FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Messi je već sada najbolji ikada.
To ne znam kako bi izgledalo, ali protiv Alavesa nije tako bilo, igrali su u vezi oba i očigledno ne ide, pogotovo ideja da Coutinho igra desnoRajaz je napisao/la:Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.mandraX je napisao/la:Iniesta i Coutinho ne mogu i ne smiju igrati više nikad zajedno.
Valjda je to i bila prvobitna ideja ?

nece vidal u sevillu, doveli su layuna, sumnjam da im treba jos jedno krilo, mozda ko bek
upravo tako, ja sam davno o tome, a ovdje su mnonigi to ismijavali i nazivali heretikom sto nisam imo toleranciju ni za mesijevu qrcobolju u najbitnijim utakmicama lige prvakaEvander je napisao/la:Qurcobolju u LP ne prastati nikom, pa ni Messiu. Prosla sezona je ocit primjer bila, pogotovo utakmica u Parisu. Zijani loptu na sredini, niti ne okrene se, Barca prima gol.
Pustite se vi te price, on moze da seta i da igra 10 minuta i dovoljno. U ozbiljnoj fazi LP protiv ozbiljnog protivnika, deset minuta nece biti dovoljno. Svi moraju trcati i igrati. Ako zeli biti najbolji ilad, setanjem 80 minuta to nece postici.
jbg ne moze sebi neko ko je kandidat za najboljeg ikada dopustiti da se izgubi u najbitnijim utakmicama i da bude losiji cak i od andre gomesa, jedno je ono kad ga udaruju i naprave mu kavez, a drugo je totalna nosalancija i nezainteresovanost kad da je prijateljska utakmica a ne najjace takmicenje u svijetu.
i u ovoj sezoni cemo mnogo zavisiti kako ce mesi biti nabrijana, mozda manje nego prije jer valverde je razvio taj sistem da se ipak dobro branimo i bez mesijevog ucinka mozemo proci na guzove svakoga, al da bi to licilo na nesto ne smiju se ponavaljati mesijeva sramna izdanja kao protiv pariza, jer hebo ti statistiku i golove kad ispanes a glavni igrac nista ne napravi u glavnoj utakmici, sve onda mozes okaciti macku o rep
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11xaviesta je napisao/la:Možda Bartina ideja. Dembele desno, Cou lijevo Suarez sredina i Messi gdje, nemoj mi samo reći u vezu.Rajaz je napisao/la: Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.

Dembele moze igrati oba krila, to ljudi zaboravljaju.Ima utakmica do kraja, ima liga prvaka, svima ce Valverde naci mjesto u zavisnosti od utakmice.Naravno da ne mozes sve zvijezde natrpati u napad, ali zato i postoje rotacije.Hvala Bogu ovo su slatke muke.
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
Dobra ekipa, mada moze i Dembele polako da se uigrava u vec gotovoj Ligi.Rajaz je napisao/la:Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11xaviesta je napisao/la:Možda Bartina ideja. Dembele desno, Cou lijevo Suarez sredina i Messi gdje, nemoj mi samo reći u vezu.Rajaz je napisao/la: Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.
27.10.2020
Zar neće igrati 4-4-2?Rajaz je napisao/la:Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11xaviesta je napisao/la:Možda Bartina ideja. Dembele desno, Cou lijevo Suarez sredina i Messi gdje, nemoj mi samo reći u vezu.Rajaz je napisao/la: Iniesta u vezi, Coutinho na krilu.
-------------MATS---------------
Roberto - Pique - Umtiti - Alba
Dembele-Rakitić-Busquets-Coutinho
----------Messi - Suarez---------
- Feldmarschall
- Kontakt:
Nema ni Coutinho, osim ako ne posjede Iniestu ili prihvati desno krilo.Rajaz je napisao/la: Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11
Ova 4-4-2 i jeste kliknula ovako jer sa veznim više krije Iniestine noge i Messijevu indolentnost u defanzivi. Sakriti Messija na desnom krilu znači gurnuti Iniestu u odbrani u centralnu zonu. Ni na vrhuncu karijere je nije mogao braniti. Nešto što Rakitić kao drugi pivot vrhunski radi ove sezone.
Apsulutno se slazem da ovaj trenutni sastav nije za 433, mogu igrati iskljucivo 442.
Hem vezni red nije pokretljiv i brz, hem je Messi bukvalno igrac manje kad Barcelona nema loptu u nogama.
Imas igraca koji trci 4 kilometra manje po utakmici od nekog prosjeka, a to se iskljucivo odrazava na odbranu i igranje presinga.
Da zbijeni vezni red to ne pokriva, itekako bi se njegovo setkanje osjetilo protiv jacih ekipa.
