FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zlo87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zlo87 » 30 jan 2018, 18:04

AlfredNobel je napisao/la:Ja u životu svom nisam bio na temi kao što je ova. Ovo je toliko specifična i "teška" tema, da to nije normalno. Registrovao sam se da bi bio ovdje, samo na ovoj temi, a sad jednostavno uđem da vidim neke osnovne stvari i novosti, te pročitam postove od meni regularnih tipova ovdje, kao što je skoroalen, mortem, forest, a tu je i derdiyok kojeg poznajem s druge teme. Vjerovatno ima još takvih regularnih ljudi, ali se ne mogu sjetiti sviju napamet. To su likovi s kojima možeš normalno diskutovati, pa ako nisi upravu ili u toj situaciji imaš pogrešnu percepciju, oni ti kažu "nije tako, ovako je", daju ti činjenice, argumente itd.

Toliko nekakvih "sorti" ima, da je to čudo jedno. Imaš regulara likove, s kojima mozeš normalno diskutovati. Imaš lika poput onog Lacostea, koji samo uđe i napiše "sagnite se babuki" i ode. Imaš lika kao adu, koji uđe i baci šuplju i tako napravi opštu pometnju. Imaš likove poput zagorskog (valjda sam potrefio, pošto ima još jedan sličan nick), tottija i siuoxa onog koji je pod drugim imenom, koji isto kao da se dogovaraju šta će pisati, pa poslije lupe jedan drugom "tokralju" i pišu "nisam dugo boljeg forumaša vidio" i tako neke stvari :D. Lafo idu na taj neki kritičarski aspekt, ali to na kraju ispadne cirkus. Sioux je pisao za Halilovića da je igrao s njim na terminu i da po tome zna kakav je, što je meni presmiješno. Imaš preoptimiste kao što je zip čini mi se, kojima je sve vazda divno krasno, ma bombon, pa onda krvljenje s ovim "kritičarima itd. Ništa uvredljivo zip, samo mi je takvo zapažanje.

Bit je da smo ovdje svi radi FKS, da razmjenjujemo neke zanimljivosti i novosti u vezi Kluba, da se odvija normalna i zdrava diskusija. A ovdje sve obrnuto, iz krajnosti u krajnost.
Pobijedi se Qarabag, odmah priča "ajj šta se radujete, to je bila njihova deveta ekipa", "samo se vi radujte, tako ste bili i kad je bio Ješić", "ma bezveze odigrali, ljudi se nisu uopšte trudili protiv nas" itd. Pa pusti me da budem u finom raspoloženju nakon veoma dobro odigrane tekme, gdje sam vidio strašnu želju, nabrijanost, trku, presing, kretnju itd. Radujem se kad vidim kakav potencijal i kvalitet ima ova ekipa, na čelu s našom legendom, Husrefom. Nemoj mi odmah nabijati tu neku priču negativnu. I ja se slažem, ništa to nije mjerilo, jer ćemo ih vidjeti u prvenstvu, ali kad vidiš takvu igru i pristup, onda i imaš pozitivno razmišljanje i nadu pred ligu.
Uleti neki tenkre i napiše "nema para, kasa Kluba presušila", odmah se frka složi, eto ovih, eto onih itd.
Dovede se Halilović, znači nisi ga u životu gledao ni na TV, a kamoli uživo, odmah osude, pljuvanje, pisanje, srranje po njemu. A rekao sam da sačekamo svi s rezimeom, dok ga ne vidimo na djelu, a čovjek već pokazuje da bi mogao biti veoma dobro i korisno pojačanje. Došao Grbović na PROBU, da uvidi trener može li nam poslužiti, ima li šlifa, odmah osude. Šta me briga gdje je prije igrao? Prvo teren, pa onda sve ostalo. Momak odigrao korektno jučer, hitar i borben, još samo me zanima ta tehnička strana, ali mislim da je i tu dobar, no vidjećemo.

