SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

alenpitar
Kontakt:

Re: SAD - BiH / Meksiko - BiH 28/31.01.2018.

Post Postao/la alenpitar » 01 feb 2018, 05:14

Zagor je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Dobro je ovo na kraju.

-Menalo
-Cavar
-Todorovic
-Secerovic

Prospekti za prvi tim! Ne smiju im mjesto uzimati propali igraci poput svena tine, anela hadzica i slicnih!
A Sejfudin ? ;)
Mersobio ubjedljivo najbolji nas igrac na terenu.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 feb 2018, 05:56

delinjo je napisao/la:Bruka i sramota....sta kazu vidi se Robijev rukopis
Da je Amar bio tu, ne bi zvao Bekica, samim tim ne bi imao ko dobiti crveni tj. odigrali bi cijeli meč s 11 na terenu, zvao bi Kjosevskog koji bi vjerovatno dobio priliku umjesto Pirića večeras i odbranio onaj udarac. Ali sta je tu je, izabrali su Propastineckog koji bi da ima imalo kvaliteta savladao rivale s igracima koje ne poznaje i koje nikada nije gledao, ali sta je tu je. Robi ako ima imalo obraza sam ce podnijeti ostavku. :hmmmmm:

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 01 feb 2018, 06:15

A sta ces nego se braniti protiv ovakvog Meksika.
Izgleda da neki Amawowci nisu primjetili neka svjetska imena veceras u sastavu Meksika.
A kod nas najzvucniji Medunjanin,i to na stoperu lik.
Dobro su se drzali momci samo da li strah,neiskustvo ovakvih utakmica,moglo se vise u napadu bilo je prostora ali boze moj.
Menalo,Todorovic,Cavar,i ostali imaju mjesta medju 24 najbolja.
Todorovic na beku nista losiji od jednog svrsajevica a mlad je ima vremena da se doradi.
Kao i Menalo.
Sve u svemu dobro je ovo,uvjek se kukalo sto se ne daje sansa u prijateljskim nekome drugome sto prijateljske igrali sa prvim timom. Eto sada dvije super provjere.
FK Sloboda Tuzla

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 feb 2018, 06:18

Joj medunjanin na stoperu ce mi rak dat :facepalm: niti je defanzivni vezni ni koji rac, ne kontam logiku iza toga al haj sef zna najbolje.

Mersu u A repku redovno pozivat yebes mi sve
naprijed rejal

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 feb 2018, 07:18

Medunjanin je odigrao odlicnu utakmicu, ako uzmemo u obzir da prvi put u zivotu igra na stoperskoj poziciji, kvalitetu protivnicke ekipe ali i kvalitetu svojih saigraca. Da igra bilo gdje u Europi ubijedjen sam da bi ga Robi u dosta utakmica koristio u startnih 11 u reprezentaciji. Imam osjecaj da su pojedini likovi preplaceni da ga blate.

1. poluvrijeme vrlodobro.
2. poluvrijeme ocekivan pad i poraz na kraju.
I prije utakmice sam govorio da se ne bih iznenadio i da izgubimo 5:0, na kraju je ovo i dobro ispalo. Nasi igraci jos uvijek nisu spremni a Meksikanci igraju redovna kola u svom prvenstvu i 100% su fizicki spremni, uz to imajmo u vidu kvalitetu koja je na njihovoj strani. Meksicka reprezentacija u 2017.godini odigrala 25 utakmica. O cemu mi ovdje pricamo?

Kao sto neko rece, mi smo s PL igracima na nivou Azerbejdzana i to je to...

Sehic dobar na golu i dostojna zamjena Begovicu.

Totalni promasaji na ovoj turneji su Zakarić, Bekić i Koljić.

Od ovih iskusnijih Ahmetović, Tomic, Saric i Graovac su odigrali dobre minute...neko ce reci da pretjerujem, ali da se za 15 dana igraju kvalifikacije imam osjecaj da bi Saric nasao mjesto pored Pjanica u veznom redu. Do septembra ce Besic biti fit akoBogda i zauzeti svoje mjesto. Kod Sarica mi se svidja njegova trka, borbenost, jak je na lopti i ne srlja, jak u duel igri.

Menalo (protiv Meksika razocarao), Cavar, Loncar, Todorovic...su potencijal i nadam se da ce uspjeti. Kad bi bar dvojica od ovih mladjih uspjela na vecem nivou ja bih bio prezadovoljan (standardni u Eintrachtu i sl.klubovima).

