Niko sretniji od mene da tako bude. Meni je momak drag, volio bih da uspije, da bude najbolji na svijetu, ali...Blejzer10 je napisao/la:Zabija Demba u Londonu
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Momak ima 20 godina, odigrao svega par utakmica za Barcelonu i ovaj vidio da nije za ovaj klub

- AlfredNobel
- Kontakt:
Vratio se Osmo treninzima, što je ekstra pred ove teške mečeve.
Još Vermaelen da se vrati i svi su u pogonu..
Još Vermaelen da se vrati i svi su u pogonu..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Momak je placen 150 000 000€.jasmin10 je napisao/la:Momak ima 20 godina, odigrao svega par utakmica za Barcelonu i ovaj vidio da nije za ovaj klub![]()
![]()
I za sad je njegova kupnja bila totalni flop.
Za 150 000 000€ ne dovodis nekoga ko ce mozda biti dobar.
I kad se oporavi, imat ces drugog najskupljeg igraca ikad, zakovanog za klupu.
To je dobra kupovina?
Pa sad da ga prodaju, ne bi mogli uzeti 70 miliona za njega. Nije li to dokaz loseg posla?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 03 feb 2018, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sta je Mbape bio prosle godine, kazes mogli su dovesti njega za te pare a sad govoris da je glupost dati tolike pare za talenat.Mbape sigurno nije bio afirmisana mega zvijezda nego isto sto i Dembele.Uostalom opet ponavljam na osnovu par utakmica se ne moze suditi o igracu, to da se na prvu vidi je li neki igrac za Barcelonu ili nije je blago receno glupost ali hajd vrijeme ce pokazati sve.
Jesi ti svjestan da je momak povrijeđen ? Kako će biti flop momak koji nije skoro ni igrao ? Nije Vermalen pa da se znalo da je sklon povredama.Evander je napisao/la:Momak je placen 150 000 000€.jasmin10 je napisao/la:Momak ima 20 godina, odigrao svega par utakmica za Barcelonu i ovaj vidio da nije za ovaj klub![]()
![]()
I za sad je njegova kupnja bila totalni flop.
Za 150 000 000€ ne dovodis nekoga ko ce mozda biti dobar.
I kad se oporavi, imat ces drugog najskupljeg igraca ikad, zakovanog za klupu.
To je dobra kupovina?
Pa sad da ga prodaju, ne bi mogli uzeti 70 miliona za njega. Nije li to dokaz loseg posla?
Jbt momak imam samo 20 godina. 10 godina vrhunskog fudbala su pred njim.
Uostalom ti si citirao don Balon koji nema veze s mozgom. Plus si pisao da se prodaje Dembele zbog Griezmanna iako nemaju veze jedan s drugim.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ne vidim svrhu rasprave oko Dembelea.. Zadesile su ga dvije ružne povrede, nažalost, ali to je i indikator da treba da dobije koju kilu mišične mase. I Neymar je stigao anemičan, kasnije je to bilo bez problema. Dembele ima kvalitet i strašan potencijal da postane jedan od najboljih igrača svijeta. Ne vidim kako je promašaj ako nema još utakmica u nogama, a nije pokazao ni 1% onoga što zna i umije zbog ozljede? Ne igrajte se vidovite Džemile i ostavite se pisanja apsurdnih stvari, koji nemaju veze s vezom.
Rano je za dembu pricati bilo sta, pogotovo je rano pricati da mu je sezona prva propala, on se oporavio i najvazniji dio sezone tek pocinje, tako da sabur ljudi
Imamo rijesenu ligu i sad niz laksih protivnika, idealna situacija za postepeno uigravanje dembe, ali i coutinja,mine pa i ovih igraca koji su duze tu, a nisu se pokazali nesto, tipa gomes,vidal,denis,semedo, idealna situacija znaci za podizanje forme i odmaranje glavnih igraca, eto npr sutra protiv espanjola dusu dalo da paco pocne umjesto suareza,coutinjo umjesto inieste, gomes umjesto rakete, semedo umjesto roberta, pa i mina umjesto pikea pa sta bog da
Treba odmoriti neke igrace za revans protiv valencije koji mozda bude i zaheban, a i inace u nastavku sezone svaku drugu utakmicu treba rotirati po pola ekipe da se odrzi svjezina igraca za ligu prvaka, ne treba se uzbudjivati ako se prospe koji bod u ligi, sad je bitnija svjezina i dokazivanje igraca, imamo blagodat ogromne prednosti i glupo bi bilo to ne koristiti