Bitno je da je prisutna zrela konverzacija između svih, da nema "potpaljivanja", da te neki debil nešto iznervirati radi neke gluposti i laži, da se ne pljuje po drugima i takvih gluposti. Ako je došao novi igrač, pa daj mu tu podršku, pa onda sudi nakon određenog broja mečeva. A ne odmah "pu ebem mu majku igrao u Teleoptiku", "pu ebem mu familiju igrao negdje tamo po Austriji", "kakav ovaj, igrao ja s njim termine, ma odron" itd. Zar je teško reći "mislim da nisi upravu, mislim da je to ovako je jer je to tako i tako, to su ti činjenice" ili slično, a ne odmah "ma mutav si ti balvane", ebem ti ovo, ebem ti ono.

Recimo više sam na temi Barce, jer imaš racionalnijih i zrelijih tipova nego ovdje, gdje je diskusija na veoma dobroj razini, bez nekakvih gluposti, gdje se piše da FKS nije veliki klub, da je prosječan i tako neke stvari, što je jadno. Kad bi to bilo i ovdje, bila bi divota za čitati svaki post. Nešto duži post, ali eto, imao sam potrebu da ovo napišem. :bih:
:thumbup:
Ovdje ako sa nekim hoces da diskutujes, docekat ce te u fazonu "stas mi ti pricat?". Svi imaju neka svoja uvjerenja i konstantno ubjedjuju raju u isto.
Sto se tice Hadzica, ako je htio da ide, neka ide, sta je problem? Placete sa Veladzicem, jednom bio u prvom timu, a vjerujem da je i on htio ici kao i Sadiku, kao i svaki mladi igrac kojem je bitnija njegova buducnost od buducnosti kluba. Ove pare treba samo pametno uloziti, a vjerujem da ce tako i biti.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 30 jan 2018, 18:05

Koliko je Hadzic dobar dovoljno govori podatak da pored milion klubova u Evropi koji daju sansu mladim igracima i baziraju se na njih on je zavrsio u drugoj portugalskoj ligi.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2018, 18:05

Ado76 je napisao/la:Nevjerovatno mi je da se ocekuje da igraca od 17-18 godina prodamo za milone, a ne mozemo ga istrpiti u prvom timu pola godine. Yebe mu se rod i porod poslije prvog promasaja ili ako se vidi sa trebom u 11 sati navece u gradu. Da ne govorimo o uspjehu kluba, titulama, iskoraku u Evropi koji je prakticno nemoguc bez iskusnijih igraca.
Ovo je prava stvar za tu djecu. Sansa da napreduju, a ne da ih desetak psihopata ubija u pojam poslije prve izgubljene lopte ili promasene sanse.
Ma ko yebe rod i porod?
Ono malo sto je Hadzic igrao, ko mu je sta ruzno rekao?
Svi su bili puni hvale. I ako je nesto losije uradio, aplaudiralo mu se. Ko je Mihojevica kritikovao? A nije da nije imao katastrofalnih izdanja. Ko je A Radovcku rekao do one sitacije?
Ista se suplja stalno ponavalja, a realnost sasvim drugacija.

Zasto nisu pustili Hadzika i Sadikua da igraju, pa da se svi uvjerimo kako bi navijaci reagovali?
Mozemo trpiti prekodrinske i slicne otpatke koji nam apsulutno nista dobro ne donose osim tavorenja na trecem-cetvrtom mjestu, a ne mozemo omladince?
KAD BUDE BILO REZULTATA, ONDA MOZETE PROSIPATI SUPLJU DA SE OMLADINCIMA NE DAJE PRILIKA ZBOG REZULTATA!!!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 jan 2018, 18:05

