobar il je kanta.
dal uopste imate predstavu kolko taj momak ima godina,Mali je broj igraca koji sa 20 godina igraju svaku utakmicu istim intezitetom,bojan je debitovao za barcelonu sa 16 god,protiv ah-ahly,i dao gol,vec 3 sezone je u prvom timu,i 100 posto ce postati zvezda,naravno neki igraci igraju i daju golove i sa 19-20 golova al oni igraju u manjim klubovima a ne u barci,I da bojan igra 1-2 sezone u prvoj postavi svo vreme i on bi davao u golove na skoro svakoj utakmici,Evo primer pedra,on je svo najbolje pokazao u 22 god,nije 100 posto igrao tako sa 20 god.Tako da se manite tih prica oko njega,jos je veoma mlad,i verujem da ce biti velika zvezda!
MVP - Messi-Villa-Pedro

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 sep 2010, 13:08

Ma eto necu da se puno osvrcem na Bojana, al Pep radi dobru stvar s njim i klupom. Djete pomislilo da je gotova stvar i da je standarndni medzu 11 u Barsi. Profula cist zicer na pocetku tekme s Herkulesom i nemogu reci da je to razlog sto je Barsa izgubila. Ali... da je dao i da je bilo 1:0 sve bi bilo drugacije. Neka malo ohladi, a i kad ohladi neka ga na klupi - bolje ce se zalagat ubuduce.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 15 sep 2010, 13:11

bparena je napisao/la:Ma eto necu da se puno osvrcem na Bojana, al Pep radi dobru stvar s njim i klupom. Djete pomislilo da je gotova stvar i da je standarndni medzu 11 u Barsi. Profula cist zicer na pocetku tekme s Herkulesom i nemogu reci da je to razlog sto je Barsa izgubila. Ali... da je dao i da je bilo 1:0 sve bi bilo drugacije. Neka malo ohladi, a i kad ohladi neka ga na klupi - bolje ce se zalagat ubuduce.
pa da ,jos je mlad da bi igrao svaku utakmicu istim kvalitetom,sad je jos ispred njega pedro,koji je prosle sezone extra igrao,i nadam se da ce ove nastaviti!
MVP - Messi-Villa-Pedro

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 15 sep 2010, 13:55

Sto se tice Abidala on se mora mjenjati, on je kriv skoro za sve golove koje je barca primila od pocetka sezone :D. Mislim na tekme u spanskoj ligi i LP realno gledajuci :D
Mes Que Un Club

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 15 sep 2010, 13:57

Svaka čast Barçi na pobjedi!!! :)

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 15 sep 2010, 15:42

Ne kontam ove kritike na Abidalov račun. Čovjek je i dalje defanzivni majstor. Ako je izgubio malo brzine ne znači da je staro gvožđe. I Puyol je nešto sporiji nego ranije pa je i dalje među najboljim odbrambenim u svijetu. Abidalova snaga i nije nikad ležela u ofanzivnim kvalitetama tako da gledajući njegovu ulogu u Barci mali gubitak brzine ne pravi nikakvu razliku. Barca i dalje ima izrazito jaku desnu napadačku stranu i dobro je što je nešto defanzivnije orjentirani Abidal na lijevom beku.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 sep 2010, 15:49

Igra sinoc bila je fantasticna, kao sto je to i uobicajeno, vidjelo se da su momi bili maximalno motivisani, a to nam je falilo protiv Herculesa. Vilja se vec sad sjajno uklapa, Adriano sto tako , do Maskeranu mislim treba dosta vise vremena, nekako igra kao pod ručnom, jos uvijek onako bojažljivo, al valjda i on nadodje ubrzo. U nedjelju idemo u goste Atleticu i bice to sjajna utakmica kao i uvijek, ne treba sumnjati, uvijek bude dosta golova. Nakon kiksa protiv herculesa sad je tu pobjeda imperativ.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 15 sep 2010, 19:25

Romariooo je napisao/la:Igra sinoc bila je fantasticna, kao sto je to i uobicajeno, vidjelo se da su momi bili maximalno motivisani, a to nam je falilo protiv Herculesa. Vilja se vec sad sjajno uklapa, Adriano sto tako , do Maskeranu mislim treba dosta vise vremena, nekako igra kao pod ručnom, jos uvijek onako bojažljivo, al valjda i on nadodje ubrzo. U nedjelju idemo u goste Atleticu i bice to sjajna utakmica kao i uvijek, ne treba sumnjati, uvijek bude dosta golova. Nakon kiksa protiv herculesa sad je tu pobjeda imperativ.
[youtube][/youtube]

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 15 sep 2010, 19:46

semy-kkb je napisao/la:Jel to pokusavas biti duhovit :lol:
mislim da pokusava.