Demba ako je poceo trenirati s ekipom znaci da bi vec sledeci vikend mogao zaigrati kuci protiv getafeta men se chini, sto se tice celzija, bice sigurno na klupi u prvoj utakmici i moze uci zadnjih 20 minuta ako zatreba, taman kad se celzijeva odbrana umori takvog brzog igraca kad uvedes moze se napraviti prevaga, a za revans koji je nakad u martu trebao bi biti potpuno spreman i uigran, a tada ce biti i najbitnije
Imamo rijesenu ligu i sad niz laksih protivnika, idealna situacija za postepeno uigravanje dembe, ali i coutinja,mine pa i ovih igraca koji su duze tu, a nisu se pokazali nesto, tipa gomes,vidal,denis,semedo, idealna situacija znaci za podizanje forme i odmaranje glavnih igraca, eto npr sutra protiv espanjola dusu dalo da paco pocne umjesto suareza,coutinjo umjesto inieste, gomes umjesto rakete, semedo umjesto roberta, pa i mina umjesto pikea pa sta bog da
Treba odmoriti neke igrace za revans protiv valencije koji mozda bude i zaheban, a i inace u nastavku sezone svaku drugu utakmicu treba rotirati po pola ekipe da se odrzi svjezina igraca za ligu prvaka, ne treba se uzbudjivati ako se prospe koji bod u ligi, sad je bitnija svjezina i dokazivanje igraca, imamo blagodat ogromne prednosti i glupo bi bilo to ne koristiti
Demba ako je poceo trenirati s ekipom znaci da bi vec sledeci vikend mogao zaigrati kuci protiv getafeta men se chini, sto se tice celzija, bice sigurno na klupi u prvoj utakmici i moze uci zadnjih 20 minuta ako zatreba, taman kad se celzijeva odbrana umori takvog brzog igraca kad uvedes moze se napraviti prevaga, a za revans koji je nakad u martu trebao bi biti potpuno spreman i uigran, a tada ce biti i najbitnije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Svako poredjenje Neymara i Dembelea je apsurdbo. Neymar je dosao kao velika zvijezda i imao je odmah dobru sezonu, znalo se da ce se uklopiti. Sa druge strane, Dembele je dosao samo kao igrac u najavi i sa jednom dobrom sezonom u Dortmundu iza sebe. Premalo da bi se ulozilo 150 000 000€ u takvog igraca.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Nisam nimalo optimist pred sutra, biće strašno teško. Nešto ne vjerujem u pobjedu, forma nam je u padu, umor od Valencije, krkanska igra Espanyola i njihov bunker..
S tim i tolikim rotacijama što si naveo Romario, Espanyol će nas iskarindžati u prvom poluvremenu.
S tim i tolikim rotacijama što si naveo Romario, Espanyol će nas iskarindžati u prvom poluvremenu.
Jedan lagani X ne bi trebao biti preveliki problem.AlfredNobel je napisao/la:Nisam nimalo optimist pred sutra, biće strašno teško. Nešto ne vjerujem u pobjedu, forma nam je u padu, umor od Valencije, krkanska igra Espanyola i njihov bunker..
Ne mora se ni dobiti sve do kraja. Sreca pa imaju takav luksuz.
Cisto sumnjam da ce Dembele zaigrati uskoro kao sto Romario kaze, mislim da ce biti oprezniji sa njim ovaj put.Nema potrebe da zure, ni oni ne zele jos jednu povredu sigurno.
Ma kakvo karindzanje, prije ce se to desiti ako izvede najjacu postavu a mesi,suarez, raketa itd se budu vukli ko prebijene macke, neka ovih rezervista barem ce trcat i udarat dobar presing i nesto ce se i uvali i nerijeseno se moze izvuci a i pobjedaAlfredNobel je napisao/la:Nisam nimalo optimist pred sutra, biće strašno teško. Nešto ne vjerujem u pobjedu, forma nam je u padu, umor od Valencije, krkanska igra Espanyola i njihov bunker..
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Cuj gdje sa Dembeleom a sada tu Vidal igra ono sto bi ovaj trebao.
Pravo pitanje je gdje sa Coutinhom, previse ofanzivan da igra Iniestinu poziciju, ne toliko ubojit da igra ono sto je Neymar.
Da se razumijemo.ima zu hiljadu kombinacija al ne vjerujem u promjenu sistema u sred sezone kao i zo da jednu igri.furamo u ligi drugu u LP.
Pravo pitanje je gdje sa Coutinhom, previse ofanzivan da igra Iniestinu poziciju, ne toliko ubojit da igra ono sto je Neymar.
Da se razumijemo.ima zu hiljadu kombinacija al ne vjerujem u promjenu sistema u sred sezone kao i zo da jednu igri.furamo u ligi drugu u LP.
Don't hate what you don't understand.