Ado76 je napisao/la:Nevjerovatno mi je da se ocekuje da igraca od 17-18 godina prodamo za milone, a ne mozemo ga istrpiti u prvom timu pola godine. Yebe mu se rod i porod poslije prvog promasaja ili ako se vidi sa trebom u 11 sati navece u gradu. Da ne govorimo o uspjehu kluba, titulama, iskoraku u Evropi koji je prakticno nemoguc bez iskusnijih igraca.
Ovo je prava stvar za tu djecu. Sansa da napreduju, a ne da ih desetak psihopata ubija u pojam poslije prve izgubljene lopte ili promasene sanse.
nema vece lazi od ovoga.. ko je to kad mujakicu rekao sta ? ili malom mihojevicu? pusti tu suplju Bgm, psuje se na svakom stadionu na baklanu a i u 90% evrope se psuje,.. jok tamo sjednu na tribinu knjizevnici i pricaju o Tollstoju za vrijeme utakmice. Pusti te komentare Bgt, kako na grbavici uspiju Hodzic, onaj mali Hadziahmetovic, pa sad ovaj malac, pa onaj sto ode u Udineze... psuju vise nego mi, garantujem!
Pusti se suplje price i opravdanja
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 30 jan 2018, 18:05

skoroalen je napisao/la:
paulus je napisao/la:Mi smo napravili akademiju za druge klubove , dok mi dovodimo polovnjake . Ako Muscron je spreman dat sansu Sadiku-u kako mi nismo . Zato je i Belgija postala masina za proizvodnju igraca . U njih igraju jako puno mladi
Brate Muscron nema velike ambicije u ligi koja je trenutno u top 10 u Evropi. Mogu dovest mladog igrača i brusit ga bez straha da dođe do faila, ako prođe prodat će ga za masne pare, ako ne jbg. Kod nas za ovu ligu niko i ne zna, kako će i znat kad smo u očima većih klubova jednaki Luksemburgu, Estoniji itd, 2-3 pretkola i noga iz Evrope. Nikad iz ove lige neće neko preći u Tottenham kao Modrić, u Dortmund kao Jojić iz Partizana, u Fiorentinu kao Jovetić takođe iz Partizana... ne znam kako se i Saji potrefilo da ga Werder odvede, otkud Werderu takav skaut kojem bi bio zanimljiv momak iz lige koja je jednom u historiji nekog igrača izbacila, još iz ekipe koja nikad titulu nije osvojila u takvoj ligi.
Pa nece nikad ni znat dok je ovo modus operandus
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 30 jan 2018, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 30 jan 2018, 18:06

Izvin'te, ja ne mogu da upratim je l' problem što su momci prodani za male pare, il' što nisu ostali?
Recimo da su ove ponude koje su došle bile najbolje ponude tih klubova. Portugalci ponudili 300k eura, uzmi il ostavi. Imaš opciju da ga prodaš, ugradiš se u transfer i nadaš se da će od tog momka bit nešta. Druga opcija je da ga ostaviš, trener očito ne računa na njega ozbiljno, pregovara s drugim napadačem... sjedi ti lik na klupi još sezonu, naredni put cijena može bit još manja i ende. Pa ti se desi Duljević, neće lik da produži, kasnije ti džaba da ga Arsenal kupi, nemaš fajde. Džaba nam sad da Bayern kupi Dulju za 75 miliona, mi ćemo qrac vidjet od tog transfera. A mi sanjali o 2-3 miliona eura od direktne prodaje.
Moje mišljenje je da bi bolji SD tipa Slaviše Vukičevića izvukao možda 100-200 hiljada više i to je to, a prodaja je svakako bila najrealnija opcija. Ostanak momka na klupi Sarajeva ne bi pomogao ni njemu ni klubu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 30 jan 2018, 18:07

DenchiNL je napisao/la:
Evander je napisao/la:Kako vas vise nije stid opravdavati neigranje akademije nekakvim ganjanjem rezultata????

PA GDJE SU VAM TI REZULTATI???????????????

Zrinjski mlati titule, pa proda igraca u BUndes Ligu. Mi igraca kao Menalo necemo napraviti za 10 godina. Zelju je nepotrebno i spominjati sta je uradio u odnosu na nas unazad 10 godina sto se tice omladinskih pogona.

