Boravim ja 80% utakmica na istoku, ostalo sam na sjeveru, pa opet ne čujem nikakve povike. Nema horskog skandiranja "igrajte p...e" kao nekad, zbog jedne takve grupice je u finalu kupa i belaj nast'o, murija ušla na tribinu. A ne možeš ti začepit usta nekom, dođe neki lijevi papak na stadion nakon pola godine, žena mu nije dala 3 mjeseca, on popio 4 pive i smeta mu njegova sjenka. Takvi yebu mater igračima al vjeruj mi da takvih imaš na tribinama Nou Kampa, a da ne bude u Bosni. A u zadnje dvije godine su me promašile 3 ili 4 domaće tekme i nisam čuo da više ljudi odjednom psuje nekom igraču il spominje bilo šta.Ado76 je napisao/la:Drug moj ne znam na kojoj ti tribini boravis pa ne cujes poklike koji su redovni. Prvo Radovac tek onako navukao bijes na sebe? Al u k. urcu. Marku se vec pojedini na istoku natovarili na kosti, Kadusicu je to redovno bilo, o cemu bolan ne bio pricas, jel i ovo laz???Pantelija je napisao/la:nema vece lazi od ovoga.. ko je to kad mujakicu rekao sta ? ili malom mihojevicu? pusti tu suplju Bgm, psuje se na svakom stadionu na baklanu a i u 90% evrope se psuje,.. jok tamo sjednu na tribinu knjizevnici i pricaju o Tollstoju za vrijeme utakmice. Pusti te komentare Bgt, kako na grbavici uspiju Hodzic, onaj mali Hadziahmetovic, pa sad ovaj malac, pa onaj sto ode u Udineze... psuju vise nego mi, garantujem!Ado76 je napisao/la:Nevjerovatno mi je da se ocekuje da igraca od 17-18 godina prodamo za milone, a ne mozemo ga istrpiti u prvom timu pola godine. Yebe mu se rod i porod poslije prvog promasaja ili ako se vidi sa trebom u 11 sati navece u gradu. Da ne govorimo o uspjehu kluba, titulama, iskoraku u Evropi koji je prakticno nemoguc bez iskusnijih igraca.
Ovo je prava stvar za tu djecu. Sansa da napreduju, a ne da ih desetak psihopata ubija u pojam poslije prve izgubljene lopte ili promasene sanse.
Pusti se suplje price i opravdanja
Sta ce se Mujakicu reci, momak 2 puta istrcao na teren, ali da ispadne na nekoj vaznoj utakmici ne 5 puta nego 2 puta, pa cemo vidjeti
Tvoja je prica suplja, ko da nikad nisi istoka vidio ocima i sav onaj repertoar cuo koji se upucuje igracima. Pusti suplju...
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Hajmo malo biti realni. Ne branim nikoga. Ova uprava je zatekla klub u katastrofalnom stanju i jos tih ljudi iz prosle uprave koji su oztavili takvo stanje, sjedi u klubu. Ovoj upravi mozemo zamjeriti sto Husrefa nisu imenovali poslije Zariye bar i losu komunikaciju sa navijacima. Po meni, igraci koji su dovedeni za njihovo vrijeme su dobri, treneri isto tako, osim Repuha i Svrakica, ali to sam vec spomenuo. Mi kao navijaci jos uvijek gledamo ovu upravu kroz prizmu stare, razumijem i to. Svi smo slijepo vjerovali ljudima koji vole ovaj klub, jer je tako i bilo, ali nismo znali da ce prodati svoj obraz. Prodaju ovih izvikanih igraca podrzavam, to je neko moje gledanje, a vrijeme ce samo pokazati ko je bio upravu.Evander je napisao/la:Svako ko radi sa ovom upravom je uhljeb. Husref je dosao u pogresno vrijeme na pogresno mijesto.zlo87 je napisao/la:@Evander, ti si koliko se sjecam napisao da neces pisati na ovoj temi nakon sto si napisao da je Husref uhljup. Zagrizen si ti za Sarajevo, ali previse si negativan.
Zahvaljujuci njemu, grobari kluba su ponajvise ostali u svojim foteljama.
Trebao je sacekati sa povratkom u klub, kad ovi odu, a ne da im spasava guuzice.
Ovako, sako ce na kraju i njega potrositi i vec na jesen naci novog "spasioca".
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Vjerovao il ne, nema regresa 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma sve je to ok.. nego da hoce ta dvojica potpisati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Zip je napisao/la:Vjerovao il ne, nema regresa

Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
Evo, mozda sad i budeZip je napisao/la:Vjerovao il ne, nema regresa

Prije da ce biti regres nego nego pojacanje

- Osttribine
- Kontakt:
Ne, ne i ne, nego cemo vec sad od ovih para sto trebamo dobiti za ove omladince produziti ugovor tvom miljeniku "babuki Saidu" pa da nas za jednu od najvecih plata u PLBiH "popisa" u godinu i pol jednim golom ili asistencijom insallah.Lakoste je napisao/la:Hajmo onda ugasiti omladinski pogon, akademiju, raspustiti trenere sve, srusiti ono dole u Butmiru sto se napravilo zbog Akademije jer ovdje igraci mladi ne mogu nista napraviti.
Dovodit cemo srbe i hrvate iz susjedstva, davati im desetine hiljade dok ce nasi juniori igrati za 800 maraka. Kad imamo ovakvu telead od navijaca nismo nista bolje ni zasluzili.
Potpisujem, od rijeci do rijeci.AlfredNobel je napisao/la:Baš to. Odgovoriš mu drugačije, on odmah "ma šuti bilde, koliko te plaćaju da to govoriš ovdje"..zlo87 je napisao/la:AlfredNobel je napisao/la:Ja u životu svom nisam bio na temi kao što je ova. Ovo je toliko specifična i "teška" tema, da to nije normalno. Registrovao sam se da bi bio ovdje, samo na ovoj temi, a sad jednostavno uđem da vidim neke osnovne stvari i novosti, te pročitam postove od meni regularnih tipova ovdje, kao što je skoroalen, mortem, forest, a tu je i derdiyok kojeg poznajem s druge teme. Vjerovatno ima još takvih regularnih ljudi, ali se ne mogu sjetiti sviju napamet. To su likovi s kojima možeš normalno diskutovati, pa ako nisi upravu ili u toj situaciji imaš pogrešnu percepciju, oni ti kažu "nije tako, ovako je", daju ti činjenice, argumente itd.
Toliko nekakvih "sorti" ima, da je to čudo jedno. Imaš regulara likove, s kojima mozeš normalno diskutovati. Imaš lika poput onog Lacostea, koji samo uđe i napiše "sagnite se babuki" i ode. Imaš lika kao adu, koji uđe i baci šuplju i tako napravi opštu pometnju. Imaš likove poput zagorskog (valjda sam potrefio, pošto ima još jedan sličan nick), tottija i siuoxa onog koji je pod drugim imenom, koji isto kao da se dogovaraju šta će pisati, pa poslije lupe jedan drugom "tokralju" i pišu "nisam dugo boljeg forumaša vidio" i tako neke stvari. Lafo idu na taj neki kritičarski aspekt, ali to na kraju ispadne cirkus. Sioux je pisao za Halilovića da je igrao s njim na terminu i da po tome zna kakav je, što je meni presmiješno. Imaš preoptimiste kao što je zip čini mi se, kojima je sve vazda divno krasno, ma bombon, pa onda krvljenje s ovim "kritičarima itd. Ništa uvredljivo zip, samo mi je takvo zapažanje.
Bit je da smo ovdje svi radi FKS, da razmjenjujemo neke zanimljivosti i novosti u vezi Kluba, da se odvija normalna i zdrava diskusija. A ovdje sve obrnuto, iz krajnosti u krajnost.
Pobijedi se Qarabag, odmah priča "ajj šta se radujete, to je bila njihova deveta ekipa", "samo se vi radujte, tako ste bili i kad je bio Ješić", "ma bezveze odigrali, ljudi se nisu uopšte trudili protiv nas" itd. Pa pusti me da budem u finom raspoloženju nakon veoma dobro odigrane tekme, gdje sam vidio strašnu želju, nabrijanost, trku, presing, kretnju itd. Radujem se kad vidim kakav potencijal i kvalitet ima ova ekipa, na čelu s našom legendom, Husrefom. Nemoj mi odmah nabijati tu neku priču negativnu. I ja se slažem, ništa to nije mjerilo, jer ćemo ih vidjeti u prvenstvu, ali kad vidiš takvu igru i pristup, onda i imaš pozitivno razmišljanje i nadu pred ligu.
Uleti neki tenkre i napiše "nema para, kasa Kluba presušila", odmah se frka složi, eto ovih, eto onih itd.
Dovede se Halilović, znači nisi ga u životu gledao ni na TV, a kamoli uživo, odmah osude, pljuvanje, pisanje, srranje po njemu. A rekao sam da sačekamo svi s rezimeom, dok ga ne vidimo na djelu, a čovjek već pokazuje da bi mogao biti veoma dobro i korisno pojačanje. Došao Grbović na PROBU, da uvidi trener može li nam poslužiti, ima li šlifa, odmah osude. Šta me briga gdje je prije igrao? Prvo teren, pa onda sve ostalo. Momak odigrao korektno jučer, hitar i borben, još samo me zanima ta tehnička strana, ali mislim da je i tu dobar, no vidjećemo.