Koji je tebi? Ti si ima mjesec-dva okrenuo neku svoju pricu i samo pljuvanje po svima redom, halo ba, Demba nema ni 10 utakmica u Barci, sve su pod ozljedom il tik poslije ozljede, i u tih 10 utakmica, nema 90min odigranih, mani se supljaka.Evander je napisao/la:Svako poredjenje Neymara i Dembelea je apsurdbo. Neymar je dosao kao velika zvijezda i imao je odmah dobru sezonu, znalo se da ce se uklopiti. Sa druge strane, Dembele je dosao samo kao igrac u najavi i sa jednom dobrom sezonom u Dortmundu iza sebe. Premalo da bi se ulozilo 150 000 000€ u takvog igraca.
Da, skupo je placen, al pogledaj kako se parama ljudi razbacuju, te pare nisu bacene jer je panika ili nesto, sezona u Dortmundu je druga dobra sezona za njega, o cemu pricamo, kazes Mbappea treba jer je odigrao pola sezone odlicne u Monacu, a ne na Dembelea koji ima 2god super odradjenje i brutalne utakmice za Francusku i u LP bio ponajbolji igrac Dortmunda ako ne i najbolji.
Oprosti druze, ali i ti i Don Balon gluposti pisete, Dembele se vraca sada, imati ce ostatak sezone da igra da si osigura mjesto u repci, pa ima pripreme citave sa Barcom, iducu sezonu bude li los ili opet bude imao problema sa ozljedama tek onda se treba gledati prodavati i pricati nesto protiv njega.
I izbacis mi ovdje sazetke Neymara iz prve sezone, pa citava ekipa je bila postavljena tako da on moze da igra kako zna i moze, Dembele tako nesto nece dobiti, mozda iduce sezone dok se povrati u formu ili pred kraj ove kad se vec osigura la liga.
Zivi bili, prestanite pljuvati po momku, pustite ga nek igra, nek se uklopi i razvija, talenat ogroman ima, i nije samo talenat, nego je vec ko igrac izgradjen, svaki igrac koji dodje u Barcu popravi razumijevanje igre i dodavanja, on viziju vec ima i fina dodavanja, dok malo ojaca sve ce leci na svoje mjesto, nema apsolutno nikakve dileme da je igracki kvalitetan za Barce, a i stil igre ce mu odgovarati sad kad je Cou dosao tu i kad njih dva budu nositelji ekipe.
Ja samo cekam neku priliku da se pusti omladincima da igraju, Arnaizu, Aleni, Dembi, Samperu (odigrat ce vjerovatno predsezonu sa Barcom), Denis je svakako razocaranje veliko i ne vidim da ce imati prilike sad kad je Cou tu, po meni je Alena vec sada bolji od njega.
Nego, pustimo to, Demba se vratio, treniranje lagano, po 10-15min nek igra, protiv Chelsea moze malo vise jer ce to biti jako otvorena tekma i imati ce prostora po bokovima zbog njihovih wing-backa koji su jako ofanzivni.
evo i spisak izasao za sutra
Kaze Valverde da Iniesta mozda nece od prve, sto znaci da ce Cou od prve minute u veznom redu, a i pricao je kako su igraci umorni da ce ih morati malo vise rotirati, istina da je derbi, al mislim da bi sutra moglo svasta izaci.
Ter Stegen
Semedo-Pique-Umtiti-Alba
Paulinho-Roberto-Busquets-Coutinho
---------Messi------Suarez
znam da ce Roberto igrati vise na strani a da ce Paulinho lutati izmedju dvije linije, moguce neka 4-3-1-2
--------Ter Stegen
Semedo-Pique-Umtiti-Alba
Roberto-Busquets-Coutinho
---------Paulinho--------
-----Messi-----Suarez---
Volio bi da mogu napisati Mina umjesto Piquea il Digne umjesto Albe, pa cak i Denis umjesto Roberta, al nece toliko riskirati sigurno.
Ali ako bude Coutinho na desnoj strani kao proslu tekmu, treba nered pravit.
Ne samo da oduzima prostor koji Messi zna okupirati jer i Messi se nekad izvuce desno, a Coutinho ulazi u sredinu, oduzimas Coutinhovo najjace oruzje a to je njegov sut zbog ulaska u sredinu s lijeve strane.
Nadam se da ce okupirati poziciju u veznom redu jer ne mislim da ce Messi igrati lijevo krilo, mislim da je to jasno.
Ter Stegen
Semedo-Pique-Umtiti-Alba
Paulinho-Roberto-Busquets-Coutinho
---------Messi------Suarez
znam da ce Roberto igrati vise na strani a da ce Paulinho lutati izmedju dvije linije, moguce neka 4-3-1-2
--------Ter Stegen
Semedo-Pique-Umtiti-Alba
Roberto-Busquets-Coutinho
---------Paulinho--------
-----Messi-----Suarez---
Volio bi da mogu napisati Mina umjesto Piquea il Digne umjesto Albe, pa cak i Denis umjesto Roberta, al nece toliko riskirati sigurno.