Evo, ok. Ni ove godine necemo forsirati juniore. Na kraju sezone, ako ne osvojimo titulu, da li ce uprava i strucni stab stati pred javnosti i reci "usrali smo". Da li ce iko odgovarati na kraju za eventualni neuspjeh na kraju sezone?
Trece, cetvrto mjesto jeste neuspjeh. Ispadanje u prvom kolu kupa jeste neuspjeh. Ispadanje od amatera u Europi jeste neuspjeh. To sto neces napraviti niti jednog igraca za prvih 11 naredne sezone i to je neuspjeh. Izgubiti dva derbija, jeste neuspjeh.
Evo doci ce te neke pare od Cimirota i od ovih momaka sto odose. Ovaj prelazni rok nece biti ulozene u dovodjenje igraca sigurno, a garantujem da nece ni na ljeto.
Radi cega mi onda prodajemo te momke? Da bi tavorili na trecem, cetvrtom mjestu svake sezone?
Je li to taj uspjesni proekat "Europsko FK Sarajevo"?

Radi cega mi imamo najvise uposlenih u administraciji u cijeloj ligi?
kakvo neigranje akademije šta pričaš? pa igraju djeca...i igrat će kad god bude prilike...što je teško shvatit da će se ići na trofeje? iako se fuli , opet će se ići nećeš odustati...koliko Menala je napravio Široki prije Menala, krompir, i poslije isto...što sad o prošlosti pričaš? to je prošlo pogledaš trenutno stanje u našoj akademiji i op drugih timova i retardinju je jasno gdje je ko...godisnje napraviti igrača za prvih 11??? pa to Barca ne uspijeva svake godine jesi dobar ti? koji hebeni klub ti zamisljas da izbaci iz juniora igraca za prvih 11 GODISNJE!!! gdje je taj klub??? molim te pij svoju terapiju...
Evander je napisao/la: Pitanje 1
GDJE SU TI REZULTATI?
Ko je odgovarao za sve ove sramote unazad par godina?
- Treneri, smjenjeni, loši igrači-bivši , da li treba i sportski, mislim da treba, bar za postavljanje Repuha i Hurtića, sa igračima je bolji...
Evander je napisao/la:Pitanje 2
KO ODGOVARA ZA SVE LAZI KOJE SMO SE NASLUSALI UNAZAD PAR GODINA?
Evo zadnja laz o ovom momku iz "Partizana". Pa to je skandalozno. Momak je tu najmanje kriv i najmanje bitan. Najmanje je bitno da li ce on ostati ili nece. Bitan je nacin kako neko lazim pokusava nesto svoje da infiltrira u javnost. Radi cega?
- stranicu vodi neko iz PR/marketing ekipe, ako je njegov agent/menadžer dao podatke, trebalo se provjerit definitivno, došao je na probu...puno se priča o njemu a možda i ne ostane...
Evander je napisao/la:Pitanje 3
GDJE SAM JA TO REKAO DA TREBAMO SVAKE GODINE IZBACITI PO JEDNOG PRVOTIMCA?
Ma mi godinama ne mozemo da izbacimo niti jednog. A sigurno necemo napraviti igraca kroz prvi tim niti narednih 5 godina ovom politikom.
Evo, najbolji juniori odlaze. Za sta? Hocemo li ovim parama osnaziti prvi tim, ili ce ove pare biti "ulozene" u administraciji i puko prezivljavanje?
Da li je politika kluba da za sitnis prodaje najbolje produkte akademije ili da ti momci jednog dana zaigraju za prvi tim i ucine ga boljim?
- evo sam ti podebljao gore, nemoj se pravit lud, sasvim si dovoljno lud iovako, izbacio si ih nekoliko, Advan, Marko, evo juče ti Šabanović igrao sa ekipom iz LP(ne juniorske) a bukvalno ga prije 5 dana priključili prvom timu...dakle radi se na tome, samo nemoguće je bacit juniora u prvih 11 sagorit će to postepeno ide...zbog njihovog razvoja...osnažit ćeš klub, odlučit će se na koje projekte kluba ide koliki iznos, sigurno da će se pokušati trofej uzeti, to je bizarno da se tvrdi suprotno...produkti akademije su 15-20 igrača godišnje, svake godine ih moraš rješiti, kažem prebaciš ih par u prvi tim ostalo gledaš da zaradiš...nećeš na svakom uzeti cifru , nemoguće, na to dodatni efekat je koji junior želi vani a koji ostati i pokušati izboriti sebi mjesto , čekati priliku?? normalno da ne možeš prisiliti nekog da ostane ako hoće da ide...možeš ga i platiti više ali ako hoće da igra konstantno opet je bolje da ide, na posudbu ili odmah dalje to je opet treći izbor...
Evander je napisao/la:Pitanje 4
JEDNOG DANA, ABD KAD ODE OVA UPRAVA, DA LI CES I TAD BRANITI SVE LAZI, NELOGICNOSTI, KATASTROFALNE REZULTATE?
Svrakindolac, znamo svi koji su tvoji motivi.
- imaju pojedinci da odu iz ove uprave ja sam ih spomenuo već i na njihovo mjesto dovesti stručnije ljude, Valentin i Sabrina nemaju nekih kikseva...čak naprotiv. Ti i Admir Husarić ste konstanta kojima oni smetaju...zna se zašto....