Sto se tice Robija, ove dvije utakmice nisu nikakvo mjerilo i tu sva prica zavrsava. Ni pod palicom Guardiole slika ne bi bila bolja u ove dvije utakmice.

Jedva cekam Ligu nacija...smorise me ove prijateljske utakmice koje ionako nikad nisam volio jer su bez rezultatskog znacaja, nedostaje adrenalina i tako to.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 01 feb 2018, 08:17

Dado je napisao/la:Piric snazno pogledom ispratio loptu u mrezu
Njegov gol 100%, ne zna izac na loptu visoku, to mu je problem odkad je stao na gol...cuj krenut pa se vratit kao nesto sumnja...to se izlazi na svaku i boksuje ako bas treba ali ne moze ostat lopta u zraku a ti na zemlji jer to je 90% gol uvijek...

Ostalo ocekivano manje vise, meksiko me razocarao koliko su preko khurca igrali, sutevi su im za klupe...kakvo katastrofalno sutiranje kao da namjerno nisu htjeli zabit...toliko da stice se dojam da smo ih mogli na neku zalutalu loptu uzet i s ovim timom da je ostao normalan golman na golu...

Kod nas je frapantno da je Zakaric igrao jer je tu imao izbora za razliku od Bekica....ma nista posebno od ove avanture osim upisa u stavku reprezentativac....hajte svi u svoje klubove nazad sto prije...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 01 feb 2018, 08:34

Operacija Amerika završena.Sad idemo dalje :D
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 feb 2018, 08:48

Sve u svemu, nije lose, zaspao sam na pola drugog.
Do tada se vidjelo da je kvalitet na strani Meksika, ali da i mi imamo kakvu - takvu igru,disciplinu, borili smo se...jos nekoliko utakmica uigravanja i ova bi ekipa mogla igrati ravnopravno sa njima.
Medunjanin je dosta pomogao hladnokrvnom igrom u zadnjoj liniji, vezni red nije bio los, Menalo treba jos da napreduje, da bi bio ozbiljan krilni napadac...
Prosinecki, vrlo pozitivna ocjena.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 feb 2018, 08:50

Nisam mogao gledati ovu.. po komentarima sam zakljucio da je raja zadovoljna ali da moze bolje?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 01 feb 2018, 08:52

alenpitar je napisao/la:
Zagor je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Dobro je ovo na kraju.

-Menalo
-Cavar
-Todorovic
-Secerovic

Prospekti za prvi tim! Ne smiju im mjesto uzimati propali igraci poput svena tine, anela hadzica i slicnih!
A Sejfudin ? ;)
Mersobio ubjedljivo najbolji nas igrac na terenu.
Ko je Mersobio?
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 feb 2018, 08:58

MortemHz je napisao/la:Nisam mogao gledati ovu.. po komentarima sam zakljucio da je raja zadovoljna ali da moze bolje?
Uvijek moze bolje, u smislu uigravanja, sablona itd, pogotovo jer se vidi se da postoji glava i rep u igri i da ima temelja za napredak.
Sto se tice realnog kvaliteta igraca, mislim da smo nadmasili ocekivanja.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 01 feb 2018, 09:18

Ja ne znam koju ste vi tekmu gledali ako ste zadovoljni sa ovim sto ste vidjeli i da smo "dobro" odigrali? Ekipa koja ima nula suteva u okvir gola za 90 minuta ne može dobro odigrati mec...eh sad druga je stvar što je meksiko mnogo jaci i sto sam ja prije meca ocekivao 3-0 za meksiko jer imaju stvarno barem 3 zestoka imena koja bi nam trebala probleme ogromne praviti i da igramo sa najjacim sastavom...ali sve to ne znaci da smo dobro odigrali. Mi smo odigrali u skladu sa nasim mogućnostima. Mislim da je to prava izjava. Onako lose, jedvla se odbranili više puta ali u skladu sa svojim mogućnostima. Testirali smo neke igrace i uvidjeli koliko smo tanki i da u vrh glave 3-4 igraca mogu doci na siri spisak. Pri tome ne računam na sehica koji je vec od prije siguran među ta dva golmana.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 01 feb 2018, 09:26

Kenan Piric je precijenjen golman, sinoć je ono trebao izbijati , nista gore od golmana koji krene na izbijanje i onda se zaustavi... Ili idi do kraja ili ostani na liniji
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 01 feb 2018, 09:28