Bitno je da je prisutna zrela konverzacija između svih, da nema "potpaljivanja", da te neki debil nešto iznervirati radi neke gluposti i laži, da se ne pljuje po drugima i takvih gluposti. Ako je došao novi igrač, pa daj mu tu podršku, pa onda sudi nakon određenog broja mečeva. A ne odmah "pu ebem mu majku igrao u Teleoptiku", "pu ebem mu familiju igrao negdje tamo po Austriji", "kakav ovaj, igrao ja s njim termine, ma odron" itd. Zar je teško reći "mislim da nisi upravu, mislim da je to ovako je jer je to tako i tako, to su ti činjenice" ili slično, a ne odmah "ma mutav si ti balvane", ebem ti ovo, ebem ti ono.
Recimo više sam na temi Barce, jer imaš racionalnijih i zrelijih tipova nego ovdje, gdje je diskusija na veoma dobroj razini, bez nekakvih gluposti, gdje se piše da FKS nije veliki klub, da je prosječan i tako neke stvari, što je jadno. Kad bi to bilo i ovdje, bila bi divota za čitati svaki post. Nešto duži post, ali eto, imao sam potrebu da ovo napišem.![]()
Ovdje ako sa nekim hoces da diskutujes, docekat ce te u fazonu "stas mi ti pricat?". Svi imaju neka svoja uvjerenja i konstantno ubjedjuju raju u isto.
Sto se tice Hadzica, ako je htio da ide, neka ide, sta je problem? Placete sa Veladzicem, jednom bio u prvom timu, a vjerujem da je i on htio ici kao i Sadiku, kao i svaki mladi igrac kojem je bitnija njegova buducnost od buducnosti kluba. Ove pare treba samo pametno uloziti, a vjerujem da ce tako i biti.![]()
Uzmeš 300.000-400.000€ za tri mlada igrača, od kojih jedan nema seniorskog nastupa, drugi ima jedan nastup u kupu, dok treći ulazio par mečeva s klupe. I šta drugo hoćeš? Možda da dođe Mouscron ili ovaj portugalski klub i odmah ti iz padže vadi milion ojra, pa nije niko mentalno obolio. Ako to nije problem, jel problem to što nisu ostali? Pa niko normalan i niko ko ima imalo ambicija ne bi ostao ovdje i igrao, već bi odmah tražio preko menadžera da mu ganja šta vani. Prvo, ovdje da ostaneš, nemaš ništa, veći klubovi ne prate ovo ovdje. Ti u Belgiji si non stop na radaru Francuza, u Portugalu si na radaru Porta, Benfice i Sportinga. Pa i ja bi da sam u koži Hadžića, Sadikua ili Veladžića jedva čekao da bježim odavde, zbog fudbalske karijere, ali i općenito države. Bolje mu je tamo napraviti karijeru, steći nešto za dalji život, brak, djecu, a obezbjedi i fin život porodici.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
pa rekao sam ti ponavljaš se...treneri smjenjeni kad su usrali , ne mogu prije, neki nisu trebali ni biti , slažem se, rekao sam sportski treba ići jer ih on postavlja...on dovodi igrače i trenere...odbor sluša njegov prijedlog i ekspertizu...to što ti pričaš na forumu je bitno ko lanjski snijeg...Evander je napisao/la:@DenchiNL
Kakva si ti samo ubleha i koliko di bezobtazan.
Kazes treneri smjenjeni?
Smijenjeni kad su njihove guzice bile u pitanju. Kad smo svi govorili Hurtic ne treba zapoceti sezonu, Cala ne smije zapoceti sezonu, bit ce smijenji do oktobra...
I upravo se to i desi. Svake godine isto sve.
I onda ti kazes treneri krivi? Pa ko to onda stalno postavlje "pogresne" trnere? Da li tu ima neke krivice u onome ko ih dovodi?
Treneri su po najmanje krivi. Jesam li ja doveo opstinskog radnika da vodi prvi tim?
Otjerani losi igraci?
Mislis na Benku, Duljevica?
Čala je još i dobar bio , koliko mu je tanak tim bio(mentalno prije svega) , tu je trebao istupiti po mom mišljenju ali je probao napraviti rezultat i ti kurko igrači(bivši) su nas ukopali...boba je falila bukvalno...
Duljeviću je na obraz njegov što je otišao kako jest...Benku je otjerao Hurtić, i to smo apsolvirali da je loše bilo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Bolje i Saidu poklanjati pare, koliko toliko ih je u proslosti zasluzio, nego da uhljebljeni i nesposobni iz uprave se rastaljuju.Osttribine je napisao/la:Ne, ne i ne, nego cemo vec sad od ovih para sto trebamo dobiti za ove omladince produziti ugovor tvom miljeniku "babuki Saidu" pa da nas za jednu od najvecih plata u PLBiH "popisa" u godinu i pol jednim golom ili asistencijom insallah.Lakoste je napisao/la:Hajmo onda ugasiti omladinski pogon, akademiju, raspustiti trenere sve, srusiti ono dole u Butmiru sto se napravilo zbog Akademije jer ovdje igraci mladi ne mogu nista napraviti.
Dovodit cemo srbe i hrvate iz susjedstva, davati im desetine hiljade dok ce nasi juniori igrati za 800 maraka. Kad imamo ovakvu telead od navijaca nismo nista bolje ni zasluzili.
Allaha mi gori tema cim se bokser bez uha pojavio