ne znam ko je švrakindolac? :think:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 30 jan 2018, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 30 jan 2018, 18:09

@Evander, ti si koliko se sjecam napisao da neces pisati na ovoj temi nakon sto si napisao da je Husref uhljup. Zagrizen si ti za Sarajevo, ali previse si negativan.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 30 jan 2018, 18:11

Ispali smo iz kupa, ali cemo bar u ligi zavrsiti u top 4 i meni je to sasvim ok! Jedan forumas na ovoj temi je OTAC LOGIKE, ovakva povezivanja i zakljucke nisam jos vidio za zivota! :bow: :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2018, 18:11

ja ne znam sta vam nije jasno ? momci su igrali u akademiji sad idu dalje Husref u ovom momentu ne moze racunati na ove mlade momke i to je to . bio je Repuh I Jeesic dali mladima šansu znamo koliko smo im dali podrsku . podrska Husrefu a vidjecemo koliko je dobro i ovim mladim sto idu vani bez iskustva ozbiljnog fudbala , kako god puno srece momcima
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 30 jan 2018, 18:13, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2018, 18:13

zlo87 je napisao/la:@Evander, ti si koliko se sjecam napisao da neces pisati na ovoj temi nakon sto si napisao da je Husref uhljup. Zagrizen si ti za Sarajevo, ali previse si negativan.
Svako ko radi sa ovom upravom je uhljeb. Husref je dosao u pogresno vrijeme na pogresno mijesto.
Zahvaljujuci njemu, grobari kluba su ponajvise ostali u svojim foteljama.
Trebao je sacekati sa povratkom u klub, kad ovi odu, a ne da im spasava guuzice.
Ovako, sako ce na kraju i njega potrositi i vec na jesen naci novog "spasioca".

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 30 jan 2018, 18:13

Pantelija je napisao/la:
nema vece lazi od ovoga.. ko je to kad mujakicu rekao sta ? ili malom mihojevicu? pusti tu suplju Bgm, psuje se na svakom stadionu na baklanu a i u 90% evrope se psuje,.. jok tamo sjednu na tribinu knjizevnici i pricaju o Tollstoju za vrijeme utakmice. Pusti te komentare Bgt, kako na grbavici uspiju Hodzic, onaj mali Hadziahmetovic, pa sad ovaj malac, pa onaj sto ode u Udineze... psuju vise nego mi, garantujem!
Pusti se suplje price i opravdanja
Drug moj ne znam na kojoj ti tribini boravis pa ne cujes poklike koji su redovni. Prvo Radovac tek onako navukao bijes na sebe? Al u k. urcu. Marku se vec pojedini na istoku natovarili na kosti, Kadusicu je to redovno bilo, o cemu bolan ne bio pricas, jel i ovo laz???
Sta ce se Mujakicu reci, momak 2 puta istrcao na teren, ali da ispadne na nekoj vaznoj utakmici ne 5 puta nego 2 puta, pa cemo vidjeti
Tvoja je prica suplja, ko da nikad nisi istoka vidio ocima i sav onaj repertoar cuo koji se upucuje igracima. Pusti suplju...
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 30 jan 2018, 18:14