Ali ako bude Coutinho na desnoj strani kao proslu tekmu, treba nered pravit.
Ne samo da oduzima prostor koji Messi zna okupirati jer i Messi se nekad izvuce desno, a Coutinho ulazi u sredinu, oduzimas Coutinhovo najjace oruzje a to je njegov sut zbog ulaska u sredinu s lijeve strane.
Nadam se da ce okupirati poziciju u veznom redu jer ne mislim da ce Messi igrati lijevo krilo, mislim da je to jasno.
Pljuvanje po svemu?Furymaker je napisao/la:Koji je tebi? Ti si ima mjesec-dva okrenuo neku svoju pricu i samo pljuvanje po svima redom, halo ba, Demba nema ni 10 utakmica u Barci, sve su pod ozljedom il tik poslije ozljede, i u tih 10 utakmica, nema 90min odigranih, mani se supljaka.Evander je napisao/la:Svako poredjenje Neymara i Dembelea je apsurdbo. Neymar je dosao kao velika zvijezda i imao je odmah dobru sezonu, znalo se da ce se uklopiti. Sa druge strane, Dembele je dosao samo kao igrac u najavi i sa jednom dobrom sezonom u Dortmundu iza sebe. Premalo da bi se ulozilo 150 000 000€ u takvog igraca.
Da, skupo je placen, al pogledaj kako se parama ljudi razbacuju, te pare nisu bacene jer je panika ili nesto, sezona u Dortmundu je druga dobra sezona za njega, o cemu pricamo, kazes Mbappea treba jer je odigrao pola sezone odlicne u Monacu, a ne na Dembelea koji ima 2god super odradjenje i brutalne utakmice za Francusku i u LP bio ponajbolji igrac Dortmunda ako ne i najbolji.
Oprosti druze, ali i ti i Don Balon gluposti pisete, Dembele se vraca sada, imati ce ostatak sezone da igra da si osigura mjesto u repci, pa ima pripreme citave sa Barcom, iducu sezonu bude li los ili opet bude imao problema sa ozljedama tek onda se treba gledati prodavati i pricati nesto protiv njega.
I izbacis mi ovdje sazetke Neymara iz prve sezone, pa citava ekipa je bila postavljena tako da on moze da igra kako zna i moze, Dembele tako nesto nece dobiti, mozda iduce sezone dok se povrati u formu ili pred kraj ove kad se vec osigura la liga.
Zivi bili, prestanite pljuvati po momku, pustite ga nek igra, nek se uklopi i razvija, talenat ogroman ima, i nije samo talenat, nego je vec ko igrac izgradjen, svaki igrac koji dodje u Barcu popravi razumijevanje igre i dodavanja, on viziju vec ima i fina dodavanja, dok malo ojaca sve ce leci na svoje mjesto, nema apsolutno nikakve dileme da je igracki kvalitetan za Barce, a i stil igre ce mu odgovarati sad kad je Cou dosao tu i kad njih dva budu nositelji ekipe.
Ja samo cekam neku priliku da se pusti omladincima da igraju, Arnaizu, Aleni, Dembi, Samperu (odigrat ce vjerovatno predsezonu sa Barcom), Denis je svakako razocaranje veliko i ne vidim da ce imati prilike sad kad je Cou tu, po meni je Alena vec sada bolji od njega.
Nego, pustimo to, Demba se vratio, treniranje lagano, po 10-15min nek igra, protiv Chelsea moze malo vise jer ce to biti jako otvorena tekma i imati ce prostora po bokovima zbog njihovih wing-backa koji su jako ofanzivni.
Dok stw orgijali protiv Suareza, sta sam ja pricao?
Dok ste se ismijavali Paulinhu, sta sam ja pricao?
Dok ste pljuvali Valverdea, sta sam ja pricao? A i sas ga povremeno pljujete.
Dok ste pljuvali prvih 15 kola, i ako se pobijedljivalo, sza sam ja pricao?
Dok ste najavljivali kako ce Real laganini odbraniti titulu, sta sam ja pricao?
Dembele ce biti ogroman flop, a to ce vrijeme pokazati.
A sto se usporedbe Dembele Mbape tice, budali je jasno koji ce od njih biti veci igrac.
Kupovina Dembelea za enormnih 150 000 000€ (stotinupedesetmiliona eura) jedan je od najgorih poslova Barcelone unazad 10 godina.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 03 feb 2018, 15:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovog frajera su otjerali sa teme FK Sarajevo pa je ovdje došao da prosipa gluposti.
Ima li vece glupost od te da ste ismijavali Suareza i tjerali ga iz kluba?jasmin10 je napisao/la:Ovog frajera su otjerali sa teme FK Sarajevo pa je ovdje došao da prosipa gluposti.
Ali i onako pretpostavljam da vas je vicna navijaca Barcelone od vremena Ronadina i Messia...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.