Hem vezni red nije pokretljiv i brz, hem je Messi bukvalno igrac manje kad Barcelona nema loptu u nogama.
Imas igraca koji trci 4 kilometra manje po utakmici od nekog prosjeka, a to se iskljucivo odrazava na odbranu i igranje presinga.
Da zbijeni vezni red to ne pokriva, itekako bi se njegovo setkanje osjetilo protiv jacih ekipa.
Ma ne treba tu panicariti, nisu dzaba dovedena obojica. Duga je sezona, nece svi igrati u istom trenutku, Dembele i Coutinho i mogu startati u Ligi koja je skoro pa gotova. Cou svakako ne moze igrati LP, a Dembele ce ulaziti mozda tamo negdje od 65 minute.
Bit ce mjesta za sviju, pogotovo kad buranija dodje na Camp
Bit ce mjesta za sviju, pogotovo kad buranija dodje na Camp

27.10.2020
- FCBlaugrana
- Kontakt:
Zar neće igrati 4-4-2?
----------Messi - Suarez---------[/quote]
Ova 4:4:2 formacija ce biti ali tek od sljedece sezone jer vjerovatno Iniesta nece vise biti clan prve postave. Bas sam zbog ovoga govorio da Coutinho ove zime nije nikako potreban jer moras liku dati minute a to remeti harmoniju ekipe koja je do njegovog dolaska igrala super...
Ova 4:4:2 ce najvjerovatnije izgledati ovako u odbrani gdje je dembele povucen a kad budemo napadali messi ce se povlaciti u sredinu a dembele na njegovu u napadu.. to su isto radili paco i delofeo na pocetku sezone pa je dobro izgledalo...
Kad su potpisali Coutinha trebali su ga ostaviti na posudbi u Liverpoolu do kraja sezone...to govorim samo zbog lige prvaka...
----------Messi - Suarez---------[/quote]
Ova 4:4:2 formacija ce biti ali tek od sljedece sezone jer vjerovatno Iniesta nece vise biti clan prve postave. Bas sam zbog ovoga govorio da Coutinho ove zime nije nikako potreban jer moras liku dati minute a to remeti harmoniju ekipe koja je do njegovog dolaska igrala super...
Ova 4:4:2 ce najvjerovatnije izgledati ovako u odbrani gdje je dembele povucen a kad budemo napadali messi ce se povlaciti u sredinu a dembele na njegovu u napadu.. to su isto radili paco i delofeo na pocetku sezone pa je dobro izgledalo...
Kad su potpisali Coutinha trebali su ga ostaviti na posudbi u Liverpoolu do kraja sezone...to govorim samo zbog lige prvaka...
Ova 4:4:2 formacija ce biti ali tek od sljedece sezone jer vjerovatno Iniesta nece vise biti clan prve postave. Bas sam zbog ovoga govorio da Coutinho ove zime nije nikako potreban jer moras liku dati minute a to remeti harmoniju ekipe koja je do njegovog dolaska igrala super...FCBlaugrana je napisao/la:Zar neće igrati 4-4-2?
Kad su potpisali Coutinha trebali su ga ostaviti na posudbi u Liverpoolu do kraja sezone...to govorim samo zbog lige prvaka...[/quote]
Ovo da, zato sam i govorio da je bilo logicnije Couthina dovesti tek na ljeto.
Iniesta ce sigurno pocinjati i protiv Reala i vecinu jacih utakmica u ligi do kraja sezone. Jednostavno, tako mora biti.
Razmisljamo na isti nacin. Igraci su jako sujetni i lako "uvrijedljivi". Pobune u svalcionicama nije nesto sto prije nismo vidjali. Sigurno Iniesta ne zeli da dijeli minute sa Couthinom. Bojim se da dovodjenje Couthina u januaru moze izazvati vecu stetu nego dobit do kraja ove sezone. Sreca pa je liga haman obezbjedjena.
Ovo da, zato sam i govorio da je bilo logicnije Couthina dovesti tek na ljeto.Evander je napisao/la:Ova 4:4:2 formacija ce biti ali tek od sljedece sezone jer vjerovatno Iniesta nece vise biti clan prve postave. Bas sam zbog ovoga govorio da Coutinho ove zime nije nikako potreban jer moras liku dati minute a to remeti harmoniju ekipe koja je do njegovog dolaska igrala super...FCBlaugrana je napisao/la:Zar neće igrati 4-4-2?
Iniesta ce sigurno pocinjati i protiv Reala i vecinu jacih utakmica u ligi do kraja sezone. Jednostavno, tako mora biti.