Apsolutno podrzavam prpdaju mladih igraca...
Ima vise razloga..
Prvi je da ti mladi igraci bi rjetko ili nikako igrali u ekipi... Vi krivite upravu sto djecu prodaju, sto ne igraju, sto rasprodaju.. A realno, jedino Husref bira ko ce da igra a ko ne.. Dakle, ako za pola godine mladi igrac nije mogao da izbori minute u ekipi onda je krivac ili mladi igrac koji ne moze ili trener ekipe....
Ti malci bi samo propali ovde, da se razumijemo... Nemaju uslove za rad, okruzenje(drzava) je katastrofalno...

Drugi razlog su finansije...

Nismo mi dinamo nit cemo ikad biti!!!

Kada dodje bolje vrijeme, kada budemo mogli pruziti sve mladim igracima kao sto to moze pruziti ekipe koje igraju u normalnim drzavama, onda cj se buniti zbog transfera i prpdaje mladih igraca...

Nema vise igraca kao Gerrard, Raul, itd... Pogotovo ne u BiH...

Mnogo dobra zarada ove zime :thumbup:

High

Post Postao/la High » 30 jan 2018, 18:16

Kako nema? Radovac je naš Gerrard. Vječno će biti u klubu.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 jan 2018, 18:17

on voli Sarajvo pravi je hordaš Husref Musemic jedan je od nas

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 30 jan 2018, 18:18

zlo87 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ja u životu svom nisam bio na temi kao što je ova. Ovo je toliko specifična i "teška" tema, da to nije normalno. Registrovao sam se da bi bio ovdje, samo na ovoj temi, a sad jednostavno uđem da vidim neke osnovne stvari i novosti, te pročitam postove od meni regularnih tipova ovdje, kao što je skoroalen, mortem, forest, a tu je i derdiyok kojeg poznajem s druge teme. Vjerovatno ima još takvih regularnih ljudi, ali se ne mogu sjetiti sviju napamet. To su likovi s kojima možeš normalno diskutovati, pa ako nisi upravu ili u toj situaciji imaš pogrešnu percepciju, oni ti kažu "nije tako, ovako je", daju ti činjenice, argumente itd.

Toliko nekakvih "sorti" ima, da je to čudo jedno. Imaš regulara likove, s kojima mozeš normalno diskutovati. Imaš lika poput onog Lacostea, koji samo uđe i napiše "sagnite se babuki" i ode. Imaš lika kao adu, koji uđe i baci šuplju i tako napravi opštu pometnju. Imaš likove poput zagorskog (valjda sam potrefio, pošto ima još jedan sličan nick), tottija i siuoxa onog koji je pod drugim imenom, koji isto kao da se dogovaraju šta će pisati, pa poslije lupe jedan drugom "tokralju" i pišu "nisam dugo boljeg forumaša vidio" i tako neke stvari :D. Lafo idu na taj neki kritičarski aspekt, ali to na kraju ispadne cirkus. Sioux je pisao za Halilovića da je igrao s njim na terminu i da po tome zna kakav je, što je meni presmiješno. Imaš preoptimiste kao što je zip čini mi se, kojima je sve vazda divno krasno, ma bombon, pa onda krvljenje s ovim "kritičarima itd. Ništa uvredljivo zip, samo mi je takvo zapažanje.