Ja se kunem u sve da boljih bekova ima u Prvoj ligi FBiH od ovog Bekića. Ukratko je jedino dobro je što nas mexico nije nabio sa 3-4 razlike jer oni ipak grizu i dosta igrača od sinoć se bori za svoju vizu za Rusiju. Ne znam ni koja je bila poenta ove turneje, možda samo da se pokaze koliko AMaw nema pojma i da u nasoj domacoj ligi igrac nema od koga da nauci dok ne ode vani i to je to. Najbolji primjer je bas Piric, pa taj momak se uopće ne zna postavit. ja to ne mogu da vjerujem. Stvarno koja je svrha postojanja trenera u klubu ? za sta primaju placu ? nadgleda li iko te ublehaše. Pa zamislite koliko bi dečko bio dobar golman, možda i vrhunski, da je nešto i naučio, a ne samo sto brani na suhi talenat kojeg ocigledno ima i to ne malo. Uglavnom sve u svemu par momaka dati priliku u A timu, ali samo priliku a vec ih je dosta raje nabrojalo d a ne ponavljam i to je to. Roberte vidim li Bekica i Zakarica vise i na najsirem spisku reprezentacije doci cu i pljunut te u bradu. Pozdrav

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 01 feb 2018, 09:35

phily je napisao/la:Kenan Piric je precijenjen golman, sinoć je ono trebao izbijati , nista gore od golmana koji krene na izbijanje i onda se zaustavi... Ili idi do kraja ili ostani na liniji
Nikad to nije znao, uvijek je bio linijski golman i uvijek smo se mi nervirali radi toga jer dosta je glupih golova primio. Ali i zna obraniti nemoguće.
I realno precijenjen je, i nije kvalitet za repke, ali realno nije ni Kroševski.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 01 feb 2018, 09:53

Sheyi je napisao/la:
delinjo je napisao/la:Bruka i sramota....sta kazu vidi se Robijev rukopis
Da je Amar bio tu, ne bi zvao Bekica, samim tim ne bi imao ko dobiti crveni tj. odigrali bi cijeli meč s 11 na terenu, zvao bi Kjosevskog koji bi vjerovatno dobio priliku umjesto Pirića večeras i odbranio onaj udarac. Ali sta je tu je, izabrali su Propastineckog koji bi da ima imalo kvaliteta savladao rivale s igracima koje ne poznaje i koje nikada nije gledao, ali sta je tu je. Robi ako ima imalo obraza sam ce podnijeti ostavku. :hmmmmm:
Robi i da nije izabran imao bi cast sto je bio u trci sa Osimom.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

klikker79
Kontakt:

Post Postao/la klikker79 » 01 feb 2018, 10:06

Sve u svemu dobili smo čovjeka na poziciji desnog beka...Sarić i Tomić odigrali bolje u ove dvije utakmice od tamo nekog Anela Hadžića i Jajala!!!Sehic stroj od golmana,o Harisu je suvišno bilo šta reci,ne sjećam se niti jedne njegove partije za reprezentaciju da je igrao loše! Zakaric los,Ahmetovic dobar tamo lijevi bek los al sreća tamo imamo Kolasinca, Zukanovica kad zatreba i onaj Pavlović mali je igrao tu poziciju?

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 01 feb 2018, 10:12

Po rezultatu mi se cini ok. Poraz je svakako bio ocekivan, tako da se moze biti zadovoljan minimalnim. Ne vjerujem da je Medunjanin stvarno igrao stopera, i da jos po komentarima vidim uopce nije bio los na toj poziciji :lol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 feb 2018, 10:14

Svaka para koju je Zrinjski dobio za Pirica je premija.
Previse ogranicen golman da bi bio na spisku repke.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 feb 2018, 10:21

U reprezentaciji nemaju sta raditi Hadzic I Jajalo ali bome ni Saric I Tomic.
Hadziceve igre u reprezentaciji je osudilo 90 % foruma a sada se on redovno koristi kao argument za pozive "VETERANIMA" iz PL. Jedva smo se I Hadzica rijesili a sada bi mu trebalo traziti zamjenu.
Makar je u srednjem redu konkurencija poprilicno dobra da bi se u njega poceli pozivati igraci sumnjive kvalitete. U21 reprezentacija je po meni poprilicno kvalitetnija od ove ekipe koja nas je predstavljala u USA. Iz nje se mora popunjavati seniorski tim.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.