Razmisljamo na isti nacin. Igraci su jako sujetni i lako "uvrijedljivi". Pobune u svalcionicama nije nesto sto prije nismo vidjali. Sigurno Iniesta ne zeli da dijeli minute sa Couthinom. Bojim se da dovodjenje Couthina u januaru moze izazvati vecu stetu nego dobit do kraja ove sezone. Sreca pa je liga haman obezbjedjena.[/quote]
Ne bi se slozio. Dobri igraci, tj siroka i dobra klupa isto tako donosi titule. Dokazao i Rejal prosle godine. Zar mislis da ce Iniesta raubat do juna sve u ovom intenzitetu ? Crkne on redovno u zavrsnici LP zadnjih godina sto je i razumljivo.
Zar mislis da cemo zadrzati top formu svih igraca do kraja sezone ? Malo je to vjerovatno, bit ce pada sigurno. Zato je dobro sto je Liga skoro osvojena pa neki igraci mogu i odmarati protiv ovih laksih klubova.
Neka Iniesta pocne protiv Rejala, ali drugaciji Iniesta ce to biti kad je odmoran, kad je fino odmorio 2-3 tekme prije tako zahtjevne utakmice.
Iniesta nista los nije bio zadnje 2 godine, samo je problem bila ta njegova konstanta i zato smo pusili ligu, pa i LP. Ja nesto ne mislim da ce Iniesta biti zdrav do juna, pa pauzirao je neki dan nije igrao 2 sedmice.
Drugacije je malo kad za zamjenu imas WC igraca. Jedno je imati Munira, Deulofeua i Gomesa, a sasvim drugo Coutinha, Dembelea, Griezmanna.
Evo recimo pogledaj klupu Madrida prosle godine i sada, bit ce ti sve jasno.
27.10.2020
ja sam to odma reko cim je neymar otiso da cemo dobiti taj balans sa zbijenijom sredinom, srecom valverde je tako razmisljao i odmah se vidi rezultat, sjecam se onih prica parangolovi i drugih kako smo propali s odlaskom neymara,starim iniesto i sporim raketom, cim se sredina zbila, umjesto neymara jednog igraca vise kad smo dobili u sredini sve je daleko bolje,protočnije i čvršće, znao sam da ce iniesta doci do izrazaja i da ce se tako sakriti mesijevo neucestvovanje u odbrani. S tim se moze nastaviti i sa coutinjom koji ce samo umjesto paulinja igrati u sredini, a prelazak na 4-3-3 ce isto biti moguc sa dembom i coutinjom, samo ce suki morati vise ulijevo, mesi u sredini a demba desno, onda cemo opet dobiti da svi pomazu odbrani osim mesija, coutinjo i demba ce to vise raditi nego sto je radio neymar sigurno i tu ce se naci balansFeldmarschall je napisao/la:Nema ni Coutinho, osim ako ne posjede Iniestu ili prihvati desno krilo.Rajaz je napisao/la: Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11
Ova 4-4-2 i jeste kliknula ovako jer sa veznim više krije Iniestine noge i Messijevu indolentnost u defanzivi. Sakriti Messija na desnom krilu znači gurnuti Iniestu u odbrani u centralnu zonu. Ni na vrhuncu karijere je nije mogao braniti. Nešto što Rakitić kao drugi pivot vrhunski radi ove sezone.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
To je jasno, ali misliš da ova hibridna 4-3-3 ne bi mogla proći ?Feldmarschall je napisao/la:Nema ni Coutinho, osim ako ne posjede Iniestu ili prihvati desno krilo.Rajaz je napisao/la: Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11
Ovo je maltene 4-5-1 sa ful kontrolom lopte u posjedu. Nema znojenja i trke, samo lagano od noge do noge

Nije problem rijesen samo u promjeni formacije. Igrali smo mi dosta tekmi i sa 4-3-3 ove sezone, primjer je Juve na Campu pa smo sjajno izgledali.Romariooo je napisao/la:ja sam to odma reko cim je neymar otiso da cemo dobiti taj balans sa zbijenijom sredinom, srecom valverde je tako razmisljao i odmah se vidi rezultat, sjecam se onih prica parangolovi i drugih kako smo propali s odlaskom neymara,starim iniesto i sporim raketom, cim se sredina zbila, umjesto neymara jednog igraca vise kad smo dobili u sredini sve je daleko bolje,protočnije i čvršće, znao sam da ce iniesta doci do izrazaja i da ce se tako sakriti mesijevo neucestvovanje u odbrani. S tim se moze nastaviti i sa coutinjom koji ce samo umjesto paulinja igrati u sredini, a prelazak na 4-3-3 ce isto biti moguc sa dembom i coutinjom, samo ce suki morati vise ulijevo, mesi u sredini a demba desno, onda cemo opet dobiti da svi pomazu odbrani osim mesija, coutinjo i demba ce to vise raditi nego sto je radio neymar sigurno i tu ce se naci balansFeldmarschall je napisao/la:Nema ni Coutinho, osim ako ne posjede Iniestu ili prihvati desno krilo.Rajaz je napisao/la: Dembele trenutno nema mjesta u prvih 11
Problem je rijesen tako sto je vracen presing gdje svi ucestvuju u njemu a ne samo jedan igrac. I tako sto igraci stoje blize jedno drugome, pogotovo u veznom redu, sto je i sam Rakitic naveo neki dan.