Bit je da smo ovdje svi radi FKS, da razmjenjujemo neke zanimljivosti i novosti u vezi Kluba, da se odvija normalna i zdrava diskusija. A ovdje sve obrnuto, iz krajnosti u krajnost.
Pobijedi se Qarabag, odmah priča "ajj šta se radujete, to je bila njihova deveta ekipa", "samo se vi radujte, tako ste bili i kad je bio Ješić", "ma bezveze odigrali, ljudi se nisu uopšte trudili protiv nas" itd. Pa pusti me da budem u finom raspoloženju nakon veoma dobro odigrane tekme, gdje sam vidio strašnu želju, nabrijanost, trku, presing, kretnju itd. Radujem se kad vidim kakav potencijal i kvalitet ima ova ekipa, na čelu s našom legendom, Husrefom. Nemoj mi odmah nabijati tu neku priču negativnu. I ja se slažem, ništa to nije mjerilo, jer ćemo ih vidjeti u prvenstvu, ali kad vidiš takvu igru i pristup, onda i imaš pozitivno razmišljanje i nadu pred ligu.
Uleti neki tenkre i napiše "nema para, kasa Kluba presušila", odmah se frka složi, eto ovih, eto onih itd.
Dovede se Halilović, znači nisi ga u životu gledao ni na TV, a kamoli uživo, odmah osude, pljuvanje, pisanje, srranje po njemu. A rekao sam da sačekamo svi s rezimeom, dok ga ne vidimo na djelu, a čovjek već pokazuje da bi mogao biti veoma dobro i korisno pojačanje. Došao Grbović na PROBU, da uvidi trener može li nam poslužiti, ima li šlifa, odmah osude. Šta me briga gdje je prije igrao? Prvo teren, pa onda sve ostalo. Momak odigrao korektno jučer, hitar i borben, još samo me zanima ta tehnička strana, ali mislim da je i tu dobar, no vidjećemo.

Bitno je da je prisutna zrela konverzacija između svih, da nema "potpaljivanja", da te neki debil nešto iznervirati radi neke gluposti i laži, da se ne pljuje po drugima i takvih gluposti. Ako je došao novi igrač, pa daj mu tu podršku, pa onda sudi nakon određenog broja mečeva. A ne odmah "pu ebem mu majku igrao u Teleoptiku", "pu ebem mu familiju igrao negdje tamo po Austriji", "kakav ovaj, igrao ja s njim termine, ma odron" itd. Zar je teško reći "mislim da nisi upravu, mislim da je to ovako je jer je to tako i tako, to su ti činjenice" ili slično, a ne odmah "ma mutav si ti balvane", ebem ti ovo, ebem ti ono.

Recimo više sam na temi Barce, jer imaš racionalnijih i zrelijih tipova nego ovdje, gdje je diskusija na veoma dobroj razini, bez nekakvih gluposti, gdje se piše da FKS nije veliki klub, da je prosječan i tako neke stvari, što je jadno. Kad bi to bilo i ovdje, bila bi divota za čitati svaki post. Nešto duži post, ali eto, imao sam potrebu da ovo napišem. :bih:
:thumbup:
Ovdje ako sa nekim hoces da diskutujes, docekat ce te u fazonu "stas mi ti pricat?". Svi imaju neka svoja uvjerenja i konstantno ubjedjuju raju u isto.
Sto se tice Hadzica, ako je htio da ide, neka ide, sta je problem? Placete sa Veladzicem, jednom bio u prvom timu, a vjerujem da je i on htio ici kao i Sadiku, kao i svaki mladi igrac kojem je bitnija njegova buducnost od buducnosti kluba. Ove pare treba samo pametno uloziti, a vjerujem da ce tako i biti.
Baš to. Odgovoriš mu drugačije, on odmah "ma šuti bilde, koliko te plaćaju da to govoriš ovdje".. :D