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 15 sep 2010, 19:49

Brnjoo je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Igra sinoc bila je fantasticna, kao sto je to i uobicajeno, vidjelo se da su momi bili maximalno motivisani, a to nam je falilo protiv Herculesa. Vilja se vec sad sjajno uklapa, Adriano sto tako , do Maskeranu mislim treba dosta vise vremena, nekako igra kao pod ručnom, jos uvijek onako bojažljivo, al valjda i on nadodje ubrzo. U nedjelju idemo u goste Atleticu i bice to sjajna utakmica kao i uvijek, ne treba sumnjati, uvijek bude dosta golova. Nakon kiksa protiv herculesa sad je tu pobjeda imperativ.
[youtube][/youtube]
:mrgreen: :mrgreen: nije Pant.mijerilo igre..nisu oni Hercules :mrgreen: bili su oni i u subt..pod motivom ipak otvaranje La Lige na Nou Campu, grrr poraz...ali da Hercules :mrgreen: slika
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 15 sep 2010, 20:28

evo jednog poduzeg al odlicno napisanog texta:
Barcelona na tragu besmrtnosti

Leo Messi i Barcelona. Nekima su već dosadili hvalospjevi na njihov račun, nekima je dosadila i rezultatska dominacija. Nekima je, vjerujem, dosadila i ta igra Barcelone, s beskonačnim brojem dodavanja i ubijanjem u pojam pas igre svakog suparnika. I zato će se pronaći pokoji kritičar najzabavnije nogometne družine unatrag nekoliko desetaka godina...

Koliko je utakmica poput sinoćnje protiv Panathikosa odigrala ova Guardiolina Barcelona u zadnje dvije godine? 20? 30? Kada toliko puta odigrate utakmicu gdje protivniku uvalite 4, 5 ili 6 komada, onda je jedini problem što ljude na to naviknete. Pa su onda 1:0 pobjede već znakovi problema, a kiksevi poput domaćeg poraza od Herculesa ravni katastrofi.

Jasno je da, kao u slučaju svih velikih rivalstava, pola nogometnih zaljubljenika, onih kojima žilama teče "kraljevska krv", teško podnosi toliko komplimenata na račun omraženog protivnika, pa će se poslužiti više i manje dobrim argumentima contra ove Barcelone.

Mekani, dosadni, previše dodavanja. Ne odgovaraju dobro na agresivnu igru kakvu može odigrati momčad protiv Chelseaja. Jose Mourinho pokazao je da ima kriptonit za njih.

Ovo zadnje će Mourinho tek morati dokazati, jer, uz dužno postovanje superiornoj taktičko-psihološkoj pripremi portugalskog stručnjaka, prolazak Intera nije dokazao ništa novo, samo dobro poznatu činjenicu da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji suparnik. Žao mi je što će navijači Intera skočiti na ovo kao vrućom vodom opareni, ali bez obzira na europski naslov, za njih niti jedan stručnjak ili igrač neće reći da su najbolja momčad na svijetu.

Jer, svidjelo se to nekome ili ne, ta titula je rezervirana za Barcelonu. Uostalom, da sutra opet igraju Inter (s Mourinhom) i Barcelona, tko bi bio favorit?

Barcelonu se može pobijediti. Učinio je to Inter, učinio je to i Hercules. Barcelona, također, mora imati sreće, pa i sudačke naklonjenosti da bi postala prvak Europe, kao što je imala protiv Chelseaja 2009., baš kao što je imao i Inter protiv Barcelone. Toga trebate na putu, čak i ako ste zaista sjajna momčad - trebalo je i Španjolskoj na SP-u, trebalo je Manchester Unitedu 1999., trebalo je Ajaxu 1995.

I zato su trofeji jedna stvar, posebno oni u natjecanjima kup formata poput Lige prvaka, jer u ligama se ipak kroz 10 mjeseci najčešće iskristalizira najbolja momčad.

No dojam je druga stvar, a dojam koji Barcelona ostavlja pod vodstvom Josepa Guardiole najčešće je briljantan.