U biti sa promjenom foramcije a istom taktikom i zalaganjem iz prosle sezone ne bi dobio apsolutno nista. Jer mijenjao je Enrique formacija i formacija prosle sezone, pa nisi dobio bas nista.
27.10.2020
neloše. Maestralno kad uzmeš u obzir naše i svačije prognoze ljetos
moze se 4-4-2, 4-2-3-1 i 4-3-3 igrati u kojima bi mogli i Coutinho i Dembele igrati, al to iskljucivo protiv slabijih protivnika ili kad je zavrsen sav posao u prvoj utakmici ili kad se osigura titula u prvenstvu.
Zaboravljamo da i Coutinho i Messi i Dembele mogu igrati po 2-3 uloge u napadu, samo da bi se to igralo, Rakitic i Busquets moraju biti u tandemu iza njih jer samo kombinacija njih dvojice nudi dovoljno dobru defanzivu i kontrolu igre.
Ja se nadam da ce se 4-4-2 forsirati u kojoj se rotiraju Coutinho, Dembele i Iniesta.
U LP igraju Demele i Iniesta, u La Ligi Coutinho i Dembele/Iniesta/Paulinho.
Kad Iniesta ne igra, Coutinho preuzima tu ulogu lijevog veznjaka, krilo, Dembele se drzi iskljucivo desne strane, Rakitic/Roberto i Busquets u sredini.
Kad Iniesta igra, Coutinha nema jer je LP u pitanju ili ako ga ima, igra lijevo krilo u 4-3-3, desno ne dolazi u obzir, Messi, Iniesta i Coutinho imaju slicne tendecije u igri i samo ce okupirati mjesto jedan drugome.
Ali mislim da je Dembele ove sezone glavni igrac s klupe, mozda bi bilo drugacije da ga ove 2 ozljede nisu poremetile, ne znam koliko ce se uklopiti do Chelsea da uzme startnu ulogu u ekipi, jer i ja i vjerovatno Valverde mislimo da Roberto moze vise ponuditi protiv takve ozbiljne ekipe nego Dembele koji nije u potpunosti spreman il adaptiran na igru.
Zaboravljamo da i Coutinho i Messi i Dembele mogu igrati po 2-3 uloge u napadu, samo da bi se to igralo, Rakitic i Busquets moraju biti u tandemu iza njih jer samo kombinacija njih dvojice nudi dovoljno dobru defanzivu i kontrolu igre.
Ja se nadam da ce se 4-4-2 forsirati u kojoj se rotiraju Coutinho, Dembele i Iniesta.
U LP igraju Demele i Iniesta, u La Ligi Coutinho i Dembele/Iniesta/Paulinho.
Kad Iniesta ne igra, Coutinho preuzima tu ulogu lijevog veznjaka, krilo, Dembele se drzi iskljucivo desne strane, Rakitic/Roberto i Busquets u sredini.
Kad Iniesta igra, Coutinha nema jer je LP u pitanju ili ako ga ima, igra lijevo krilo u 4-3-3, desno ne dolazi u obzir, Messi, Iniesta i Coutinho imaju slicne tendecije u igri i samo ce okupirati mjesto jedan drugome.
Ali mislim da je Dembele ove sezone glavni igrac s klupe, mozda bi bilo drugacije da ga ove 2 ozljede nisu poremetile, ne znam koliko ce se uklopiti do Chelsea da uzme startnu ulogu u ekipi, jer i ja i vjerovatno Valverde mislimo da Roberto moze vise ponuditi protiv takve ozbiljne ekipe nego Dembele koji nije u potpunosti spreman il adaptiran na igru.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne vjerujem da Iniesta ima toliko kilometara u nogama. Njega i u reprezentaciji kriju na sličan način kao Valverde danas.Rajaz je napisao/la: To je jasno, ali misliš da ova hibridna 4-3-3 ne bi mogla proći ?
Mene više interesuje da li će dugoročno biti održiva ova 4-4-2 sa Dembeleom i Coutinhom na oba krila. Valjda je to konačna zamisao. Obojici će trebati de bruyneovski pristup odbrani i mnogo posvećenih sati na treningu. Baciti ih Allegriju jedno polugodište, iako ni ova španska verzija nije loša.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.