Ovako ni u vrijeme vecere sa Misimovicem nije bilo

Ovako ni u vrijeme vecere sa Misimovicem nije bilo
Svi u napad jedan je Hase!!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
U zadnje vrijeme nevjerovatno glupo rezonovanje lik ima. Cijenim to sto uvijek ima neki stav al uvijek te stavove postavlja tako da kontrira vecini i onda konstruise te smijesne argumente da bi se opravdao...joker90 je napisao/la:Ispali smo iz kupa, ali cemo bar u ligi zavrsiti u top 4 i meni je to sasvim ok! Jedan forumas na ovoj temi je OTAC LOGIKE, ovakva povezivanja i zakljucke nisam jos vidio za zivota!![]()
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
to nije upitno nikad, taj minimum za plate je zagarantovan stalno, uporan si s tim "uhljeb" , kaže se uposlenik i plaća mu se za rad kao i svakom drugom...većini navijača klub nije neprijatelj i možeš pokušavati koliko hoćeš to nećeš uspjeti nije Gracić sa puno više love tako da ti nemaš nikakve šanse sa svojim procenat talom...Evander je napisao/la:
Naravno da podrzavas. Eto para, ne moras brinuti za redovnu platu, regres i ostale povlastice koje ti od kluba ima uhljebljeni clan porodice.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Benku otjerao Hurtic?DenchiNL je napisao/la:pa rekao sam ti ponavljaš se...treneri smjenjeni kad su usrali , ne mogu prije, neki nisu trebali ni biti , slažem se, rekao sam sportski treba ići jer ih on postavlja...on dovodi igrače i trenere...odbor sluša njegov prijedlog i ekspertizu...to što ti pričaš na forumu je bitno ko lanjski snijeg...Evander je napisao/la:@DenchiNL
Kakva si ti samo ubleha i koliko di bezobtazan.
Kazes treneri smjenjeni?
Smijenjeni kad su njihove guzice bile u pitanju. Kad smo svi govorili Hurtic ne treba zapoceti sezonu, Cala ne smije zapoceti sezonu, bit ce smijenji do oktobra...
I upravo se to i desi. Svake godine isto sve.
I onda ti kazes treneri krivi? Pa ko to onda stalno postavlje "pogresne" trnere? Da li tu ima neke krivice u onome ko ih dovodi?
Treneri su po najmanje krivi. Jesam li ja doveo opstinskog radnika da vodi prvi tim?
Otjerani losi igraci?
Mislis na Benku, Duljevica?
Čala je još i dobar bio , koliko mu je tanak tim bio(mentalno prije svega) , tu je trebao istupiti po mom mišljenju ali je probao napraviti rezultat i ti kurko igrači(bivši) su nas ukopali...boba je falila bukvalno...
Duljeviću je na obraz njegov što je otišao kako jest...Benku je otjerao Hurtić, i to smo apsolvirali da je loše bilo...