Ok, netko ne voli 600 dodavanja na utakmici, preferira neki drugačiji nogomet - kontru ili direktan pristup ili duge lopte ili fizičku dominaciju ili Arsenalove kombinacije. No, takvih momčadi ima puno, razlika je samo koliko su dobri u tome što rade.

Barcelona je drugačija. Ono što radi Barcelona ne može nitko drugi, koliko god se trudio. Jednostavnost koja izgleda toliko lagana za kopirati nedostižna je svakoj drugoj momčadi.

Xavi do Inieste, Iniesta do Messija, Messi do Alvesa. Najčešće se radi o najjednostavnijim dodavanjima i najjednostavnijim primanjima lopte. Ili barem tako izgleda.

A opet, to nitko drugi ne može, osim donekle španjolske reprezentacije gdje uglavnom igraju isti igrači.

Golove kakve postiže Barcelona redovito - poput trećeg gola Panathinaikosu - druge momčadi postižu jednom godišnje. Osim ako su Uspinjača ili Mejaši - dakle malonogometaši. Čini se da to može svatko, ali ipak, kada to isto pokušaju Badelj i Rukavina, ne ispadne tako dobro. Čak ni kad pokušaju Gerrard i Kuyt ili Sneijder i Milito.

Barcelona je zadobila poštovanje svih rivala, protivničkih trenera i igrača. Čak i u Realu, najvećem svjetskom klubu, priznaju kako je Barcelona postavila standarde koje treba dostići. "Barca je najbolja na svijetu", kaže Realov Higuain. I još stotine nogometaša, poput Rooneyja, Torresa ili Aršavina. Arsene Wenger će reći da Barcelona izgleda kao na playstationu, šmekeri poput Robija Prosinečkog - navijača Reala - priznat će da je igra Barcelone neodoljiva. I legendarni novinar madridske Marce, Santiago Segurola, napisat će da nikada nije vidio bolju nogometnu momčad.

Rezultati potvrđuju dojam, posebno svih šest trofeja u šest natjecanja pretprošle sezone. I nova kruna u Primeri, s ogromnim brojem bodova i postignutih pogodaka, potvrdila je klasu, baš kao što su i brojni nastupi u Ligi prvaka. Od finala u kojem je odlični Manchester United ostao bez šanse, preko gaženja momčadi poput Bayerna i Arsenala, pa i do tog polufinala s Interom. Da, na kraju je minimalna pobjeda bila nedovoljna, no koliko dobri morate biti da igrače kvalitete Wesleyja Sneijdera i Estebana Cambiassa svedete na 10 dodavanja u utakmici. Zajedno!

Za mene će prvih 20 minuta na Emiratesu, iako u tom periodu Barcelona nije zabila pogodak, ostati simbolom nadmoći ove Barcelone. Momčad Arsenala, koja se diči kvalitetnim posjedom lopte, nije mogla izaći iz svog šesnaesterca. Topnici su, doslovno, izgledali kao skupina amatera koja je došla na megdan vrhunskim profesionalcima. Takve situacije više govore o Barceloni nego trofeji, jer trofeje osvajaju mnogi, a na takav način nadigravati vrhunskog protivnika može samo Barca.

Istom logikom, Uefa može proglasiti Diega Milita najboljim napadačem Lige prvaka, nagrađujući ga tako za sjajnu predstavu u finalu. I ne može se reći da je to nezasluženo, kao što je i Interova titula zaslužena.

No, i Diego Milito zna tko je najbolji igrač svijeta, i to ovoga trenutka - nedodirljivo.

Leo Messi - posebno ovaj Leo Messi iz Barcelone - čudesan je igrač kakvog svijet nije dugo vidio, i zato treba uživati u svakoj njegovoj utakmici. Tko zna koliko će dugo držati ovakvu razinu forme, tko zna hoće li i njega, ne daj Bože, pokositi kakav Taylor. Messijeve čarolije ne treba se ni truditi opisivati, treba ih samo gledati.

Guardiolina Barcelona je na putu prema nogometnoj besmrtnosti. Još pokoje španjolsko prvenstvo i jedna Liga prvaka učvrstili bi ovoj generaciji poziciju jedne od najboljih momčadi svih vremena. Po dojmu i rezultatima.

