FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Ne znam sta tog Tipurica stavljate u prvu kad jos ne znamo ni kakav je lik.
-
- Kontakt:
Čisto sumnjam da ako dođe Weitzer da ćemo igrati sa Rustemom i Grahovcem zajedno u timu. Možda protiv jačih protivnika da bude ta defanzivnija varijanta.
Jer imas Osmanagica i Mijica jos plus Weitzer svi ofanzivniji. Todor mora igrati desno na krilu nista na beku i Smajić, njih dvojica i Muminovic moraju biti u prvih 11 ako mislimo da ista zaradimo od njih. Ostalo nek Celo slaže ali ova trojica moraju biti u prvih 11 po meni.
Jer imas Osmanagica i Mijica jos plus Weitzer svi ofanzivniji. Todor mora igrati desno na krilu nista na beku i Smajić, njih dvojica i Muminovic moraju biti u prvih 11 ako mislimo da ista zaradimo od njih. Ostalo nek Celo slaže ali ova trojica moraju biti u prvih 11 po meni.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Mislim da je Slavko nekad prije odlaska u Tursku rekao da planira s jednim defanzivnim veznim
Niko, niko, samo Sloboda
Možda nisi zapazio ali Slavko igra jedan zadnji vezni jedan napadač. Iznimno defanzivno protiv jačih timova na strani sto neće biti slučaj na proljeće igramo sa dva zadnja vezna formaciju.Karambeu je napisao/la:Znaci sad za sad ovako:
------------------------MUMUNOVIC-------------------------
----TERZIC-------TIPURIC------MEHMEDAGIC-------IVETIC
----------------RUSTEMOVIC------------GRAHOVAC---------
--TODOROVIC-----------WEITZER------------------SMAJIC
-----------------------------BEKIC--------------------------
Klupa:
Mijic, Osmanagic, Skahic, Ignjatovic, Lazevski, Husic, Hrvanovic, Hodzic...
Uh ovo bas pravo dobro izgleda i velika konkurencija u timu.
Nego ako dodje taj spic, vjerujem da ce na desno krilo onda Bekic, ali nece valjda Todorovic na klupu ili nedaj Boze na beka, pa da placamo Terzica ko stranca sto sjedi na klupi
Mijic-Osmanagic ili Mijic(Osmanagic) - Weizer dva vezna
Napadač Bekic ili Bekic krilo kad ne igra Todor a u vrhu Husic( ili neko treći ako dodje)
Grahovac je ili tandem Rustemovicu ili zamjena njemu ili bilo kome u vezi jer igra vise pozicija u veznom redu. Na lijevoj strani ja vidim problem jer Smajicu to nije pozicija prava a nije ni Husicu ali mogu to zatvoriti. Može čak i Pero igrati ofanzivni lijevi.
Po meni ako neće doći Obradovic ili bolji od njega nikoga ne treba dovesti jer brojno stanje imamo treba TOP napadač. Ovako je ok. Očekujem da standardni dvojac nakon oporavka budu Skaha Mehmedagić a do tada Tipuric i još jedan mogu to zatvoriti bez problema. Čak Terzic igrao stopera a i Ivetić kad zatreba. Uglavnom ja sam zadovoljan jer su pozicije popunjene. Slavko je to dobro skrojio nadam se dobro pripremio
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Znamo kakav je Sale, a Hare i Skaha povrijeđeni.75000 je napisao/la:Ne znam sta tog Tipurica stavljate u prvu kad jos ne znamo ni kakav je lik.
Trenutno Ignjatovic i Tipuric mada je moguće jer je prosao cijele pripreme da igra Sale ali to je noćna mora gledati utakmicu i čekati svake sekunde grešku njegovu.
Lik ima srece vazda povrijeđenih ima i on kao cetvrti stoper igra. Da mu nena ne saljeva kakve strave pa ovi non stop povrijeđen neko

Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Prema ovome sto imamo trenutno, a ovisi od zdravlja:
Muminovic
Terzic, Ignjatovic, Mehmedagic, Ivetic
Rustemovic
Mijic, Osmanagic, Smajic, Todorovic
Bekic
Muminovic
Rustemovic
Mijic, Osmanagic, Smajic, Todorovic
Bekic
Niko, niko, samo Sloboda
-
- Kontakt:
Bekic je za mene najbolji trenutno da igra napadača.
Puno je bolji kada igra u petercu nego na krilu. Ako ga tu stavi Celo nadavace se golova tovar. Na krilu meni Bekic prosjek mrtvi.
Mozda nas iznenadi Husic jer u prvom dijelu nije igrao nikako zbog povrede.
Jedino su zasrali sa ovim Musicem na kraju koji ce im qurac. Osim ako igra volonterski opterecenje nepotrebno. Music je ok da potpise na 4 godine i da igra dzaba onda podržavam može. Placati ga puno je cener mjesečno.
Puno je bolji kada igra u petercu nego na krilu. Ako ga tu stavi Celo nadavace se golova tovar. Na krilu meni Bekic prosjek mrtvi.
Mozda nas iznenadi Husic jer u prvom dijelu nije igrao nikako zbog povrede.
Jedino su zasrali sa ovim Musicem na kraju koji ce im qurac. Osim ako igra volonterski opterecenje nepotrebno. Music je ok da potpise na 4 godine i da igra dzaba onda podržavam može. Placati ga puno je cener mjesečno.
Zadnja izmjena: sviunapad1010, dana/u 09 feb 2018, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ovo je po njegovoj taktici iz Zeljekatarakta je napisao/la:Mislim da je Slavko nekad prije odlaska u Tursku rekao da planira s jednim defanzivnim veznim