Uzmeš 300.000-400.000€ za tri mlada igrača, od kojih jedan nema seniorskog nastupa, drugi ima jedan nastup u kupu, dok treći ulazio par mečeva s klupe. I šta drugo hoćeš? Možda da dođe Mouscron ili ovaj portugalski klub i odmah ti iz padže vadi milion ojra, pa nije niko mentalno obolio. Ako to nije problem, jel problem to što nisu ostali? Pa niko normalan i niko ko ima imalo ambicija ne bi ostao ovdje i igrao, već bi odmah tražio preko menadžera da mu ganja šta vani. Prvo, ovdje da ostaneš, nemaš ništa, veći klubovi ne prate ovo ovdje. Ti u Belgiji si non stop na radaru Francuza, u Portugalu si na radaru Porta, Benfice i Sportinga. Pa i ja bi da sam u koži Hadžića, Sadikua ili Veladžića jedva čekao da bježim odavde, zbog fudbalske karijere, ali i općenito države. Bolje mu je tamo napraviti karijeru, steći nešto za dalji život, brak, djecu, a obezbjedi i fin život porodici.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2018, 18:18

@DenchiNL
Kakva si ti samo ubleha i koliko di bezobtazan.
Kazes treneri smjenjeni?
Smijenjeni kad su njihove guzice bile u pitanju. Kad smo svi govorili Hurtic ne treba zapoceti sezonu, Cala ne smije zapoceti sezonu, bit ce smijenji do oktobra...
Jesam li ja Repuha postavio, pa ga smijenio nakon dva kola?
I upravo se to i desi. Svake godine isto sve.
I onda ti kazes treneri krivi? Pa ko to onda stalno postavlje "pogresne" trnere? Da li tu ima neke krivice u onome ko ih dovodi?
Treneri su po najmanje krivi. Jesam li ja doveo opstinskog radnika da vodi prvi tim?

Otjerani losi igraci?
Mislis na Benku, Duljevica?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 30 jan 2018, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 30 jan 2018, 18:19

ZeroStyle je napisao/la:Koliko je Hadzic dobar dovoljno govori podatak da pored milion klubova u Evropi koji daju sansu mladim igracima i baziraju se na njih on je zavrsio u drugoj portugalskoj ligi.
Mozda da smo ga forsirali , mozda bi otisao i u bolju ligu. Al problem je sto mu nismo davali sanse. Po koju minutu, maximalno pola sata zadnjih bi igrao. Ako je 1-2 meca odigrao od pocetka. Tu je poenta, ja vjerujem da je on talenat, al mi.mu nismo dovoljno dali prilike da ga dokaze.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 30 jan 2018, 18:19

Zip je napisao/la:Apsolutno podrzavam prpdaju mladih igraca...
Ima vise razloga..
Prvi je da ti mladi igraci bi rjetko ili nikako igrali u ekipi... Vi krivite upravu sto djecu prodaju, sto ne igraju, sto rasprodaju.. A realno, jedino Husref bira ko ce da igra a ko ne.. Dakle, ako za pola godine mladi igrac nije mogao da izbori minute u ekipi onda je krivac ili mladi igrac koji ne moze ili trener ekipe....
Ti malci bi samo propali ovde, da se razumijemo... Nemaju uslove za rad, okruzenje(drzava) je katastrofalno...

Kada dodje bolje vrijeme, kada budemo mogli pruziti sve mladim igracima kao sto to moze pruziti ekipe koje igraju u normalnim drzavama, onda cj se buniti zbog transfera i prpdaje mladih igraca...

Apsolutna podrška Valentinu i čestitam upravi još jednom na dobro odrađeni posao. :thumbup:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jan 2018, 18:21

Zip je napisao/la:Apsolutno podrzavam prpdaju mladih igraca...
Ima vise razloga..

Naravno da podrzavas. Eto para, ne moras brinuti za redovnu platu, regres i ostale povlastice koje ti od kluba ima uhljebljeni clan porodice.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adem993, Bordo10, BungaBum, Hrasno15, JavierBosnia, legendarnadruga, napoleon72, Proximic, Serha i 65 gostiju.