Sa ovom konstatacijom, zavrsavam bilo kakav vid konverzacije sa tobom.
Ti si bas bezobrazan. Haj mozda ima budala koje vjeruju u te tvoje nebuloze.
Benku je otjerala uprava jer im je bila prevelika njegova plata. Za kifle imali nisu. Od juna su poceli sa pricom kako prodaju Benku i Duljevica i kako oni "vjerovatno odlaze do pocetka sezone", samo nikoga ne nadjose da ih prodaju. Po svaku cijenu su se zelili rijesiti Benkine plate i prodati Duljevica to ljeto. Hurtic je bio samo poslusnik kojeg se nista pitalo nije.
To je i najvecoj budali jasno, a ti lazi i dalje ovdje.

Ja mogu da shvatim Hadžića. Jbt, ovdje svako ko fakultet završi gleda da se ispali, ako je u Bosni inženjeru plata 1600 maraka a vani 3 milje eura, što ne bi svako išao ko može? Ako je Hadžić ovdje imao 800 maraka i bijednu minutažu, u Portugalu mu nude milju eura i minute, plus prostor za napredovanje koji ovdje nema, o čemu pričamo?
Prije par dana se zateknem u kafiću s Dženisom Beganovićem, momak se oženio prije vremena samo da povede i mladu sa sobom, ode u Shirak u Armeniju. Nude mu pare (u odnosu na životni standard) koje ovdje nije mogao sanjat. Još klub igra Evropu, fina sredina. Svako sebe gleda, batali ljubav prema klubu, to ne postoji. Ponavljam, jedino bi bolji SD mogao izvuć malo više love al ništa značajno, u ostalom ne vidim problem prodaje.
Prije par dana se zateknem u kafiću s Dženisom Beganovićem, momak se oženio prije vremena samo da povede i mladu sa sobom, ode u Shirak u Armeniju. Nude mu pare (u odnosu na životni standard) koje ovdje nije mogao sanjat. Još klub igra Evropu, fina sredina. Svako sebe gleda, batali ljubav prema klubu, to ne postoji. Ponavljam, jedino bi bolji SD mogao izvuć malo više love al ništa značajno, u ostalom ne vidim problem prodaje.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Osttribine
- Kontakt:
Evander je napisao/la:Bolje i Saidu poklanjati pare, koliko toliko ih je u proslosti zasluzio, nego da uhljebljeni i nesposobni iz uprave se rastaljuju.Osttribine je napisao/la:Ne, ne i ne, nego cemo vec sad od ovih para sto trebamo dobiti za ove omladince produziti ugovor tvom miljeniku "babuki Saidu" pa da nas za jednu od najvecih plata u PLBiH "popisa" u godinu i pol jednim golom ili asistencijom insallah.Lakoste je napisao/la:Hajmo onda ugasiti omladinski pogon, akademiju, raspustiti trenere sve, srusiti ono dole u Butmiru sto se napravilo zbog Akademije jer ovdje igraci mladi ne mogu nista napraviti.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ide i Mihojević u Grčku
PAOK ponudio milion maraka.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ode i Mihojevic za.milion maraka 
Samo ove pare na gomilu slagat pa kupit na ljeto 20 igraca jos ce i ostat

Samo ove pare na gomilu slagat pa kupit na ljeto 20 igraca jos ce i ostat

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Neocekivano...
Dokaz da mahala vise ne mlze do informacija tako lako.
Ako ode, neka mu je sretno
Dokaz da mahala vise ne mlze do informacija tako lako.
Ako ode, neka mu je sretno

ima li krajaMortemHz je napisao/la:Ide i Mihojević u Grčku![]()
![]()
![]()
PAOK ponudio milion maraka.

Članovi kluba u 1985. godini
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892
Članovi kluba u 2015. godini
Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hajdeee, JavierBosnia, Taree i 13 gostiju.