Uvijek taj jedan veznjak igra u paru pored destruktivca, rijetko je da bas igraju dva ofanzivna vezna jedna pored drugog. Kao sto je Ordagic kod nas igrao pored Stjepanovica a nesto istureniji bio Zeba.
Mogli bi i Mijic i Rustem ciniti daj dvojac na sredini, a malo istureniji Weitzer da bude. Iskreno prednost Grahovcu za sad jer je bio nas ponajbolji igrac u prvom dijelu sezone umjesto Mijica kojeg jos ne znamo i Osmanagica koji je realno limitiran ali ok igrac.
Tipurica sam samo stavio jer cemo ocito krenuti s njim, obzirom na Skahinu povredu, a kakav god da je sigurno nije losiji od Ignjatovica. Vodio sam se nekom intuicijom.
Mislim da je nas najveci dobitk tri igraca ispod 21. godine u prvih 11 (Smajic, Muminovic, Todorovic). Samo imat ce Slavko problema ako mu dodje spic, jer ne znam gdje bi to Todorovic tada mogao umjesto na krilu, jer sumnjam da cemo igrati 4-4-2.
Igrao je on u Sarajevu i lijevo ofanzivno i snalazi se takodje ali sad je koncepcija drugačija potpuno sa nižim igračima u samom napadu i boljim tehničarima brzog prenosa lopte u polje. Krilna pozicija klasična je ok ali nemamo Krpica Ahmetovica i sl da skaču sa stoperima na ledjima. Tako da ja očekujem tri u vrhu Smajic(Husic) Bekic Todorović.sviunapad1010 je napisao/la:Bekic je za mene najbolji trenutno da igra napadača.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Pazi, nije on klasican spic. On je ono tipa Ibisevica, moze ih dati 30 za sezonu a onda da ne moze meda protiv Bokavica, realno nije on Ahmetovic niti Krpic, odnosno igrac koji se sam sebi moze izboriti za priliku ili navuci na ledja dva stopera i osloboditi prostor krilu. On je vise ala Pipo Inzaghi stil.sviunapad1010 je napisao/la:Bekic je za mene najbolji trenutno da igra napadača.
Kad je u Sarajevu zaigrao na krilu, bio je cijelu polusezonu jedan od njihova tri najbolja igraca, cak su na kraju zalili kad je otisao. Prije toga ga redovno kritikovali dok je igrao napadaca, iako se i tu nadavao golova ali razlog nezadovoljstva je bio bas ovaj koji sam naveo. Mislim da je fantastican napadac kad ima jos nekog u napadu pored sebe, ali 4-4-2 jos samo Pape Susic i Mesa Bazdarevic igraju.
-
- Kontakt:
Ima utakmica dosta treba nam igrača i u rotaciji zbog kartona i povreda. Pogotovo ako se krene i na kup a definitivno hoće. Uglavnom sad samo pojačanja dokazana Musica je puna kapa.
Vidjet cemo sutra sta ce izvest. To ce vjerovatno bit i 11 za Mladost. Zelimo i Kup, bit ce povreda i kartona. Svi ce dobiti sansu
Niko, niko, samo Sloboda
Ignjatovic vjerovatno ispada iz kombinacije standardnog stopera. Njegove su lopte iz našeg šesnaesterca napucaj visoko pa gdje stigne. Sa nižim veznim igračima i napadačem visine Bekica nema te izbij nabij varijante. Stoperski par će morati igrati lopte, a tu se Ignjatovic ne snalazi. Spor trom igra preko k. i na foru
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Po meni je trenutno Bekic za spica broj 1 u timu. I ako to bude igrao nadavace se golova. Rustem ce izdominirati na zadnjem veznom.
Todorovic, Muminovic i Smajic moraju igrati svaku.
Todorovic, Muminovic i Smajic moraju igrati svaku.
-
- Kontakt:
Ispada kad se vrate Hare i Skaha. Do tada je broj 1 stoper takva je situacija trenutno.Hitman22 je napisao/la:Ignjatovic vjerovatno ispada iz kombinacije standardnog stopera. Njegove su lopte iz našeg šesnaesterca napucaj visoko pa gdje stigne. Sa nižim veznim igračima i napadačem visine Bekica nema te izbij nabij varijante. Stoperski par će morati igrati lopte, a tu se Ignjatovic ne snalazi. Spor trom igra preko k. i na foru
Naravno Ignjatovic ispada kad se prvi od dvojice Skaha Hare vrati. Čak bi prije Peru na stopera stavio nego njega iz razloga koje sam naveo. Kuduz-Bajro stil se ne igra već 15 g.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Vjerovatno sutra počinje ovako osim Mehmedagica. Tu ce sale kamikaza igrati.katarakta je napisao/la:Prema ovome sto imamo trenutno, a ovisi od zdravlja:
Muminovic
Rustemovic
Todorovic, Mijic, Osmanagic, Smajic
Bekic

Muminović
Terzic Skahic. Mehmedagić. Ivetić
Rustemovic
Todorović Weizer
Mijic. Osmanagic
Bekic
Ovo je po meni top team trenutno
Terzic Skahic. Mehmedagić. Ivetić
Rustemovic
Todorović Weizer
Mijic. Osmanagic
Bekic
Ovo je po meni top team trenutno
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Ima li neko zvanicnu informaciju hoce li ili nece bit odgodjena utakmica danas, ili pomjeren termin. Zbog sahrane cika Radeta.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Niko nista ne zna niti se oglasava.... naravno.....da treba Azemicu sta izprozivat bile bi 3 presice od jutrosklasik je napisao/la:Ima li neko zvanicnu informaciju hoce li ili nece bit odgodjena utakmica danas, ili pomjeren termin. Zbog sahrane cika Radeta.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.