Izazovi su veliki, jer osim što svatko cilja srušiti Barcelonu, s ovakvom dominacijom lako se opustiti, a nogomet to ne oprašta niti protiv slabijih suparnika. Istodobno, u Madridu je svima dojadilo gledati Barcelonina slavlja, pa i ponižavanja Reala u derbijima, te vjeruju da s Mourihom imaju najbolju šansu prekinuti te negativne nizove.

Mourinho, međutim, može biti i dobar za Barcelonu, jer nema dvojbe kako će kod Katalonaca nabujati veliki motiv pobijediti portugalskog stručnjaka. A baš je motiv ono što ovoj Barceloni treba da nastavi istim tempom...
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 sep 2010, 20:38

Procitao,nevjerovatno mooocan tekst slika :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 15 sep 2010, 21:59

Gerard Pique: Usporedba Messija i Ronalda - apsurdna

Na predstavljanju vlastite biografije objavljene na katalonskom jeziku, koju je nazvao Put oko svijeta, 23-godišnji nogometaš Barcelone Gerard Pique dotaknuo se i nogometnih tema...

Najzanimljivija je bila ona o usporedbi njegova suigrača Lionela Messija s napadačem Reala Cristianom Ronaldom.

- Uspoređivati Messija i Ronalda je apsurdno. Između njih je danas ogromna razlika u korist Argentinca – rekao je talentirani stoper dodavši:

- Messi svoju klasu dokazuje svaki put kad izađe na travnjak i o usporedbama s Ronaldom bespredmetno je raspravljati. Nije mi jasno kako nekom pada na pamet njih dvojicu stavljati u istu kategoriju.

Messi se pak dotaknuo otvaranja Barcelonine sezone u novom izdanju Lige prvaka. Katalonci su pred svojim gledateljima deklasirali Panathinaikos 5-1, a Messi je zabio dva gola, dvaput asistirao, te izborio i promašio penal.

- Ljut sam na sebe što sam promašio kazneni udarac, no važnije od toga je da smo pobijedili u vrlo teškom dvoboju. Igrali smo izvrsno, neprekidno stvarali prilike. Znam da samo mogao zabiti još nekoliko golova.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 16 sep 2010, 08:51

Dosadilo je vise slusati usporedbe izmedju CR-a i Messija. Mislim da je to sad vise stvar nekog ukusa, ko ciji stil vise voli gledati. Ja licno vise volim gledati Messija, njegovu lakocu prodora, nevjerovatnu agilnost, preciznost suta medjutim i CR ima nekih karakteristika koje mu idu u korist. Ne ide mi samo u glavu kako neko moze ovu dvojicu stavljati medju najbolje igrace svih vremena i porediti ih sa Zidaneom, Ronaldom, Ronaldinhom (da ne nabrajam Pelea, Cruyfa i Maradonu jer njih nisam uspio uhvatiti :mrgreen: ) To je uvreda za fudbal ako se kaze da je Messi bolji od Zidanea ili Ronalda. Ali ako malac nastavi ovim tempom i ako osvoji SP, sto je realno tesko za ocekivati, onda ima sanse da se nadje medju najbolje igrace svih vremena.Ova izjava Piquea je neozbiljna jer ovim pokazuje nepostovanje prema Cristianu (iako se mora priznati da ga je dosad u svim tekmama stavio u dzep)
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 16 sep 2010, 10:09

Spanish newspaper AS reports that several European top clubs, including Barcelona, would be interested in Malaga forward Juanmi (17). The young striker’s great performance against Real Zaragoza on last Sunday has reportedly attracted the interest of top clubs, including Barcelona, Chelsea and Real Madrid. AS comments that despite Juanmi making only a few appearances in Malaga’s first team, his two goals against Zaragoza has alerted many to his abilities.

Juanmi is the youngest player in Spanish League history to score two goals in one match. The promising striker signed a new five-year contract with Malaga in August, with a buy-out clause of 10 million euros, which makes him a tempting choice for bigger clubs, such as Barcelona. Juanmi has gained the trust of Malaga coach Jesualdo Ferriera, who has started the youngster ahead of more established forwards such as Albert Luque. However, AS comments that Juanmi’s situation could end up similar to that of Spanish youth international Sergio Canales (19), who made his breakthrough in Racing Santander last season, and was quickly signed by Real Madrid.

BARCELONa hoce superstara iz Malage Juanmi,ima 17 godina igra prvom timu malage,i na prosloj utakmici je postigao 2 gola!
MVP - Messi-Villa-Pedro

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.