AlfredNobel je napisao/la:Ja u životu svom nisam bio na temi kao što je ova. Ovo je toliko specifična i "teška" tema, da to nije normalno. Registrovao sam se da bi bio ovdje, samo na ovoj temi, a sad jednostavno uđem da vidim neke osnovne stvari i novosti, te pročitam postove od meni regularnih tipova ovdje, kao što je skoroalen, mortem, forest, a tu je i derdiyok kojeg poznajem s druge teme. Vjerovatno ima još takvih regularnih ljudi, ali se ne mogu sjetiti sviju napamet. To su likovi s kojima možeš normalno diskutovati, pa ako nisi upravu ili u toj situaciji imaš pogrešnu percepciju, oni ti kažu "nije tako, ovako je", daju ti činjenice, argumente itd.
Toliko nekakvih "sorti" ima, da je to čudo jedno. Imaš regulara likove, s kojima mozeš normalno diskutovati. Imaš lika poput onog Lacostea, koji samo uđe i napiše "sagnite se babuki" i ode. Imaš lika kao adu, koji uđe i baci šuplju i tako napravi opštu pometnju. Imaš likove poput zagorskog (valjda sam potrefio, pošto ima još jedan sličan nick), tottija i siuoxa onog koji je pod drugim imenom, koji isto kao da se dogovaraju šta će pisati, pa poslije lupe jedan drugom "tokralju" i pišu "nisam dugo boljeg forumaša vidio" i tako neke stvari. Lafo idu na taj neki kritičarski aspekt, ali to na kraju ispadne cirkus. Sioux je pisao za Halilovića da je igrao s njim na terminu i da po tome zna kakav je, što je meni presmiješno. Imaš preoptimiste kao što je zip čini mi se, kojima je sve vazda divno krasno, ma bombon, pa onda krvljenje s ovim "kritičarima itd. Ništa uvredljivo zip, samo mi je takvo zapažanje.
Bit je da smo ovdje svi radi FKS, da razmjenjujemo neke zanimljivosti i novosti u vezi Kluba, da se odvija normalna i zdrava diskusija. A ovdje sve obrnuto, iz krajnosti u krajnost.
Pobijedi se Qarabag, odmah priča "ajj šta se radujete, to je bila njihova deveta ekipa", "samo se vi radujte, tako ste bili i kad je bio Ješić", "ma bezveze odigrali, ljudi se nisu uopšte trudili protiv nas" itd. Pa pusti me da budem u finom raspoloženju nakon veoma dobro odigrane tekme, gdje sam vidio strašnu želju, nabrijanost, trku, presing, kretnju itd. Radujem se kad vidim kakav potencijal i kvalitet ima ova ekipa, na čelu s našom legendom, Husrefom. Nemoj mi odmah nabijati tu neku priču negativnu. I ja se slažem, ništa to nije mjerilo, jer ćemo ih vidjeti u prvenstvu, ali kad vidiš takvu igru i pristup, onda i imaš pozitivno razmišljanje i nadu pred ligu.
Uleti neki tenkre i napiše "nema para, kasa Kluba presušila", odmah se frka složi, eto ovih, eto onih itd.
Dovede se Halilović, znači nisi ga u životu gledao ni na TV, a kamoli uživo, odmah osude, pljuvanje, pisanje, srranje po njemu. A rekao sam da sačekamo svi s rezimeom, dok ga ne vidimo na djelu, a čovjek već pokazuje da bi mogao biti veoma dobro i korisno pojačanje. Došao Grbović na PROBU, da uvidi trener može li nam poslužiti, ima li šlifa, odmah osude. Šta me briga gdje je prije igrao? Prvo teren, pa onda sve ostalo. Momak odigrao korektno jučer, hitar i borben, još samo me zanima ta tehnička strana, ali mislim da je i tu dobar, no vidjećemo.
Bitno je da je prisutna zrela konverzacija između svih, da nema "potpaljivanja", da te neki debil nešto iznervirati radi neke gluposti i laži, da se ne pljuje po drugima i takvih gluposti. Ako je došao novi igrač, pa daj mu tu podršku, pa onda sudi nakon određenog broja mečeva. A ne odmah "pu ebem mu majku igrao u Teleoptiku", "pu ebem mu familiju igrao negdje tamo po Austriji", "kakav ovaj, igrao ja s njim termine, ma odron" itd. Zar je teško reći "mislim da nisi upravu, mislim da je to ovako je jer je to tako i tako, to su ti činjenice" ili slično, a ne odmah "ma mutav si ti balvane", ebem ti ovo, ebem ti ono.
Recimo više sam na temi Barce, jer imaš racionalnijih i zrelijih tipova nego ovdje, gdje je diskusija na veoma dobroj razini, bez nekakvih gluposti, gdje se piše da FKS nije veliki klub, da je prosječan i tako neke stvari, što je jadno. Kad bi to bilo i ovdje, bila bi divota za čitati svaki post. Nešto duži post, ali eto, imao sam potrebu da ovo napišem.

Ovdje ako sa nekim hoces da diskutujes, docekat ce te u fazonu "stas mi ti pricat?". Svi imaju neka svoja uvjerenja i konstantno ubjedjuju raju u isto.
Sto se tice Hadzica, ako je htio da ide, neka ide, sta je problem? Placete sa Veladzicem, jednom bio u prvom timu, a vjerujem da je i on htio ici kao i Sadiku, kao i svaki mladi igrac kojem je bitnija njegova buducnost od buducnosti kluba. Ove pare treba samo pametno uloziti, a vjerujem da ce tako i biti.